Take me away

Jag vaknade upp på ett riktigt bitch-humör idag. Igår slog nämligen förkyldningen till, så lördagskvällen spenderades snörvlandes hemma i soffan. Började också bråka med mamma så idag är jag både arg, ledsen och dunder förkyld...halsen skaver, huvudet känns som bly och näsan rinner, härligt!

Jag ska senare ikväll åka iväg till pardansen och titta. Det är ingen idé att säga att man ska markera och ta det lungt för då kör man fullt ut i alla fall. Får ångest över att jag inte var med på baletten och jazzen igår, men vad gör man? Jävla skit.
Förhoppningsvis blir jag på lite bättre humör när jag kommer till dansen även fast jag inte kan vara med själv.
Orkar inte skriva något mer i nuläget.
Pusshej!

Män som hatar kvinnor

Hej på er!
Jobbet på kontoret var rätt jobbigt, i 4 timmar i sträck satt jag och ringde upp föräldrar till barn som står i dansskolans väntelista. Det positiva att sitta i telefon hela tiden är att timmarna bara rusar iväg!

Nu är jag nyduschad och har precis sett på Let's dance. Vad jag älskar David Helenius som programledare, skrattar åt honom hela tiden! :)
Alldeles strax, efter den nya komediserien Solsidan, ska vi sätta på filmen Män som hatar kvinnor som mamma har köpt hem på dvd. Jag har inte sett någon av filmerna eller läst böckerna i den trilogin. Men nu är det dags, alla pratar ju så mycket om hur bra den är. Till filmtittandet blir det en hallonsmoothie och mörk chocklad. Marabou Premiums chocklad med lemon och ginger är beroendeframkallande! Mums. Ha en mysig fredagkväll!

Linnea

ville bara säga att Linnea Berndt är bäst! :)

Trött på vintern

Sitter just nu på datorkunskapen och dör av hunger. Vi har inte lunch förrns halv ett, wohow!...

I förrgår och igår har jag jobbat på kontoret på dansskolan och jag ska jobba där idag efter skolan också. Det passar perfekt att jobba nån timme eller två efter skolan eftersom jag knappt hinner hem emellan skolan och dansen i alla fall :) jag får göra lite allt möjligt där. Bland annat städa, sy, ringa runt till lärare och elever, sätta upp nya tavlor, skriva in elever i datorsystemet och hjälpa nya lärare och visa hur allt går till. Riktigt kul faktiskt!

Fredag idag, vilken lättnad! Jag har bestämt mig att ha en vit helg den här helgen. Jag behöver det, har ordentlig sömnbrist. Ikväll ska jag bara mysa hemma och imorgon har jag dans till halv tio på kvällen och kommer ändå inte att orka dra ut efter det.
den här fredagen skulle bli så mycket bättre om det kunde sluta snöa någon jävla gång! Kan den inte bara smälta bort. Jag är så fruktansvärt trött på vintern nu, jag längtar till våren som aldrig förr. Trots det har jag ju varit borta tre veckor av vintern...


Resan bokad

Jag hann med allt jag skulle göra idag, mycket tack vare att medialektionen blev inställd och jag inte hade sång som jag trodde. Jag missförstog min sånglärare och trodde att jag skulle komma till henne varje vecka, men istället ska jag ha privatlektion bara varannan vecka :p

Alldeles nyss bokade jag resan till mig, Penna, Jossan och Amanda! Sabine, Mickis och Emma har också bokat nu. 2 veckor på kreta-hersonisson (ska vara det bästa partystället på kreta) i augusti i sommar med de här brudarna kan inte bli annat än galet roligt! :D
Här är bilder på hotellet som vi ska bo på. Halvpension, 50 meter till stranden och 100 meter till centrum.










  

Bad self-confidence

Yes idag har jag träningsvärk och blåmärken överallt och går som en 80 årig kärring haha. Ovanpå detta dansade jag en balettklass idag som var otroligt jobbig! Läraren var på mig hela tiden och jag var asdålig. Inget center eller kontroll alls...usch vad dåligt självförtroende jag får.

Jag träffade Amanda efter skolan innan dansen. Hon skulle ge mig min mobilladdare som jag glömt hos henne, men självklart glömmer vi båda klantarslen bort det när vi sitter och fikar. Så imorgon måste hon vänta på mig för att kunna lämna den till mig efter sången, haha stackare!
När vi satt där på cafét hon jobbar på såg vi väldigt många konstiga människor. Bland annat kom en gubbe in och hälsade på oss och frågade om vi ville köpa hans jacka. En kille sprang förbi precis utanför fönstret och efter kom en annan kille som jagade honom, en tjej med en enorm päls, polisen tog fast någon i butiken intill...ja mycket konstigt folk finns det. Och många på söder haha.

Imorgon har jag fullt upp också. Skola, sång, möta amanda och boka Kreta resan står i kalendern. Mellan det ska jag också hinna ringa och boka tid hos sjukgymnasten och ringa apollos resebyrå.

Shit, 24 timmar är för lite på ett dygn!

Partnering

Festen hos Erica igår blev som förväntat väldigt lyckad. Blev dock skitförbannad när någon snodde min och amandas malibu haha. Sen tyckte jag att kvällen gick liite för fort. Vid halv 4 var jag bara lite sömnig men fortfarande på festhumör. Jag, Amanda, Philip, Nathalie och Isabelle tog en taxi hem till Andersson systrarna vid 4.
Imorse mådde man väl som man förtjänade men så farligt var det ändå inte. Vi lagade en mega frukost med ägg, youghurt, mackor, juice och oboy. Muums! Under eftermiddagen tittade vi på filmerna Tarzan och Taken. Den sistnämnda var sjukt bra, men jag blev livrädd över att vi ska åka själva till Grekland i sommar haha.

På kvällen har jag haft första pardans lektionen. Den var galet rolig, men känner att jag kommer ha problem med att ta mig upp för skolans trappor imorgon pga extrem träningsvärk haha. Vi körde partering, alltså styrka, kast och lyft, med Jocke Staaf som lärare. Han har jobbat som dansare på Moulin Rouge i Paris i mer än 10 år och är superduktig. Söndagsklassen kommer helt klart att vara något att se fram emot! :)

Nu ska jag krypa till kojs. Imorgon ska jag upp med tuppen.
Sov gott <3

Bokhysteri

Har precis tagit en dusch efter att jag och Mathilda var på en lång promenad. I över en och en halv timme gick vi en powerwalk i skogen och pratade om allt mellan himmel och jord haha. Det var riktigt skönt och inte alls jobbigt. Det måste vi göra oftare Tillen!

Nu sitter jag och är nästintill övertaggad inför festen ikväll haha. Men först väntar ju som sagt min första balett lektion på ca 2 månader, vi får se hur det går.

I skolan på svenskan håller vi just nu på med läsning i valfri bok som sen ska redovisas m.m. Min grupp valde av en ren slump boken 14 år till salu som är en rätt så ny bok. Det är en verklighetsbaserad svensk berättelse om en tjej som blir våldtagen och säljer sig själv under två års tid.
Dagen efter att vi valt den här boken såg jag att Kenza skrivit om den i sin blogg, så när jag ska låna den så finns den inte! På vartenda bibliotek i hela Stockholm är boken utlånad. Jag tänkte då köpa den men nej, den var helt slutsåld!! Tillslut fick jag köpa det sista exemplaret på en akademibokhandel i stan. Helt hysteriskt!!


 

Freedag

Äntligen är det helg!! Jag har taggat inför imorgon hela den här veckan. Imorgon ska vi nämligen ha thailandreunion med de som var med i thailand. Alltså ca 15 kompisar :) Vi ska köpa hem thaimat, singa (thailändsk öl), blanda smarriga drinkar och bara festa galet hela natten! Ska bli satans kul att träffa alla igen. Dock slutar min dans sent (21.00), men jag funtar på att hoppa över en av dans klasserna som jag har imorgon kväll så att jag kan komma lite tidigare. Lite osis var det också att jag idag blev bjuden på en annan fest imorgon kväll med en massa från klassen...suck! Jaja, man kan inte få allt haha.

Den här fredagkvällen kommer jag dock att vara hemma och ta det lungt. Först var det planer på utgång men det bidde inte så. Jag fick värsta träningsrycket nu när jag känner lite träningsvärk efter en vanlig idrottslektion i skolan, katastrof hah. Att jag inte har tränat på 2 månader märks, ångest!! Jag hoppas att min fot, som nyss repat sig från stukningen, kan hålla framöver så jag kan dansa som vanligt.
Det är nog inte en så smart idé att ta en långpromenad nu. Det får vänta tills imorgon bitti.
Hejdå <3

"Skolmassakern" på kärrtorpsgymnasium

Hallu!
I tisdags i matteklassrummet fick vi veta att det var någon som hade skrivit på fronter att han skulle döda alla på skolan. I skolan var det fullt med poliser och flera klasser hade gått hem. Ingen i min klass tog det speciellt seriöst eftersom vi inte hade fått veta någonting. Det visade sig ju vara att detta inlägg på fronter var menat som ett skämt. Det här skämtet ledde till husrannsakan hos de två skyldiga killarna, avspärrning i husområde och gud vet vad. Haha, stackars de killarna som får skit för det här, men de får skylla sig själva!
Läs artikeln i aftonbladet här nedan. Det hamnade också på nyheterna på tisdagen.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/articl
e6452665.ab


Idag har jag varit med Mimmi och Lollo efter skolan. Det var jättelänge sen sist jag såg de så det var himla kul att ses. Jag och mimmi gav också varandra julklappar i efterskott haha. Vi försökte under eftermiddagen hitta en ny greklandsresa eftersom zakynthos som vi först hade tänkt oss kändes osäkert. Vissa av tjejerna var ju där förra året och vill till något nytt ställe. Aja, vi får se hur det blir men jag hoppas att vi hittar något snarast då alla resor redan håller på att ta slut!!

Dagens bästa kommentar jag fick: En tjej i kassan i pressbyrån frågade vad jag använde för foundation, men jag hade ju ingen på mig. Hon blev helt förvånad när jag sa det och sa att jag hade jättefin hy! Det gjorde min dag lite bättre :) hehe

Nu ska jag plugga in mitt engelskatal som ska hållas imorgon.
Pussis!

Blossom



Jag använder just nu den nya parfymen från DKNY, Fresh Blossom. Den doftar underbart, I love it! Dofterna som utmärker den är: 

Grapefrukt
Svartvinbär
Aprikos
Ros
Jasmine
Äpple
Ljust trä

Skänk en slant till utsatta i Haiti

Igår gav jag 50 kr till Rädda barnen och deras arbete i Haiti. Var givmild och ge en liten slant du också! Här sitter du framför datorn i ditt hus med varma kläder på dig. Tänk på de utsatta människorna i Haiti som knappt har tak över huvudet, mat, vatten eller sjukvård. Många har förlorat familjemedlemmar och släktingar. Stötta de nu och ge 50 kr. Hur mycket är det värt för dig egentligen?

Smsa AKUT till 72900

Till salu

Hej bloggen!
Idag var jag ledig från skolan pga studiedag. Wohow! :) Nu kommer veckan att gå fortare. Det jag har gjort idag är att planera inför thailands återträffen i helgen och greklandsresan. Jag blir riktigt irriterad på mig själv att det alltid är jag som ska styra upp allting och hålla i trådarna. Jag kan aldrig säga nej om någon frågar om en tjänst. Mitt stora problem.

Sen har jag också åkt en sväng till Skärholmen och köpt hygiensaker och ett vanligt baslinne som jag kan lägga till i uppsättningen hos mamma. Den här veckan bor jag dock hos pappa igen.
Jag hittade två par dansskor och en Everest jacka i garderoben som jag inte använder och har därför lagt upp det på blocket till försäljning. Här är info om någon av er läsare är intresserade :)

DANSSKOR
Herr & dam danssneaker i märket Capegio, original. Delad gummisula som avbelastar och är stötdämpande. Snurr yta under sulan. Tillverkad i skinn och mesh. Löstagbar innersula. Storlek 40
400:-

 

Herr & dam danssneaker i märket Capegio, original. Lätt och enkel danssko i följsam canvas. Delad gummisula som avbelastar, är stötdämpande och snurrvänlig. Dragsko i resår men kan bytas mot vanlig snörning. Löstagbar innersula. Knappt använd. Storlek 35 
400:-

 

Varm och snygg vinterjacka, en original Everest. Kort modell. Avtagbar fuskpäls. Använd 1 säsong. Säljes pga för liten storlek. Storlek 34 (XS)
350:-

JACKA
 

PAKETPRIS 1000kr (Förhandlingsbart)
Jag säljer skorna och jackan för mindre än halva butikspriset.

Hard (?) work

Tjululu :)

Igår kväll hade jag först planerat en hemmakväll framför Let's dance. Emma och jag hann se ca 5 minuter av programmet innan Mickis ringde om en fest vid Odenplan. Så vi hasade oss upp ur soffan och fick sen skjuts dit av Mickis syster Linnéa. På festen var det DÖTT rent utsagt. Tråkiga människor i en inrökt lägenhet, så där stannade vi inte länge. Jag, Mickis, Emma och Stina åkte hem till Filip Alberts där det var ett gäng killar och tjejer redan. Det var inget drag där heller och inte så kul sällskap, efter bara någon timme kom Linnéa och hämtade upp oss igen. Så himla snällt!

Idag var jag först på IKEA med mammi och köpte ännu mer saker till lägenheten. Att vi aldrig blir klara! Efter det åkte jag in till dansskolan på västmannagatan. Där jobbade jag i 5 timmar. Eller ja, det enda jag gjorde var att ringa runt och informera lärare, ta emot nya lärare och städa framförallt. Rätt långtråkigt var det, men det är verkligen lättförtjänta pengar och jag är glad att kunna hjälpa till med vad jag kan. Jag ska dit imorgon igen och jobba några timmar också :)

Ikväll blir det iallafall definitivt en hemmakväll. Jag är dödstrött. Morfar har varit på middag här precis och nu tänkte jag sätta mig framför en film och fixa naglarna. Satsar nog på black nails nu! 
Bye! 

Ge mig sommar

Jag hör inte hemma i Sverige så här års. Den enda gången jag uppskattar snön är i december och över jul och nyår. Jag är inte bra på att åka varken skidor eller skridskor heller. Efter jul och nyår kan väl snön bara försvinna över en natt?

Just nu planerar jag och tjejerna en resa till zakynthos i sommar och vi ska boka om någon vecka :) Vi hade först tänkt att båtluffa men den idén sprack när vi förstod hur krångligt det skulle bli haha. Jag längtar så jag blir galen! Om allt blir som vi vill kommer vi att vara typ 10 brudar där i två veckor.

Men allra mest längtar jag till den svenska sommaren. Åka ut till skärgården, gotland, långa ljumma festkvällar, grillmat och allt som hör sommaren till.

Bilder från sommaren 09



Långhelg

Hej på er!
Just nu sitter jag framför datorn i mysiga flecemorgonrocken och med nytvättat hår. Ja, som rubriken lyder är jag ledig idag, fredag, lördag och måndag! :) Eller...idag är jag egentligen inte ledig. Jag skulle haft två lektioner som var grymt onödiga plus att vi skulle haft 3½ timmes håltimme mellan de. Eftersom det dessutom tar en timme för mig till skolan beslutade jag mig för att stanna hemma idag. Busigt.




Om några timmar ska jag bege mig hem till min sånglärare Anna Eiding för en privatlektion. Vi ska också planera så att jag kan ta 10 lektioner (till att börja med) hos henne framöver. Anna är en otroligt bra pedagog, det har jag nämnt förut här i bloggen. Hon har undervisat bla systrarna Sandén, Alice Svensson från Idol, Zara Larsson vinnare av svenska Talang m.fl. Listan kan göras låång. Hon är en person jag verkligen ser upp till och som har hjälpt mig inte bara med sången utan självförtroendet också! :)

Trevlig helg <3

Thailandresan del 2

Ladda resort
Den sista veckan var vi tvugna att byta till ett hotell eftersom Lenny och Yvonne (familjekompisar) skulle bo i huset vi fick bo i. Ladda Resort hette det och var inte speciellt fräscht. Vi lyckades som tur var få en bungalow som inte luktade skit vilket Linn med familj fick. Sängarna var som att sova på golvet, stenhårda. Och frukosten var inte speciellt god heller. Men, men det fanns en mindre pool där och två hundar som min lillebror Adrian och hans jämnåriga kompisar lekte med hela tiden. Vi var hur som helst inte på hotellet mer än på kvällarna innan middagen och när vi sov där. 



Philips, min barndomskompis, pappa Thomas dog i tsunamin för fem år sedan. Det var också därför vi åkte ner allihopa det här året. De hade ett hus som inte låg så långt ifrån vårat hotell. Philip blev uppdragen ur vattnet när flodvågen kom, av en svensk kille som satt på hotellets tak. Vid Banjang beach, den stranden som låg närmast Ladda resort, var vågen 13 meter hög. 

Julafton 
Julafton kändes som förväntat inte alls som julafton. På dagen åkte min familj till de i Tungkamin. Vi låg vid poolen några timmar och till lunch åkte jag och Jessica iväg och köpte Pad Thai till alla. Åh så gott det var! Vi hade bestämt att vi inte skulle ge varandra några julklappar, men Adrian hade köpt julklappar till alla i familjen. Gullunge! Av honom fick jag ett halsband med en nallebjörn som det stod Love på och mamma hade köpt en vit sarong med lotusblomms mönster på till mig. Efter den lilla julklappsutdelningen gick vi upp till Olde/Wåhlstedts hus. Vi bakade pepparkakor och satte oss sen framför Musses jul med lite julgodis. Mysigt! Men den här dagen ville jag faktiskt vara hemma...

På kvällen åt alla familjer på en restaurang. Det blev ingen julmat utan thaimat som vanligt och efteråt åkte vi "barn" till Happy Snapper. Där var det inte alls roligt den kvällen eftersom föräldrarna kom dit strax efter. En kille från göteborg som var där underhöll oss lite i alla fall med trollerikonster och knöt ballonger. Senare drog vi till Zantika där det inte heller var något drag. När jag skulle gå hem själv på natten hittade jag inte tillbaka till hotellet, jag var livrädd!




Den 26   
Den här dagen var en väldigt sorglig dag. 5 års dagen då vågen kom. Under dagen var vi på Pakarang beach och surfade, när vi sen skulle gå var jag och fredrik tvugna att säga hejdå till thai killarna. Det var verkligen jätte tråkigt och jobbigt.
Sen på kvällen åt vi alla familjer middag på en restaurang vid Banjang beach. Under middagen fick vi helt plötsligt syn på rislampor i himlen. Det var flera tusentals rislampor som en stund senare fyllde hela himlen, en massa folk skickade upp de från en polisbåt i Khao Lak som spolades upp flera kilometer av flodvågen. Båten är ett minnesmärke efter tsunamin. Alla rislampor såg ut som stjärnor, det var något av det vackraste jag har sett!

Senare gick vi ner till stranden och skickade upp våra rislampor för Thomas, men också för Tessan, Roger och de andra som har gått bort i stribergsgänget. Yvonne och Lenny hade satt upp en bild på Thomas på stranden och blommor som ett minnesmärke. Usch, det var jättesorgligt men också fint och bra att man fick säga hejdå till Thomas på riktigt.  



 



Här skickas tusentals rislampor upp. Såg ut som stjärnor!


Att åka till Thailand var den bästa resan jag har gjort! Att vara med sin familj och många nära vänner tillsammans var underbart. Jag vill åka tillbaka nu, nu, nu. Jag skulle bara vilja spola tillbaka tiden och uppleva allt igen. Jag trivs inte alls i Sverige nu.

"Jag har rivit sönder alla våra pass.
Jag har rivit sönder alla våra pass.
Jag har strimlat sönder passen, jag har dumpat de i dassen
och vi kommer aldrig hem till vårat land!"


Om det ändå vore så...haha nejdå. Den här sjöng vi hela tiden där nere. Janne, en svensk kille som vi träffade där lärde oss ramsan.

Thailandresan 2009 Del 1

Tyvär skrev jag inte upp noteringar för varje dag när jag var i Thailand. Det blir helt enkelt mer bilder och mindre text!

Stribergsgänget
Jag börjar berätta om Stribergsgänget kortfattat för er som inte vet. Vi är ett gäng familjer där föräldrarna har känt varandra sen de var unga. Vissa av alla familjerna köpte en disponent villa tillsammans i Nora som kallades Striberg, därav "Stribergsgänget" haha. Så alla vi barn har växt upp tillsammans och umgås fortfarande. När Janne, en pappa i en av familjerna fyllde 50 åkte vi alla ner till Thailand för att fira honom!

Tung kamin
Thailandresan började med en lååång flygresa. Vi åkte från stockholm på eftermiddagen och ca 10 timmar (utan sömn) senare landade vi i Bankok. Däifrån åkte vi ett plan till i ca 1 timme till Phuket. Från Phuket tog vi sen bil 1 timme till Khao Lak. I Khao Lak bodde vi i ett villaområde uppe i bergen som hette Tung Kamin. Ni får ursäkta att jag inte har en aning om hur allt stavas! Min familj fick låna ett hus där de första två veckorna. Där bodde också familjen Olde/Wåhlstedt, Olde, Matteoni och några andra som vi också umgicks med. Där var det verkligen jättefint! Poolen var 20 meter lång och hade utsikt mot djungeln. 
Backen upp till husen var extremt brant och det var många gånger tuk tuk bilarna (taxin) inte klarade att köra hela vägen upp.

 





Stränder
De stränder vi var på mest var White sand beach och Pakarang.
white sand beach hade de supergod mat på strandrestaurangen och den bästa massagen, enligt de flesta av oss. Maten i Thailand var galet god och fräsch! Jag älskar det. Det är mycket kyckling, grönsaker, kokosmjölk och frukt i maten.
Vi träffade också på världens sötaste hundvalp, Sushi, som var en av massörernas.
Det var klarblått vatten men det fanns mycket maneter (som det fanns vid varje strand vi var på), både stora och små som brände en hela tiden. Jag är glad att jag inte blev bränd av en stor vilket Fredrik blev och han har fortfarande ärr kvar!

Pakarang beach är en av Thailands bästa surfstränder. Efter tsunamin är det dock väldigt folktomt pga att vågen var som högst där. Vi lärde känna några thailändare som bodde där och som ägde restaurangen. De var otroligt snälla, jag har aldrig träffat sånna härliga killar förut. Chai, Ching, Ed, Oil, Bang och Dong hette de som vi var mest med. De bjöd oss på saker hela tiden och Ching lärde oss att surfa! Jag stod upp flera gånger faktiskt, så jäkla kul :) Det blev också en hel del fotbollsmatcher ("våra" killar mot de) som våra killar vann och volleybollmatcher.
Ialla fall, vi kom dit första gången på Nathalies 19 års dag. Vi kidnappade henne dit och när vi kom fram hade de dukat upp ett långbord till oss. Den kvällen hade vi så himla kul. Jag kan inte komma på vilken kväll som var roligast för vi hade så kul varje kväll! Efter den kvällen var vi där nästan varje dag de sista två veckorna.

Andaman beach bodde familljen Andersson. Det var superfint där också. Vi tog massage där en gång och massören masserade min stukade fot. Efter det svullnade den upp riktigt ordentligt och jag kunde knappt gå på den...Massagen över huvudtaget i Thailand var himmelsk. Jag somnade varenda gång och jag tog massage uppemot 10 gånger. Tänk dig själv att ligga under skuggan på en mjuk madrass och få helkroppsmassage i en timme och bara lyssna på vågorna. Underbart! Jag prövade också thaimassage som var lite hårdare, men som jag tyckte var bäst. Massören tyckte det var kul att knäcka min rygg och böja mig hit och dit eftersom jag är vig i ryggen. "Oh very good, very good!" sa hon gång på gång haha.

                                WHITE SAND BEACH






                                   PAKARANG BEACH



















                             ANDAMAN BEACH
Jessica och Isabelle


Alla tjejer på ligger på rad och får massage




Elefant ridning & vattenfall
En dag efter några timmar på White Sand Beach, åkte jag, Amanda, Isabelle, Jessica, Maria, Nathalie och Erica på elefant trekking. Det var riktigt häftigt, jag hade aldrig förut ens hälsat på en elefant. Det var indiska elefanter, som ska vara den mindre arten av elefanter, men jag tyckte att de var stora nog haha. Vi red genom djungeln och en guide som vi kände och som var med oss berättade om elefanter och visade oss gummiträd. Efter halva turen stannade vi och badade vid ett vattenfall. Det var underbart vackert, klart och friskt vatten. Sen vände vi tillbaka och fick efteråt mata elefenaterna med banan och själva fick vi ananas. Thailands ananas är jätte söt och god, men jag upptäckte att jag är känslig mot det efter att ha ätit ananas i en vecka konstant haha.















Jannes 50 års fest
På jannes fest var det 60 svenska gäster. De hade hyrt en hel restaurang och hade grillbuffé men en massa god mat. Under kvällen spelade också ett band, en liten kille uppträdde med eld och en trupp ladyboys körde ett mim och dans nummer. Det är faktiskt helt sjukt hur många thailändska transor som verkligen ser ut som tjejer. Det är svårt att se skillnad! Sen höll Jannes dotter Jessica och Jannes fru Lena tal.
Det här var väl en av de få kvällarna som vi umgicks med föräldrarna. 

 



Haha, vi hade lite tråkigt ett tag...










Fest kvällar
Ja, vi festade ju varje kväll förutom ca 3 under de 3 veckorna vi var där. Konstigt att kroppen orkar ta så mycket stryk. Jag och Amanda kom fram till att fyllorna där var så mycket bättre än hemma i Sverige. Dock var Amanda den enda som blev bakis, vi andra klarade oss haha.
När vi inte festade på Pakarang Beach var vi här:
Happy Snapper (a.k.a Heu Sneu) var vi i stort sett varje kväll. Det är en bar där ett liveband spelar. Vi sjöng alltid med i låtarna och tillslut kunde vi ordningen på låtarna nästan utantill. Vi blev kompis med en servitör där, Nom, som alltid serverade oss. Varje kväll vi kom dit hälsade han på oss och ropade I yar! Som betyder Herregud på thailändska.
En kväll gick Thomas upp på scenen, trots sin scenskräck, och sjöng knock knock knocking on heavens door. Han var skitduktig och efteråt fick han en gratis drink haha.
Ja, på Heu Sneu började alla kvällar men sen fortsatte vi till...

Peach
som var en klubb lite längre bort i Khao Lak. Där var det helt okej musik men det blev bastuvarmt inne på dansgolven. Philip dansade alltid på podierna och vi andra hängde på några gånger haha. När vi andra inte var med en kväll så blev Philip och Lucas rånade av två ladyboys som de trodde var tjejer haha. 
Sen öppnade en ny klubb som hette Zantika. Det var band som spelade där också och en kväll var det ett band som var superbra. Vi skrek rösterna av oss där vi stod längst fram vid scenen och "sjöng" med i låtarna. Thomas fick trummisens trumpinnar efter spelningen haha. Det var mest thailändare på zantika också, men ibland vi träffade vi på några sköna svenskar.
                 HAPPY SNAPPER (OLIKA KVÄLLAR)

De kända batmanklockorna som killarna köpte och lekte gangsters med


Killen i vit skjorta var bög och hängde efter killarna hela tiden. På den här bilden skriker alla BÖÖÖG på svenska hahah




Nom




Fler bilder finns på Facebook! Andra delen kommer inom kort

Skoltrött

Nu är helvetes-eknonomi provet gjort! Men det gick långt ifrån bra tror jag. Jag blandade ihop allting och svarade inte ens på två frågor. Aja, jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om hur dålig min ekonomilärare är, men det orkar jag inte slösa tid på.

Nu ska jag istället börja skriva om Thailandsresan. Mest för min egen skull, men ni kanske tycker att det är kul att läsa om det :) Sen har jag egentligen en franska uppgift jag måste göra...Det skiter jag i idag. Jag är redan skoltrött, hur ska jag orka 2 ½ år till? Buhu...

Ljudsalen

Hej igen :)
Jag vet att jag har varit rätt dålig med uppdateringen, men jag har varken tid eller ork att blogga varenda dag. Vad vill ni läsa om här på min blogg? Jag har ju inte riktigt koll på vilka ni läsare är. Vill ni att jag ska fortsätta att berätta allmänt om vad jag gör eller ska jag ge er lite mer shopping läsning, recept, skönhetstips? You name it. Säg vad ni tycker!

Filmen Avatar som jag såg i söndags var precis lika bra som alla sa att den skulle vara. Det var häftigt att se den i 3D också, men rätt så ofta blev bilden suddig i kanterna och färgerna blev oskarpa. Lite synd. Men på det hela taget var den superbra! :) Jag och Amanda (kusin) försökte också bestämma nästa gång vi ska ses och om jag hälsar på henne i örebro då. Jag hatar att vi bor så långt ifrån varandra!

Just nu sitter jag i ljudsalen i skolan. Jag är klar med alla arbeten så jag funderar på att åka hem nu istället för att göra en onödig extra uppgift som min lärare tjatar om. Nej, nu tar jag bussen till skärholmen och tittar efter lite mer inredningssaker till mitt rum innan jag åker hem och pluggar resten av kvällen!
Imorgon väntar ett jävla helvetes-företagsekonomi prov. Det känns inte som jag kan någonting och det finns ingen annan som kan hjälpa mig heller. Det suger att ens betyg ska förstöras på grund av en så kass lärare.
Vi hörs kanske ikväll om jag kan ta en paus från pluggandet!
Puss 

Avatar i 3D


Det blev en lugn kväll igår. Philip, Amanda och hennes två systrar Nathalie och Isabelle kom över tills oss. Vi bullade upp med godsaker och tittade på disneyfilmer hela kvällen, mina två lillebrorsor joinade oss också. Mogli, Törnrosa och Herkules tittade vi på. Det är så himla kul att se sånna gamla disneyfilmer igen, vi satt och sjöng med i varenda låt haha.
Vid två tiden gav jag och Amanda upp och gick och la oss medans Nathalie, Isabelle och Philip satt uppe till typ 4.

Hela dagen idag har jag bara städat och packat ihop grejer till mammas lägenhet där jag är nu. Jag väntar på att min kusin Amanda (inte Andersson) ska ringa. Hon och min moster sitter på tåget hit just nu från örebro. Amanda och jag ska först titta runt lite i Skärholmen och sen blir det middag och bio. Vi ska se filmen Avatar i 3D (de har inte 3D i örebro hehe) som alla säger är så sjukt bra...Det ska iaf bli hur kul som helst att träffa henne igen, har saknat henne jätte mycket.  

Fredagsplugg

 

Jag missade Lets Dance. Istället har jag suttit och tittat på filmen Juno som jag tycker är sämst, men som jag var tvungen att kolla på för att kunna skriva en film recension. Nu är det klart i alla fall och min rygg värker som bara den efter flera timmar framför datorn.
Imorgon ska jag in till stan och köpa bas kläder så jag har en uppsättning hos mamma. Amanda möter nog upp mig där för en lunch också.
Hoppas eran fredagkväll var bättre än min. Nu ska jag gå och ta ett bubbelbad. Trevlig helg!

Te

Jag har blivit beroende av te den här vintern. Idag har jag druckit typ 7 koppar grönt te, jag överdriver inte. Jag dricker det för att  det är gott såklart men framför allt för att jag fryser så mycket hela tiden.


Några nyttigheter med grönt te är att det innehåller mycket antioxidanter som:

Skyddar kroppens celler och DNA mot nedbrytning

Motverkar cancer

Är effektiv mot hjärt och kärl sjukdomar

Är bra för matsmältningen

Tebladen stöter också bort solens strålar och kan skydda huden i cremeform

Lat

Jag och Jela för en stund sen. Hur lat får man bli?

vi börjar väl 12 imorgon?

Daniela säger:

yes

Felicia säger:

åh fan vad nice ;D

 

vet du vilket klassrum? jag har inte kvar schemat

Daniela säger:

haha nej ingen aning

men gå in på hemsidan

Felicia säger:

 

mjo, jag är för lat hahah

Daniela säger:

haha ja me

Min mardröm...

som jag hade de sista dagarna i Thailand var att jag var hemma i Sverige igen. Jag och Emma kliver på bussen till skolan, det är mörkt och kallt och slask på marken. Jag tittar ut genom fönstret och längtar tillbaka till Thailand. Jag antar att jag förberedde mig mentalt på att åka hem, haha.
Idag levde jag i min mardröm, om man ska se det så, bortsett från slasken och Emma som var sjuk idag. Usch vad jag hatar Sverige just nu!

Skoldagen var som förväntat onödig. Vi hade en lektion där vi pratade om kursmålen, sen slutade vi kl 10:00. OVÄRT! Jag åkte sen med några från klassen till en pizzeria som hette Tomati. Jag och Jennie stod emot pizza och tog varsin mozzarella-sallad istället och den var supergod!

Så sammanfattningsvis, en onödig men chill första skoldag. Morgondagen blir minst lika chill. Vi börjar 12 och har bara svenska och medialektion! Wohow.

  
Såhär såg jag ut idag:
Svart kofta - H&M
Klänning - Mango
Sjal - Myself & Friends
Knästrumpor - H&M
Väska - Jimmy Choo (Thailand)

Bilderna är tagna med min hemskt dåliga kamera! Snälla någon ge mig en systemkamera.

Update

Sitter i skrivande stund i mamma lägenhet. Idag har vi varit på IKEA hela dagen och jag tror att vi fick med oss allt som behövdes. Det börjar kännas som vi bor där på IKEA...När vi kom hem satt jag med en kökspall som jag slet med i ca en timme för att få ihop. Hur jävla jobbigt som helst! Jag och mamma kom överens om att de borde lägga in det i hemkunskapsundervisningen, hur man sätter ihop IKEA möbler.

Nu ska jag bege mig hem till pappa. Han och brorsorna vill äta på pizzeria, men jag hoppar över det och lagar till något enkelt och nyttigt själv istället! Imorgon börjar skolan. Ångest! Men något positivt med att skolan kommer igång är ju att man får in rutiner igen. Så fort jag har fått mitt nya schema ska jag ringa till restaurangen och fråga om jag kan jobba där några dagar nästa vecka och veckan därpå.
Over & Out!

Åh, vad jag saknar att kunna sippa på en drink i hotell Ramadas pool!

Flytt

Halloj!
Förlåt för dålig uppdatering. De senaste dagarna har spenderats på IKEA och i mammas nya lägenhet. Igår var det full rulle med flyttgubbar bärandes på lådor överallt, vi packade upp allting och skruvade ihop sängar och soffa.
För er som inte vet så ska alltså min pappa och mamma skilja sig och igår flyttade mamma till en lägenhet här i Segeltorp. Jag har väl kommit över det till en viss del, allt det här med skilsmässan, (jag har vetat om det sen nån månad innan Thailand), men det har varit riktigt jobbigt från och till. Jag är väl den i familjen som har tagit det hårdast. 

Så nu vet ni hur det ligger till. Jag kommer nog inte flytta in hos mamma än på ett tag. Jag måste köpa baskläder jag kan ha hos henne och sen vill jag att skolan och dansen ska komma igår helt. Annars blir det alldeles för mycket på samma gång. 

Igår åt jag middag med Jenny på en restaurang vid östermalm. Vi åt god sushi buffé och gav varandra försenade julklappar. Jag fick ett dusch set i form av champagneflaskor, tack vännen :) Av mig fick hon en väska köpt i Thailand, jag hoppas att den inte var alltför värdelös. Det var iaf riktigt kul att träffa henne igen och catcha upp om allt som hänt när jag var borta!

När som helst kommer mamma och hämtar upp Fredrik, Adrian och mig för ännu en tripp till IKEA. Senare idag MÅSTE jag ta tag i pluggandet vare sig jag vill eller inte...

Nytt år

Jahapp så var det 2010!
Det blir ingen årsresumé här på bloggen, jag har inte tid och ork att skriva en, men mitt 2009 har varit ett riktigt roligt år. Det har varit en hel del motgångar jag har stött på också, men tillsammans med alla kompisar har vi gjort det här året oförglömligt.
Resor till Paris och Thailand, sommarjobbet, dansen och sången som jag har satsat mycket på, och att jag började i ettan på Kärrtorps gymnasium med en underbar klass är de sakerna jag mest kommer att minnas från år 2009.

Nyår firades med middag hos Emsson med Amanda, Sabine, Mathilda, Emsson och Maya. Middagen var supergod, det bjöds på oxfilé till huvudrätt och en rosa cheesecake till efterrätt. Yummi!
Vi begav oss sen på fest hos Peter i segeltorp. Där var det mycket folk men inte värsta draget. Folk satt mest och pratade istället för att dansa, tråkigt! Men på 12 slaget var vi där och det delades ut nyårskyssar lite hur som helst haha. Jag och Amanda pratade också med Rickard, Philip och Alex i Thailand över telefon och hälsade de ett gott nytt år!

Haha, lite nyårsbilder



Amanda sov över hos mig på nyårsnatten och även igårnatt. Vi har bara tagit det lungt här hemma hos mig. Tittat på disneyfilmer nerbäddade i soffan framför brasan och ätit god mat. Känner ångest över att dansen inte startar snart nog, har säkert gått upp något kilo i thailand....usch.

Nu ska jag och Amanda sätta på en till disneyfilm, därefter måste jag börja göra mig iordning för kvällen. Jag ska gå och se Segeltorpsrevyn som min morfar och mamma gör koreografin till och mina kompisar är med och dansar i. 
Take care people!