Take your passion & make it happen

Igår var jag på audition till musikalen Flashdance som ska sättas upp på Chinateatern nästa år. Jag som skämdes när jag skickade in mitt CV blev förvånad och glad att jag ens fick chansen att visa upp mig! Gick inte vidare, vilket var väntat, men jag var nöjd med min insats ändå! Remember my name liksom... :)
Inatt blev jag dock sämre igen. Tydligen är jag inte frisk från magkatarren än. Blir därför tvungen att ställa in hela helgens jobb på Cabaret Kühler. BLÄ! Men jag ska bara vila upp mig nu (hur mycket ska man behöva vila?!) för på måndag väntar två spännande möten, då ska jag vara fit for fight! Trevlig helg alla fina ♥ 
 
 

Showbilder

Det svängde på Nalen i fredags när Rock'n'roll team drog igång! Gå in och gilla deras sida på facebook HÄR
 
 

Kühlers i Kungsan

Igår bjöd Lasse Kühlers Dansskola på en show i Kungsträdgården. Stora och små dansare, locking, bugg, modernt och jazz i en härlig blandning. Jag ber om ursäkt för dålig bildkvalité men här har ni några foton i alla fall!
 

Dags att hoppa på tåget igen

I två veckor har jag varit sjuk. Magkatarr, biverkningar av medicinen och feber...men nu räcker det! Den här veckan ska jag bli frisk! Det händer en massa spännande saker samtidigt! Det är möten, dansjobb, arbetsintervju, jobb på Cabaret Kühler, audition...Lite jobbigt är det ju att allt ska pressas in på så kort tid men jisses vad roligt det ska bli! Ikväll ska jag in till Kungsträdgården och titta på dansskolans showgrupper "Dans i mitt hjärta" kl.19.15! Vad tycker ni förresten om den nya headern?
 
Foto: Joel Svenblad Redigering: Emelie Heidling
 

Morsdag

Jag älskar dig min underbara mamma! Tack för att du finns. Tack för att du är du. Grattis på morsdag ♥
 
Foto: Joel Svenblad

Barnens Vårshow

Nu i helgen är det dags för Kühlers årliga elevföreställning, Barnens Vårshow. Imorgon kör vi fyra föreställningar i Nacka Aula. Elevshowerna är höjdpunkten på hela året när eleverna får känna hur det är att dansa på en scen och visa vad de lärt sig! Som morfar brukar säga "Det är som en organiserad myrstack" Jag skickar lyckosparkar till alla som ska stå på scen och jobba bakom imorgon!! Man kan inte annat än att le när man ser backstage-videon från förra året :)
 
 

Rock'n'roll team intar Nalen

På fredag intar Kühlers Rock'n'roll team golvet på Nalen! Det är en stor företagsfest med 50-tals tema och dansarna kommer definitivt få taket att lyfta! Här är ett par bilder från ett tidigare gig, en releasefest på Café Opera. Vill du boka det här gänget eller en utav våra andra showgrupper till ditt event/företagsfest, TV eller kanske privata tillställning? Maila [email protected]
 
 

Underbar måndag

Vilken härlig dag det här blev! Imorse åkte jag in till dansskolan för en behandling hos naprapaten Lisa. Min låsta och spända rygg fick en rejäl omgång. Sen mötte jag upp Yasmine, ännu en av mina närmsta vänner som har landat på svensk mark igen! YEY! ♥ Hon pluggar i Mississippi och är hemma nu över sommaren. Vi åt lunch på en uteservering och åkte sen till gamla stan där vi köpte årets första glass och satte oss på kajen. "Ooh happy day!"
 
 
 

Last show

Nu är det sista avsnittet av The House Of Hitz uppe! De senaste två showerna har jag valt att inte lägga upp här på bloggen pga bildkvalitén. Gå istället in på www.thehouseofhitzshow.com för att se alla videos. Till hösten blir det audition inför en ny säsong, ta chansen och sök för att få en plats i the bump squad! Följ gärna på facebook och youtube också!
 
 
 

Efterlängtad kram

Den här underbara tjejen träffade jag idag! Äntligen är hon hemma efter flera månader borta i Australien och äntligen fick jag krama om henne! Vi pratade om drömmar, äventyr och framtiden. Puss ♥
 
 

Varningsklocka

De senaste dagarna har varit ett rent helvete. I tisdags var vi i skolan för utvärdering och mys med klassen. Kramar, skratt och tårar om vartannat. Jag började må dåligt redan då. Vaknade sen på natten av extrema magsmärtor. Jag försökte ta mig till skolan på onsdagen men mådde så fruktansvärt illa. Efter konstant illamående och ännu en sömnlös natt fick jag åka till akuten på torsdag morgon. Magkatarr av all stress. Jag mår i alla fall lite bättre nu av medicinen. Det här är ju en rejäl varningsklocka och nu gäller det att jag i fortsättningen LYSSNAR på min kropp och taggar ner ordentligt. Snyft, snyft...nu ska jag titta på mello
 
 
 

Året på musikallinjen

Nu är det över. Ett år på Balettakademiens musikallinje har svischat förbi alldeles för fort. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja för den här resan har varit så fantastisk. Jag har utvecklats vokalt, i mitt artisteri och djupdykt i skådespel som har varit okänt vatten för mig. Varje dag var ett nytt äventyr! Jag har längtat till skolan, vilket är en helt ny erfarenhet. Men det har också varit en tuff period med mycket känslosvängar, tvivel och hopp, skratt och gråt. Dansen har rullat på ganska bra. Vi fick göra eget schema med öppna klasser och även om jag önskar att jag hade fått dansa mycket mer, så har jag ändå hållt uppe tekniken någorlunda. Dansen har liksom inte varit prio ett. Med workshops, auditionteknik, gestaltning, chubbuck-teknik, masterclass m.m. har jag utvecklats enormt. Jag har fått spela skilda roller såsom Rödluvan ur musikalen Into the woods, Velma Kelly ur Chicago och Faster March ur Little women.
 
Alla lärare och klasskompisar har fått en plats i mitt hjärta. Vi har funnits där för varandra i vått och torrt. Jag är så glad att jag fick lära känna de. Men det häftigaste av allt är nog att jag känner själv, på riktigt, vilka stora framsteg jag har gjort. Jag är så otroligt tacksam!
 
Foto: Albert Häggblom
Är du intresserad av att gå samma utbildning? Till hösten flyttar den till SMI- Stockholms musikpedagogiska institut
 

Älskade idoler

Jag är så stolt över min familj och släkt. Så stolt att det värker i hjärtat. I februari i år fick morfar ta emot en medalj av Sveriges kung. Han och min familj är mina allra största idoler och det kommer de alltid att vara ♥
 
Foto: Robert Edman

NY HEMSIDA

Lasse Kühlers Dansskolas nya hemsida är uppe! www.lkd.se Där hittar du senaste nytt, galleri, översikt över dansskolans utbud, historia, information och mycket mer. Från och med idag kan man även anmäla sig till sommarens dansläger. Kika in på hemsidan och läs mer!
 

Slutföreställningar

Föreställningarna i lördags och igår gick bra! Dock var publiken väldigt seg i lördags, magin från kvällen innan var som bortblåst. Andra akten, som var väldigt abstrakt (något jag har svårt för) och byggde på improvisation, skämdes jag över att göra varje gång. Tyvärr. Men vi har haft superroligt den här helgen!!
 
 

En lyckad premiär

Jag vet att jag egentligen inte tänkte blogga förens efter denna hysteriska helg men jag kunde inte hålla mig! Gårdagen var magisk! Vi fick en välförtjänt ledig förmiddag. Jag tog sovmorgon till 10.00, gjorde iordning en brakfrukost, kröp ner i sängen igen och började läsa en bok..ni vet sånna där lyxiga mornar man bara älskar. Innan lunch tog jag också en kort prommis ute i sommarvärmen och laddade batterierna.
 
När vi väl kom till skolan hade vi kostymfix, uppsjungning och uppvärmning. Regissören Alexander Karim hade förberett en överraskning åt oss i akt1, på pianot i en av salarna fanns en öl och ett personligt brev till var och en. Blev så rörd och varm i hjärtat, världens bästaste regissör ♥ Sen var det dags för premiär och jäklar vad bra det gick!! Hela klassen var på topp och allt flöt på. Vi hade så sjukt ROLIGT! Efter en lyckad premiär hade vi efterfest i trädgården utanför skolan. Där blev det kramkalas, ännu mer fina ord och prisutdelning i vår guldstjärne-tävling som pågått under några veckor.
 
NU är vi igång, två föreställningar kvar, ikväll och imorgon. Bara att ladda om och göra det ännu bättre!! Åh vad jag är hög på livet just nu
 
 
 
 

Slutspurten

Halloj, det har ekat tomt här i bloggen några dagar och jag hinner tyvärr inte skriva mer än det här. Det är full fart med repetitioner till slutproduktionen med min klass på BA. Jag fick regi till min sång idag, dagen innan genrepet med publik. Det känns ju tryggt!...imorgon har de flesta ledigt från jobb/skola men vi har rep 8.30-20.00. SÅ, jag återkommer efter helgens föreställningar. Nu ska jag sy en hatt, öva sånger och scenerier, packa till genrepet, renskriva anteckningar och körordningen...
 

Födelsedagsfirande

Ännu mer firande blev det idag när några kompisar kom över på brunch hemma hos mig! Det blev väldigt lyckat och lätt värt allt slit med förberedelser! Jag fick jättefina presenter och hade en supermysig dag :) ♥
 
 

Sallad till lunch?

"Och Felicia har med sig en sån där lyxig sallad igen..." så brukar det låta i skolan vid lunchen haha. Men om man inte vill äta så mycket kolhydrater och inte hinner (eller orkar) laga mat själv, då blir det oftast sallader jag köper till lunch! Favoriterna kommer från Panini Internazionale som ligger tvärs över gatan från skolan. Där har de fräsch och god mat färdigförpackad i matlådor. Priserna är väldigt höga men det är värt att unna sig ibland!
 
 

Rock of ages

Jag hade inga som helst förväntningar på musikalen. Har inte sett filmen och hade inte heller hört något om själva föreställningen.
 
Vi satt på första raden, så nära att man kände hettan från pyrotekniken, så nära att jag bara ville skutta upp på scenen och vara med i showen! Rock of ages på Chinateatern är en fartfylld och humoristisk rock-musikal. Jag skrattade ihjäl mig åt Johan Rhedborg som ibland använde sig av oss på första raden i de "improviserade" skämten. Klockren!
 
Historien och skådespelet var inget att hurra för...men sånginsatserna var helt magiska! De hade så enormt fantastiska röster och den manliga huvudrollen (Bruno Mitsogiannis) fick publiken att tappa andan. Ståpäls varje gång han sjöng! WOW! Med i ensemblen var bland annat Jenny Fromm Sehlstedt som tidigare har undervisat på Kühlers. Jag blev så lycklig när poledance-stängerna monterades in på scen och hon fick glänsa med sina skills! Jenny är inte bara en grym dansare utan även drottningen av poledance. På riktigt!   
 
Showen hade dessutom ett bra tempo, inga stora dippar där det blev långtråkigt. Jag rekomenderar den verkligen till alla som vill ha ett lyckopiller!
 

Min 20 års dag

Igår var det inte vilken dag som helst, det var min 20 års dag!! Jag älskar att fylla år, då får man liksom känna sig så speciell! Jag fick en mumsig frukost serverad av pappa på morgonen och sen hade vi repetitioner i skolan under dagen. Framåt kvällen träffades klassen på restaurang RICE för att äta middag ihop och därefter gick vi och såg musikalen Rock of ages!! (Separat inlägg om showen kommer senare) Jag fick också tre fina "Ja må hon leva" sånger av mina klasskompisar och lärare. Tusen tack för alla gratulationer! En bättre födelsedag kan man knappast få ♥
 
 
 
  

Vårens elevshower

Nu börjar det dra ihop sig till vårens elevföreställningar!! Biljetter till Barnens vårshow säljs på dansskolan. Biljetter till Lilla Cabaret Kühler och Cabaret Kühler säljs via ticnet.se. På Kühlers facebooksida finns mer info om showerna, in och gilla! :)
 
Barnens vårshow, 26 maj i Nacka aula
Lilla Cabaret Kühler, 2 juni 13.30 på Maximteatern http://www.ticnet.se/event/lilla-cabaret-kuhler-biljetter/268775
Cabaret Kühler, 2 juni 18.00 på Maximteatern http://www.ticnet.se/event/cabaret-kuhler-biljetter/268783
 
Foto: Per Söderström. Cabaret Kühler 2012