Dansens dag i Vasaparken

Igår var det dansens dag! I Vasaparken hölls det workshop i barndans och showgrupperna från Lasse Kühlers Dansskola bjöd på uppträdanden. Trots det kyliga vårvädret var det dansglädje bland både stora som små!
 
 
 

Rocky the musical

Jag läste nyss på Sveriges danstidning att det sätts upp en musikalversion av Rocky på Broadway! Detta efter att "Rocky - das musical" har gjort succé i Hamburg. Nästa år tar musikalen plats på Winter garden theatre, skriver Variety. Sylvester Stallone, stjärnan från originalfilmen från 1976, blir en av producenterna. Regissör är Alex Timbers, som tidigare gjort "Peter and the starcatcher". Spännande!
 

Måndag

Har tagit det riktigt lugnt hela dagen, välbehövt kan jag säga! Jag startade dagen med banan-pankisar till frukost, en kopp te och favoritfilmen The Holiday. Sen åkte jag och shoppade nödvändiga grejer...plus lite annat mindre nödvändigt :) Ikväll ska jag få massagebehandling av mammi, lyxigt värre!
 
 

Kaffe, kaffe, kaffe!

Om några dagar fyller jag 20, så igår hade vi lite födelsedagsmiddag för familjen och släkten. Lillebror Fredrik hade kommit upp från Göteborg också. Supermysigt! Idag har jag jobbat på dansskolan hela dagen och slutar om ett par timmar. Har tappat räkningen på kaffekopparna. Det har varit full rulle med audition och biljettförsäljning fram tills nu när jag har fått en liten paus. Åt nyss en fruktsallad till mellis, med nästan bara ananas och kiwi. Synd bara att jag är överkänslig mot både och...gott var det iallafall!
 
Den här kommande veckan är det mycket som händer; får besked från sunwing-audition, repetitioner i skolan, jobb, födelsedag, rock of ages, firande m.m.
 
 
 

TGIF

Äntligen fredag! Idag hade vi rep till musikalen på SMI. Nu har jag mellanlandat hemma för att sen åka iväg på bio med Mathilda och Sabine ♥ Förkyldningen har inte gett med sig så jag vågar inte riskera att träna idag. Men ni som är pigga och fräscha borde gå och ta piloxing på Kühlers ikväll! 18.00-19.00 på Tegnérlunden 6!
 
Genomdrag i tisdags på Balettakademien. Ni kan få en ordentlig bild av min outfit senare, har riktiga glasögon som är från slutet av 1800-talet! Så coolt
 

You know you're a dancer when

 
 
 
  
 
 

Tiden flyger iväg

Snart är det ett år sen jag tog studenten, helt sjukt vad fort tiden går!!! Det var utan tvekan en av de lyckligaste dagarna i mitt liv so far. Jag får glädjerus bara av att tänka tillbaka på det!
 
 

Repetitioner och ingefära

Vaknade upp med halsont imorse, NEEEEEEJ jag vägrar bli sjuk nu! Det hinner jag inte! Jag hoppas att en bra film, vila, mangosorbet och ingefärste kan göra susen. Jag blev tvungen att hoppa över den sista steppklassen för terminen som var i eftermiddags...segt. Skolan rullar på trots allt. Nu har min karaktär fått sjunka in och landat, vi har börjat repa i kostym, solosången sitter hyfsat och vår scen flyter på. Det känns som att vi är på rätt väg ändå!
 
Little women som vår musikal bygger på
  

Dansens dag

Måndagen den 29 april är det internationella dansdagen! I vasaparken, nära minigolfen, kommer dansare från Lasse Kühlers Dansskola att liva upp stämningen!
 
16.00-16.20 Knattedans-workshop
16.20-16.40 Show med alla tre showgrupperna
16.40-17.00 Showdans-workshop för barn
17.00-17.20 Show (repris)
 
Välkomna att fira dansens dag med oss :)
 
Showgruppen Yngre & Äldre under firandet av Lasse Kühlers kungliga medalj

Besviken

Hej på er!
 
Hoppas att eran dag har varit bättre än min...I skolan möttes vi av hårda bud, scener har strukits och föreställningen kanske inte ens blir av. Och trots att audition kändes helt okej igår fick jag reda på att konkurrensen var ännu hårdare än jag trott. Allt känns ganska hopplöst nu, men härifrån kan det väl bara bli bättre?
 
Igårkväll tog jag en balettklass, jag var tvungen att dansa bort alla negativa tankar. Skönt att få jobba igenom hela kroppen och under lektionen var det speciellt ett tips från läraren som hjälpte mycket - att i balans tänka att det finns en relation mellan luften omkring kroppen och armarna. Tänka att luften pressar mot kroppen och stabiliserar samtidigt som armarna stabiliserar upp genom att pressa mot luften. Oj, det kanske lät väldigt flummigt när jag skulle förklara haha. Hoppas ni fattar.
 
 
 

Every little step

Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar
 

Dans på Kulturnatt Stockholm

Tack till alla som kom och dansade igår på öppet hus! Det var en skön stämning och massor med folk som provade olika stilar hela kvällen! Underbart!
 

Öppet hus på Kühlers

Igår hade vi rep till Little women hela dagen, kl. 9-15. Sen hade jag en helt perfekt fredagskväll med tre sköna donnor. Vi gjorde pizza hos systrarna Andersson (jag saknar Amanda som en tok, snart kommer hon hem). Sen blev det nagelfix, filmen Kung Fu Panda, B&J glass som jag inte ätit på flera år (!), jordgubbar och massage. MYS ♥ Ikväll ska jag till Kühlers där det är öppet hus i samband med Kulturnatt Stockholm. Kom förbi och testa roliga klasser, helt gratis!
 

Paus

Idag hade vi eget arbete, så himla skönt! De senaste dagarna har jag varit så stressad så jag har haft ont i magen och knappt kunnat äta. Så att kunna fixa saker och plugga hemifrån i min egen takt var perfekt. Nu är jag på banan igen :) Under eftermiddagen var jag hos frisören där det blev klippning och en lite mörkare färg. Är supernöjd! Imorgon har vi helklass och ska gå igenom delar ur akt 2. Nu blir det te och mys i soffan
 

Show #4

Kulturnatt Stockholm

Lördagen den 20 april är det Kulturnatt Stockholm och det kommer finnas möjlighet att dansa gratis på Kühlers, Tegnérlunden 6. Schema:
 
SAL A
18:00-18:45  Dance Fit
18:45-19:30  Street Jazz
19:30-20:15  Stepp   
20:15-21:00  Jazz nyb (Simonson)
21:00-22:00  Jazz avanc (Simonson)
 
SAL B
18:10-18:25  SHOW
18:30-21:00  Öppet rep
21:00-21:45  Bugg
21:45-22:30  Buggeda
22:30-24:00  Socialdans

VÄLKOMNA!!!

Repvecka 2

Vi är mitt uppe i produktionsarbetet nu, det är verkligen inspirerande men mycket att få in i skallen. Flera ändringar hela tiden gör allt väldigt oklart också...men jag hoppas att allt löser sig! Det är ett pussel som ska ihop och vi tävlar mot klockan. I helgen har jag tränat och firat födelsedagar både lördag och söndag. God mat och festligheter, superskoj och precis vad jag behövde för att koppla bort alla problem som annars dykt upp.
 
Pluggar noter inför Little women och audition nästa vecka. Tvåhövdad häxa in progress på SMI
 

Auditiontider

Nu under våren vimlar det av auditions överallt. Jag ska själv på audition nästa vecka. På Kühlers är det uttagning till alla olika linjer och grupper, med start vecka 17. För alla som vill söka in till skolan utifrån är det söndagen den 5 maj på Tegnérlunden 6 som gäller! Anmälan sker via mail: [email protected]
 
Jag har någon slags hat/kärlek till auditions...Mitt bästa tips är att försöka vara sig själv, ge 110% och ha roligt! Men det är ibland lättare sagt än gjort :)
 

Kühler kläder

Nu finns Kühlers nydesignade tröjor till försäljning på dansskolan!
 
Lila t-shirts finns i storlekar för 3-11 år. Pris 100:-
Svarta t-shirts finns i storlekar för 3-11 år samt Medium och Large. Pris 100:-
Vita linnen finns i storlek Small och Medium. Pris 150:-
 
 

En stressig vår

Träningsvärken efter crossfit passet är fortfarande brutal, men den är i alla fall jämt fördelat över typ hela kroppen vilket är ett gott tecken! Idag var det första repdagen inför slutproduktionen som är om 5 veckor (!!) Alexander Karim är regissör och den här veckan är vi på Stockholms musikpedagogiska institut och repar. Jag känner att jag har tagit på mig liiite för mycket ansvar. Är scenograf assistent för föreställningen och koreograf assistent och danskapten för finalnumret. Nyss fick jag också reda på att jag ska få sjunga en helt egen låt som ska läggas till i musikalen...superkul men mycket press! Ovanpå detta ska jag på audition om två veckor, har en massa jobb på Kühlers och så ska jag hinna fira min 20-års dag haha! Men det SKA gå :)
 
Presenter från Paris som jag fick idag! Ett grönt citronte från tesalongen Mariages frères och chokladpraliner ♥

Full out

Ni måste bara ta en minut och titta på den här videon. En dansare som jag och min kompis träffade i London la upp den på sin facebook häromdagen. Det är en vän till honom som håller i klassen och den lilla killen längst fram är ju bara helt outstanding! Full out med face får en tydlig innebörd! Haha
 

Laxsallad

Här är en mumsig laxsallad jag slängde ihop igår:
 
1 laxfilé
Några skivor halloumiost
Quinoa
Tomat
Sallad
Avokado
Citronpeppar
 

Crossfit

Idag testade jag crossfit för första gången...jag kommer nog inte kunna ta mig ur sängen imorgon!! Shiiiit vad jobbigt det var! För er som inte vet är crossfit varierande funktionella rörelseövningar som utförs under hög intensitet. Det är både styrke och konditionsträning som från början utformades för militär, polis, brandmän...Dansarna/artisterna Rennie Mirro, Joachim Bergström och Karl Dyall har startat upp Crossfit Solid inne i stan där jag idag körde deras prova-på-pass. Efter några minuters uppvärmning och bara 10min träning hade hade jag blodsmak i munnen! Helt sjukt
 
 

Kvalitetstid

Halloj!
 
Som ni ser håller designen här i bloggen på att ändras, men det blir bitvis. Förkylningen börjar ge med sig och snart är påsklovet slut. Igår träffade jag morfar över en lunch. Supertrevligt! Det är ofta folk som kommer fram och hälsar och berättar om hur de själva eller deras barn har gått och dansat på skolan. Det är verkligen något som är unikt med Lasse Kühlers Dansskola, den har historia och själ. Många av våra svenska artister idag har börjat sin karrär på Kühlers, och är man elev blir man som en i familjen, en del av historien :) Häftigt när man tänker efter!
 
Fredrik och hans flickvän är hemma i Stockholm över helgen och idag åt vi brunch på Långbro Värdshus. Hur gott som helst! Men jag lyckades faktiskt att inte äta mig alldeles proppmätt, blir lätt så med buffé annars! Nu ska jag snart iväg och träna. Imorgon har jag bokat in mig på ett crossfit-pass, det ska bli kul att testa!
 
Från dessertbordet på Långbro Värdshus. Muums!

Show #3

Piloxing på Kühlers

Missade du att testa Piloxing sist så kommer här fler chanser! Fredagen den 26 april och fredagen den 31 maj kl.18.00-19.00 hålls masterclass på Lasse Kühlers Dansskola. Piloxing är en träningsform som kombinerar pilates, boxning och dans
 
Registrera dig genom att maila: [email protected]
Pris 100:- / klass