Long time

Puh! Jag har precis överlevt en shoppingrunda på IKEA och väntar nu på att middagen ska bli klar. Hoppar mellan datorn och Rent på kanal 5! En riktig musikal-favorit :D
Imorgon ska vi fira nyår med familjekompisar. Vi blir en massa "barn" och vuxna som ska äta finmiddag hos familjen Olde. Det kommer nog bli kanon! 
GOTT NYTT ÅR PEOPLE 

Dance is the hidden language of the soul

Gamla dansbilder

Här är ett gäng gamla bilder från dansläger och shower på Kühlers. Vilken nostalgi haha!


Dansläger på Rådmansö. Småttingar!


Julshow på Maximteatern



Dansläger på Gotland


Elevshow på Vasateatern. Vi gjorde ett High School Musical nummer


Elevshow på Vasateatern. Dansade numret Put on your happy face


Konsert på Dieselverkstaden. Vi sjöng bakom talangvinnaren Zara Larsson
 

Barnpoesifestivalen på Dramaten. Jag steppade som ett skelett i självlysande dräkt och smink

Årets sista lill lördag

Hade en toppenkväll igår med tjejerna! Sofia bjöd på smarrig middag med gratinerade tortilla-knyten fyllda med kyckling röra och fräsch avocadosallad till. Mums! Senare drog vi till Wokhouse, därefter Magenta och sist White Room. Jag och Emma fick skjuts hem av Johnny också, lyxigt värre! Allt som allt - en lyckad kväll förutom att Sofias mobil blev snodd och Sabine inte kunde vara med ♥

Idag har jag bara glidit runt i min härliga mjukisdress från Hollister. Ska sätta fart och skriva klart mina CV:n till Paris nu så att jag kan skicka iväg de nån gång!



Mathildas mobilbilder från gårdagen. Jag måste bli bättre på att ta med mig kameran.

Utgång

Hej på er!
Nu är jag hemma igen efter några dagar hos kusinerna i Örebro. Vi hade det såå chill och tittade på filmer i deras hemmabio, riktigt cool :) Igår hängde jag med Amanda typ hela dagen och jag har verkligen bara gjort det som man brukar göra under mellandagarna. Det vill säga fika på stan, byta lite julklappar, titta på en massa filmer, sova och vila om vartannat. Tyvär har jag samtidigt dragit på mig en förkyldning så det har inte blivit någon träning :(
Ikväll ska jag, trots förkyldningen, hem till Sofia på middag med några tjejer från min förra klass. Därefter blir det nog utgång! Det ska bli toppen att träffa de igen!

Julafton

Jag hade en underbart mysig julafton med familjen och släkten! Jag är supernöjd med alla mina julklappar, fick bland annat en snygg Lexington kudde, mjukisbyxor och tröja från Hollister, lotion & bodysplash från Victoria Secret, biljetter till Fredrik "Benke" Rydmans uppsättning av Svansjön, smink och goa krämer från The body shop! :) Åt så mycket julmat så jag höll på att spricka och lekte med kusinernas småttingar hela kvällen. Vi såg O helga natt på TV, en julkonsert från Örebro som min morbror Peter var värd för det här året och när vi kom hem till Segeltorp tittade vi på den första Sherlock Holmes filmen. Och jag bestämde mig för att bli detektiv när jag blir stor.

Nu är vi hemma hos morbror och moster i Örebro. Vi kom igår och sover kvar tills imorgon. Vi har firat lite mini-jul här och gosar med deras franska bulldog Vito :) ♥

Nyårsoutfit



Den här champagnefärgade skönheten ska jag ha på mig när vi firar in det nya året! Matchar den med svarta pumps och kuvertväska som båda är i mocka, långa ögonfransar och bronsglittrig sotad makeup!

Dan före dopparedan

Åh imorgon är det julafton! Den ska firas först hos mamma på morgonen, sen åker vi hem till pappa för lite lunch, Kalle Anka och julklappar. Efter det bär det iväg hem till min faster och farbror för julmiddag med farmor, kusinerna och deras småttingar! MYS ♥ Det enda som saknas är snön..

Nu ska jag hoppa upp i soffan och måla naglarna röda, titta på en julfilm och äta en knäckemacka med julskinka! :) GOD JUL ALLESAMMANS

Jullov

Nu åker jag iväg till stan för en lunch på Vapiano med Sabine och Amanda! Har på mig mina nya blåa Hunterstövlar idag :) Jag ska leta efter en nyårsklänning efteråt och senare i eftermiddag blir det nog en sväng till gymmet. Älskar lov!

Manager?

Om några timmar kommer äldsta lillebrorsan Fredrik hem! Han går i gymnasiet och spelar hockey i Frölunda och det känns som evigheter sen vi hälsade på honom i Göteborg. Han är här i Stockholm med sitt lag nu och stannar sen över jul och nyår! :) Vi var och såg deras match igår på Hovet när de spelade mot Linköping och vann med 4-3! Så jäkla kul att se de spela och Fredrik var grym även fast han inte var nöjd själv ;)
I somras när jag var ute på Josephinas med mina kompisar träffade vi på några killar som visade sig vara hockeyscouter och började fråga ut mig om Fredde. Jag babblade på så mycket jag kunde men hade egentligen ingen aning om vad jag pratade om haha!

Vinnare av adventstävlingen


Adventstävlingen är nu avslutad och vinnaren blev Yasmine Stjernberg Allen!! GRATTIS! Det var en minst sagt glad tjej som fick reda på att hon vunnit en friskvårdsbehandling på Kühlers :D Tack till alla tävlande för att ni kämpade så bra! Hoppas att ni lärde er lite mer danskultur samtidigt :) Här kommer de rätta svaren:

Fråga 1: Varifrån kommer citatet? "And right here is where you start paying...in sweat"
Svar: Serien/filmen Fame

Fråga 2: I vilken stil tävlade (och vann) den franska duon Les Twins i Streetdance-tävlingen Juste Debout 2011?
Svar: Hiphop Newstyle

Fråga 3: I vilken musikal gjorde danslegenden Fred Astair och hans syster Adele Broadway-debut?
Svar: Over the top

Fråga 4: Vem är koreograf till uppsättningen av julbaletten Nötknäpparen som just nu spelas på Kungliga Operan?
Svar: Pär Isberg

Julklappsinslagning


Jag satsade lite extra på julklappsinslagningen i år! Det blir så mycket roligare att ge bort fina egengjorda paket :) Köpte ett gammaldags rött papper, vitt sidenband som jag knöt ihop kanelstänger med och reptråd för att knyta ihop etiketterna! Allt är köpt på Panduro och Åhléns och det tog faktiskt inte alls så lång tid!

A blue christmas

Jag hade ett par röda Hunter stövlar förut men efter ett tag märkte jag att storleken kändes för liten. Sålde de på blocket och idag efter skolan åkte jag in till stan och köpte mig ett par nya, i en större storlek och i färgen Cobalt! :D En klar mörkblå färg som inte syns särskilt tydligt på bilden. Satte på mig de direkt i butiken så att jag klarade mig hem i det slaskiga vädret. Så sjuukt nice :)

Fjärde advent


Jag var och såg den nya Sherlock Holmes filmen på bio igår. Hade inte så höga förväntningar så jag tyckte att den var asbra! :) Jag har dock inte sett ettan så jag hade inget att jämföra med. Noomi Rapace var väl bra, men hon spelade inte direkt en så svår roll som i Milleniumtrilogin.
Idag har jag hunnit med en hel del trots att jag sov till 12. Var först och såg på lillebrorsans hockeymatch som de vann med 3-2, åkte sen iväg med pappa och köpte en julgran. Det blev en fin disney-gran (kungsgran) som vi ska klä imorgon :) Sen har vi varit och handlat, postat julkort, julpyntat och städat lite. Mysigt julstök såhär den fjärde advent alltså! Puss

Adventstävling - del 4

Nu är det sista chansen att hoppa in och tävla om ett presentkort på en massage eller naprapatbehandling från Kühlers friskvård. En perfekt julklapp till dig själv eller någon du tycker om! Vinnaren utses den 21 dec.
För att tävla ska du även svara på de tre första frågorna i adventstävlingen, frågorna hittar du under kategorin "Tävlingar" i det vänstra fältet på sidan. Skriv ditt svar tillsammans med namn och mailadress. Stort lycka till :D



Julbaletten Nötknäpparen är en av baletthistoriens klassisker. Nötknäpparen spelas för närvarande i en version grundad på Elsa Beskows barnbok Petters & Lottas jul på Kungliga Operan i Stockholm.

Frågan lyder: Vem är koreograf till denna uppsättning?

Sting of battle

Nu är den här! Caligolas (delvis Mando Diaos) nya musikvideo där jag är med som dansare. Jag syns bara några få sekunder...men ändå haha. Se den på youtube. Det var sjukt roligt att spela in den i somras och jag hoppas på att deras andra musikvideo som vi spelade in samma dag, snart kommer! Den är som sagt ganska creepy, men låten är grym! :D Här är några backstagebilder från inspelningen.



Workshop i Streetjazz

Detta vill ni inte missa! Den 21 januari kommer Mathias Singh & Emilio Perrelli att hålla en workshop på Kühlers i streetjazz! Detta är en klass utöver det vanliga som kommer ha en grym klubbkänsla rakt igenom! Jag var på deras förra workshop som var helt galen! Du som är från 15 och uppåt - anmäl dig NU. Be there or be square :D

ÖPPET HUS


Den 10 januari kl 15:00-20:30 är det dags för Öppet hus på Kühlers, Tegnerlunden 6. Vi har lektioner för alla från 1 år upp till 80 år. Kom och prova Barndans, Showdans, Jazzdans, Streetdans, Stepp, Swing och Bugg gratis. Vi bjuder även på minishow med våra fantastiska showgrupper! För schema, se hemsidan.

Varmt välkomna! ♥

Julbord


Jag gjorde iordning en mega-frukost imorse med juice, varm choklad, fullkornslimpa och youghurt. Mums!
Igår var det julbord hos morfar med alla på dansskolans kontor. Det bjöds på hur mycket gott som helst och alla fick en liten julklapp var! Vilket härligt gäng det är! Supertrevligt var det :)
Idag har jag lite smågrejer att fixa och i eftermiddag ska jag gymma med Emma. Ikväll blir det nog bara en filmkväll här hemma med mina girls eftersom jag jobbar imorgon. Ska dela ut flyers för öppet hus och spännande workshops på stan så vi ses kanske i julvimlet ♥

Här ska gymmas

Hej alla fina.
Sorry för dålig uppdatering de senaste dagarna. Dansterminen är slut så nu blir det till att använda gymkortet istället! Jag går till Fitnessworld som ligger i segeltorps centrum, nära och bra. Jag har precis införskaffat ett par snygga och ursköna löparskor till ett kanonpris! Är såå nöjd och taggad på att börja springa :D Tycker dock att springa på bandet är bland det tråkigaste som finns...springer hellre ute eller kör ett roligt pass.


Damn it...självklart när man glider runt i mjukiskläder hemma så plingar det på någon snygging från postkodlotteriet haha. Typiskt. Aja, nu är nästintill allt plugg över i skolan och det ska bli underbart skönt med jullov som börjar nästa vecka! :) Take care♥

Oturshelg

Igår var verkligen inte min dag. Började med att mobilen la av helt, gick inte att få igång den eller ens ladda den...så nu är jag fast med en stenålders-apparat haha. Under dagen var jag och julshoppade med pappa och när jag kom hem och skulle byta om till kvällen sprack favoritjeansen. Jag sydde igen hålet, men efter en halvtimme gick det upp igen..Fick sen reda på att inflyttningsfesten jag skulle på hade blivit inställd. Hade dock en middagsdate i stan med några vänner som räddade kvällen ♥ En hejdå-middag för Jenny och Yasse som ska åka iväg till Australien och leva livet i fem veckor (är inte alls avundsjuk, nej nej)! På vägen hem tappade jag mitt ena örhänge också, men då orkade jag inte längre bry mig!

Adventstävling - del 3

Här kommer den tredje frågan i adventstävlingen! Nu drar det ihop sig kära läsare :) För att var med och tävla måste du svara på alla fyra frågor. Under kategorin "Tävlingar" i det vänstra fältet hittar du de två tidigare frågorna. Don't forget, namn och mailadress! Och till er som inte kan svaret, hört talas om Google? ;)  
Lycka till nu allihopa!


Fred Astair, en legend i dansvärlden, skapade en helt ny typ av sång- och dansfilmer genom sin musikal och film karriär.

I vilken musikal gjorde han och hans syster Adele Broadway-debut?

Havanna Nights


Äntligen fredag ♥ Jag har varit på dåligt humör hela dagen, egentligen helt utan anledning...Tror dock att det deppiga vädret spelar en stor roll! Känner alltid att jag bor på fel sida av jorden såhär års.
När jag kom hem började precis Dirty Dancing 2 - Havanna Nights på tv, en av mina favorit dansfilmer! Killen Javier i filmen, spelad av Diego Luna, hade jag en crush i när jag var yngre. Förutom affischen på väggen i mitt rum hängde också en stor bild i mitt skåp i skolan haha!

Ikväll blir jag bara hemma och tar det lugnt. Har sovit dåligt hela den här veckan så jag är dödstrött (trist jag veet) men imorgon väntar festligheter! :)
PUSS

Casting

Dagen har varit lång men ganska chill. Började dock tidigt med engelska där vi kollade på film och efter religionen åkte jag och Emma in till gamla stan. Vi åt supergod lunch på Vapiano och tog sen en fika på café Kronan innan vi mötte upp resten av klassen för att gå på Forum för levande historia. Där fick vi se utställningen och göra olika övningar om tolerans. Är hemma själv nu och ska snart sätta igång med pluggandet...snart

Gjorde casting igår för ett nytt skomärke. Fattar inte riktigt varför de sökte just dansare eftersom man bara fick bli fotad rakt framifrån och majoriteten där var smala modeller. Kände mig typ så felplacerad som på audition till att dansa bakom Danny förra året! Över 400 sökte igår så jag har ingen som helst förhoppning att få jobbet haha. Men, men det var iallafall kul att få vara med! Alltid bra att söka och visa att man är intresserad :)

"You have to våga"

Sitter just nu på kontoret och försöker plugga medans jag väntar på jazzklassen som börjar vid sex. Hade ingen skola idag men sånglektion som vanligt. Köpte med mig lunch/middag från en sushirestaurang här vid odenplan också, mums! Imorgon ska jag på casting till ett spännande dansmodell jobb jag sökte igår, snabba puckar :) "You have to våga" som balettläraren Ola brukar citera. Håll tummarna för mig!
Puss ♥

Kühlers klädkollektion



Nu har den nya snygga Kühlers kollektionen med träningskläder kommit. Träningsväskan, favoriten från förra året och även vattenflaskor finns att beställa i år! Kontakta Showstore för mer info och beställning. HÄR kommer du till deras hemsida. Om du beställer innan den 12 dec får du varorna innan jul! Ett toppenbra julklappstips alltså :)

Humor

Det här måste vara en utav de absolut bästa sketcher som har gjorts ur Hjalmars revyer! Den spelas av morbror Peter Flack och Bengt Stenberg från revyn Hjalmars spelhåla (1993-1995). Jag skrattar lika mycket varje gång :D

Sista veckan

Den första snön kom idag! Inte för att det stannade kvar på marken, men ändå. Idag har jag träningsvärk i typ hela kroppen, trist att det här är sista veckan på terminen! Det är ju nu man verkligen behöver träna när man käkar all god julmat haha. Det får bli några extra svängar till gymmet istället.
Tusen saker måste göras så än en gång blir det plugg istället för balett ikväll...grrr! Sånt här högt tempo har vi aldrig haft i skolan tidigare, man hinner inte ens andas ut förrän nästa feta arbete slängs över en. Vill inget hellre än att packa väskorna och bara dra. 

Btw, på juldagen har nya filmen om Stig-Helmer premiär och medverkar gör några härliga Kühler-dansare! Måste ses :)

Adventstävling - del 2

Här kommer den andra av de fyra frågorna i adventstävlingen där du har chansen att vinna en massage eller naprapatbehandling på Kühlers friskvård värd 450:- Skriv ditt svar i kommentarsfältet nedan tillsammans med namn och mailadress. Än en gång, jag publicerar inte era svarskommentarer så att ni inte kan kika på varandras svar! Har du glömt att svara på den första frågan? HÄR hittar du den.



Juste Debout är en av världens största streetdance-tävlingar som årligen avgörs i Paris. Frågan lyder:

I viken stil/gren tävlade (och vann) den franska duon Les Twins 2011?


(Ledtråd: Jag skrev om detta i ett inlägg i mars 2011 här i bloggen!)

Julstämning


Har ni fått någon julstämning än? Jag försöker så gott jag kan, med julpynt, inhandling av julklappar, julmusik i ipoden och imorgon ska jag och några vänner gå på gamla stans julmarknad! Visst är det mysigt, men den där härliga julkänslan man fick som barn gör sig inte påmind... Jag hoppas på att den smyger sig fram snart, itakt med att marken (förhoppningsvis) blir snötäckt!
Såg det andra avsnittet av julkalendern nyss och den verkar ju ganska lovande jämfört med tidigare år! Lite Oliver Twist feeling :)


Michael Bublé - it's beginning to look a lot like christmas
(Mycket bättre än absolut christmas samlingarna där småbarn skrålar "Tipp Tapp")