Dans är svårt

Sagt under en elevshow av en liten Kühlers-elev, som precis gått av scenen arg som ett bi:

"Man kan ju inte dansa och le samtidigt!"

Fredagsmyys

Har haft en riktigt mysig tjej-kväll med Yasmine! Var själv hemma i mammas lägenhet ikväll så vi köpte hem sushi till middag, laddade upp med en massa godsaker och slängde oss ner i soffan framför SATC 2 filmen! Jag tyckte faktsikt att jag förtjänade lite onyttigheter idag eftersom jag gick till gymmet (trots att jag var omotiverad och krasslig i halsen). Good job :) Har köpt gymkort nu, så jag ska försöka gå dit en gång i veckan framöver för att komplettera dansträningen med extra styrka med fokus på överkroppen.

PUSS&KRAM

Bättre fredagsmys kan det väl knappast bli? :)

Övningsköra

Jag kom nyss hem från min allra första körlektion. Det gick väl ungefär som jag trodde...fick motorstopp ca 5-6 gånger (på 50 min), körde upp på trottoaren och över i fel körfält! Är bara glad att jag inte krockade. Men jag skyller faktiskt på att jag fick köra igång direkt i trafiken med korsningar och rondeller och allt, trodde jag skulle få en mjukstart men nänä....terror! Haha.

Ikväll är det mycket plugg som väntar. Först måste jag se filmen Gökboet för att kunna analysera den på filmkunskapen, sen ska jag läsa psykologi och om jag har tid över fortsätta med min engelska uppsats. Puh!

Imorgon är det höstdagjämning...officially HÖST! Buhu. Ge mig sommaren tillbaka

Photoshoot

Äntligen har jag fått bilderna! Minns ni fotograferingen jag skrev om i våras? Vi fotade personliga dansbilder till setcards. Fotograferingen var på Kühlers och fotograf var fantastiskt duktiga Robert Edman. Här har ni några utvalda bilder i olika stilar :)







Foto: Robert Edman

Nothing but the beat


The alphabeat - David Guetta

Ny vecka

Måndag. Regn. Förkyldning påväg. Men trots detta blev dagen lite lättare när jag fick ett jobberbjudande att gå modevisning om några veckor! Har gjort det tidigare för samma klädmärken, superkul :) 

Premiären av revyn i fredags var toppen! God mat, grym föreställning och mysigt efterhäng med de medverkande i showen. Jag hade ont i käkarna för att jag skrattat så mycket och var så otroligt stolt över min proffsiga morbor, moster och kusin! <3 All kärlek till er. Som alltid när jag tittar på uppsättningar på scen vill jag bara hoppa upp själv och vara med :D


Resten av helgen gick för fort. Åt mysig middag på italienska Vapiano i lördags och igår var det jobb på Kühlers följt av galet tung och rolig ragga klass med Joao! 

För övrigt har jag varit duktig idag och skrivit ca halva engelska uppsatsen om film i Hollywood. Ikväll är det på't igen med balett lektion på Kühlers, är inte så pepp nu men det blir jag nog när jag väl är där :) 

P.S Ni har väl inte glömt att kika in på min andra nystartade blogg på Sveriges danstidning 5678.se

Feel so close

Dagens låt denna fredag är Calvin Harris - Feel so close. Den snurrar runt på repeat i min ipod. Enjoy!

Premiär

Hej alla glada!
Ikväll är det premiär för min moster och morbrors revy Hjalmars burlesque revy! Om några timmar sätter vi oss i bilen och rullar ner till Örebro. Åh det ska bli så roligt att se föreställningen och träffa kusinerna och kompisarna :) Det blir dock bara en natt vi sover över där. På söndag jobbar jag på Kühlers och tar kanske en dansklass på kvällen. Egentligen borde jag börja med min engelska uppsats...men jag vill ju mycket hellre dansa!



Trevlig helg allihopa, PUSS!

Träningsvärk

Baletten gick hyfsat bra igår, jag hittar nya muskler hela tiden vilket är bra, men jag blir irriterad när kroppen vägrar göra som jag vill. Haha. Jag har i alla fall träningsvärk i heela kroppen idag! Den som påstår att dans inte är jobbig träning kan ju bara slänga sig i väggen!

Ikväll har jag lektion med Val på Kühlers. Det är en öppen klass, så det är bara att komma förbi och droppa in om ni känner för det :) Är egentligen jättetrött, men det var jag i och för sig förra veckan också, och den lektionen gick förvånansvärt bra för min del. Så lite kaffe, middag och några minuter på spikmattan får duga som uppladdning ;)

Här är första Step Up filmens intro. Jag älskar hur de blandar balett och hiphop, låten är dessutom grym.

Dansglädje

Igår dansade jag ragga för Joao Assuncao. Damn vad svettigt och roligt!! Dansglädje är rätta ordet för att beskriva den klassen. Inget rätt eller fel, bara en massa feeling och dans! :D

Min helg i göteborg var för övrigt supermysig. Filmkväll, god mat, stadsvandring, shopping, fika och härligt sällskap! :) Jag längtar redan till den kommande helgen då Örebro och premiären av Hjalmars Revy - Burlesque väntar.

Nu ska jag packa ner balettskorna, åka in till Kühlers och ta Olas balett. Det är en ny grupp jag dansar med idag. Spännande :)







Student bokning

Nu är vår studentskiva och studentflak bokat! Vi bokade med företaget Studentmäklarna, HÄR kommer du till deras hemsida. Den 4 april på Le Bon Palais smäller det, taggad!!!

Gbg över helgen

Nu sitter jag med mamma, Marie och Adrian på tåget mot Göteborg. Vi ska hälsa på min lillebror Fredrik som flyttat dit och går gymnasiet/spelar hockey i Frölunda! Jag har inte träffat skitungen på mer än två hela månader, det är helt galet...Har saknat honom så mycket! När jag ändå är där nere ska jag passa på att umgås med Emelie också, hon gick tidigare i intensiven på Kühlers tillsammans med mig, men har flyttat ner dit för att plugga.

Jag kommer hem igen på söndag, trevlig helg på er :)


Bror & syster i Barcelona i somras

Mina mål

Här är mina mål under den här dansterminen. Jag tror att det är bra att sätta upp egna mål för en själv, på det sättet blir man mer motiverad och fokuserad på hur man ska kunna utvecklas på bästa sätt.

1. Jobba på att vara levande i ansiktet hela tiden

2. Stretcha efter varje klass. I slutet av terminen ha lika bra spagat på båda benen och bättre split. Det långsiktiga målet är att kunna lyfta benet till en tilt 
 
3. Inte missa en enda dansklass och ta så många extra jag hinner!

4. Få bättre piruetter och klara 3st utan problem

5. Ta för mig och våga ta mer plats i salen

För övrigt ska jag jobba på dynamiken, på att lyfta fram känslor i dansen och självklart att ha roligt under tiden!

 

Om att dansa är att drömma, gör vi drömmar sanna

Topp 10 dansfilmer

Dirty dancing 2
Hairspray (älskar låtarna också)
Step up (första filmen)
Stomp the yard
Honey
Flashdance
Billy Elliot
Shall we dance
Grease
Fame


Härliga tisdag

Igår tog jag en balettklass på Kühlers med Ola Beccau, han är verkligen en fantastiskt inspirerande lärare som gör varje övning rolig och intressant! :) Det känns så skönt att muskelminnet sitter i och gör det lättare att komma tillbaka fort. Efteråt stannade några kvar så vi stretchade ett tag, riktigt välbehövt! Jag är otroligt dålig på att stretcha efter klass...det måste jag bli bättre på.
 
Idag efter skolan hade jag privat sånglektion med kloka, härliga Anna Eiding! Det går framåt för varje gång så det känns toppen :D
Nu är jag hemma en snabbis för att sen åka in och ta Val Rey Suarez moderna klass. I.Love.It! Men först...en kopp kaffe!
Pusshej



Ny blogg på 5678.se

Hej kära läsare!
Från och med nu startar jag upp en till blogg på danstidningen 5678.se! Jag kommer att ha kvar den här bloggen och skriva om i stort sett samma saker, men spana gärna in den andra också :)
PUSS


Pepsi Refresh Audition

Just nu pågår en tävling som Pepsi anordnar. De letar efter unga dansare som vill genomföra projekt som exempelvis att sätta upp en föreställning, åka utomlands och studera, eller någon annan spännande idé som har med dans att göra! 10 finalister vinner 10.000 kronor och en vinnare får 100.000 till att finansiera sin idé!

Du söker genom att spela in ett filmklipp där du berättar om din idé och lägger upp den på pepsi.se

MEN, för att underlätta för de som inte har möjlighet att spela in sina egna filmer kommer det att hållas audition där deras filmteam hjälper till att spela in bidragen. Nästa vecka, fredagen den 9 september kommer de till Kühlers så passa på och ta chansen, så kan du få din dröm förverkligad! 


Maila kühlers på [email protected] för mer info och anmälan till audition!  

1 september

Imorgon är filmkunskapen inställd, så jag börjar inte förrns 11:35. Yey! :D Men jag tycker dock att den lektionen verkar ganska chill och intressant. Förra gången tittade vi på filmen Maria Larssons Eviga Ögonblick som vi ska börja analysera och diskutera nästa gång. Över huvud taget är jag nöjd med schemat den här terminen. Det känns som att det är väldigt få kurser, bättre lärare och roligare ämnen! :)

Trots att jag har haft mycket att göra den här veckan känner jag mig faktiskt uttråkad. Jag är så van att ha flera bollar i luften samtidigt, att aldrig riktigt kunna ta en paus. Men jag antar att det här är bra för mig då haha. Nästa vecka ska jag försöka boka in de första körlektionerna och köpa gymkort/klippkort :)

Till våren är det tänkt att jag ska söka in till bl.a PAS och balettakademien i göteborg så redan nu börjar jag fundera över en bra musikal låt jag kan sjunga på audition. Vill kunna jobba med den så mycket som möjligt med min sångpedagog. Är det någon som har tips??