Påsklov

Nu är foten läkt, så den här veckan har jag börjat komma tillbaka till träningen lite smått:
 
Måndag Balett
Tisdag Modern jazz
Onsdag Powerwalk 75min
Torsdag Subjazz
Fredag Powerwalk 40min
Lördag Powerwalk 70min + trappintervaller
 
MEN, imorse vaknade jag upp med världens förkylning. Jo men lagom till lovet ska det väl vara?...
 
Vi startade dagen med brunch och filmen Röjar Ralf hos Agnes imorse
 

Trendspaning

På Stockholm tap festival var det flera av de tävlande streetdansarna som hade Pumaskor på fötterna. Och just den här modellen var populär. Finns i färgerna svart, rött och blått. Jag behöver investera i ett par nya streetskor och blev lite sugen på några liknande.
           

Stockholm Tap Festival 2013

STF växer mer och mer för varje år, det är en stor stepp festival med dansare från hela världen. Jonas Nermyr är arrangör och min stepplärare sen ett par år tillbaka. Igår var det dags igen för all style battle på Årsta teater. Det har blivit något utav en tradition att jag och danskompisarna Agnes och Emelie träffas, lagar middag ihop och drar dit på kvällen för att se tävlingen! Martin Andersson som gått Showgruppen Äldre på Kühlers tävlade i locking! Han tog sig vidare till kvartsfinalen och gjorde en grym insats. Se filmerna nedan och välj högsta kvalité.
 

Hello hamstring

Snart ska jag göra mig iordning för att träffa klassen och ha knytis-middag! Igår tog jag för första gången klass för Karl&Knut, koreograf-duon från Norge. Bad en kort bön att jag inte skulle skada mig eller skämma ut mig totalt haha. Väl där träffade jag min förra danspartner Richard som går på Khio nu (konsthögskolan i Oslo). Han är en fantastisk dansare, kul att se honom igen. Jag fick jaga hela lektionen och mina hamstring fick en rejäl omgång! Ville typ sjunka genom golvet, men man måste ju utmana sig själv! Är faktiskt taggad på att ta fler klasser för de. Se hur mycket man kan pusha sig själv.
 
Påskharen var förbi med ett guldägg till mig! Inuti låg ett paket från The body shop med min favvo-doftserie ♥
 

Slutproduktion i sikte

Vilken störtskön dag det här har varit! I skolan skulle vi få reda på slutproduktionens upplägg. Klassen delades in i två arbetslag och jag blev väldigt positivt överraskad att jag placerades i musikalgruppen, som ska få arbeta med den grymma regissören Alexander Karim!! (som ni för övrigt kan se i SVT:s De kallar oss skådisar ikväll) Vi ska göra en uppsättning av musikalen Little women. Alexander gav oss roller (jag ska spela faster March), gick igenom manus och presenterade sin nyskrivna version. Är så galet taggad på detta!!  
 
Mina ben är stela som pinnar av träningsvärken från gårdagens moderna jazz. Men jag bestämde mig iallafall för att ta en långprommis på eftermiddagen. Över en timme i det soliga vädret, så skönt att rensa tankarna!
 
 

Intensiva skoldagar

De senaste dagarna har varit två intensiva skoldagar! I måndags fick vi besök av Markus Virta - musikalregissör, Johan Hallberg - musikalartist och Alexander Karim som är skådespelare och regissör och som vi även har jobbat med under hösten. De fick önska två låtar ur vår portfolie som vi skulle framföra inför de + hela klassen. Jag var sååå nervös! Jag gjorde rödluvans I know things now från musikalen Into the woods och See I´m smiling från The last 5 years. Jag är väldigt nöjd och stolt över att jag lyckades kasta mig handlöst ut från min "comfort zone". Sångmässigt hade jag kanske kunnat göra det lite bättre men i sånna här situationer kan man inte tänka på teknik, då är det bara uttryck som gäller!
 
Idag hade vi fake-audition till musikalen FAME med nya ansikten i juryn! Vi fick göra en monolog och en låt. Jag hamnade i lite osynk med pianisten Jonathan men annars gick det bra. Blev tilldelad rollen som dansaren Iris. Det är helt fantastiskt att vi får visa upp oss för så många inflytelserika personer inom branschen! För er som är nyfikna på min utbildning vill jag bara säga att den till hösten kommer att flyttas till Stockholms musikpedagogiska institut (SMI). Så sök inte den på Balettakademien och tro att det är samma hehe...
 
Lånade ett par bilder från Annette, annetteclarissa på instagram. (Klassens instagramare)
   

En medelmåttig mångsysslare

Det är nog lite så jag kan beskriva mig själv. Betygen i skolan var mest VG och under min uppväxt har jag provat på en mängd olika saker på fritiden (ridning, fiol, gymnastik, ju jutsu m.m.). Jag tyckte väl att allt var väldigt kul, men inget jag blev sådär riktigt bra på. Men dansen och sången var det jag fastnade för. Jag kom in på förberedande linjer på Kühlers när jag sökte nya grupper. Jag hamnade i linjen t.4, showgruppen B, juniorintensiven...Självklart klättrade jag uppåt men det gick långsamt.
 
Och jag känner att det är samma sak än idag. Förra året blev jag antagen till de förberedande linjerna på skolor jag sökte. "Tyvärr räckte det inte hela vägen den här gången". Dansen är det som fortfarande ligger mig varmast om hjärtat men jag tycker egentligen inte att jag är så bra att jag kan kalla mig dansare...och jag har ingen speciell stil som är mitt ess. Stepp, pardans, street, jazz...Jag älskar alla sorters stilar och kan lite av varje. Därför känns musikalyrket som ett bra val, jag vill ju göra allt! Men frågan är om man kan lyckas som artist utan att ha en speciell nisch? Hur högt kan man klättra?
 
   

Photoshoot

Igår var det en känslomässig bergochdalbana. I skolan hade vi gestaltning och jag framförde en psykiskt krävande scen (karaktären bryter ihop totalt) men fick väldigt positiv kritik från både klasskompisarna och läraren. Är dock orolig för att inte klara de tekniska delarna i sången. Måste vara beredd att köra den på måndag igen. Under eftermiddagen fick jag ett tveksamt svar från min senaste audition, varken ett ja eller nej...jobbigt
 
Nu har jag nyss kommit hem från fotograferingen! Min kusins man är fotograf och ställde upp på att fota mig och mamma. Vi tog både dans och porträttbilder i en liten studio ute i Bandhagen. Det gick jättebra och vi fick många toppenbra bilder!
 
 

Mycket på gång

Strax ska jag åka iväg och träna, men passar på att skriva en kort update! I skolan idag hade vi teater med fokus på publikkontakt, spännande! Tyvärr fick vi sen tråkiga nyheter som definitivt sänkte stämningen...men det är bara att go with the flow och fokusera på slutproduktionen vi har framför oss. De kommande dagarna är det många utmaningar att se fram emot /fasa inför. På lördag ska jag ha dansfotografering och få ta nya studiobilder till mitt CV. På måndag väntar en stor redovisning för klassen och inbjudna gäster (en musikalregissör, en musikalartist och en regissör/skådespelare). På tisdag har vi fake-audition hela dagen till musikalen FAME med fler viktiga personer som ska sitta i juryn. GRYMT NERVÖST! Men det ska nog gå bra hehe...
 
Under våra repetitioner inför Klubb Duett. Foto: Albert Häggblom

Show #2

 

Koffeinchock

Igår testade jag en Celsius dryck som alla pratar så mycket om. Drack den efter simningen och tur var väl det, fick värsta koffeinchocken så jag darrade i hela kroppen, hade väl drunknat om jag druckit den innan haha. Mådde dåligt i flera timmar efteråt, inget jag kommer att fortsätta med direkt...
 
 

Helgen

Hej på er!
 
Jag har haft en fin helg. I fredags hade vi gestaltning i skolan och efter lunch hade jag privat sånglektion, grymt lärorikt och roligt!! På kvällen var det Piloxing klass (en blandning mellan pilates, boxning och dans) på Kühlers man kunde testa på. Var tyvärr tvungen att avboka min plats pga foten..
Igår åkte jag till simhallen på förmiddagen. Blev irriterad på alla galna småbarn och sega gamlingar men lyckades trots allt simma i ett bra tempo i en timme :) På kvällen var vi ett gäng som firade Sabine och Mathilda som fyllt 20! Det bjöds på smarrig buffé och sen tog vi taxi in mot stan där festligheterna fortsatte på Wookhouse och Amba.
Idag jobbar jag bara 4 timmar på dansskolan, stor skillnad från 9 timmars pass som det är i vanliga fall. Så himla skönt!
 
  

Au naturel

Jag tog mig till skolan idag men fick sitta och titta och anteckna eftersom foten gör ont. Sen tog jag en sväng på stan och köpte smått jag behövde. Försökte hålla mig till så naturliga produkter som möjligt, det är bäst! När jag kom hem gjorde jag mellis och åkte sen till gymmet. Cyklade en mil och körde chins och dips, vilket funkade bra för foten men guuud vad tråkigt! Träning ska ju vara roligt. Inte något som man genomlider för att kunna äta gott. Träning är något man ska unna sig! Så jag ska försöka komma på alternativ, kanske drar till simhallen i helgen.
 
 

Here we go again

Tror att jag har trampat ner en slemsäck i hälen. Efter streetklassen med Thomas Benstem igår blev det värre, så jag haltade typ hem...att man ska vara så jäkla ömtålig! Irriterande. Men då passar jag på att köra styrketräning för armarna idag. Hjulet är perfekt core-träning!
 
 

Lasses Kungliga Mingel

Här kommer några bilder från minglet vi hade på dansskolan den 16 februari för att fira morfars kungliga medalj! Fotograf var Robert Edman. Se hela albumet på dansskolans FACEBOOKSIDA
 
 

Tv-inspelning

On set! Idag var Showgruppen Äldre på plats i Täby centrum för tv-inspelning. Grymt jobbat!
 

Audition Baluba

Japp, idag var det dags för audition! Baluba Event sökte både dansare och musikalartister till en produktlansering som ska ske genom en flashmob på T-centralen. Mitt mål för dagen var att ha roligt och bjuda på mig själv så jag är nöjd. Blev dock lite besviken över att man inte fick visa sången ordentligt. Alla fick sjunga en fras ur Goodmorning - Singing in the rain. Jag gjorde iallafall det bästa av situationen och körde dubbel timestep samtidigt för att sticka ut ur mängden haha.
 
Tog nyss min sista kopp kaffe för den kommande veckan eftersom jag ska bleka tänderna..åh hur ska jag klara mig?!

Lördag

Det blev en lång sovmorgon imorse. Efter frulle och dusch tog jag en solig men svinkall promenad med Sabine. Över en och en halv timmes lugn promenad på istäckta vägar, skönt ändå! Resten av dagen blir det lite fix här hemma och sen mello-mys! Underbart härlig lördag
 
 

Klubb Duett

Igår hade min klass från BA föreställning. Egentligen var det en redovisning av de musikaliska duetter vi har arbetat fram de senaste veckorna. På morgonen hade vi 3 timmars genomdrag, gjorde övergångar och satte slutnumret (allt i sista sekund som vanligt). Sen var vi på plats i teaterstudion på söder några timmar innan för att mörklägga, ordna en bar, ljus m.m. Sen fylldes lokalen med folk, så många att vissa fick stå, och föreställningen drog igång! Det var allra första gången som jag har spelat teater för publik men det gick väldigt bra! Vi satte replikerna, sången och koreografin utan problem. Trots det kände jag att jag hade kunnat ge mer, men så är det alltid. Jag tycker att det är mycket jobbigare att uppträda inför publik på nära håll än för ett publikhav i en salong...En intressant iakttagelse tyckte min lärare :)
 
Efteråt var det många som stannade kvar och minglade. Våra lärare Camilla och Martin och pianisten Jonathan drog igång en lägerelds-sångstund där tillslut alla hängde på och sjöng, körade och spelade. Så himla kul!! Shit vad det svängde!  
 
Vi var Velma Kelly & Roxie Hart från Chicago
 

Prova Piloxing

Finbesök

Kom nyss hem från stan där jag och mamma åt middag med våra vänner från Paris! De brukar hälsa på oss här i Stockholm några dagar per år. Vi är alltid välkomna hem till de och jag känner att det snart är dags för en resa till underbara Paris! Fick ju sommarjobb på en restaurang där nu i somras, men tyvär funkade det inte eftersom det krockade med min utbildning som startade. Annars finns det inte mycket att berätta om dagen, stopp i tuben gjorde att jag satt fast i timmar och inte kom fram till skolan...
 
Bilder från när jag, mamma och Adrian var i Paris 2009. Jag tog bland annat dansklasser på ett ställe som hette Centre du marais!
 

At the end of the day

Sportlovet är över och utbildningen är igång igen, yees! Vaknade med halsont men efter tre timmars sångteknik i skolan var det borta. Åt lunch med fina Beatrice och gick förbi gamla jobbet Bröd&Salt på vägen hem. Roligt att få träffa alla igen och se hur det går! :) Under eftermiddagen har jag smitt planer inför CV fotografering framöver, skoj! Och hela dagen har jag haft låtar från Les Mis på huvudet..."när en dag är förbi finns det en till att leva, man har tre dagars lön som ska räcka i sju" and so on...
 
Med våran nya mixer hemma kan jag äntligen göra smoothies. Mango, hallon, youghurt, apelsinjuice och blåbär
 

Middagstips

Jag tog en paus från Streetstar på SVT-play och lagade iordning laxwok till middag! Bara att skära laxfiléer i tärningar, steka tillsammans med wokgrönsaker och soja. Krydda med citronpeppar och servera med crème fraîche eller kvarg. Hur gott och nyttigt som helst!

Fitinspo

Godmorgon!
 
Jag hade några fina dagar i Örebro med kusinerna, skönt att komma bort ett tag, men nu är jag på hemmaplan igen. För er som vill följa mig på instagram: feliciabergvik. Denna stormiga söndag hade jag tänkt få en massa saker gjort. Jobb, klura på nytt CV, handla och kolla på Streetstar! På SVT-play kan ni se hela sändningen från gårdagen.
 
Förkyldningen vägrar ge med sig och jag blir mer och mer frustrerad över att jag inte kan träna. Hade egentligen bokat ett crossfit-pass idag...men jag försöker att peppa mig själv. Snart så..
 
 

Show #1