Sjukling

Har egentligen inget kul att berätta. Jag är fortfarande sjuk och har knappt rört mig från min nedbäddade ställning i soffan. Jag har spenderat helgen åt att sova, hyra film, dricka te och varm choklad, måla naglarna...min fina vän Amanda riskerade dock att hålla mig sällskap fredag/lördag vilket var mycket uppskattat!! Jag hatar att vara sjuk. Man missar så mycket kul, har inte ork till någonting och kan inte jobba eller träna. Ångest. Men för att se det positiva har jag inte tappat smaken, inte haft feber och idag känns det lite bättre! :)
  

Oriflame Gold Conference

För några veckor sen gjorde vi ett gig uppdelat på Globen, Annexet och Hovet på kosmetikföretaget Oriflames enorma konferenser. Det var inbjudna människor från hela världen! Vi gjorde ett dansnummer som jag tyvär inte kunde hitta bilder på och ett "statist-nummer" där vi avslöjade vart Oriflames nya kontor kommer att ligga. Det var en fantastisk rolig upplevelse! Hela Stockholm var packat med turister under den här helgen och runtom anordnades olika event och konferenser, bland annat på Friends Arena!
 
Bilder lånade från Oriflames hemsida
 

Fake it til you make it

Igår hade vi audition träning i skolan. Det gick bra trots min förkylning och audition låten satte jag hyfsat bra! Har jobbat med "I'm not that girl" från musikalen Wicked, superfin. Idag är jag verkligen tokförkyld och tog ledigt från skolan (tre timmars sång känns inte som en smart idé nu) men värre är väl att jag är tvungen att jobba på cafeet ändå. Finns ingen som kan hoppa in. Nej men med en Alvedon, lite smink och ett leende på läpparna så ska det nog gå!

Masterpiece

Jag kan inte sluta titta på det här numret från finalen av So you think you can dance. Älskar ljuset, koreografin, musiken, deras linjer...Gaaah det är så bra!
 
 

Hej förkyldning, vi möts igen

Förkyldningen som har legat på lur ett par veckor har slagit till, så idag är jag hemma och vilar. Dricker te och glider runt i mjukiskläder. Det var bara en tidsfråga innan jag skulle bli sjuk eftersom alla runtomkring snörvlar och hostar plus att jag har stressat alldeles för mycket. Förhoppningsvis kan jag gå till skolan och jobbet imorgon igen!
Ett hett tips till er som är danssugna och friska: Gå och ta en öppen klass imorgon på Kühlers! 18.30-19.45 är det streetjazz (Tegnérlunden 6) med Johnnie Smith från L.A och 18.15-19.45 är det modern jazz (Västmannagatan 43) med Val Rey Suarez från New York. Drop-in 200:- såå värt!

Dans måndag

Sitter nu på tuben påväg hem, 4 1/2 timmes dans har det blivit idag! Jazz, modern jazz och commercial. Grymt :D Är helt slut och seg i kroppen. För att hålla igång under dagen och mellan dansklasser så kör jag på skyr-yoghurt , frukt eller proteinmjölkdryck. Har ni testat den? Tycker att den funkar helt okej även fast den inte är särskilt mättande..

Danspartner sökes

Åh vad jag saknar pardansen! Jag har ju mest dansat bugg och lindyhop men även prövat tiodans (tango, vals, cha-cha-cha, rumba, samba) och salsa. Det skulle vara såå roligt att ha någon att ta klasser med och köra lite partnering! Så om det finns någon dansare därute som är över 175cm lång, stark, (ett plus om du även är snygg) och hyfsat van att kasta och lyfta - tveka inte att kontakta mig!! Haha
 
Foto: Robert Edman, 2010
 

Perfektion

Applepie

Här hemma har det bakats äppelpaj idag, mumsigt värre! Den här veckan har rusat fram. Bröd&Salt där jag jobbar har nu renoverats till ett café och jag har blivit en riktig hejjare på att skumma kaffemjölk! :) Skolan har varit krävande och samtidigt rolig. Vi har övat på att dö på teatern haha, slänga sig ut i det obekväma, släppa kontrollen, sjunga med känsla och mycket mer. Den svåraste uppgiften jag står för nu är att ändra mitt sätt att prata, har liksom fel talteknik...det känns ganska omöjligt men jag ska verkligen försöka. Ikväll ska jag och Emma gå och se Magic Mike på bio och sukta efter alla snyggingar! Puss

Teater & dans

Idag var det teater på schemat, alltid lika spännande! Är hemma nu emellan innan jag åker tillbaka för att ha dans (dance expression+balett). Måste ladda upp med lite kolhydrater den här gången, jag har märkt att jag inte orkar lika mycket och får en jobbig huvudvärk om jag bara äter protein innan träning...Har ångest över att jag inte har hunnit öva någon sång den senaste veckan, det får jag sota för imorgon! Puss
 

Dagens klädsel och inget smink, soft
 

Update

Igårkväll tog jag två dansklasser. Den moderna jazzen med Val gick rent ut sagt åt helvete för min del. Vet inte om de hade gjort koreografin tidigare eller om jag bara var urusel..men jag fick inte ihop koreografin i huvudet, det gick bara inte. Men det var bara att försöka byta fokus och ladda om till commercial med Dan Gill som började direkt efter. Där gick det mycket bättre, satte koreografin och kunde leka lite med dynamiken, riktigt kul! Den här tisdagen började med att jag försov mig 1½ timme...bra start på dagen. När jag väl kom till skolan hade vi en nice rörelse-lektion med Helena som fick mig på bättre humör! Nu är det snart dags för jobb på Kühlers fram till 22 ikväll! Over and out

Höst

Livet går lite för fort nu, snart är det höst fast det känns som om vi inte fick någon riktig sommar. Men det finns ju mycket fint med hösten också. Mysiga koftor, stickade halsdukar och varma UGGs. Lövens färger, doftljus, te, power walks och filmkvällar. Jag vill gå och se föreställningar, åka på weekendresa till Paris eller London, eller bara en tripp till Göteborg och Örebro. Framåt sportlovet blir det förhoppningsvis en längre solsemester. Jag hoppas bara att jag får tid till allt det här mysiga med hösten och att den inte bara försvinner bort med ackis, jobb och dans. Även om det också är roligt!
 

Beställ DVD

Missade du vårens elevföreställningar på Maximteatern? Eller vill du bara njuta och se showen igen? Nu kan du göra din beställning av DVD filmen via produktionsbolaget REDMAN http://www.redman.se/  
Eftersom jag jobbade bakom scen större delen av föreställningen så fick jag aldrig se dansnumrena ordentligt. Kollade nyss på DVDn...Wow vad bra det var! Så snygga koreografier och duktiga dansare!!
 

Morgonstund

Lördagar är den enda dagen i veckan som jag får sovmorgon. Men då uppskattar man det desto mer! Tog mig upp ur sängen vid 10, gjorde iordning en megafrukost med gott rågsur bröd från jobbet. Sitter nu invirad i min morgonrock med nytvättat hår och målar naglarna. Ikväll ska vi ha klassfest och göra pizza tillsammans hos en tjej i klassen, det blir nog skoj :) Puss

Wednesday

Hej fina ni!
Jag fick syn på min förra ekonomilärare i slussen imorse och blev påmind av hur lite jag saknar Kärrtorps gymnasium! Är så lättad att jag aldrig behöver åka tillbaka dit haha. Hur som helst hade jag en toppenbra skoldag på ackis. Det var teater där vi lärde känna/skapade en karaktär av en främmande person på gatan, skrev en monolog och spelade upp den. Svårt men roligt! Nu ikväll testade jag en modern dansklass och skulle egentligen tagit en till direkt efter, men vi drog över på tiden och jag hade spränghuvudvärk efteråt. Åkte istället hem, duschade och stretchade ordentligt. Skönt! Nu väntar sängen :)
 

Workshop varannan vecka

Kom och ta workshop i modern jazz varannan söndag! Tegnérlunden 6, kl. 14.15-16.45. Anmäl dig i förväg eller dyk upp och betala på plats! Gästlärare de första veckorna är:

Vecka 37 - Val Rey Suarez
Vecka 39 - Lee Brummer
Vecka 41 - Lee Brummer
Vecka 43 - Maggie Broman
Vecka 45 - Maggie Broman

From Sammy with love

Igårkväll mötte jag upp mamma, kusin, morfar, Monie, moster och morbror på Stadsteatern. Jag kan ju börja berätta att Karl Dyall och Rennie Mirro enligt mig är de absolut främsta musikalartisterna vi har här i Sverige. Jag hade förväntat mig en musikalshow som man är van att se de i, men det här var något helt annat, och om möjligt ännu bättre! De vävde ihop legenden Sammy Davis Jr.s livsöde med sina egna och rasismen följer obehagligt som en röd tråd genom berättelsen. Gåshud, skratt och tårar i ögonen om vartannat och när det var slut var jag helt tagen, mållös. Det var så otroligt gripande och äkta! Efteråt gick vi fram till scenen och hälsade eftersom morfar känner Karl. Jag fick träffa mina förebilder, jag var så imponerad så jag inte kunde säga annat än tack för föreställningen...Det här kommer jag att leva på länge!
 
Koreograf: David Dalmo

Spakväll

Efter en välbehövd sovmorgon åt jag frukost med mamma och Fredde som hälsar på över helgen! Har varit en sväng och inhandlat småsaker till kvällen. Jag och Emma ska ha hemmaspa hos mig, färga mammas hår och i gengäld få en massagebehandling av henne. Bra deal! Imorgon väntar jobb @kühlers och sen den andra föreställningen för veckan, nämligen den nyskrivna From Sammy with love på Stadsteatern. Vilken lyx!
 


La cage aux folles

I torsdags var klassen och såg det första publikrepet av La cage aux folles på Oscarsteatern. Peter Dalle stod för regin och Roine Söderlundh för koreografin. Föreställningen var fantastiskt bra, välgjord och rolig! Loa Falkman var helt outstanding i huvudrollen som drag queen och hela ensemblen var underbar!! Det kommer utan tvekan bli en succé :D
 
Härliga klassen på Oscars
 
Igår var det full rulle hela dagen! Först skola med spännande teaterundervisning i tre timmar, därefter direkt till Frid&Liv för några timmars jobb. Mamma kom förbi under dagen och handlade lite smått och gott av mig! Efter stängning blev det filmen Modig på bio, som var bättre än förväntat. Jättefin och härlig disney, me like!

Vecka 3

Nu är vi inne på den tredje veckan i skolan och det är toppen! Allt är så intressant och jag försöker suga in all information som en svamp, man är riktigt trött efter de intensiva skoldagarna! Det är undervisning i alltifrån musikanalys och rätt placering av kroppens delar i gång/stående/sittande/dansande positioner till acceptans och närvaro på scen m.m. Sånglektionerna är väldigt givande, nu jobbar vi med hur känslor och teknik hör ihop. Vad gäller dansen håller jag på och testar olika klasser för att kunna lägga upp ett bra personligt schema!
 

Imorgon är det masterclass och sång/text/rörelse lektion som gäller! Mot kvällen ska vi gå och se det första publikrepet av La cage aux folles på Oscarsteatern med klassen! Wihoo, high on life :D 

Söndagsbestyr

Vaknade av att Emma ringde strax innan tio, så det var upp och hoppa för en sväng in till stan med min fina vän. Vi åt en mysig brunch och kikade på snygga höstkläder inne på Zara (varför ska man alltid hitta så mycket när man inte har pengar??) Under eftermiddagen var det lärarmöte på Kühlers, jag jobbar ju som värdinna men kommer även vara danslärarassistent då och då! Nu blir det sushi till middag. Mums!