Tisdag

Idag tog jag en välbehövd sovmorgon och efter en chailatte och sånglektion med härliga energiknippet Anna var jag up and running! :) Gick ganska bra på sången, jag börjar hitta tekniken mer och mer även om det går långsamt haha. På kvällen hade jag modern jazz med Val. Jag kände mig hyfsat stabil och hittade center till en början men när vi kom till koreografin i slutet la kroppen bara av...fick yrsel, huvudvärk och darrade i hela kroppen så det var bara att sätta sig ner. Jag blir så lack på att min kropp inte pallar! Tänker försöka ta hans klass med intensiven nu på torsdag så jag kan ge igen på mig själv haha ;)

Vad gäller tävlingen vill jag bara göra det klart att ni kan hoppa in när som helst fram tills tävlingen avslutas den 21 dec. Gäller bara att ni svarar på alla fyra frågor! Och om ni inte kan svaret - hört talas om google? ;)

Julpynt


Hur fint är inte det här julgranspyntet från Åhléns? De olika ballerinorna finns i guld och silver, jag fick en i silver förra året som kommer att glittra i granen nu till jul. Julkulan med noter skulle jag också vilja ha hängande bredvid!

Youngblood

Är hemma ett tag och laddar upp inför baletten ikväll. Ragga klassen igår var helt sick! Köttig koreografi till en tung låt med Babylon - Congarock. Hade blodsmak efteråt och kunde inte sluta dansa när jag kom hem! Love it ♥

Måste berätta om den nya killgruppen Youngblood och deras nya singel Blame it on you som släpptes idag. Med i gruppen är bl.a. Oskar Kongshöj och Henric Flodin som jag har dansat/sjungit med under flera år. Idag avslöjades det också att gruppen ska vara med och tävla i melodifestivalen! Stort grattis grabbar! Jag kommer självklart rösta som en tok! :D De var och repade på Kühlers igår men ville inte avslöja något då, haha.

Adventstävling - del 1

NU drar vi igång adventstävlingen! Vinnaren som utses den 21 dec vinner ett presentkort på en massage eller naprapatbehandling (valfritt) på Kühlers friskvård, värd 450:-

Här i bloggen presenteras en fråga för varje advent och det gäller att svara rätt på de fyra frågorna. Av de som fått flest rätt lottas det ut en vinnare! För att anmäla dig ska du länka detta inlägg på din blogg/facebook och svara på den första frågan i kommentarsfältet nedan. (Jag publicerar inte era svarskommentarer så att ni inte kikar på varandras svar) Glöm inte att skriva ditt namn och din mailadress! Lycka till :D


Varifrån kommer citatet?
"And right here is where you start paying ... in sweat."

To be or not to be

Jag hade min första teaterlektion idag! Känner mig som Bambi på hal is, är en riktig fegis haha. Men jag är såå taggad på att lära mig! Jag ska få hjälp med en monolog som jag ska söka in med till Performing Arts School och Balettakademien i Göteborg, så jäkla kul och spännande :D
Annars har jag inte gjort speciellt mycket i helgen, har börjat inhandla julklappar, såg lite halvt på idol igår (skämdes över dansen och blev arg när Molly åkte) och idag firade vi padre som har fyllt år. Han fick bl.a. en Michael Bublé skiva av mig som har spelats hela dagen...tror han gillar den!

P.S Glöm inte bort att anmäla dig till adventstävlingen här imorgon!

Var är Herr Frost?

Var är snön?? På söndag är det redan första advent men det finns inget spår av vintern än så länge. Idag var det ca 7 plusgrader, regnpölar och fågelkvitter! Ingen snö = ingen julkänsla.

Glee vs plugg

Hej alla fina!
Slutade tolv i skolan idag så efter lunch (äcklig skolmat) och lite extra jobb med grupparbetet i historian åkte jag hem direkt. Så skönt! Förkyldningen, som har hållt i sig i vad som känns som en evighet, börjar släppa nu. Hoppas på att kunna köra ett gympass och en dansklass i helgen. Det skulle jag verkligen behöva.
Resten av den här torsdagen ska jag ägna åt att framförallt plugga. Har prov i filmkunskap imorgon (Hjälp!) och i psykologi på måndag. Älskar livet just nu...


Igår gick det inte så bra att plugga, jag fastnade istället framför Glee serien på tv. Serien i sig kanske inte är den bästa, den är ganska förutsägbar och barnslig (typ som High School Musical) men låtarna och shownumren är fantastiska! :)

Gray monday

Dagen började med en skitjobbig skoluppgift. Vi skulle fota random männsikor på stan och ni kan ju tänka er hur många pigga som vill ställa upp på en bild påväg till jobbet en grå måndagmorgon! Men, men...några snälla personer kunde iaf hjälpa till och bilderna blev tillslut ganska bra :)
Har kännt mig riktigt hemsk idag, förkyldningen släpper inte så det blir till att stanna hemma från baletten och prioritera plugget. Trist!!
Nu ska jag ta en kopp te och skriva veckans logg för projektarbetet. Btw, HÄR hittar ni ett klipp från giget jag nämnde tidigare med showgruppen yngre & äldre.

PS. Missa inte adventstävlingen här i bloggen som startar på söndag. Var med och tävla om en massage eller naprapat behandling!

Caligola

Yeeey! Nu har introduktions-kortfilmen till Caligola (Mando Diaos sidoprojekt) kommit! Det är i deras två nya musikvideos jag är med som dansare och statist. Dock har de fortfarande inte släppts! Själva kortfilmen (som ska bli en del av den ena musikvideon) är som en skräckfilm - riktigt psycho men cool haha. I kortfilmen ser ni också Peter Eggers som är aktuell i serien Anno 1790 på svt.
För att se kortfilmen på caligola.com måste du gilla deras sida "Caligola" på facebook!


Never judge a book by its movie

Jag är konstigt nog inte helt slut efter den här långa skolveckan. Allt har liksom rullat på och jag känner mig som superwoman på högvarv. Jag vill göra överambitiösa julklappar till hela tjocka släkten, inreda totalt nytt i mitt rum (vilket iof är onödigt med tanke på att vi flyttar i februari), anmäla mig till en massa workshops, skaffa ett sommarjobb i Paris och mycket mer!...synd bara att tiden inte räcker till.

Ikväll ska jag gå och se Breaking Dawn på bio med Emma och Sabine! Jag har inga höga förväntningar på filmen eftersom det inte hände speciellt mycket i den här delen av boken. Har läst alla fyra böckerna, flera gånger haha.


Trevlig helg på er! ♥

Showgruppen äldre

Underbara Showgruppen Äldre på Kühlers har också startat en blogg där de skriver om sina klasser och showuppdrag! Idag var de och dansade på Stockholm Conference Centre, pelarsalen på Forum för giftfri miljö :) HÄR hittar du deras blogg.

STF 2012

Stockholm Tap Festival äger rum den 5-10 april 2012. Det är en dansfestival som erbjuder klasser i olika nivåer med kända dansare från hela världen! Förutom det ordnas det jams, battles och uppträdanden. En av grundarna och arrangörerna är Jonas Nermyr som undervisar på Kühlers!

Jag var och tittade på battles på årets festival på Årsta teater och här är en video där stepplärarna visar vad de går för i en show. Inspiration på hög nivå! :)

Adventskalender här i bloggen!


Nu var det länge sen jag hade en tävling här i bloggen så därför drar jag igång en adventskalender! Du kan vinna en massagebehandling ELLER en naprapatbehandling (valfritt), värd 450:-
Då har du kirrat en perfekt julklapp till dig själv eller någon du tycker om!

Jag kommer att lägga upp en fråga för varje advent (med start första advent nästa söndag). Det gäller alltså att svara rätt på de fyra frågorna. Av de som fått flest rätt lottas det ut en vinnare! Mer info kommer när tävlingen börjar, så kika in här nästa söndag för att vara med! :D

The hunger games

Hej på er allesammans!
Sitter just nu i skolan på min långa håltimme och väntar på medielektion. Den här veckan går alldeles för sakta.
Jag har dansat tre dagar i rad nu med förkyldning. (Japp, jag är sjuk igen believe it or not) Kanske inte det bästa, men eftersom jag varken har feber eller halsont kände jag att jag lika gärna kunde köra. Förkyldningen har iaf inte blivit värre, har bara fått härlig träningsvärk :)

Bjuder på den nya trailern för filmen The Hunger Games som kommer ut i mars nästa år. Handlar väldigt kortfattat om ett land i framtiden som är indelat i 12 distrikt och styrs med järnhand av huvudstaden. Det anordnas en tävling där två personer från varje distrikt tävlar mot varandra i direktsändning över hela landet. Den som överlever vinner...
Jag har läst alla tre böckerna, varav två på engelska, och är sjukt taggad inför filmen! :D

Pakarang beach



Bilder från Pakarang beach i Thailand, Khao Lak 2009. Ta mig tillbaka ♥

Do it

Jag hade en grym helg. I lördags blev det middag på Jensens Bofhouse på vasagatan med Sabine, såå gott! Därefter tog vi en sväng till nya wookhouse för en drink. Fräsch lokal, bra priser (ett minus att de serverar i plastglas haha), proppat med folk och hög musik! Sen drog vi tillsammans med Ebba och Amanda till Magenta, fast där blev vi inte kvar särskilt länge.

Igår firade vi pappa på farsdag med presenter och frukost på sängen, sen bar det iväg hem till mamma för att fira henne över en lunch eftersom hon fyllde år i torsdags! Fick skjuts in till stan samtidigt som Fredrik skulle med tåget mot gbg. Sen tog jag ragga klassen för Joao Assuncao! Koreografin var riktigt svår, inte stegmässigt men mer att få in "flowet" haha. Det ser så snyggt ut när han gör det, men blir stelt när man själv ska göra :D 
Nu ska jag iväg till baletten med en täppt näsa och träningsvärk i hela ryggen. Woop woop tagga! 

11.11.11

Japp, jag tror ingen har missat att det är den 11/11-2011 idag...hittills har det bara varit en vanlig fredag. Inga ufon eller speciella tecken haha! Kl. 11.11 i förmiddags satt jag på filmkunskapslektionen och såg Pulp Fiction, VIDRIG FILM! Efter den var svenskan inställd, så jag åkte hem och tur var väl det. När jag kom hem upptäckte jag att jag haft tröjan bakåfram haha! Trött tjej ;)
Jag kan tänka mig att det blir trist för er att läsa om dans, dans, dans hela tiden. Det här har jag annars gjort i veckan.

  • Nej, jag köpte ingen biljett till Avicii konserten som typ alla andra gjorde. Varken kortet eller banken funkade...visa electron suger!
  • Har mirakulöst nog klarat av skolan även den här veckan, men det är knappt!
  • Vi har fått pappas villa såld och ska skriva på kontrakt för en nybyggd lägenhet i fruängen nästa vecka
  • Fredde är hemma i Estocolmo över helgen! Yey!
  • Har suttit stilla, stressat för mycket och tränat för lite = snuvig, tröttis och ont i kroppen

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med de andra och mumsa på kesella med hallon, mycket nyttigare än glass och godis :) Imorgon ska jag in till stan och luncha med fina Yasse! Trevlig fredag allesammans ♥

Utveckling

I tisdags tog jag en öppen klass med Val Rey Suarez på Kühlers. Jag måste erkänna att jag var rädd för honom den första lektionen för några år sen haha. Idag ser jag honom som en av de bästa lärarna jag har haft och jag älskar hans stil! Jag har utvecklats enormt som dansare under hans klasser. Det är perfekt att dansa för honom exempelvis innan en audition eftersom både kroppen och hjärnan får ett rejält träningspass! Jag ser fram emot varje tisdag med nya utmaningar :)

Dans på bioduken

Det är många filmer jag vill se på bio nu. Bland annat dansfilmerna Footlose och Pina. Är det någon som har sett de? Footlose som musikal såg jag för några år sen på Intiman, ingen hit tyvär. Hoppas på att filmen är bättre. 3D filmen Pina är kanske lite föör modern för min smak, men jag vill ändå ge den en chans! :)

En höst att se fram emot

Nu är höstlovet slut. Skola imorgon. Ångest. Men det är ändå ganska mycket att se fram emot. Jag ser fram emot att dra igång med dansen ordentligt igen nu när jag är helt frisk och sträckningen i baksida lår har läkt någorlunda! :D Peppar peppar! Och det ska bli så kul att fortsätta med sånglektionerna där vi repar in låtar till auditions men även en låt till ett spännande gig jag har i januari! Teaterlektionerna hoppas jag att vi kommer igång med snart också, det blir en riktig utmaning för mig :)

Intensivens balett på kühlers för några veckor sen. Foto: Agnes Krasse

Kommer ni ihåg de två musikvideorna jag var med och spelade in i somras? Jag är med som statist och dansare där. De har blivit försenade men håller på att klippas och släpps förhoppningsvis snart här under hösten! So excited :D Jag lovar att avslöja artisterna och lägga upp videorna så fort jag får klartecken från regissören. PUSS♥

When I held ya

Ikväll är jag hemma och tittar på idol. Moa Lignell sjöng nyss sin egenskrivna låt When I held ya och satan vad grym hon är!!
Igår hade jag en himla mysig kväll med Sabine och Emma. Vi köpte hem mat och lagade iordning en stor lyxmiddag hos mig! :D ♥ Nu när det blir ruggigare väder för varje dag och plugget bara blir mer och mer, måste man planera roliga saker att se fram emot. Förgylla vardagen i höstmörkret! :)

Idag var jag på stockholms stadsbibliotek för att leta teatermanus till kommande auditions i vår. Hittade inte mycket alls, men jag fick iaf tag på några utdrag i dramaböcker. Någon som har tips på var jag annars kan leta? 
Efter det åt jag och brorsan sushi hos morfar på söder och när jag kommer dit står komikern och skådespelerskan Cecilia Forss (Cindy i ica-reklamen) utanför morfars port för en fotografering. Jag blev lite paff eftersom jag sett henne i filmen I rymden finns inga känslor kvällen innan haha!
Trevlig fredag allesammans ♥

4 favoriter

Dans kräver ingen utrustning såsom exempelvis hockey där skydden kostar 10.000 tals kronor om året!  Därför är det viktigt att i alla fall satsa på träningskläder och skor i bra kvalité och ta hand om kroppen (som är en dansares redskap) med exempelvis massage och naprapat-behandlingar. Här är fyra favoriter, som jag har nämnt förut men det tål att upprepas! HÄR hittar du info om kühlers friskvård.




Balettskor med delad sula (Dance&gymshop)
Stickade hotpants som håller värmen och förebygger sträckning i ljumsken (Dance&gymshop)
Aloe Vera liniment (Sasco)
Svalkande peppermint footspray (The Body Shop)

Believe in yourself

Nyklippt

Dagen började hos frisören kl.10.00. Jag fick topparna klippta och tonade håret mörkbrunt! Jag blev riktigt nöjd med färgen och fick beröm för att jag hade bra kvalité på håret. Jag trodde snarare att frisören skulle skälla på mig för att det var slitet.
Därefter var jag tvungen att köpa lite grejer, bland annat en farsdagspresent (det känns som att jag köper presenter till alla hela tiden haha). Efter att jag åkt förbi Heron City och köpt biobiljetter till Breaking Dawn som jag och mina fina girls ska se snart, bar det iväg hem till Emma. Vi kom igång med vårat projektarbete och satt med det i några timmar. Good job! 

Inte speciellt bra bild, men håret har en varm mörkbrun färg. Vad tycks?

Resten av den här höstlovs-veckan kommer jag ägna åt kompisar, familjen och släkten, fixa smågrejer, gymma (tyvär ingen dans) men framförallt plugga. Jag tror inte att jag kommer hinna med allt plugg i alla fall...
Nej, nu ska jag återgå till att titta på Kung Fu Panda med lillebror. Pure awesomeness! :D