Tempo

Hello!

Imorgon är det Dansens dag! Ni missar väl inte att komma och titta på duktiga elever från Kühlers som sprider dansglädje denna dag! Kl 15.00 och 16.00 i Vasaparken bjuder de på fartfyllda dansnummer! :)

I helgen är det också Barnens Vårshower då jag ska jobba bakom scen. Mitt schema är mellan 09.00-19.00 både lördag och söndag. Hard work, work! Men det ska bli kul att träffa alla söta små barn, det brukar alltid vara några jag känner igen sen tidigare också.

Nu måste jag skynda mig att byta om. Nu är det klass med Val och därefter Burlesque rep med Karin!

Fotografering

I måndags hade vi dansfotografering på Lasse Kühlers Dansskola heela dagen. Vi kom dit kl 08.00 för genomgång och vi var inte klara förens strax innan kl. 17.00. På plats fanns en jätte duktig sminkös som gjorde coola och personliga sminkningar på allihopa. Vi fick låna mängder med fina kläder från Showstore och Kühlers för att gestalta tre olika stilar. Stilarna var modern/balett, street, show och en porträttbild! :)

Jag har fått hemskickat flera hundra bilder på mig nu som jag ska välja ut de bästa från och få de redigerade och utskrivna på "setcards" (kort med information och bilder på sig själv som man kan använda när man söker jobb!) 
Fotografen Robert Edman är inte bara en duktig fotograf utan också dansare själv så han vet hur man får de snyggaste bilderna och pressar en så att man verkligen kör fullt ut! På plats fanns också hans assistent som hjälpte oss med dansposer och en kille som filmade under dagen till en liten "backstage" film som senare läggs upp på deras hemsida.

Så fort jag får de redigerade bilderna lägger jag upp de här tillsammans med lite backstage-bilder! :)

  

Teatcher's jam Stockholm Tap Festival

Här är stepp numret jag pratade om, vi höll på att ramla av stolen när vi såg det på Stockholm Tap Festival! Amazing!

Street Battle

Jag var med Emelie och Agnes från dansgruppen och kollade på Stockholm Tap Festival igårkväll.
De hade street och stepp battles på Årsta Teater och det var så grymt coolt att se! Jag åkte dock hemåt efter streeten för allt var försenat typ två timmar. Det var sånt jäkla tryck i lokalen och precis innan finalen körde stepplärarna (b.l.a Jason Samuels Smith) ett nummer tillsammans. Det var den bästa stepp jag någonsin har sett, de var helt fantastiska och hela publiken stog upp och skrek, vi var i chocktillstånd efteråt! :D Jag väntar på en video från Emelie på just det numret så jag kan lägga upp den här!


Foto: BakeCake

Sitter och mumsar på en bit citron-maräng kaka som vi bakade igår. De blev supergoda, en riktigt fräsch och somrig kaka. Receptet hittar ni HÄR 
Imorgon är det fotografering på Kühlers som står på schemat, ska upp svintidigt för att vara där 08.00 för styling och smink...Tagga!

Årets första grillning

Good morning sunshines :)
Igår var jag hos frisören och klippte mig, så nu är det fräscht och fint igen! Men jag fick en tjurig frisör som blev irriterad när jag ville ha det två cm kortare efter hon var klar, haha.
 
På kvällen blev det grillning hos Philip med några stribergare (För de som inte vet är Stribergsgänget barndomskompisar som växte upp tillsammans då våra familjer delade på ett stort landställe). Vi gjorde goda blåbärsdrinkar och marängsviss och vi trotsade kylan och satt ute hela kvällen inlindade i täcken. Mys!

Isabelle, Amanda och Richard

Snart ska jag och mamma börja baka, för mormor och Reidar kommer över på påsk lunch. Jag hittade ett recept på citron-maräng rutor som vi ska testa :)

Stockholm Tap Festival

Idag drog Stockholm Tap Festival igång! Festivalen pågår mellan den 21-25 april och det erbjuds workshops med lärare från både sverige (bland annat Jonas Nermyr som vi har just nu) och USA, uppträdanden, battles och mycket mer. Kolla in Jason Samuels Smith när han uppträder!

Skärtorsdag

Igår kväll firade vi Sofia som fyllt 18! Hon bjöd på middag hos sig med mat från hennes café, såå gott! Under kvällen blev det en hel del nostalgi snack från Kreta i sommras. Det skulle vara så himla kul att åka tillbaka! Men då skulle jag vara tvungen att välja bort Thailandsresan...åh varför kan inte pengar växa på träd? 
Senare på kvällen drog nästan alla tjejerna ut på krogen men lilla jag fick traska hemåt själv haha. Men nu är det inte långt kvar, 10 dagar för att vara exakt! :)

Är det idag man ska gå påskkärring och leta ägg? Vi fick i alla fall våra påskägg idag. I mitt låg det lite pengar istället för godis, mycket bättre! Av mig fick Fredrik och Adrian två mini-ägg med två godisbitar i vardera, de förtjänar inte mer...moahaha. Till mamma gav jag en fin te kopp och vår-te och padre ska få ett par nya grillvantar som han behöver ;)    

Tröttis

Jag är helt slut i huvudet efter en lång dag på kontoret. Satt framför datorn i 9 timmar i sträck och höll på med program till showen men datorn vägrade samarbeta så resultatet blev i alla fall inte som jag tänkt mig!! Gaaahhhh :( 

Imorgon är det klädprovning inför fotograferingen på måndag. Vi ska få ta dans och porträtt bilder med olika stilar och sminkningar som man kan använda till CV. Åh det ska bli så kul och jag hoppas verkligen att bilderna blir bra!

En osminkad Felicia igår. Hade en jättefin dag i stan med Emma <3

Complete

Såg på Talang i lördags då de grymma killarna i dansgruppen Complete gick vidare. Grattis, grattis! :) Jag har haft fyra av dem som streetlärare då och då på Lasse Kühlers Dansskola. Riktigt sköna killar som ger en massa energi till eleverna!

Water for elephants

Nu har precis Sabine och Amanda åkt härifrån och jag mutade till mig datorn från Fredrik med godis haha. Jag, Amanda och Sabine var och såg Water for elephants på bio ikväll. En helt okej film, men ganska långtråkig. Handlar om ett slutet cirkussällskap där direktören är psyko och behandlar både människor och djur illa. Christoph Waltz spelar direktören så bra så man vill hoppa upp och strypa honom själv. Rekomenderar filmen till de som tycker det är värt bara att se snyggingen Robert Pattinson...vilket det är till viss del ;)
 
Imorgon blir det jobb på kontoret hela dagen och så ska jag lämna tillbaka klänningen jag köpte idag. Jag kom fram till att den inte var så snygg iaf...återigen, shopping=ångest. Det är nått fel på mig, I know!
God natt!

Helgen

Tjaa!
Nu har vi äntligen fått påsklov och det var varit riktigt efterlängtat! Obeskrivligt skönt att sova ut ordentligt på morgonen (jag är definitivt ingen morgonmänniska), kunna äta en stor frukost i lugn och ro och sen göra vad man känner för.
  
Min fredag bestod av sånglektion hos Anna, vilket gick mycket bättre än förra gången, och dansrep med Val Rey Suarez. Ett ord som beskriver hans klasser är intressant. Han jobbar med att få en väldigt abstrakt koreografi till ett snyggt mönster, skapa ordning i kaos med andra ord, I love it!
I lördags var jag ute på en springtur, sprang bara ca 4km men skönt var det. Lite senare drog jag mig hem till Yasmine där vi lagade middag, quesadillas med kyckling, super enkelt och gott! Efter ett tag åkte vi hem till Sandra och Richard som hade folk hos sig, nice nice!
Igår gjorde jag inget speciellt. Det blev en fixar-dag hos pappa och sen filmkväll hemma hos mamma.

Nu måste jag skynda mig iväg in till stan. Jag ska möta upp Emma och vi ska köpa en present till Sofia och så får Emma vara smakråd åt mig när jag letar efter en födelsedagsklänning. Vi kompletterar varandra när vi shoppar, hon är shoppaholic och jag är tvärtom och får shoppingångest haha!

Romeo & Julia

Jag hade en supermysig kväll igår med mamma, precis vad jag behövde :) Vi åt först middag på en thailändsk restaurang på medis. Vi beställde varsin pad thai, så himla gott! Men inget slår såklart den i Khao Lak som en gammal tant stod och lagade vid sin lilla vagn!

Sen gick vi och såg Romeo & Julia musikalen på Göta Lejon. Det var sista föreställningen och fullsatt. Musikalen var fantastiskt bra! Sjukt snygg och cool koreografi av Jennie Widegren och Fredrik "Benke" Rydman från Bounce, flera gånger satt jag och mamma och fick gåshud och viskade "Åh vad snyggt!!" till varanda haha. Anton Lundqvist som spelade Mercutio var otroligt rolig, hans tajming i replikerna var perfekt så vi vek oss dubbla av skratt. Lisette Pagler och Måns Zelmerlöw som spelar huvudrollerna var jätte duktiga, men det märks tydligt att Måns inte är en skådis...Men jag tycker att han klarade det bra ändå! Det fanns också några kända ansikten i ensemblem, som gått/går på Kühlers vilket var kul att se. Tillsammans med bra musik och fantastisk scenografi blev föreställningen inte långtråkigt en sekund! :)



 

Balett 29/3-11







Intensiven. Lärare: Ola Beccau. Foto: Lovisa Dal

Street 29/3-11






Förintensiven & vissa från Intensiven. Lärare: Thomas Benstem. Foto: Lovisa Dal

Fullt upp

Hello sweathearts!
I skolan idag hade vi dansuppvisning på idrotten första lektionen. Det gick bra för vår grupp och vi fick MVG! Yey! Fast jag hade iof blivit förvånad om vi inte fått det, hehe.

Igår jobbade jag över på kontoret men hann ändå inte med allt jag skulle, det får bli en del jobb under lovet också helt enkelt. Baletten med Ola var precis lika rolig som vanligt! Den enda nackdelen med hans klasser är att man ibland skrattar så mycket åt något knäppt han har sagt så man inte kan hålla center och göra övningen ordentligt haha. Han är helt klart den bästa balettläraren jag har haft. 

Foto: Lovisa Dal

Morfar har legat inlagt på sjukhus ett tag men han fick komma hem igår, så det känns skönt och jag hoppas att han mår bättre snart! Pratade med honom idag också och han kände sig piggare :) <3

För övrigt så ska jag gå och se musikalen Romeo & Julia med mamma imorgon. Trodde inte att vi skulle få tid att se den, men sista föreställningen blev det tillslut!  

PLUGG

Idag är en sån dag som jag skulle vilja klona mig själv för att hinna med allt jag vill! Jag skulle ha velat träna idag, gå på Thomas workshop på kühlers (hoppas att ni gjorde det!) och ta en springtur ute i det fina vädret. Och jag skulle behövt jobba lite med designen till program och affisch till Barnens Vårshow och auditions. Men istället blev jag sittandes framför skolböckerna...det tråkigaste men viktigaste. Har prov imorgon och på tisdag i engelska och samhälle, blää! Jag gillar att ha många bollar i luften, mycket jobb och dans, men skolböckerna har jag lust att bränna upp. Har absolut ingen motivation alls, men jag gör det ändå såklart.  

Får se om jag hinner träffa Sabine en snabbis och sola på gymmet, hatar att vara blek haha. Men nu är det samhälle som gäller...suck* 

Hade en himla mysig middag igår med tjejerna. Vi lagade mat för typ 10 pers haha. Helgen då jag och Jenny ska fira våra födelsedagar kommer Lisa och hälsar på från Norrland och då blir malta-gruppen komplett igen!

Språkresa på Malta 2008
  
Fjällbacka 2008 

H&M Sport

Kikade på H&Ms sportkläder på hemsidan alldeles nyss och hittade några fina saker. Det är så mycket roligare att träna i snygga kläder! Den vita T-shirten är ett nytt tillskott i garderoben och några av de här får nog snart göra den sällskap. Är väldigt sugen på att köpa ett par korta shorts "cykelbyxor". Det är så himla skönt att dansa i. 




Ensam hemma

Den här lördagen har jag bara varit själv hemma i lägenheten och pluggat, städat och tittat på film. Hur skönt som helst! Gårdagens moderna jazz lektion med Val var stört jobbig både fysiskt och psykiskt eftersom det gäller att hänga med i hans koreografier som byter riktningar och mönster hela tiden! Förstår inte hur han klarar av att koreografera på det sättet, men det blir såå snyggt! :)

Nu har jag precis tagit en dusch och ska börja sminka mig inför kvällen. Jag ska träffa Mimmi, Jossan, Jenny och Yasse och laga middag hos Mimmi. Ska bli så kul att få träffa tjejerna igen, det var ett bra tag sen sist!

Hoppas att ni får en fin kväll <3


Workshop med Thomas Benstem

Imorgon har Thomas Benstem workshop på Kühlers! Workshopen är på Västmannagatan 43 kl. 14:55-17:35 och kostar endast 250 kr! Det gäller även för utomstående så passa på! Ta med en kompis och kom och dansa istället för att söndags-deppa! :D

Som jag har nämnt tidigare är Thomas Benstem både en eftertraktad koreograf och dansare. På sina klasser undervisar Thomas i en mängd olika street stilar och man får testa på allt från popping och locking till tung hiphop!

Burlesque rep

Jag är så gaalet taggad inför burlesque nummret vi ska göra på showen! Första repet med Karin Ålemark var igår och vi kommer att vara med i en klackdel i början (Welcome to Burlesque), en stepp del (Tough lover) och en klackdel i slutet (Show me how you burlesque). Det är alltså intensiven och förintensiven som gör numret och duktiga Hanna i min grupp sjunger en av låtarna! :D Karin gör så snygga koreografier så jag dör!

 

Onsdag

Tjaa!
På onsdagar är jag som sagt ledig från dansen men idag blev det inte riktigt så eftersom vi har dans på idrottslektionerna i skolan nu, yey! Vi ska koreografera ett nummer tillsammans i grupper och det kändes mycket bättre än förra veckan, alla är taggade och kämpar allt vad de har så det kommer bli toppen! 
Efter idrotten hade vi bara en lektion till, textkommunikation, där jag blev klar ganska snabbt så jag kunde ta bussen hem lite tidigare.
Åkte direkt till gymmet i segeltorp för att sälja biljetter till Barnens Vårshow! Som vanligt kommer jag jobba bakom scen under de föreställningarna den 30 april och 1 maj :)

Har suttit och fixat med mitt CV och mina bilder till Stagepool hela kvällen, men nu känner jag mig äntligen nöjd! Puh, det tog sin tid! För er som inte vet är Stagepool en hemsida där man kan lägga upp sitt CV och få löpande information om auditions och castings!

Nu ska jag hoppa in i duschen, ta en kopp te och sen däcka i sängen


Cabaret Kühler 2011 Foto: Robert Edman

Dansgruppen

Efter den här terminen har jag planerat att börja ta olika öppna klasser så att jag kan utgå ifrån vilka stilar jag själv behöver utvecklas i och vill prova på och dessutom välja de lärarna jag tycker bäst om. Men det jag kommer sakna mest är att ha en dansgrupp. Det är faktiskt något speciellt med att dansa i en grupp där alla strävar mot ett mål och har samma ambitioner. Man blir som en liten familj som stöttar och uppmuntrar varandra och just det tycker jag att man aldrig riktigt får på drop-in klasser.

På vår stepp repetition vi hade i måndags då läraren Jonas frågade om vi hängde med och om vi hade någon fråga blev svaret från Agnes: "Nej, men gud vad roligt vi har!!" Och det har vi verkligen! Tjejerna och killarna som går i min nuvarande grupp gör mig glad och peppad varje dag. Att dansa i en grupp som den här ger en verkligen vänner för livet. <3




De två översta bilderna är från ett dansläger och elevshow när jag gick i Showgruppen för några år sen. Sista bilden är från julshowen 2010 med några från nuvarande intensiven.

Save the world tonight cover

Kan knappt vänta tills Swedish House Mafias nya låt Save the world tonight kommer ut! Men här är en skön cover som två duktiga killar har gjort!

Lyckad helg

Den här söndagen ser ut att bli en typisk tråk-chill-söndag. Måste plugga franska, städa, packa och flytta till mamma. Vad hände med vädret, det lovades ju sol och 15 grader?
Den här helgen har varit riktigt nice. Dansrep och fest i fredags och mys middag och firande av Mathilda igår. Det  bjöds på tacos och smarrig efterrätt med glass, maränger, jordgubbar och chokladsås (underskattat!) och sen blev det godis och chips till Bert filmen haha. Skulle behöva hårdbanta efter den här helgen! 


Såhär såg jag ut igårkväll. Tunika från zara och håret fixat med nya vågtången från Björn axén.


Next to you - Chris Brown ft. Justin Bieber

 

Räddare i nöden



Aloe Vera gel är verkligen rena mirakelkuren för huden! Den lugnar irriterad eller solbränd hud, hjälper mot finnar och ringar under ögonen och återfuktar torr hy. Finns ingen bättre gel och jag använder en som är köpt i Thailand som innehåller 99,5% aloe vera. De från apoteket innehåller inte lika mycket aloe vera, men funkar bra också. Jag använder gelen som en ansiktsmask som får verka under natten eftersom den inte passar så bra som sminkunderlag. En räddare i nöden!

Partyy

Hej på er!
Gick upp för två timmar sen och sitter fortfarande i morgonrock, haha.
Matteprovet för VG-MVG igår gick rent ut sagt åt helvete. Efter halva tiden gav jag upp och lämnade jag in ett halvt blankt prov...kommer nog inte att hålla kvar mitt VG i matteB i alla fall. Aja, den moderna jazz klassen på kvällen piggade upp mitt humör lite. Vi började med partnering och delar till koreografin till showen den 29 maj! :) Efter klassen fixade jag och Emelie iordning oss tillsammans innan hon sprang iväg på middag och jag åkte vidare till Mathildas och Amandas 18 års fest i Stuvsta. Det blev en riktigt lyckad kväll med roliga människor, mycket dans och bra musik! Jag hade jätteroligt hela kvällen men när fötterna värkte till tusen efter allt dansande drog vi oss hemåt. 

Ikväll ska Mathilda bjuda på middag hos sig så snart ska jag göra mig iordning och tagga till igen! Haha. Men det blir nog en lugn kväll för alla oss tjejer med tanke på igår. Mys! :)


Emma & jag i början av kvällen