Missa inte i höst!

Hösten på Kühlers sprakar med härliga öppna klasser och workshops! Läs mer HÄR
 
Foto: Robert Edman. 2010

Nytt jobb

Förutom Lasse Kühlers Dansskola där jag kommer att jobba som värdinna på tisdagar och söndagar har jag nu även ett annat extrajobb. Nämligen på hälsobutiken Frid&Liv på rådmansgatan! Det är en supermysig butik med naturliga produkter i form av kosttillskott, smink och hudvård. Samtidigt är det ett ekologiskt bageri med olika sorters bröd och bullar m.m. Butiken ligger perfekt då jag kan gå från skolan på 5 min. Jag var där och lärde mig allt i tisdags och jobbar första dagen imorgon. Just nu är det dessutom utförsäljning så passa på att titta in imorgon vettja!
 

 

Life is good

Hej på er!
Veckan har rullat på och imorgon är det redan fredag! Skolan är toppen, vi har haft masterclass, tre timmars lektion om center ute i skogen, improvisationsteater, andning och en massa annat som till en början (och säkert för en utomstående) liknar ett flummigt dårhus haha. Men det är fantastiskt intressant och spännande! Det är så mycket nya intryck så jag har svårt att koppla bort alla tankar på kvällarna! Längtar liksom till att komma till skolan och lära mig, hur häftigt är inte det?
Dansen har jag verkligen mjukstartat med denna vecka. På Kühlers öppet hus i söndags tog jag en street och en jazz klass. Igår tog jag modern jazz för Val Rey Suarez vilket gick mycket bättre än förväntat haha. Så skönt att vara tillbaka igen. Om ni vill ta hans öppna klass på Kühlers är det på torsdagar 18.15-19.45! Ikväll ska jag ta en klass med stretch och styrka för dansare :)
 
 

Mobilbilder från öppet hus

Helgen

Hej hopp!
Nu var helgen snart slut. Kan ju börja med att berätta om eventet vi showade på. Vi hade sammanlagt 6 gig under dagen uppdelat på globen, hovet och annexet. Det var verkligen enormt stora konferenser och människor från hela världen, Stockholm har varit packat med folk under helgen! Superroligt! Bilder kommer nog upp snart då det var väldigt mycket pressfotografer men även asiater med kameror i högsta hugg haha.
I fredags fick vi finbesök av kusin Amanda och moster Marie från Örebro. Hade en uppesittarkväll med mycket prat och skratt ♥ Igår blev det en spontan utekväll för att fira Richard som fyllt 20! Riktigt nice!
 
Imorgon börjar den andra skolveckan som jag verkligen ser fram emot. Det är så himla mycket nya intryck och allt är så intressant! Dessutom är det sköna personer i klassen! Jag känner på mig att det här året kommer bli kanon :)
 

Öppet hus på Kühlers

Nu på söndag är det öppet hus på Lasse Kühlers Dansskola! Välj bland flera olika klasser och dansa så mycket du orkar - helt gratis! Se schemat för mer info: http://www.lkd.se/oppethus.pdf
Vi ses på söndag!

Hej träningsvärk

Hela förmiddagen repade vi till dans giget i övermorgon. Utan att säga för mycket är det ett stort konvent i Stockholm och en konferens i Annexet, Globen. Jätte roligt att få vara med! Jag hade missförstått skolschemat den här första veckan så var tvungen att ta ledigt från skolan idag och torsdag...lite trist att det krockade!
 
Fika med Agnes mellan repen
 
Min nyinköpta snygga loggbok, love it!

Första skoldagen

Wow vilken dag! Jag har varit igång sen 06.30. Det var första dagen på BA, superkul att träffa lärarna och alla i klassen. Vi fick en massa info och därefter kastade vi oss in i improvisationsövningar, samarbetsövningar och namnlekar. Efter en kort lunch hade jag min privata sångcoachning. Det gick bra, lärarna var toppen och jag känner mig så himla taggad på att utvecklas! Under hela kvällen har vi haft rep på Tegnér inför ett gig på torsdag (där vi bland annat ska vara vikingar) och nu är det dags att knocka kudden. Awesome dag :) Godnatt!

Det stora dansmötet "ETT"

Imorgon är det dags för dansmötet som förhoppningsvis är första steget mot förändring vad gäller dansares löner. Det ska bli superintressant! OSA via denna länk: http://www.easyresearch.se/s.asp?WID=866524&Pwd=99378179&key=75710%2C7
 

Tredje dagen

Igår uppträdde showgruppen yngre på Maxatscenen. Kühler dansarna bjöd på ett shownummer som följdes av en dansworkshop för barnen i publiken. Själv var jag på plats i Vitabergsparken och såg Scandinavian Superjam tillsammans med Agnes och Emelie. Efteråt promenerade vi ner på söder för att se Agnes syskon i bandet Saffronsea spela! Ikväll är det Dansk Dansteater i vitabergsparken. Ett danskompani där före detta Kühler-eleven Erik är med!
 

Guess by Marciano

Min nya investering. Jag hittade denna skönhet på en outlet i Prag för nästan halva butikspriset! ♥

 

 

Dansmånad i vitabergsparken

Nu har den årliga dansmånaden dragit igång! Såhär såg det ut igår när Scandinavian Superjam intog scenen. Det var hur mycket folk som helst, kvällssol, grym stämning och fantastiska dansare! Många man kände igen från Stockholm Tap festival som var med och battlade. Jag förenar nytta med nöje och delar ut flyers och berättar om höstens nyheter på Lasse Kühlers Dansskola. Om ni vill se dans på toppnivå och även få lite info av mig - kom till Vitabergsparken! Ikväll är det än en gång streetdance, HÄR kan du hitta schemat för resten av månaden.

 

BA till hösten

Jag är så galet taggad på att börja skolan på måndag! Men det är inte tråkiga historia eller ekonomilektioner som väntar..utan Balettakademiens nystartade musikallinje! Den här hösten ska jag få göra precis det jag vill; dansa, sjunga, spela teater och jobba extra vid sidan om (bland annat på Kühlers)! Det känns också skönt att utbildningen är på halvtid under ett år så jag får lite utrymme att fundera över vad jag ska satsa på härnäst!

Dansa med Bieber

Har du vad som krävs för att dansa på Justin Biebers nya turné? Under två veckor har det pågått en online-audition för att ge alla dansare runtom i världen chansen att visa upp sig. Imorgon är det sista dagen att skicka in sitt bidrag, kolla klippet för att se hur du ska göra!
 

Prag

Prag är verkligen en stad med blandade nationaliteter och åldrar, alltifrån barnfamiljer och par till backpackers. Det var turister överallt..vilket dock inte är så konstigt, det är en perfekt stad att turista i och man hinner med att se allt över en helg! Vi bodde på The icon hotell, där de satsat mycket på design. Fina rum med hästens-sängar och trevlig personal! Men jag måste varna er - ät inte tjeckisk korv. Det är det vidrigaste jag har ätit.
 
Första dagen ägnade jag och mamma åt att promenera runt i staden (vi tog inte buss/taxi en enda gång under helgen), upptäckte små guldkorn längs med floden och åt på en fin skaldjursrestaurang - Kogo. Priserna på mat och kläder är mycket billigare än hemma!
Andra dagen blev mer av en shoppingdag. Jag spenderade pengarna på en Guess väska, en snygg kavaj, little black dress med gulddetaljer, mörklila byxor i kostymtyg och en söt svart topp. Efter flera timmars spring in och ut ur butiker var vi helt slut. Åt middag på den super mysiga jazz-restaurangen Nostress en bit utanför centrum.
Den tredje dagen vaknade vi upp till efterlängtat shortsväder och kom ner till frukosten precis i tid för att se Usain Bolt ta guld tillsammans med de andra jamaicanerna! Vi tog en linbana upp till stadens högsta punkt, petrin hill. Dock skippade vi att åka upp i tornet (en kopia av eiffeltornet) men hade en fantastisk utsikt ändå! Vi såg Pragborgen och slottsträdgårdarna, hamnade i turistfällor vilket resulterade i mindre bra lunch. Vi tog också en guidad båttur som var riktigt nice! Middagen sista kvällen blev på ett hotell mitt i gamla stan. En otroligt vacker utsikt från deras takterass, men maten var inget att hurra för. Vi avslutade kvällen med att än en gång slå oss ner på en uteservering, spana ut över alla människor och skåla för en härlig weekend. 
 

Hemma igen

Igår eftermiddag landade planet hemma i Stockholm! Jag och mamma har haft en toppen helg i Prag! Hela staden var som ett enormt gamla stan där det vimlade med turister från världens alla hörn. Visar bilder därifrån lite senare. Idag har jag packat upp det sista, tvättat och fixat. Dagens träning blev en pw och trapporna upp till tionde våningen. Puh! Såg det sista programmet av Allsång på skansen nyss och blev lite sentimental. Jag har lovat mig själv att gå och titta på allsång live, varje sommar i flera år, utan att lyckas komma iväg haha. Nu är sommaren verkligen slut...
 

Batman

Om ni inte har sett The dark knight rises..gör det! Filmen hade allt; talangfulla skådespelare, genomtänkt historia, maffiga scener..Fick rysningar gång på gång och jag som brukar vara ganska snabb på att klura ut filmer satt helt mållös när eftertexten började rulla. Jag älskar filmer som inte är förutsägbara. Se den people!

I'll be seeing you

Hej på er!
Imorgon bitti åker jag och mammi till Prag, det blir en långhelg med förhoppningsvis god mat (dock inte den traditionella tjeckiska maten!) och en massa shopping! Så idag har jag ganska mycket att fixa med..hämta saker hos pappa, växla pengar och packa. Skulle vilja hinna med ett träningspass också men vi får se.
Igår åt jag middag med Yasmine på Aqui tapas restaurang. Goda tapasrätter och fantastisk kokosglass, yummi! Men jag måste nog säga att restaurangen jag jobbade på förut har snäppet bättre tapas! Hade i alla fall en mysig kväll med min fina, sista gången jag träffade henne innan hon åker iväg till USA :( ♥

Usain Bolt

Gårdagen var soft! Hängde med Sabine och åt lunch på thairestaurangen bredvid. Mot kvällen flyttade jag över till mamma där ost och kex var framdukat! Vi såg när fantastiska Usain Bolt tog guld och planerade lite inför Pragresan. På fredag morgon åker vi! Idag blev det en powerwalk på lite mer än 11km, good job! Efter att ha bränt så pass mycket kalorier kunde jag lätt unna mig födelsedagsfika hos morfar. Han fick en snygg Hollister skjorta av oss som han hade önskat sig :D
 

Pride

Vilken härlig solig dag det har varit idag! Jag utnyttjade det genom att  möta upp Emelie i gamla stan. Vi strosade runt bland kullerstensgatorna och åt lunch på Kaffekoppen uppe vid torget. Sen svängde vi förbi The bodyshop där jag fick en makeuprådgivning och sminkning, fick många användbara tips! Därefter fortsatte vi ner till kajen för att titta på prideparaden. Det var hur mycket folk som helst och alla var mer eller mindre upp/utklädda, så roligt! Ikväll är det hemmafest hos en kille från gamla klassen, det ska bli skoj att träffa alla igen. PUSS 
Fick med mig ett somrigt cremerouge, scrubvantar, duschgel och även en ansiktskräm från butiken!

Favoritserien

 

Recept

Bananpannkakor. För ca två pers.
 
Vispa ihop 2 mosade bananer och 2 ägg till en jämn smet. Grädda som vanliga pannkakor. Det blir lättare om man gör de lite mindre och tjockare. Servera med bär och för mer sötma - ringla över flytande honung.
 
De här pannkisarna är mättande, busenkla, nyttiga och supergoda! Mer ingredienser behövs inte om man inte bryr sig om hur snygga de blir! 
 
 
 

Kühlers på facebook

Ni har väl inte glömt att gå in och gilla Kühlers facebooksida? http://www.facebook.com/pages/Lasse-K%C3%BChlers-Dansskola/324184913563#!/pages/Lasse-K%C3%BChlers-Dansskola/324184913563

Söder

Vaknade imorse och fastnade direkt framför Step Up 2 som gick på tv! Blev så sugen på streetdance igen till hösten :) Jag och lillebror åkte in till stan och åt en sen lunch med morfar. Vi satte oss på Urban Deli på Nytorget, trevlig personal och tjusig meny men inga blyga priser! Mysig eftermiddag ♥
 
 

Model workout

Om man inte orkar träna ute eller på gymmet är det här perfekt! Idag körde jag bland annat de här två tio-min passen. Man känner sig skittöntig men det är faktiskt riktigt jobbig träning! I den första videon använder de balettinspirerade övningar så är man dansare är det bara att göra de ordentligt med utåtvridning och raka ben (vilket de inte gör på videon)! Ikväll blir det grillning/picknick med vänner, så att vi får säga hejdå till Yasse som lämnar oss för USA...Ha en trevlig onsdag allesammans!