Vackert

 

Dansa med hjärtat

 

Överlämnar stafettpinnen

Halloj!
 
I eftermiddags var jag på Kühlers där det var fullt hus. Det var kickoff för EF språkresor och de hade dansklasser under dagen. De såg ut att ha riktigt roligt, genomsvettiga och grymt taggade! Jag hade värdinnemöte tillsammans med de nya värdinnorna som ska ta över efter mig. Det känns sorgligt att lämna mitt roliga jobb på dansskolan men de här tjejerna kommer att klara av det galant! Eftersom vi alla fyra gick i intensiven ihop så blev det samtidigt en liten reunion. Härligt!
 
Några bilder från intensiven-tiden ♥

i-landsproblem

Sitter för tillfället nedbäddad i sängen och tittar på Harry Potter och de vises sten. Jag älskar dessa filmer!! Jag önskade innerst inne att jag skulle få brev från Hogwarts när jag fyllde 11...hur som helst är det irriterande när jag dricker en rykande kopp te så glasögonen immar igen. Ser ju ingenting!

Längtar

Träningen har rullat på förvånansvärt bra den senaste veckan. Roligast var såklart dansklasserna på Kühlers i söndags men annars har jag varit och simmat, gått pw, sprungit, varit på gymet osv. Igår tänkte jag ha en vilodag men efter middagen började det spritta i benen så det blev ca 30 min pw i kvällssolen! Idag dödade jag min rumpa + baksida lår under coachning av lillebrorsan haha.
 
De senaste dagarna har även gått åt till fix inför Blue Academy i slutet av september. Ordnat med Tele2 så att inte telefonräkningen skjuter i höjden, skrivit packlista, betalat fakturan för utbildningen (det sved i plånboken), beställt A-skattesedel m.m.
 
Om det blir Thailand jag får åka till och jobba skulle jag bli överlycklig. Jag var i Khao Lak 2009. Alldeles alldeles underbart

Nyttig frukost

God morgon!
 
Till frukost gjorde jag en enkel mugcake för första gången. En nyttig liten chokladkaka. Den såg så trist ut så jag pimpade den med små flaggor haha. Ärligt talat var den ganska smaklös, kesellan var absolut godast, men väldigt mättande! :)
 
 

Dans åt folket

Yes idag var det öppet hus på Kühlers. Härlig stämning och dansglädje! Showgrupperna bjöd på en sprakande show. Sen testade jag lindy hop och därefter dancefit och streetjazz med Johnnie Smith från LA. Superkul! Terminen startar vecka 36. Unna er själva träning och glädje i höst och anmäl er till en danskurs!
www.lkd.se
 

Dansfest i Vasaparken

Det blev en sväng till gymmet efter frukost. Kändes nice med styrketräning när jag bara har kört kondition den senaste tiden. I eftermiddags bjöd Lasse Kühlers Dansskola på dans i Vasaparken. Både vuxna och barn fick prova att dansa! Jag och Agnes gick och åt middag efteråt. Inte den bästa restaurangen direkt men trevligt sällskap :) Ni glömmer väl inte att komma till öppet hus imorgon? Dansa hela dagen på Tegnérlunden 6 från kl. 12.00. Vi ses där ♥  
 
Jag skippade lördagsgodis och stillade mitt sötsug med färsk mango, mörk choklad och vanilj youghurt. Mums!
 

Rese shopping

Gårdagen spenderas med morfar. Fick även träffa kusinen som är nyinflyttad och ska plugga här i Stockholm! Det blev ingen tid till träning men idag tog jag en sväng runt långsjön med Sabine. Bra start på dagen! Efter en dusch och lite mat i magen åkte jag in till stan. Det står en mängd saker på min inköps/önskelista innan jag åker. Hittills har jag fyndat ett par shorts för 50-lappen, ett par träningsskor för bara 250kr + lite annat! Vi behöver nämligen helvita sneakers till uniformen vilket är helt omöjligt att få tag på...dessa var de vitaste jag kunde hitta.
 
Älskar mina nya fina flipflops! Och ja, mina lilltår är märkliga...vridna liksom.

Zucchinipasta

Jag har upptäckt ett nytt alternativ till pasta. Zucchini! Skär tunna skivor av en zucchini med en osthyvel. Salta skivorna och låt de stå några minuter för att vattnas ur. Sen fräste jag "pastan" snabbt, blandade i en skvätt matlagningsgrädde och en sked pesto och lät det puttra ihop ett par minuter. Åt tillsammans med färdiggrillad kyckling och det smakade riktigt gott! Självklart kan man även koka zucchinin och utveckla receptet, det får jag testa en annan dag! Är så himla orolig för att gå upp i vikt när jag åker iväg och jobbar utomlands så jag tar gärna emot mer nyttiga mattips!
 
 

Showgruppen Äldre

I lördags kom Showgruppen Äldre förbi mig i Kungsträdgården innan deras show Maxat för mini under Kulturfestivalen! Se de uppträda på lördag i Vasaparken och på söndag när Kühlers har öppet hus!
 
 

Vitt leende

Gokväll alla fina!
 
Igår startade jag dagen med en 1½ timmes pw med Sabine. Skönt att röra på fläsket men fick väldigt ont i hålfoten på slutet och det har inte släppt än, ajaj. Ringde sen och avbokade min intensivkurs, provet och uppkörningen. Känns lite segt att behöva skjuta upp det...På eftermiddagen mötte jag upp Amanda för en hejdå-fika innan hon åker tillbaka till Australien!
 
Idag började jag också dagen med lite träning, intervaller i trappan fick räcka. Senare åkte jag in till Amazing Smile och blekte tänderna! Just nu har de sommarkampanj så det kostade mindre än hälften så mycket. Det är riktigt obehagligt att bleka tänderna. Men jag pinar mig mycket hellre igenom 40 min på salong än att göra det varje natt i ca två veckor (som det blir när man köper av tandläkaren). Är nöjd med resultatet, men tänderna ser inte alls lika vita ut som på bilden i annat ljus! Haha.
 
 

Dansfest/ Öppet hus/ Audition

I helgen är det mycket som händer! På lördag är det dansfest i Vasaparken. Vasastans närmsta dansskolor bjuder på en färgsprakande fest för öga och kropp samt visar ett smakprov av all den dans vi lär ut.
Kl. 16-17 Lasse Kühlers Dansskola startar med en workshop för Knattar 1-3 år. Därefter lär vi ut grunder i 50-talsbugg och avslutar med Kühlers showare som visar bland annat Showdans, Bugg och Buggeda.
 
På söndag är det öppet hus på Kühlers! Kom förbi med familjen och vännerna och prova olika klasser hela dagen! HÄR hittar du facebook eventet och schema. Efter öppet hus, kl. 16.00 är det dags för en extra audition till säsong 2 av webserien The House of Hitz. För mer info, se www.lkd.se
 
 

Cirkus Scott

Cirkusen var kul! Så himla roligt att träffa Beatrice, Matilda och Anna som jag inte sett sen slutföreställningarna i maj. Anna-Sara var grymt bra som alltid, tycker hon är så cool som har vågat sig på cirkuslivet! Annars var akrobaterna helt fantastiska och elefanterna häftiga. Men kunde inte låta bli att tycka synd om de...elefanterna alltså. Jag har fått se videos från när morfar och Eva Rydberg jobbade som clowner på Cirkus Scott och jag måste medge att de var bättre än den här clownen.
 
 

Just dance

Den här veckan har jag haft fullt upp med jobb på We Are Sthlm festivalen. I samarbete med Telia har vi promotat det nya dansspelet Just dance som kommer ut i butikerna i oktober. Vi har åkt runt i vår disco-bil i kungsträdgården och låtit alla kids få testa spelet. Spelet var en succé och vi hade kul samtidigt som det var väldigt intensivt och tekniken inte alltid ville fungera. Jag hör fortfarande alla låtar ekande i huvudet...
 
Om en stund ska jag iväg och titta på lillebrorsans hockeymatch. Senare i eftermiddag ska jag gå på Cirkus Scott med några från musikalklassen! Klasskompisen Anna-Sara är sångerska där och har bokat biljetter! Wiie så roligt det ska bli!
 
 

Ett nytt äventyr

Hela denna vecka har jag uppdaterat inkorgen som en tok. I fredags trillade det äntligen in ett mail från Fritidsresor och JAG FICK JOBBET!! Dock som funbreakvärd istället för aktivitetsvärd som var det jag sökte först. Eftersom jag var så inställd på ett negativt besked (för att inte bli besviken) så har jag nog fortfarande inte riktigt fattat det. Jag kommer alltså att åka på utbildning under 10 dagar på Gran Canaria i slutet av september. Därefter blir jag tilldelad en destination och åker iväg för att jobba ca 6 månader! Som funbreakvärd håller man i dansklass (hiphop) och en mängd olika aktiviteter för barn mellan 6-11 år. Alltså inte bamseklubben som är för de minsta. Den sista tiden här i Sverige blir det mycket fix inför resan plus att jag ska umgås med familj och vänner så mycket det bara går.
Nu börjar ett nytt äventyr!
 
 

We Are Sthlm

Den här veckan är det Stockholms kulturfestival och We are Sthlm (tidigare Ung08) tar plats i Kungsträdgården. Det finns enormt mycket aktiviteter att testa, klubb och konserter. Jag är där och promotar Ubisofts nya tv-spel Just Dance 2014. Idag startade festivalen men på grund av att tekniken ännu inte var fixad + spöregn så kunde vi inte dra igång spelet. Men vi är där fram tills på lördag så kom förbi vår lilla bil om ni vill dansa loss!
 
Såg förresten Allsång på Skansen nyss och blev grymt imponerad av breakdance gruppen Flying Bach! Kolla klippet HÄR
 
 

Slappar-söndag

Jag sov ut länge idag. Sen har jag i princip bara kollat på Stomp the yard och fixat naglarna. Så himla skönt med sånna här chilldagar ibland. Jag känner att jag behöver ladda batterierna inför den här veckan då jag ska jobba/dansa 9 timmar per dag.
 
Igårkväll åkte jag och min vapendragare in till F12. Vi stannade inte så länge vilket var ganska skönt. Det var så packat med folk så man knappt kunde röra sig, men skön stämning ändå! Till alla som var på audition för The House of Hitz idag önskar jag ett stort lycka till!
 
 

The House of Hitz audition

Fredag

Fredag idag! Jag håller på att bli galen av att vänta på besked från Fritidsresor. Nästa vecka får vi veta. Nästa vecka ska jag också jobba i Kungsträdgården på We Are Sthlm festivalen (tidigare Ung08). Skriver mer om det på måndag efter vårat möte!
 
Annars då...idag har jag köpt mig ett par sköna tunna byxor. Jag har varit hos frisören och klippt topparna. Har tränat. Har handlat mat och lagat god middag till mig och pappa. Ikväll blir det film och mys hos Emma. Trevlig helg!!
 
Fläskfilé och gorgonzolasås, en middag i mästarklass om jag får säga det själv

Grattis Lasse

Stort grattis moffa på din 75-års dag!! Hurra hurra hurra!! ♥
 
I söndags publicerade DN en artikel om morfar inför hans födelsedag!
 

Arbetsintervju

Igårkväll fick jag höra väldigt sorgliga nyheter. Min tidigare klasskompis har dött i en drunkningsolycka. Det är verkligen fruktansvärt. Men idag fick jag försöka koppla bort tankarna trots att tårarna brände bakom ögonlocken när jag satt på tunnelbanan. Jag hade nämligen gått vidare i Fritidsresors rekrytering till en heldag på deras kontor. Det blev en väldigt intensiv dag med tester, övningar och intervju. Jag träffade även flera trevliga personer där som jag umgicks med under pauserna. Nu är det bara att hålla tummarna, men konkurrensen är stenhård!!
 

Uppdatering

Hej på er!
 
Här i bloggen har det ekat tomt. I ett par dagar var jag och mamma på dansskolan och städade och fixade. Tror jag får ganska mycket karma-poäng där! I torsdags åt jag middag med Yasse som snart åker tillbaka till USA. Vi åt smarrig pasta på Vapiano med Tommy Körberg några bord bort. I fredags drog jag ut på en springtur/pw ungefär 11km. Ibland förvånar jag mig själv haha.
 
Gårdagen, årets varmaste dag, hängde jag och Olivia från musikalklassen vid några klippor i Kristineberg. Köpte med oss plockmat, badade och solade. Gött! På kvällen åkte vi till Josefinas och träffade Jossan och några andra. Vi hade så himla trevligt så vi stannade till stängning och drog sen vidare. Det blev en seen kväll/tidig morgon...Imorse krigade jag mig upp ur sängen för en dag vid Långsjön med Sabine. Så härligt! Man måste verkligen passa på nu när sommaren snart är slut :(
 
Svensk sommar när den är som bäst. Bild från Sandhamn för några somrar sen