Valborgsmässoafton

Tjohej!
Jag hoppade över sången idag för att jag inte skulle få det så stressigt att äta middag och så. Jag kom iaf hem vid halv fyra och märkte att vår kanin Isabelle har fått en stor böld på bakbenet, det ser verkligen hemskt ut men hon verkar inte bry sig om den och äter och dricker som vanligt, så jag hoppas att det inte blir värre tills vi kan ta henne till veterinären. Stackars liten! :(
Ikväll äter jag först middag hemma och lite senare har vi bjudit in några från stribergs familjerna att komma över på drinkar och annat smått och gott. Därefter ska jag, Amanda och Sabine åka in mot stan för lite festligheter :) Det blir nog ingen brasa för oss vilket inte gör mig särkilt mycket. Hoppas på en rolig kväll och nu måste jag sätta lite fart om jag ska hinna göra mig iordning, ha det så kul ikväll gott folk!

Trött

Hejsan!
Idag är jag trötter number one, haha. Nej men jag är verkligen helt slut och bara längtar tills min födelsedag på lördag då jag ska på spa hela dagen! Det är ju dessutom skönt att vi är lediga fredag och på torsdag ska vi ha picknick-fika utomhus och spela upp våra pjäser istället för de sista två lektionerna!
På torsdag är det ju valborg, men jag vill helst bara hoppa över det haha. Jag har aldrig tyckt om valborg och det är så överskattat! Det känns bara som ett måste att hitta någonstans att festa under kvällen, men förra året hade jag faktiskt riktigt kul på valborg så man kan ju hoppas på det i år igen.

Nu ska jag sluta klaga och sätta igång och plugga istället (snark). Jag ska sätta på musik och koka en kopp te så går det nog lite lättare, jag får saker gjorda mycket snabbare om jag lyssnar på musik!
PUSS

Utanför lägenheten där vi bodde i Paris, ta mig tillbaka!

Stora elevshowen

Det här är showen som vi just nu repar till på dansen, (jag kommer vara med i ungefär 8 dans och sång nummer):
Lasse Kühlers stora elevshow är datumen 17-20 maj på Vasateatern.
Det är de äldsta och showgrupperna med yngre elever som medverkar i showen som består av två akter underhållande dans. Biljetter köper du på vasateaternshemsida, HÄR eller på tel 545 110 50, biljetterna har redan släppts så ni får passa på innan de tar slut! :p Biljetterna kostar 180kr och platserna är onummrerade!




  

Ont

Äntligen kan man pusta ut! Jag är sliten och trött efter två dagars jobb på teatern och även fast alla barnen är jättesöta och duktiga så kan de också vara fruktansvärt jobbiga! Varför ska vi inte göra så? När är det våran tur? Varför ska vi vara tysta?...är bara några av de frågor som bubblar ur de små munnarna 24/7.
Men jag tycker att det har gått bra i stort sett och utan katastrofer som att någon gjorde sig illa eller sprang bort eller liknande, som har hänt förut.

När jag kom hem tog jag en lång varm dusch och därefter tog jag hand om mina trötta fötter ordentligt. Jag gjorde iordning ett fotbad, skrubbade och filade fötterna och fixade till naglarna, så nu är de som nya igen! En superbra fotkräm som jag använder är den från Olive. Den piggar upp och mjukar upp fötterna och innehåller dessutom eukalyptus som är antibakteriell.

Nu ska jag ta en kopp te och sen krypa till kojs, imorgon börjar en ny vecka med nya tag!
Godnatt och sov gott

Jobb, jobb, jobb

Hej!
Skolan rullade på som vanligt idag, fick reda på att jag fått VG+ som slutresultat på engelska nationella vilket kändes lättande efter att det gått så jävla dåligt på matte nationella igår. Det gick åt helvete rent ut sagt och jag trodde inte det kunde bli värre tills franska lektionen idag. Vi skulle ha muntligt "prov" och min lärare frågade lite allmänna frågor som jag skulle svara på, men det stod helt still i huvudet och jag fick knappt fram några ord. Det var riktigt hemskt och jag höll nästan på att börja gråta för jag blev så arg på mig själv...

Aja, nog om skolan. När jag slutat kom mamma och hämtade upp mig och vi åkte till maxim teatern, där jag kommer spendera den mesta av min tid i helgen. Det är elevshow för de yngre barnen på dansskolan och jag ska helt enkelt ta hand om alla barngrupper och se till att de kommer in på scen i rätt tid, sminka de som behöver m.m. Det är roligt men också väldigt stressigt och ansträngande så jag kommer helt klart att vara totalt död på måndag, haha.
 
Imorgon är det bara 1 vecka kvar innan jag fyller år, yey! :D Jag  och mamma har ju bokat en spa-dag på Hasseludden hela dagen och på kvällen kommer släkten på middag. Det blir nice!
Nu ska jag göra mig lite fruktsallad och titta på tv, är helt slut. Vet inte om jag kommer hinna skriva så mycket imorgon så:
Trevlig helg!<3

Typiskt mig

Hej på er!
Jag stannade hemma från skolan idag också, igårkväll kunde jag inte andas utan att det gjorde ont i min uppsvullna hals...men idag känns det faktiskt lite bättre så jag hoppas på att jag kan gå imorgon!
Sov till 11 då jag vaknade av onödiga kedje-sms som tjejer i min klass skickar hela tiden, vilket är mycket störande. Sen har jag varit lite duktig och skrivit klart en uppsats till syslöjden, jag får ångest när jag tänker på hur mycket plugg som väntar när jag varit borta så länge. Det är verkligen typiskt mig att bli sjuk när jag inte borde bli det, jag måste ha extremt dåligt immunförsvar ihop med att stress gör mig sjuk.

Nu ska jag iaf göra några sidor matte som jag har kvar och sen ta en dusch för att pigga upp mig. Senare ikväll ska jag iväg till dansen, det är väldigt irriterande att inte kunna vara med och repa utan bara försöka lära sig danserna i huvudet!
Pusshej leverpastej!

Tecknat

Jag vet att jag låter som en gammal kärring nu, men jag tycker faktiskt att det var bättre förr haha. I alla fall när det gäller disneyfilmer! Numera görs det mest animerade filmer, har de inte längre tid att rita? Tecknat är så mycket bättre. I alla nya filmer som man ser nu är det humor och uttryck som inte barn förstår och alla bara pratar jättefort och skriker. Nej, disney får ta och bättra sig om de ska kunna göra nya klassiker! Det är väl ingen som kommer att minnas t.ex Discodaggarna om 20 år?
 

Nytt i garderoben


Allt är från franska butiker

Jeans jacka - Kiliwatch (second hand)
Kavaj - NafNaf
Nitskärp - NafNaf
Klackskor - Eram
Converse

Min vecka i Paris

Bonjour!
Igår kom jag hem från Paris men har åkt på en rejäl förkyldning så jag gick inte till skolan idag. Eftersom jag har tid över så kan jag skriva om allt jag har gjort den senaste veckan och lägga in några bilder!

Jag, mamma och Adrian kom fram till Paris vid 7 tiden på tisdag kväll. Vi bodde hela den här veckan hos mammas bästa kompis Solveig och hennes familj, alla pratar svenska förutom hennes man Pierre och hunden Sniff. Så på kvällen åt vi först middag hos de och tog sen en promenad till bron Pont neuf och vidare förbi kända muséet Louvren.

Dagen efter började bra med soligt väder och supergod croisant-frukost, men blev lite sämre när vi kom till Eiffeltornet. Adrian var fast besluten att han skulle åka upp, trots att jag och mamma redan hade varit där. Vi ställde oss iaf i kön där vi fick stå i 1 och en halv timme och frysa i blåsten bara för att köpa biljetter! Tillslut kom vi upp till andra våningen och fick se den fantastiska utsikten.
Senare på dagen gick vi till te salongen Mariage Fréres där de hade hundratals téer från hela världen och servitörerna var uppklädda i kostym och fluga! Vi hann också med lite shopping och en båttur på floden Seine då man fick se Paris upplyst i mörkret!




På torsdagen gick jag och mamma på shoppingtur själva. Vi tog en latte på Starbucks och åt sen lunch på en typisk fransk restaurang som var jätte mysig, La tartine hette den. Deras varma getost-mackor med sallad var hur god som helst!

På fredagen åt vi lunch på en lyxig restaurang som låg bredvid muséet Beaubourg som är väldigt känt och även det låg bara 5 min från lägenheten. Sen tog vi en snabb promenad till vackra Notre Dame.
På kvällen tog jag en dansklass på ett ställe som heter Centre du marais. Man kommer in i en gränd och där ser man stora immiga fönster där folk dansar. Från dans salarna hörs all musik från afrikanskt till street, salsa...you name it, älskar det stället! Jag tog iaf en jazz lektion för en rolig, äldre man som berömde mig och ville att jag skulle komma tillbaka medans mamma och Solveige dansade salsa. Därefter köpte vi hem sushi till middag och åt hos de.


Försökte ta kort på alla som dansade där inne men fönstrena speglades för mycket

 Lördagen blev mer chill och det var regningt hela dagen, jag och ena dottern Zoe åkte till café de flore lite längre bort och drack den godaste varma chokladen jag druckit, som också var caféets specialite. På kvällen gick mammorna ut och åt middag så vi barn gjorde pizza hos de och köpte hem godsaker från butikerna nedanför vid hallarna.
Sista dagen var jag jättesjuk och kände mig febrig så jag stannade hemma när de andra gick iväg på muséum på morgonen, men vid lunch kände jag mig bättre så jag följde med de andra och åt. Sen gick jag, mamma och Zoe till pyramiderna vid Louvren och vidare bort mot Onyxen.


Åh, jag längtar redan tillbaka till älskade Paris! Nu är också pappa och fredrik hemma från chicago så ikväll ska vi äta god middag och fira att Fredriks lag vann hela hockey cupen!

Goodbye

Om några timmar är jag framme i det underbara Paris! Jag, mamma och Adrian kommer spendera 7 härliga dagar där, inklusive resdagar, och vi får bo hos mammas bästa kompis och hennes familj som vi känner. De har en fantasktiskt fin lägenhet mitt i Paris med utsikt mot Eifeltornet från fönstren! Det ska bli helt sjukt kul att åka iväg och vi har planerat en massa saker vi vill göra. Jag ska försöka att skriva några inlägg därifrån men vi får se hur mycket tid jag har över :)
Puss på er alla och ha det så bra här hemma! /Felicia

Bild från när bara jag och mamma var där hösten 2007

Tomorrow

Hej på er!
Imorse gick jag upp och tog en power walk med mamma innan frukost, jag får en bra start på dagen med det och blir pigg hela dagen! Dessutom har det inte hunnit bli så varmt på morgonen och de flesta sover så man behöver inte oroa sig för att träffa på folk man känner, haha.
Sen gjorde jag och Alexandra klart vår no-uppsats över telefon så det känns riktigt skönt att det är klart!

Pappa och Fredrik har ju åkt till Chicago nu för att Fredde ska spela hockey så det blev bara jag, mamma och lillebror Adrian som åkte iväg på påsklunch hos mormor. Hon bjöd på allt möjligt gott och sen gick vi till centrumet för att köpa lite smågrejer till resan, imorgon smäller det! :D Jag är så skadeglad över alla som börjar skolan när jag åker till Paris en vecka, hehe! Nu gäller det bara att packa smart så man får plats med allt man shoppar där nere, usch det är så jobbigt att packa...

Nu ska jag iaf iväg på dans repetition inför showen, vi kommer repa i 3 timmar så jag är nog hyfsat trött när jag kommer hem!
Bye, bye!

Grillning på söder

Jag sitter i solen nu, har duschat och packat upp väskan (som snart ska packas igen). Jag ska fortsätta läsa min underbara bok nu men tänkte bara lägga upp några bilder från igårkväll först. Jag, Yasse, Jenny, Lisa och Jossan var hemma hos Josefine på södermalm och grillade och krökade nere på hennes gård. Från början var det typ 10 tjejer men sen kom det jättemycket folk hela tiden, hade en super mysig och trevlig kväll!





En galen påskhelg!

I´m back! Det finns så mycket som har hänt de här fyra dagarna så det skulle bli ett alldeles för långt inlägg om jag skulle skriva allt, så jag drar det lite kortfattat :) 
Jag, Yasmine, Jossan, Jenny, Lisa och Mimmi har haft jättekul på muskö, men vi har också bråkat en del. Vi kan ena stunden stå och skrika på varandra och efter ett tag kan vi skratta åt det och vara som bästa vänner igen. Vi har en stark relation och jag är så glad att vi kan klara oss ur sånna situationer och förlåta varandra för misstagen vi gjort. Älskar er tjejer så otroligt mycket!

Men nu till vad vi har haft för oss, jo den här överraskningen som Jenny och Yasmine hade förberett var en fem-kamp vi skulle ha. Den bestod av pingis, hinderbana på en stor presenning inkletad med såpa och vatten (galet halt), fotboll på samma presenning och de sista två grenarna hann vi inte med, men gud vad kul vi hade! Så på torsdagen körde vi de tre grenarna hela dagen och på fredag delades priserna ut som var påskägg fullt med godis. Jenny och Yasse ska ha cred för att de hade ordnat allting så bra ;)
På torsdag kvällen åkte vi iväg på fest hos en tjej på muskö och där träffade man några som man kände igen sen tidigare men lärde också känna många nya, roliga människor :) Det blev en massa lekar, dans och skratt men sen drog vi oss hemåt när det blev bråk mellan några killar där. Väl hemma satte Lisa, Jenny och Jossan igång med tårtkrig och några muskö killar kom förbi på en efterfest som inte blev särskilt lyckad, haha.

Vi hade väldigt tur med vädret och på fredagen låg vi ute i solen nästan hela dagen och solade, så himla skönt! Mimmi åkte hem lite senare under dagen och toaletten gick sönder! Vi var tvungna att använda oss av en provisorisk toalett som vi ställde utomhus, men det funkade ju faktiskt haha. På kvällen däremot började vi tjafsa och jag, Jossan och Lisa åkte på fest i Ösmo medan Yasmine och Jenny stannade kvar och festade där. Trots allt hade vi tre en riktigt trevlig kväll och efter många glas vin och några timmar senare tog vi en taxi hem.

Gårdagen var till en början väldigt jobbig, men under dagen hade vi mycket skoj. Vi fortsatte med att kasta oss upp och ner för en annan såpig presenning som låg i en backe och kastade ägg, som vi målat, på varandra. Haha videor på det kommer säkert upp på facebook snart! Därefter städade vi hela huset och tog bussen tillbaka mot stockholm på kvällen.

Tack brudar för en oförglömlig påskhelg vill jag bara säga, bilder på alla våra tokigheter lägger jag upp om ett tag!



 

Muskö here we come

Var ute och sprang en timme imorse och har sen dess bara tagit det lungt här hemma och ätit en smarrig omelett till lunch! Nu är väskan iaf packad och snart åker jag mot centralen för att möta upp Jossan och Mimmi. Det kommer bli riktigt kul de kommande dagarna på Jennys land på Muskö. Vi har planerat att måla ägg, baka cupcakes, laga goda middagar tillsammans, festa och en massa annat. Tydligen ska vi också bada i Jennys pool (kallt?!) och de andra har något fuffens pågång tror jag. Det har pratats om någon suprise så vi får väl se vad det blir, haha. Allt kan hända på muskö säger jag bara!
Ha det så bra, puss!

Dagens köp


Ljudet av ditt hjärta - Åhléns (billigare än på bokhandeln)
Foundation puder refill - Kanebo
Ögonskuggor - Maybelline new york
Highlighter - L'oréal paris
Rouge - L'oréal paris "Blush Caresse"
Day creme - Nivea
Rengörings mousse - Olive
Ansiktsmask med lera

På köpet fick man också: Necesär från Isadora, doftprov på parfymen Versace, rengöring & två hudkrämer från Biotherm och foundationprov från Clinice.

Är riktigt nöjd med mina köp och ansiktsmasken ska jag använda ikväll, hade tänkt att bada och basta också! Men innan det väntar som sagt plugg och lite packning.

Godmorgon!

Godmorgon sunshines!
Ska om drygt en timme åka iväg till skärholmen med mamma. Jag måste förnya det mesta i min sminknecesär, inhandla den tredje Twilight boken och lite mat till Muskö. Den här dagen får bli en fixar-dag, jag ska börja packa, plugga och kolla upp bussarna vi ska åka med imorgon. Yasse, Lisa och Jenny ska nämligen handla det mesta av all mat och åka ut till Muskö innan med bil för att lämna av grejerna. Riktigt skönt att slippa släpa med sig matkassar dit ut! Men jag, Jossan och Mimmi ska åka kommunalt dit någongång på eftermiddagen.
Det ska bli så himla kul att umgås med alla härliga tjejer i några dagar! :)
Nu ska jag ut på altanen och lapa sol tills mamma kommer och hämtar upp mig, ha en riktigt trevlig dag!

Vårdag

Tjoo, har haft en super mysig dag med Alexandra idag. Först åkte vi och inhandlade plockmat, mango smothis och jordgubbar! Vi åkte sen vidare till Humlegården och satt på trapporna i solen och åt vår goda lunch, så himla mysigt! Även fast det har blåst en hel del idag så har det varit jättevarmt i solen.
När vi var mätta och belåtna mötte vi upp Jenny, Lisa och Yasse på restaurangen Gooh! där de skulle äta lunch. Vi satt där och höll de sällskap tills vi skulle åt olika håll, jag och Aller gick runt i affärer och satte oss sen på bänkarna i solen vid centralen med två kulor Ben&Jerry glass. Bättre kan det inte bli :) Sen, för att vara lite nyttiga, tog vi en promenad bort till gamla stan och tog tuben hem därifrån istället.

  

Nu ska jag åka till Björkängshallen för lillebror Fredrik ska få ta emot ett stipendium! Han är den första ungdoms målvakten i Huddinge Hockey klubb som får ta emot det, så lite stolt är man ju allt! :)

Tired

Hej där!
Filmen vi såg igår var rätt så bra, väldigt förutsägbar men smårolig och en riktig feel good film. Helt klart sevärd men inte den bästa jag sett, haha.
Idag började morgonen med grymt rolig (& jobbig!) streetlektion på tegner och därefter åkte jag in till söder och köpte med mig pizza till mig och morfar. Det är alltid lika kul att umgås och prata med honom, vi har samma humor! :) Sen kom mamma och det här brudparet vid tvåtiden och vi repade deras vals till bröllopet. Det gick mycket bättre än förra gången och trots att det såklart inte är helt perfekt så var de nöjda. De såg så gulliga ut när de log mot varandra under dansen, så himla fint! (a)  

Nu är jag så trött så jag måste nog gå och vila ett tag. Måste börja planera lite inför Muskö dagarna nu och allt man ska ha med sig. Sen måste jag plugga också...usch vad jobbigt. Ikväll tror jag iaf Emsson kommer hit och har en liten myskväll! PUSS!

Härlig lördag

Åhh, shit vad irriterande, råkade radera hela inlägget så jag får skriva om allt igen!...



Det är så sjukt härligt väder nu! Jag tror att det är en av anledningarna till att jag har varit så glad idag, jag har nästan skuttat fram, haha. Sånglektionen hos Anna imorse gick jättebra, bättre än förväntat och jag börjar äntligen förstå hur jag ska jobba med rösttekniken! Sist jag var där höll jag på att bryta ihop eftersom jag var så frustrerad på mig själv att jag inte kunde, men idag blev Anna nästan gladare än jag när det började lossna för mig. Hon är verkligen den bästa sångpedagogen någonsin och jag börjar få mycket mer själförtroende nu!

Efteråt åkte jag till centralen för att träffa Jossan på hennes jobb. Hon jobbar på montis inne i gallerian och när jag kom dit ringlade det en lång kö till glassdisken där de har en mängd olika smaker på glassen, men jag avstod från det och åt istället lunch med Jossan och pratade en stund innan hon skulle jobba igen, mys! :)


Ikväll ska jag på bio med Emsson och vi ska se En shoppaholics bekännelser. Jag har hört lite olika kritik om den men jag hoppas att den är bra, jag har fått en biobiljett av pappa som han fick från jobbet så det är ju inga bortslösade pengar om den nu skulle vara dålig ändå, haha. Nu ska jag göra mig iordning, Love /F

Nagel tips

Här kommer ett litet tips till dig som har naglar som skivar sig och vägrar bli starka och långa. Efter nyår 2008, då jag hade på mig lösnaglar, verkade mina naglar som ett hopplöst fall. Jag kunde inte få de långa utan att de skivade sig och gick av. För ungefär 2 månader sen så köpte jag de här produkterna och gav mig fan på att det skulle gå. Det tar flera veckor och man måste hålla på varje dag men nu är mina naglar mycket starkare och bättre!
Alltså rekomenderar jag starkt de här två, ett annat tips är att använda en nagelfil av glas och fila åt samma håll hela tiden! Annars sliter du jätte mycket på naglarna. Good luck, haha

Påsklov!

Ahh, äntligen är det påsklov!
Det har varit en riktigt bra start på lovet idag, vi fick sovmorgon och slutade tidigare. Solen sken dagen lång och man fick verkligen in vårkänslan, efter vi hade slutat åkte jag förbi fruängen och solade en kortis. Blev inte så mycket brunare men iaf lite bättre än förut :) Den här helgen har jag ingen sovmorgon alls = hemmakväll både idag och imorgon. Ska nämligen på privat sånglektion imorgon kl 10.00 och på söndag har jag dans 10.00 på morgonen också! Dessutom har jag en hel del plugg att göra eftersom jag inte ska ligga efter när jag kommit hem från Paris. Men, men är superglad för att jag är ledig i hela två veckor framöver, det behövs!

Sofia och Mathilda i det härliga vårvädret!


Nu ska jag sätta mig framför tv:n och fixa naglarna, trevlig kväll allihopa! <3

Hett


Dessa tre godingar kommer alla från Forever21 och helt i min smak. Nitar, fransar och metallic kommer jag nog satsa på i vår. Åhh, jag bara längtar tills jag får shoppa loss i Paris!

Håll ut

Tja, tja!
Sitter nu på so lektionen i skolan men eftersom jag är klar med mitt arbete har jag lite tid över att skriva. Igår hade jag däremot inte tid. Efter skolan åkte jag till dansen men istället för att ha balett och jazz som vanligt hade vi street inför showen i 3 timmar, gaalet jobbigt men kul!
Så idag är jag väldigt trött och har ont i kroppen, men men, det är bara att bita ihop. Det är ju trots allt bara idag och imorgon kvar innan det är lov! Då kommer malta tjejerna att ta en tripp till Muskö igen under några dagar och därefter åker jag till Paris, woho! :D Det blir alltså två veckors lov för min del. Underbart!
Nu har jag inget mer att säga för tillfället, bye!