Storasyster

Mitt sista utvecklingssamtal på dansen hade jag för några dagar sen med min jazzlärare Frank. Det han tyckte att jag ska tänka på är mina pique piruetter men framförallt att ta mer plats. Jag är tydligen en sån som lämnar plats för de andra i gruppen istället för att vara självisk och ta för mig. "Lämna storasyrran hemma" fick jag som råd av honom haha.

Jag och lillebrorsorna

Planering

På dagens idrottslektion hade vi dans. Vi ska koreografera  ett 3 min långt nummer och det är lite panik med tanke på att vi är 10 pers i gruppen och bara har en lektion kvar att öva...men det ska nog gå! ;)
Är så otroligt skoltrött och trött överhuvudtaget nu men jag måste plugga matte. Känner att jag kommer faila på provet på fredag. Ska dessutom hålla ett tal i svenska nationella då som jag inte har hunnit förbereda alls...

Idag köpte jag en biljett till Summerburst festivalen den 4 juni med David Guetta! Det kommer bli såå galet! :D Längtar också tills jag fyller 18. Sitter och planerar lite inför min stora middag som jag ska ha för släkt och vänner. Har en massa roliga idéer :) Jag älskar att planera haha. Nu blir det ett varmt bad för mina trötta muskler, te och kanske ett mattetal eller två.
Puss!

 

Burlesque & Peter Pan

Tjoho!
Sitter och jobbar på kontoret och alla elever från enskilda gymnasium har precis gått. På deras idrottslektioner kommer de hit och tar dansklasser i olika stilar. Önskar att min skola också kunde göra så!
Nu har repen inför showen satt igång och igår började vi med stepp till Burlesque numret. Lärare är Jonas Nermyr! Shit vilket tempo det är haha, men kul är det! På jazzen började vi med Peter Pan numret där vi ska vara sjörövarna, det kommer bli grymt! ;)

Nu måste jag springa, puss!

Bilder från rep





Show på Grand Hotel

Showen på Grand Hotel igår gick jättebra! Det var riktigt härlig publik som applåderade och tjoade spontant mitt i numren! :) Jag hade dock världens magkramp i flera timmar, men det gick över tills det sista nummret. Discon var jag ju nervös för men vi repade varje ledig minut så det satt tillslut. Det blev en hel del skratt under kvällen, Johan höjer som vanligt stämningen till tusen, och det bjöds på supergod mat (trist bara att jag inte kunde få i mig så mycket). Här är några bilder från Ave Maria och disco numret som vi har så galet snygga kläder i ;) haha. Bilder från repet på scen och buggen lägger jag upp lite senare :) 








Tired

Heej!
Igår kväll hade jag som sagt rep inför showen imorgon på Grand Hotel. Det är bartender SM imorgon och då ska det vara en stor middag på kvällen där vi ska showa med tre nummer! :) Repen har gått bra, men är fortfarande osäker på en av danserna...(lite panik) Efter repet i torsdags var min ex-skadade fot helt uppsvullen och blå, men efter att Lisa, naprapat på Kühlers, lindat den så känns det bättre! Måste dock bli bättre på att träna upp mina överrörliga fötter...

Idag invigde jag mina nyinköpta converse! Mina förra var alldeles för slitna och fula. Trots lång sovmorgon har jag varit trött hela dagen, men det beror väl självklart på förkyldningen. Hur som helst började dagen med en privatlektion hos Anna Eiding, min sånglärare. Det märks att min röst-kondition har blivit sämre! Jag var helt slut efter att ha sjungit en låt haha. Och det krävs flera regelbunda lektioner framöver för att jag ska hitta rätt i tekniken! Tycker att det är så himla roligt! :D

Nu ikväll blir jag bara hemma och kommer säkert att somna på soffan inom nån timme. Så rolig är jag den här lördagkvällen! Egentligen skulle jag ha varit med Amanda, men kände att jag inte skulle vara så roligt sällskap med tanke på hur trött jag är :/ Alla andra vänner är ute på krogen ikväll också. Det är så himla trist att inte vara 18 än!! 
Aja, hoppas att ni får en fin lördag allihopa! <3

  

Köpte Björn Axéns wavemaker idag som man kan göra både stora och mindre vågor med. Perfect!
 

Återhämtning

Den här veckan har varit riktigt chill! Var ledig från skolan i måndags och även idag och jag tog dessutom ledigt tisdag och onsdag. Förkyldningen har fortfarande inte släppt men det hade nog varit mycket värre om jag inte fått vila upp mig. Jag behövde verkligen det, få ordentlig sömn och för ett tag släppa all stress.  

Ikväll är det modernt jazz med Val och därefter rep till giget på Grand Hotel på söndag. Jag får markera så mycket jag kan, men det är så himla svårt att inte göra fullt ut! Imorgon ska jag masa mig iväg till skolan och sen till dansen för ännu mer rep under kvällen.
Nu ska jag göra iordning lunch och fortsätta med mina hemmakurer mot förkyldningen!

Vårens inredning






Här är några fina bilder från heminredningsbutiken SIA och kuddarna hittade jag när jag bläddrade igenom den nya åhlens katalogen. Har fastnat för den romantiska och lite vintage stilen! Fick verkligen lust att fräscha till i mina rum nu till våren. Nya doftljus från Voluspa, mjuka handdukar från Lexington och blommor i sprakande färger! Haha, jag låter verkligen som en hemmafru! :)

Street & Balett

Igår var jag tvungen att sitta och titta på mina två dansklasser så då agerade jag fotograf och fotade mina duktiga danskompisar istället! Första klassen var förintensivens street (som några av oss från intensiven tar extra) med Daniel Dahlman, vick för Thomas Benstem. Nästa klass var balett med Ola Beccau. Enjoy!













Tisdag

Hej hej!
Vilket underbart vårväder det har varit idag! Äntligen fick skinnjackan åka på istället för den tjocka dunjackan. Jag skippade som sagt skolan idag och jag känner mig faktiskt lite bättre i halsen efter 10 timmars ordentlig sömn. Jobbar på dansskolan just nu och ikväll har jag två dansklasser men jag ska sitta och titta. Jag hatar att göra det, jag blir bara irriterad för att jag inte får vara med själv haha. 

Den här veckan ser inte ut att bli så lugn som jag trodde. Sånglektion, rep inför gig och Cabaret Kühler, shopping och till sist ett gig på Grand Hotel står uppskrivet i kalendern. Där emellan ska jag försöka hitta någon lucka för vännerna. Tur att jag i alla fall är ledig från skolan på torsdag! :)

Dagens beroende: strepsils, te, post-it lappar och facebook

Ta mig härifrån

Det blev ingen sång för mig idag, kunde inte sova alls inatt och förkyldningen har bara blivit värre...aja, jag får försöka bli frisk tills på torsdag då nästa sånglektion är inbokad. Jag funderar på om jag ska ta mig in till stan för att sitta och titta på mina dansklasser ikväll eller hoppa över det helt. Det ser inte ut att bli någon skola/dans för mig imorgon heller men jag ska försöka jobba några timmar på kontoret åtminstonde.

Ta mig tillbaka till paradiset! Den här vintern ska vi åka igen. Läängtar! 


Juste Debout 2011



Jag vet att jag är lite efter men om ni inte redan har sett grymma battles från finalen i Juste Debout, så måste ni göra det! Tävlingen ägde rum i Paris den 13 mars och efter att ha sett klippen på canalstreet så tycker jag att semifinalen i stilen Hiphop newstyle mellan duon Les twins från Frankrike och Virgile & TygerB från USA var bäst. Les Twins kammade sen hem priset och vann i sin gren! Shit vad kul det hade varit att se det live, vilken stämmning!

HÄR kan ni se semifinalen, Frankrike vs USA i hiphop newstyle

Underbara örebroare

Helgen i Örebro var super, precis som vanligt! Jag och mamma tittade först på hockeymatchen som Djurgården tyvär förlorade...det var en riktigt nervös match och ca 600 i publiken så det var värsta trycket. Jag och mamma satt på fel sida bland alla Guldsmedshytte-fans så när det blev mål för Djurgården och jag och mamma skrek fick vi några sura blickar på oss och det mumlades "jävla stockholmare" haha! 
Arga och besvikna (jag var surare än Fredrik!) åkte vi hem till Flackarna. Kvällen spenderade jag och Amanda i hennes lägenhet med skönt folk, körslaget, champagne och RENT låtar. Det är så himla roligt att umgås med dans och musikal människor!

Idag vaknade jag upp med världens halsont och svullnad så jag knappt kunde svälja. Crap! Jag orkar inte bli sjuk igen! Efter frukost tog vi en promenad med mamma och moster i solen, shoppade loss på apoteket och åt en mumsig lunch innan det var dags att åka hem. Fick dessutom en massa fina kläder av Amanda!



Nu sitter jag och snörvlar och försöker kurera mig med alla möjliga vitaminer, naturläkemedel och mediciner. Jag har sånglektion hos min sångpedagog imorgon kl. 11 så jag hoppas, hoppas, hoppas att jag känner mig bättre då. Är ledig från skolan måndag och torsdag den här veckan så då passar jag på och boka in sånglektioner. Jag ska våga mig på låten Bound to you från burlesque med Christina Aguilera.


Puss på er! 

Påväg

Nu är vi snart framme vid hockeyhallen där Fredrik ska spela slutspel i SM. Hoppas verkligen att han får stå den här matchen! Det blir ju inte lika kul att titta annars. Fredrik ville i alla fall inte att vi skulle komma bakom och säga hej efteråt "Det är ju inte som på en teater direkt" sa han. Haha. Nu måste jag fortsätta läsa kartan åt mamma så vi kör rätt. Gpsen verkar inte funka...

Stickat

Måste tipsa om mina favorit shorts/hotpants som jag har på baletten. De är stickade så de håller musklerna extra varma under hela klassen. Superbra för mig som ganska ofta får sträckningar i ljumskarna. Shortsen jag har är från Dance & Gym Shop, finns i olika färger och kostar 297kr (men alla elever på Kühlers får 10% rabatt!)
 

Örebro nästa

Hello!

När jag kom hem efter skolan idag kastade jag mig ner i sängen och sov i ca 2 timmar, men jag blev inte piggare för det. Jag är verkligen helt slut efter den här veckan. Men nu är det äntligen fredag! :) Skoldagen var inte heller alltför jobbig. Det blev en hel del skratt och jag fick tillbaka matteprovet som jag klarade, score!

Imorgon ska jag upp tidigt för att åka med mamma till Örebro så mina planer för ikväll är att packa väskan och gå och lägga mig tidigt. Jag packar alltid alldeles för mycket, är så himla dålig på det haha.



S N Y G G
Robert Roldan från SYTYCD säsong 7

Thursday

Den här dagen har gått jätte segt och är fortfarande inte slut...gaahh jag har ingen energi kvar. Idag hoppade jag över ekonomiprovet (tillsammans med typ halva klassen) eftersom jag inte har hunnit plugga nånting och jag gör hellre omprovet om en månad och får ett högre betyg än att precis klara G.
Efter skolan åkte jag in till stan för att reklamera mina vinterstövlar. Igår när jag kom hem från skolan hade ena skon lossnat från sulan! Jag hade bara använt de några månader och skött de ordentligt så det var inga problem att få pengar tillbaka! Så nu har jag extra pengar att köpa mig ett par nya converse för :)

Nu ska jag äta middag och om en timme börjar dansen. Ska bli skönt att släppa all stress och på raggan ska vi börja med en ny koreografi!

Puss & Kram

Update

Hej everybody!

Den här veckan har jag inte haft tid att gå på en enda dansklass och det kan jag tacka mina idiotiska lärare i skolan för som lägger in allting samtidigt...men förhoppningsvis kan jag gå på morgondagens danslektioner! Jag har också varit dålig på att uppdatera bloggen de senaste dagarna, sorry!

Lite om skolan då. Jo i tisdags hade jag två prov, franska och matte. Franskan gick crap eftersom min buss var försenad så jag och några fler kom två min försent. Då har läraren stängt dörren så vi får inte göra första delen av provet! Matteprovet tror jag nog gick lite bättre pga att jag pluggade matte i 6 timmar dagen innan...vilket liv jag har.
Idag höll jag och Emma i en street/jazz lektion på idrotten. Vi själva tyckte att det gick jättebra och klassen höll med och tyckte det var roligt! Vår lärare berömde oss, sa att allt var toppen och var jätte imponerad! MEN...tydligen var själva huvud koreografin för avancerad och inte anpassad för klassen så han gav oss ett starkt VG+...wtf?! Vi har lagt ner sjukt mycket tid och arbete på det här, flera flera timmars jobb och vi valde att göra koreografin svårare för att ge klassen en utmaning. Varför inte ge oss ett MVG- istället?? Det förstörde i alla fall resten av min dag...
Så kortfattat kan jag väl säga att jag är skit förbannad på mina usla lärare och trött på allting. Nu har jag fått avreagera mig i alla fall...haha :)

Något lite roligare är att jag till typ 99 % säkert har fixat sommarjobb! Kommer att jobba på en familjeväns lunchrestaurang och även en vecka under sommarens danslägret för de små.
I helgen ska jag åka till Örebro också! Jag och mamma ska titta på när lillebror Fredrik spelar SM (han är hockeymålvakt i djurgården) och då passar vi samtidigt på att hälsa på mina kusiner! Åh det ska bli så himla skönt att bara komma bort ett tag.



Nu - ett varmt bad och pensla på ett lager överlack på mina röda naglar. Nagellacket är från Depend och heter London, det ger en perfekt klarröd färg. Love it.

Kühlers kläder

Igår kom mina kühler-kläder jag hade beställt! Det är en dragkedjetröja och tillhörande trekvarts byxor och den snygga träningsväskan. Overallen är jätte mjuk och mysig, jag känner på mig att jag kommer bo i den ett tag framöver haha. Kläderna finns att beställa på Showstore





Stressad

Hej hej!
Den här söndagen började med sångaudition vilket inte gick så jättebra men inte heller sämst...därefter köpte jag lite saker på stan. Bland annat fick jag med mig hem en söt transparent beige tunika från zara. Sen åkte jag direkt hem till Emma för lunch, plugg och förberedande av vår danslektion vi ska ha med klassen på onsdag. Vi ska hålla i en idrottslektion och valde självklart dans!
Den här kommande veckan är en riktig mördarvecka i skolan så jag är rädd att både bloggen och dansen blir lidande...Jag har tre prov, en inlämning och den elevledda lektionen. Just nu är jag så stressad så jag tror jag tuppar av.

Låten jag sjöng på audition. Gravity - Sara Bareilles

Cabaret Kühler 29 maj

Nu börjar det dra ihop sig för vårens årliga elevshower! Det här året kommer Cabaret Kühler, där jag är med, vara på Maximteatern den 29 maj och snart drar repen igång för fullt. Just under vårshowerna brukar det alltid vara mycket i skolan också men på något sätt klarar jag av det varje år (med eller utan feber) haha. Inför föreställningarna får jag ofta feber men förra året klarade jag mig faktiskt!
Troligtvis blir också den här showen min sista kühlers elevshow eftersom jag bara tänkte ta öppna klasser nu efter att jag slutar intensiven. Lite sorgligt med tanke på att jag har haft en elevshow varje år sen jag var typ 6... 

Jag vill inte avslöja riktigt än vad det blir för olika nummer på showen men jag kan lova att det är mycket från musikaler och filmer! :) 

 

Datumen:

BARNENS VÅRSHOW, på Dieselverkstaden 30 april & 1 maj
LILLA, på Maxim den 22 maj 
MELLAN & CABARET KÜHLER, på maxim den 29 maj

Vinnaren

Tävlingen är nu avslutad! Ett stort grattis till Lovisa Dal som blev den lyckliga vinnaren! :D Hoppas att du får en riktigt skön och avslappnad massagebehandling!


Rätt svar:
1. Stomp the yard
2. 15 år
3. Västmannagatan 43 & Tegnerlunden 6 (jag gav också rätt för endast gatornas namn)

Jag tänkte försöka ha tävlingar här i bloggen lite då och då så alla ni revansch sugna får hålla ögonen öppna! :)

Fredagsmyys

Mamma köpte med sig sushi till middag, yummi! Fast jag tycker inte riktigt om när de ska göra sushin så speciell och tillaga laxen och blanda i kryddor och såser...tycker att det är godast när den bara är helt vanlig! Både Fredrik och Adrian är på hockeycup så jag och mamma är själva hemma ikväll. Tänkte sätta mig i soffan med henne nu och mumsa på naturgodis och titta lite på Let's dance. Båda håller på Frank av de som är kvar.
 

Nytt från USA

Emma som precis har kommit hem från Californien hade med sig söta trosor från Victoria Secret och en porslins termos från Starbucks till mig! Tack vännen <3 Jag bara längtar tills på måndag så jag kan börja använda termosen till kaffet!
 

 

Happy

Jag är typ fortfarande i ett litet lyckorus efter gårdagens dansklasser. Det var så himla kul både på moderna jazzen och på raggan, men det som gjorde mig mest glad var utvecklingssamtalet med Val. Jag fick verkligen jättebra feedback och det jag behöver jobba med mest är uttrycket i ansiktet. Det kändes så roligt att höra att jag har det som krävs för att bli en professionell dansare! Jag behöver ganska mycket pepp konstant för att jag inte ska börja tvivla på mig själv så det var verkligen underbart att höra det!
Jag hade också en liten pratstund med Jennifer som tipsade om en dansskola i London som är musikalinriktad där artister från broadway musikaler undervisar klasser. Det lät ju superkul så Paris kanske inte är det enda alternativet för mig efter gymnasiet...

Sitter just nu på graflektionen och vi slutar inte förrns om en timme...seegt. Ikväll blir det nog bara en hemmakväll för mig. Jag och mamma hade tänkt köpa hem sushi och lite godsaker och kanske hyra film, mys! :) Jag har varit sugen på sushi hur länge som helst! 



Ha en nice fredag allihopa och GLÖM INTE att anmäla er till tävlingen om ni inte redan har gjort det!! Vinnaren utses imorgon klockan 18.00! :D
 

Snart helg

Den här veckan har verkligen gått jättefort! Ikväll är det modern jazz och ragga som står på schemat och imorgon är det fredag, underbart! Jag har inga speciella planer för helgen. Jag måste plugga en massa, förbereda min och Emmas elevledda danslektion till idrotten och på söndag är det sångaudition på förmiddagen. Så det ser ut att bli en ganska lugn helg, jag känner att jag måste vila upp mig ordentligt också.
 
Vädret just nu är ju bara hemskt. När ska det sluta snöa?!"#"¤¤"!! Jag som trodde att det började gå mot vår...
Jaja, nu ska jag gå och byta om. Btw så är min mobil helt knas, toutchen är jätteseg och lever sitt eget lilla liv. Köp inte HTC wildfire om ni ska ha en ny mobil säger jag bara!

Puss


Jag och Philip förra midsommar. Åh vad jag längtar till sommaren!

Inredning

Här är lite fin dans inredning! Jag tycker jättemycket om tyll lampan och hatt lampan, riktigt snygga! Något som också kan bli vackert är att använda tåspetsskorna som dekoration. Jag har hängt upp mina på väggen tillsammans med en bukett rosor som ni ser på en av bilderna (nu är buketten torkad men det är finare så). Dansstatyetterna fanns att köpa på IKEA förut men jag är inte säker på om de säljs längre. 





Shoppingsugen

Hello!
Träningen igår gick rätt bra. Det var sista gången vi hade Danne Dahlman som vikarie för nästa vecka kommer Thomas tillbaka. På baletten körde Ola slut på oss som vanligt haha. Men det känns som jag hittade center och jobbade på bra med det han sa till mig på utvecklingssamtalet, så det kändes bra! Dock märks det ju verkligen att man har haft lov, jag tappar konditionen direkt och idag har jag stört mycket träningsvärk i hela kroppen! Jag skulle vilja fuska i min egen tävling så jag kan vinna massage-presentkortet själv...hehe.

Just nu är min Shopping/Must have lista vääldigt lång. Vill bland annat ha:

  • Tunikor (vit och i färg/mönster)
  • Ett par svarta jeans
  • Converse (vita & vinröda eller hallonröda)
  • Vårkappa
  • Gummistövlar
  • Rött läppstift
  • Axelremsväska

Osv..Självklart har jag inte råd med allt samtidigt men jag ska i alla fall försöka hitta en snygg vårjacka i helgen.
 Jag kan inte bestämma mig för om jag vill ha vinröda eller hallonröda converse och låga eller höga...de hallonröda är ju fina på sommaren men de kan lätt se ut som urtvättade röda tycker jag...hmm svårt val!
Btw, så kom Emma hem från San Diego idag och har med sig lite fina saker till mig! :D <3


Bilder från gårdagens jazzklass


Sångaudition

På söndag är det audition för solosång och kör till vårens Cabaret Kühler. Jag vet inte vad jag ska sjunga än och jag har inte hunnit ta nån sångklass hos min sångpedagog...På tidigare audition har jag sjungit ganska fartiga låtar så den här gången borde jag kanske välja en lugnare ballad. Förslag någon? Jag känner att jag måste välja låt snart så jag kan förbereda mig lite, till skillnad från senaste gången då jag knappt hade övat nånting haha.