Tuesday

Nu sitter jag och väntar på att min klass med Val Rey Suarez ska börja. Jag har precis ätit middag, det blev en hälsotallrik med quinoa, melon, kalkon, avocado, keso m.m. Min favorit från coffeehouse by george, yummi!

Skoldagen idag var kort, slutade 12 och sen åkte jag in till odenplan och hade en timmes sånglektion :) Efter det orkade jag inte åka hem emellan (skulle bara behövt vända och knappt varit hemma en timme iaf) så jag gick en sväng på stan och fick med mig ett par jeans från Acne (love them), ett träningslinne och en stor vit kofta från H&M! Så gick det med att spara pengar till en dator, haha.

Just nu sitter jag och kikar runt på stagepool efter olika jobb, det är en jätte bra hemsida där man får info om olika auditions och castings :) 
Igår hade jag balett med Ola Beccau och commercial jazz med Frank, första riktiga lektionerna på hela sommaren om man inte räknar med öppet hus. Herregud vad tungt det var haha, men det är så skönt att komma igång igen!


 

Here We Go

Igår var jag på öppet hus på Kühlers heela dagen med Amanda och Emma. Vi tog buggen, yoga, commercial jazz, ragga, stepp och modern jazz...Puh! Det känns ju verkligen att man inte dansat på hela sommaren! På Franks klass höll jag bokstavligt talat på att svimma i slutet haha, han körde riktigt hårt med oss :D  I slutet av dagen efter raggan var jag helt skakis i benen, men bestämde mig för att ta Vals moderna jazz klass ändå och det var det värt! Jag sög faktiskt inte så mycket som jag trodde jag skulle göra haha. Det kändes superskönt att komma igång igen, lovely <3

Fick också värsta ångesten över att jag dragit ner så mycket på dansen till hösten...så jag ska lägga till två klasser i veckan nu. Då kommer jag alltså att ta 4 öppna dansklasser/vecka vilket ändå är okej. 
Nu ska jag iväg på värdinne-möte på dansskolan och sen väntar jobb i vitabergsparken. PUSS! :)   

Good Life

SYNC på parkteatern

Nu närmar det sig lördag och öppet hus på Kühlers! Jag och några vänner ska dit och ta flera klasser under dagen. Jag hoppas vi ses där! :)
Ikväll var det SYNC balettcompani som dansade på Parkteatern i Vitabergsparken. Det var otroligt mycket folk, väldigt mycket internationell publik också, kul! Det var så fullt så det knappt gick att få en ståplats! Jag var där igen för att dela med mig av Kühlers höstnyheter. Alla broschyrer tog slut direkt och många stannade till och ville veta mer! :D 

SYNC balett compani

Back to reality

Halloj!
I skolan idag hade vi bara en lektion som var engelska C, läraren verkar helt okej! När vi hade slutat åkte jag in till stan och sprang in en snabbis på Urban Outfitters och köpte ett par jeans. Sen mötte jag upp Yasmine och tog en kaffe på Coffe House innan min sånglektion!

Jag kommer att ta privata sånglektioner hos min lärare Anna Eiding en gång i veckan den här hösten, så himla kul! :D Har saknat sången så det kändes toppen att få sätta igång igen. Det är riktigt svårt med all teknik men gud så roligt det är! Anna är som en vitamin/energi boost, så jag var pigg och glad när jag gick därifrån :)
Mötte sen upp Sabine, Amanda och Yasse för ännu en fika på Muggen på götgatan, haha. Där satt vi i nån timme eller två, super mysigt.
Imorgon börjar jag halv 12, såå skönt. Fast jag känner att förkyldningen är påväg...har huvudvärk och nyser varannan minut...suck! Here we go again.
 

Det sista sommarlovet

Vart tog sommarlovet vägen? Idag började skolan igen...ångest. Men nu är det faktiskt bara ett år kvar innan studenten, det måste jag klara! Den här sommaren har gått way too fast men när jag tänker på allt jag gjort är det ändå en hel del! Förutom att jobba till och från i 6 veckor på en lunchrestaurang och på ett dansläger på Kühlers är det detta som jag gjort i sommar: 

Sommaren började på riktigt efter Summerburst, den stora endagsfestivalen i Stockholm den 4 juni! Den dagen var verkligen GRYM! Avicii och David Guetta var kvällens höjdpunkter, vi dansade tills fötterna värkte och jag hade lyckorus flera dagar efteråt :D
  

I juni fick jag ett spännande dansjobb (som jag fortfarande inte får berätta så mycket om), jag medverkade som statist och dansare i två musikvideos till ett nystartat band med kända artister (jag får inte avslöja vilka). Vi spelade in under en hel dag/kväll på en öde herrgård i Stockholms skärgård. Det var sjukt roligt! Förhoppningsvis släpps låtarna och videos nu i september! Can't wait! :D


Sen åkte jag med mamma och lillebrorsorna till Barcelona! :) På fyra dagar hann vi med bland annat sightseeing buss, två härliga dagar på stranden, shopping, besök på akvarium, åka linbana uppe i bergen och äta god tapas! Vi bodde på ett hotell på den stora huvudgatan La Rambla där det alltid var liv och rörelse. Jag älskar storstäder!



Mamma hyrde en stuga i skärgården på ön Nässlingen i en vecka. Så jag tog med mig Sabine och stannade några dagar. Det var flera familjevänner där samtidigt och en kväll var det stor 50års fest. En riktigt lyckad kväll med mycket folk i blandade åldrar! :) Annars bestod veckan av sol, bad, springtur i spåret, grillning på klipporna och annat mys!


Jag åkte också till mina fina kusiner i Örebro under några dagar då vi bara umgicks, shoppade, badade i poolen och tog båten ut till skärgården där Lisa Miskovsky upträdde! :)


Och sist men absolut inte minst åkte jag med mina underbara tjejer Sabine och Amanda till Kreta! Den resan är en av de absolut bästa resorna jag har gjort, och en av de roligaste veckorna i mitt liv. Festande varje dag, sol och bad, sköna människor och mycket mycket skratt! <3

  

Musikal höst



Den 17 september har West Side Story premiär på Göteborgsoperan! Självklart kommer jag gå och se den när vi hälsar på lillbrorsan framöver. Jag har bara sett filmen innan, så ser fram emot att se musikalen och vår familjekompis som är med i ensemblen!
Den 23 september har Romeo & Julia, med Måns Zelmerlöw och Lisette Pagler i huvudrollerna, nypremiär på Göta Lejon! Gissa om jag ska gå och se den igen? :) Äntligen en musikal med mycket dans säger jag bara!
  

Dansk dansteater i Vitabergsparken

Det är dansmånad i Vitabergsparken hela augusti och igår uppträdde dansk dansteater! Jag var där igår för att dela ut info om öppet hus, knattedans och höstens schema på Kühlers, vilket jag kommer att göra de närmsta dansföreställningarna på parkteatern. Det var mysigt att träffa morfar en stund, som också var där och tittade. Och det var roligt att träffa på så många gamla kända ansikten igen! :)

Tim Rushton var konstnärlig ledare för gårdagens föreställning. Jag älskade koreografin, den var så otroligt snygg, spännande och intressant! Det var knappt så att jag kunde slita blicken från scenen för att ens ta upp kameran! Jag är inte något stort fan av modern dans, men det här var så bra så jag fick gåshud. Helt makalösa lyft och vackra detaljer :) Det var jätteroligt att se Erik Nyberg, en gammal danskompis från Kühlers, som var med i kompaniet. En fantastisk dansare!








Idag är det Cullbergbaletten som tar plats på scenen! Kom förbi och titta och få info av mig om Kühlers nyheter! :)

Öppet hus på Kühlers 27 aug

Ni får för allt i världen inte missa Kühlers öppet hus! Lördagen den 27 augusti på Tegnerlunden 6 är det full fart mellan 11.00-16.15. Kom och dansa allt från streetdance och ragga/dancehall till balett, lindyhopp, stepp och mycket mer! Helt gratis såklart! Det finns klasser för alla från 1 års ålder upp till 60+. Showgrupperna bjuder dessutom på en kort show kl 13.00. Förra året drog jag med mig två vänner och dansade heela dagen, de svettiga danssalarna var fullproppade med glada människor. Underbart! :D HÄR hittar ni schemat för öppet hus.

Don't stop the party

Nu är jag hemma igen efter en helt oförglömlig vecka på Hersonissos. Det är deppigt att behöva lämna alla underbara människor vi har lärt känna där nere och "komma hem-ångesten" smyger sig på mer och mer. Vi har i alla fall haft helt galet roligt, varenda dag och kväll! :D

Jag vet inte var jag ska börja eftersom det är så otroligt mycket kul vi har varit med om!
Vi var ute och dansade varje kväll och två gånger åkte vi till Malia (ett annat partyställe en bit bort). Vi lärde känna några DJ:s där som vi festade med och vi fick testa dj:a lite också haha! De kvällarna var så sjukt roliga. Det går dock inte att välja ut några kvällar som var bäst för vi hade så roligt hela tiden :)   
Tiger var utan tvekan vårat standard ställe i Hersonissos och lyckan när vi kom dit första kvällen och sa hej till alla från förra året går inte att beskriva!! <3
  
Det härliga med den här resan var att vi lärde känna så många som vi dessutom hängde med på dagarna vid poolen/stranden, till skillnad från förra året. Vädret var inte det bästa, vi hade molnigt två dagar (jag är typ lika blek som när jag åkte haha) men då tog vi istället en 50 min massage på hotellets spa en dag. Sååå skönt!

Nej nu ska jag återgå till att titta igenom bilder och videos, lyssna på låtarna och deppa över att vara hemma i Sverige igen haha! Tack till alla som gjorde den här resan till den bästa ever <3

Här har ni några bilder!








Don't stop the party

Hersonissos here we come

Nu drar jag, Sabine och Amanda tillbaka till Hersonissos på Kreta! De andra tjejerna är jätte avis, hihi. Nu väntar en vecka med festande, god mat, shopping, sol och bad! Det kan inte bli bättre avslut på det sista sommarlovet :D
Wooohoooooowww!

Jenny, Emma, Sabine, Jag & Amanda förra året på Hersonissos

Top 7 Girls

My disgarded men

Prioritera

Åh vad jag längtar tills dansen sätter igång igen, det bara spritter i kroppen! I höst kommer jag dock dra ner på dansen rejält. Anledningen är att jag vill få tid till sången (helst en gång i veckan) och jag känner att jag måste koncentrera mig på skolan det här sista året och dessutom komma igång med övningskörningen...Det kommer att bli ett stort hopp från 6 klasser i veckan till bara 2. De klasserna jag ska ta på Kühlers är balett med Ola Beccau och modern jazz med Val Rey Suarez! Älskar de. Om jag inte står ut med så lite dans så lägger jag kanske till en streetklass i veckani alla fall...hehe

SYTYCD <3

Hej hej!
Jag gjorde precis iordning god tacos till middag och ska snart se på So you think you can dance på 5an. Det bästa programmet jag vet! (Big suprice?) Man får ju inspiration till tusen! :D Men man skäms ju över att kalla sig dansare när man ser de fantastiska deltagarna.

Ikväll är mamma hos en kompis och pappa och Adrian hälsar på Fredrik i Göteborg. Så jag är själv hemma at the moment. Yasmine kommer dock över lite senare och joinar mig och min Ben&Jerry glass! 
Ha en mysig fredag allesammans <3 


Junior Eurovision Song Contest

Jag hittade gamla klipp från Junior Eurovision Song Contest 2007 där jag var med som "kör" och bakgrundsdansare. Jag dansade bland annat bakom Frida Sandén som vann och vi blev så besvikna när vi fick reda på att vi inte fick följa med till finalen i Rotterdam! Minns att hennes systrar skulle följa med så det fanns inte plats för oss körtjejer haha. 

Nytt i garderoben

Igår var det storshopping hela dagen! Jag köpte en massa fint, och jag hittade nästan allt jag letade efter! :D Bland annat ett par kilklackar som satt som en smäck (supersköna var de också), en kuvertväska i svart mocka, en beige/silvrig partytopp från Zara (jag kan inte gå in där utan att lämna butiken med en påse hihi) och mycket mer! 
Mötte senare upp Yasmine, vi har inte setts på typ hela sommaren så det var toppen :) Vi åt lunch på Åhléns takterass och fortsatte sen shoppingrundan i någon timme i det fina vädret. Jag älskar Sverige och stockholm på sommaren, det är så himla fint!

Idag har jag shoppat mer tråkiga saker med Sabine. Vi växlade in pengar och köpte allt det sista nödvändiga till resan, jag har laddat upp med ett ordentligt medicinskåp utifall jag skulle bli så dödsförkyld som förra gången haha.

  

Räknar ner dagarna

I fredags bjöd Lovisa och hennes pojkvän till grillfest hos sig i Bromma. Det var härligt att få träffa några av de goa tjejerna från förra intensiven igen! :) I lördags var jag först hos Anderssons och lagade en riktig gourmet middag och senare åkte vi till Hammarby Sjöstad. Där firade vi Sandra som fyllt 20! 

Imorgon är det sista dagen på sommarjobbet på lunchrestaurangen, jag har jobbat där till och från under 5 veckor nu! Shiiit vad skönt det är att ha pengar till hösten och på onsdag är det inplanerat en rejäl shoppingdag :D




Nu är det inte heller långt kvar tills jag drar med Sabine och Amanda till Hersonissos på Kreta! Gaaahh can't wait! Natten till söndag åker vi iväg och är borta en vecka :D
Hotellet vi bor på i år igen, Albatross Hotel & Spa, är toppen! Det är såå värt pengarna när man får så bra mat, lyxiga och rena rum och partygatan/stranden är på gångavstånd!