Örebro

Igår blev det lunch hos morfar på söder med Adrian och mamma. Supertrevligt! Men när vi kom hem var både jag och Adrian helt slut, förkylda som vi är, så det blev en lugn kväll. Idag tog jag tåget till kusinerna i Örebro. Köpte med mig sashimi till lunch och sov nån timme så trots förseningar gick det fort! Har haft en fin dag här med kusin Amanda, fika och lite shopping. Nu ligger vi i soffan med gosiga Vito, deras franska bulldog, och tittar på film. Bra torsdag, känner mig redan friskare :)

Les Miserables!

Sitter i Slussen och väntar på tunnelbanan, bara 26min kvar...grr. Ikväll träffade jag några från klassen, vi åt middag och såg sen Les Miserables på bio! Som jag har längtat efter att få se den och jag blev inte besviken. Jäklar vilken fantastisk musikal och film! Skådespelarna, musiken, historien...allt var magiskt. Jag bara måste se musikalen i scenversion också! Godnatt

 

 

The House of Hitz premiär

Nu på fredag är det premiär för webserien The House of Hitz. I och med detta arrangerar Lasse Kühlers Dansskola en tävling:
 
Dela och gilla Facebook-sidan ”The House of Hitz”, få så många ”likes” och ”shares” t o m 15:e mars. Maila antal till [email protected], ämnesrad: Tävling ”The House of Hitz”. Varje “likes” ger 1 poäng och varje “shares” ger 5 poäng
 
1:a pris  Presentkort värt 500 kr på Lasse Kühlers Dansskola

2:a pris  Presentkort värt 250 kr på Lasse Kühlers Dansskola

3:e pris  Presentkort värt 100 kr på Lasse Kühlers Dansskola

De 25 första mailen får en gratis vattenflaska!

 

Modern jazz med Emma

Ni har väl inte missat Emma Svedbergs öppna klass på tisdagar på Tegnérlunden 6? Jag skulle beskriva det som lekfull och väldigt fysisk modern jazz med utrymme för eget uttryck. Grym träning för kropp och själ! Nivån är medel, för dig som är 16+ och drop-in kostar 200:- För danslärare gäller ett specialpris på 120:-

Melodifestivalen

Såg ni melodifestivalen igår? Ulrik Munther var min favorit, trots att ingen av låtarna var solklar. Jag hade sms konversation med morfar under hela programmet och kommenterade allting haha. Blev dock väldigt besviken när jag upptäckte att skämtet med Sarah Dawn Finer var en exakt kopia av det som Neail Patrick Harris har gjort! Kom igen, finns det inget nytänkande SVT?
 
Nu är jag på dansskolan och jobbar, med halsont och nackspärr, men vad gör det när nästa vecka bjuder på ledighet? :)
 
 

Starstucked

Alltså jag blir så irriterad på mig själv för varenda gång jag möter någon kändis på stan, i tunnelbanan eller liknande så blir jag så illa till mods! Jag vågar aldrig säga något och om jag väl gör det så hasplar jag ur mig något ohörbart och stammar. Senast igår satt jag bredvid en skådespelare från Johan Falk filmerna och blev direkt en typisk svennebanan som inte låtsades om honom och googlade så fort han gått av. Haha, patetiskt. Men man vill ju inte känna sig besvärlig...samtidigt som jag kan tänka mig att det är otroligt störande med en människa som guldfisk-stirrar (Vilket hände en gång när jag stod bredvid Andreas Wilson, han upptäckte mig och gav mig en tröttsam blick tillbaka. Piiniiii!)
 
 

Sportlov

Så nu har vi fått sportlov! Fast jag känner faktiskt inte att det är så efterlängtat, konstigt nog haha. Självklart skönt med ledighet, men eftersom skolan bara är på halvtid är jag mer taggad på att lära mig saker. Det blir nog en lugn helg ändå, måste bli helt frisk så jag kan träna ordentligt!! Och på söndag är det jobb på Kühlers i vanlig ordning. Nästa vecka ska jag ägna tid åt vänner och släkt. På torsdag åker jag till kusinerna i Örebro. Vill verkligen köra hårt med träningen också, ska bland annat testa crossfit för första gången :)
 
Trevlig helg allesammans ♥
 

Matinspiration

Idag var jag hemma från skolan. Jag vägrar att bli sjuk igen så jag kör med alla möjliga huskurer. Men att vila en hel dag är en utmaning för mig, städade lägenheten och gick och handlade när det började krypa i benen. Lagade också iordning en enorm quinoasallad så det räcker några dagar framöver! Hade i avokado, tomat, grillad kyckling, fetaost och sugarsnaps. Mums!

Äckligt men nyttigt

Sitter i skrivande stund på kontoret på dansskolan. Jag börjar jobba om en timme så jag försöker ladda batterierna. Jag känner på mig att det här blir en dag där kaffekoppen fylls på ett antal gånger. Köpte en påse gojibär som ska vara så himla nyttigt, men fy vad äckligt det var haha!

 

Gäst i skolan

Hej på er!
Försov mig imorse och kom ouppvärmd till sånglektionen = mindre lyckad sångmasterclass. Till det andra passet fick vi besök av skådespelaren Albin Flinkas som är aktuell med West Side Story på Stadsteatern. Han berättade att han började som elev på Lasse Kühlers dansskola och pratade mycket om baksidorna med sitt yrkesval. Något som jag tror att vi allihopa tyckte var ganska skönt. Han berättade också hur lätt det är att bli inplacerad i fack och hur alla klichéer om musikalartister kan vara förödande för karriären. Det är en stor anledning till varför jag just nu är osäker på vilka vidareutbildningar som är bäst och därför har valt att inte söka någon utbildning i vår.
 
Efter lunchen satte jag och min duettkompis ihop en koreografi till vår låt på fem minuter, effektivt arbete! Resten av eftermiddagen och kvällen har jag fått massor gjort, men att-göra-listan känns inte direkt kortare...
Jag och Amanda i Thailand 2009. Här hemma har man inte sett skymten av sol på flera veckor, Sverige är så fruktansvärt deprimerande nu
  

Lila drömmar

Dansskolan och showgrupperna längtar redan till 20 April då "den lila drömmen" KULTURNATTEN 2013 går av stapeln. Det blir shower, öppna rep och massvis med workshops JIPPI!
 
 

Lasses kungliga mingel

Oj vilken lyckad kväll det blev igår! Det var ett enda stort kramkalas med mycket skratt, nostalgi, värme och glädje! Precis som min moster Marie inledde med att säga så är nog alla vi som känner Lasse lika stolta som han själv över den här kungliga medaljen. Ett femtiotal gäster dök upp och timmarna innan alla anlände sprang vi runt som yra höns för att få allt iordning. Underbara vänner och bekanta var på plats, morfars första danslärare Arne Kindahl 90 år gammal dök upp för att fira! Väldigt roligt var också att min avlägsna släkting från Paris var där och bjöd in mig att bo hos henne. Kvällen bjöd på mycket show vill jag lova! Fina tal, sketcher, showgrupperna körde flera dansnummer,"rock around the clock" med gamla och unga elever, videoklipp, ...jag och kusin Amanda läste även en vers som hon skrivit. Jag somnade med ett leende på läpparna :)
 
Stort tack till alla fantastiska och inspirerande människor som var med och delade den här kvällen med morfar Lasse! Kärlek till er ♥
 
Bilder från gårdagen kommer inom kort. Bjuder på ett par foton från ceremonin på slotten sålänge!

Rosa naglar

På schemat idag hade vi gestaltning. Vi jobbade med våra scener/duetter som vi ska framföra den 8 mars! Nu har jag landat hemma igen efter ett träningspass på gymet. Ikväll blir det taco-mys hemma hos Sabine, helt perfekt! Och imorgon ska jag till Kühlers redan på eftermiddagen för att hjälpa till med alla förberedelser inför festligheterna vi ska ha för att fira morfar och hans kungliga utmärkelse! Mindre roligt är väl att jag ska upp 06.30 på söndag för att åka tillbaka och jobba på dansskolan. Vore bättre om jag sov över där haha!
 
På vägen hem från skolan åkte jag och fixade mina naglar. Testade permanent nagellack som ska sitta i ca 3 veckor. Valde en gammelrosa nyans som var den ljusaste de hade...blev besviken på att det inte fanns mycket att välja på men tydligen ska man ju kunna måla över med vanligt lack utan problem!
 

Fredrik 18år

Det är inte bara alla hjärtans dag utan även lillebrorsans födelsedag! Han fyller 18 år den lilla plutten! STORT GRATTIS till dig!! Önskar att vi hade kunnat fira dig men hoppas att du får en grym dag nere i Göteborg :D
HURRA HURRA HURRA!!
 
 

Alla hjärtans dag

Igår hade jag en dålig dans-dag. Båda klasserna jag tog var på en alldeles för låg nivå och hade magkramp hela kvällen. Usch! Men nu vet jag i alla fall vilken nivå jag måste ha för att få någon utmaning!
 
Denna torsdag, alla hjärtans dag, single awareness day eller vad man nu vill kalla den var jag ledig från skolan. Efter en lång sovmorgon gav jag mig iväg till stan för att shoppa bort ångesten...nä skämt åsido köpte jag nya gosiga handdukar och en bukett blommor som present till pappa och lillebror Adrian. Fick även med mig ett par nya balettskor och knäskydd från Dance&Gym shop som jag behövde! Ni vet väl att Kühlers elever får 10% rabatt där! Nu ska jag överraska med att laga middag här hemma, sen blir det jordgubbar och choklad framför en bra film. Glad alla hjärtans dag mina vänner ♥
 
 

Ceremoni på slottet

Jag såg nyss videon på kungahusets hemsida när morfar tar emot sin medalj av kungen. Jag bubblar över av stolthet!! Kronprinsessan Victoria har faktiskt gått och dansat på Lasse Kühlers Dansskola som liten. Jag fick chansen att stå på scen framför hela kungafamiljen år 2010. FN:s barnkonvention firade 20 år och vi uppträdde på Berwaldhallen med SR symfoniorkester. Även mamma har medverkat i shower för kungen och hela kungafamiljen vid ett flertal tillfällen! :)
 
Lasse Kühler tar emot konungens medalj för sina betydelsefulla insatser som dansare. Foto: kungahuset.se. Fler bilder kommer inom kort på dansskolans facebook-sida som du hittar HÄR
 

Thomas Benstem får min röst

Följer ni melodifestivalen i år? Jag halvtittade i lördags, tycker ärligt talat att det är roligast att se dansarna! Thomas Benstem är namnet bakom flera koreografier, bland annat mellanaktsnumren. Gosh vad snyggt det är! Hade röstat på mellanaktsnumren om det gick :) Thomas undervisar även på Kühlers och har en öppen klass på tisdagar 18.30-19.45. Bara att dyka upp, drop-in för 200:- och dansaa!
 
 
 

Oförberedd audition

"Stora krav ställs på dig, och det gäller att du inte låter dig överväldigas"
 
Så löd mitt horoskop för idag vilket faktiskt stämde väldigt bra! När vi kom till skolan imorse möttes vi av en skylt i entrén Audition till Mary Poppins, Musikallinjen. Så vi fick alltså först göra ett dansprov i stepp, förövrigt en grymt rolig koreografi till låt med Sammy Davies Jr, och därefter sångprov. I juryn satt vår sånglärare Camilla, Kinga och Jonas Bane som påstod sig casta folk till en musikal till hösten (vet fortfarande inte om det fanns någon sanning i det här eller om allt bara var övning...) Hur som helst gick det väldigt bra för min del och fick "callback" till rollen som Mrs Banks! Just idag var vi färre än halva klassen pga influensa, synd för de som missade eftersom vi fick massor med personlig feedback. Fantastiskt lärorikt! Har jag nämnt hur mycket jag älskar den här utbildningen? haha
 
 
 

Move it

Åh jag skulle så gärna vilja åka iväg till London där Move it - dansfestivalen är i mars! En weekend med bara dans, dans, dans...och kanske se någon musikalföreställning också ;)
 
 
 

Födelsedagsfirande

Idag har vi firat lillebror Fredrik som fyller 18 på alla♥dag! Men för mig kommer han alltid vara lilla Siken, som jag kallade honom när vi var små. Vi åt italiensk buffé och chokladmoussetårta till lunch, såå gott. Här är dagen i bilder, blev lite lycklig när Singing in the rain gick på tv imorse.

 

 

10% show 90% business

Fredagens lektion i skolan var gestaltning med Kinga som även är utbildningens konstnärliga ledare. Vi gick igenom massor, bland annat olika analyser av en dramatiskt uppbyggd sång. Det är hur spännande som helst och genom att gräva djupare i en låt finns det otroligt mycket att upptäcka!
 
Efter lunch unnade jag mig själv lite shopping, jag hittade ett par superfina leggins från Topshop som fick följa med hem! Kvällen stavas träning, sushi, färga håret och chill i soffan framför Gladiatorerna eller en bra film! Ett tips på en rolig tv-serie är Showbusiness som går på kanal 5, en skruvad men ibland seriös dokumentär om branschen ;) 
 
 

Vardagslyx

Den här trista onsdagen tog jag tillfället i akt att använda min julklapp, nämligen ett presentkort på Studio Paus. Jag fick njuta av en timmes lyxig ansiktsbehandling, men jag kunde bara inte slappna av ordentligt. Efter att hon hade penslat på lermasken som skulle verka några minuter blev jag uttråkad direkt och började trumma med händerna till pianomusiken i bakgrunden. Haha snacka om stressad tjej...Nu ska jag strax iväg till gymmet för att göra av med min överskottsenergi!
 

Dansa, dansa, dansa!

Kika på Kühlers utbud av öppna klasser för vårterminen 2013! Kom på drop-in för 200:- eller anmäl dig till hela kursen!
 
 
 

Vårterminen är igång

Här kommer en snabb update. Mådde riktigt dåligt imorse så det blev ingen skola för min del...men efter ett par extra timmars sömn var jag på benen igen. Nu är jag på dansskolan, jobbar här till 21.30 ikväll. Vårterminen är igång och det märks att eleverna har ett helt annat fokus på sina klasser. Vårshowerna närmar sig och för många är det höjdpunkten på året! Det har det alltid varit för mig sen jag började dansa här! :) Förresten, du har väl inte glömt att läsa Sveriges Danstidning 5678.se idag?
 
Cabaret Kühler 2012. Foto: Per Söderström

Chicago

Om ett litet tag ska jag möta upp Agnes för en middagsdate i stan. Har bokat bord på en tapasrestaurang, gud så gott det ska bli! Efter frukosten idag drog jag på mig mössan och satte i hörlurarna för en PW. Det blev över en timmes promenad i solen, har för mig att det är en 8km sträcka. Och efter trappan upp till tionde våningen var jag helt slut.
 
Har kollat på filmen Chicago under eftermiddagen. Jag kan inte direkt klassa det som plugg, jag älskar musikalen! Men just nu gör vi duetter i skolan och jag ska spela Velma Kelly från Chicago. Vi kommer att framföra numren på scen innan sportlovet, berättar mer när jag vet mer :)
 
På Cabaret Kühler 2010 gjorde vi numret "Skollovs tango" inspirerad av "Cell block tango" med text skriven av Marie Kühler. Det blev en succé!
 
  

Tackar mamma för dansen

Morfar har blivit intervjuad av tidningen Mitt i - södermalm. HÄR hittar du tidningen, artikeln på sida11! :)
 

Vecka 5

Thank god it's friday! Det har varit en rolig men tung vecka. Främst på grund av vädret (jag står inte ut med mer av denna deppiga vinter!!) och jag har inte lyckats komma in i vanliga tider. Hur trött jag än är på dagarna så ringer min inbyggda klocka vid 22.00 tiden och jag blir pigg som en duracellkanin...Träningen utöver skolan har varit stepp, ashtanga yoga och balett. Förhoppningsvis känner jag mig inte lika ringrostig nästa vecka haha. Efter dagens gestaltnings-lektion gick jag (i soligt väder, hallelujah!) och köpte presenter till lillebrorsan som snart fyller 18! Morgondagen är oplanerad så då ska jag unna mig ett långt träningspass :) Trevlig helg alla fina ♥
 
En blandad kompott med foton från förra terminen! Bilder lånade av Ebba