Godnatt

Hejsan, sitter just nu och dricker en varm kopp te och är så trött så jag håller på att tuppa av. Jag var på gymmet med Emma efter middagen och vi körde riktigt hårt idag. Vi gick nästan en timme på bandet i uppförsbacke och sen tränade vi också med maskinerna några minuter, jag var helt slut i benen efteråt!
När jag kom hem tog jag en dusch och satte mig framför TV:n och har bara slötittat ända tills nu. Jag älskar ledighet, jag känner på mig att jag kommer ha sådan ångest på söndag då lovet tar slut! 
Jag ska till vårdcentralen imorgon för att ta min sista gardasil spruta, scaary! I hate that...Nu ska jag nog krypa till sängs, godnatt & sov gott!

Lunch på Dionysos

Hej!
Har precis kommit hem från lunchen med mormor och morfar, vi åt på morfars stammis ställe, Dionysos en grekisk restaurang på söder. Vi åt en jättegod lunch och hade det trevligt, det är ju så sällan vi träffas nu mera eftersom alla har fullt upp med annat på vardagar. När vi hade ätit upp frågade vi en av ägarna till restaurangen, som morfar känner väl, om det fanns något ledigt jobb i sommar. Hon sa att de brukar behöva extra anställda och att hon skulle kolla upp om det gick, ska skicka in mitt CV till de imorgon i alla fall. Det vore perfekt om jag kunde få jobba där i sommar! Hoppas verkligen på det. :)
 

Jag ser ut som en riktig tjockis på bilderna men, men :p

Ögongodis

Spontant

Gookväll på er!
Jag har fortfarande inte ätit middag men det är för jag åt en massa popcorn på bion idag. Jag och Aller var ju och gav ut våra CV till olika restauranger och caféer på söder, sen bestämde vi oss spontant för att gå på bio och se filmen Mammut som hon hade gratisbiljetter till! :) Allt blir bättre när det är gratis! Så vi mötte upp hennes kompis Paul och traskade iväg till Saga biografen. Jag tyckte filmen var bra, men den hade inte riktigt någon rak handling...lite ovanlig var den. Anyway, nu är jag hemma igen efter att ha gått runt på stan i stort sett hela dagen och är rätt trött. Jag får se om jag drar ut eller om jag bara blir hemma ikväll, det skulle vara riktigt skönt faktiskt :p

Imorgon ska jag, mamma, Fredrik och Adrian äta lunch med morfar och mormor! Det ska bli kul att träffa de igen :) Men innan det har mamma lovat mig att vi ska svänga förbi Bröllops källan så jag kan ta kort på min balklänning när jag har den på. Jag glömde bort att göra det sist. Nu börjar ändå magen kurra lite grann...Pusshej!

Ordentliga jag

Sådär, nu har jag tagit mig i kragen och fixat till min garderob. Har rensat ut gamla och försmå kläder och vikt/hängt upp allt snyggt. Får väl se hur länge det håller sig såhär, men jag kan ju hoppas på några dagar i alla fall! :p Det är så himla skönt med lov, att man kan få saker gjorda som man i vanliga fall inte orkar göra!
Nu ska jag iväg och vara ännu duktigare och försöka leta sommarjobb, good luck!
 

Kungabröllop

Läste precis att vår kronprinsessa Viktoria har förlovat sig med sin Daniel Westling, äntligen! Gud vad roligt :) Bröllopet kommer tydligen bli nästa sommar och kommer att kosta en heel del..
Congrats!

Fettisdagen

Hey!
Jag vaknade vid 9 imorse och hasade mig upp ur sägnen för att äta frukost. Sen gick jag till gymmet och tränade en timme med Emma, det var ett tag sen jag gymmade så det var nice! Resten av dagen har jag bara varit hemma, tagit det lungt och fått lite småsaker gjorda. Bland annat städat mitt rum, fyllt i en blankett till audition till danslinjen på Södra och ändrat i mitt CV. Imorgon ska jag nämligen med Alexandra på stan och leta sommarjobb. Vi ska knalla runt lite överallt och kolla om olika caféer behöver anställda till sommaren.
För er som inte vet är det ju fettisdagen idag! Eftersom mamma och jag käkar GI mat är inte semlor riktigt tillåtet, men hallå man måste ju äta i alla fall en liten semla idag. Hittade nyss recept på GI semlor men de såg inte så goda ut, jag håller mig till de vanliga!

Bakning & GI

Halloj.
Idag har jag varit med Alexandra hela dagen hos henne i gröndal. Vi bakade muffins med hallon och vit choklad som inte blev riktigt så goda som vi trodde men de gick ner allihopa ändå, haha. Sen tittade vi på film och pratade om allt mellan himmel och jord som vi brukar när vi träffas! :)
Den här veckan har jag och mamma bestämt oss för att äta GI mat eftersom det blir mindre träning för oss båda och då är det bra att dra ner på kolhydraterna. Men vi kommer absolut inte följa det till punkt och pricka (har ju redan ätit muffins idag som inte direkt är nyttigt enligt GI) utan mest göra vissa GI recept.
Nu ska jag ut och skotta snö så jag tjänar in en hundring från pappsen! Kram på er<3


Beck

Snön vräker ner utanför fönstret, usch! Inte för att jag har något emot snön men nu vill man inte ha snö längre! Den skulle kommit i december för nu vill jag ha sol och klar himmel, värme och bara fötter. Suck...man blir så nedstämd av det här vädret. Jag hoppas att det blir lite soligt imorgon i alla fall!
Om nån minut börjar Beck - Advokaten så jag ska krypa ner i soffan och titta på den hade jag tänkt. Tror inte jag har sett den förut. Ha en mysig kväll!

Festande och shopping

Hello everybody!
Sitter här och lyssnar på musik och är vääldigt trött men glad! :) Jag har varit igång hela tiden i helgen så jag tänkte skriva om vad jag har haft för mig.
I fredags var jag hos Emsson på födelsedagsmiddag, vi hade jättetrevligt alla tjejer och det bjöds på god pasta till huvudrätt och blåbärs cheesecake till efterrätt! :) Jag gick och la mig nästan direkt när jag kom hem vid 1 tiden.

Igår så gick jag upp vid tio och åkte med mamma till stan. Vi fick en hel del fixat under de timmarna vi sprang runt där, bland annat så köpte vi ett par nya balettskor till mig, nagelolja och stärkande lack så nu fan ska mina naglar bli långa säger jag bara! Vi hämtade också ut biljetter till musikalen Producers som vi ska se nästa söndag, men det allra viktigaste var att vi hittade en balklänning till mig! Det blev en lång, bandlös klänning som jag ska hyra från Bröllopskällan. Den går lite åt det rosa-lila hållet i färgen, den passade mig som handen i handsken så jag är jättenöjd! :) Är glad att vi fick det fixat nu också för det mesta är redan utplockat från butikerna!

Därefter åkte vi hem en snabbis, jag fixade mig iordning och tog tuben till Mimmi på middag :) Jag, Mimmi, Jenny, Yasse och även Christina och Embla mumsade tacos och efterrätt i mängder, senare åkte jag och de tre förstnämnda till Yasmines kompis (Johan Ulvesons son) Max på krök. Jag sov över hos Mimmi och fick fajtas med hennes katter hela natten lång, haha. Men tack för igår Mimmi, hade superkul!

Jaa, så då förstår ni kanske varför jag är helt slut nu och det blir en hemmakväll för mig ikväll. Skönt att det är lov. Hoppas ni haft en rika rolig helg som jag! <3

Bilder från fredagen

   

Grattis Emma!<3

GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS till Emma som idag fyller 16 år!! :D
Jag ska alldeles strax fixa mig iordning det sista för att sen gå till Emma där hon ska ha tjejmiddag ikväll. Här ska firas ordentligt!
Vet inte om jag hinner skriva något inlägg imorgon för på förmiddagen ska jag iväg till stan med mammi för att titta på balklänningar och lite annat. Senare på kvällen ska jag på taco-middag hos Mimmi med de andra malta flickorna :) Ha en super kväll allesammans!

Grattis än en gång hjärtat mitt! :)

MVG barn

Tja!
Sitter just nu och försöker värma upp mig med en kopp te. När jag åkte hem från sången fick jag vänta på bussen i fruängen i en fucking halvtimme! Jag blir så förbannad på SL... Aja, jag ska gå och måla naglarna nu och sen plugga inför franska provet imorgon. Om jag får skryta lite så fick jag faktiskt MVG på mitt ekonomi-prov och matte prov! Jag har aldrig förut fått MVG på ett matteprov så jag är lite stolt, haha. Dessutom fick vi tillbaka vår teknik uppsats på No:n där jag också fick MVG och därmed också som slutbetyg i teknik. Yeah! 
Imorgon är det fredag och därefter looov. Det ska firas in med att gratta Emsson som fyller sweet 16 och ska ha tjejmiddag! :) Nu måste jag dra mig, loove<3

Hatar kaffe

Just nu hatar jag kaffe, jag tog en kopp för att komma igång med pluggandet men nu har jag jätteont i magen och mår inte alls bra! Jag ska sluta dricka kaffe, i alla fall här hemma.
Alla malta-tejerna har precis bestämt att vi troligtvis ska åka ut till Jennys land på muskö under påsklovet. Men vi har satt upp en del regler som vi måste ha för att det inte ska spåra ur alldeles för mycket som det gjorde sist, haha. Jag saknar tiden på Malta i sommras så himla mycket, jag har så många roliga minnen därifrån med allihopa! 

Sen tycker jag att ni ska läsa det HÄR inlägget som Jenny har skrivit i sin blogg om invandrare i Sverige. Jag håller med henne till fullo! Läs texten så förstår ni vad jag menar.
Nu ska jag krypa till kojs och hoppas på att magontet förvinner. Godnatt!

Tired

Det känns verkligen som att alla är sjuka just nu, det enda man läser om i kompisarnas bloggar är att de är sjuka och båda mina småbröder är förkylda. Det är riktigt konstigt att inte jag har blivit smittad än för jag har så dåligt immunförsvar...men jag kommer väl säkert bli dödssjuk på lovet när man absolut inte vill bli det, det skulle vara så typiskt mig haha.
Friluftsdagen idag var chill, men det enda vi gjorde var att sitta inne i cafeterian och äta haha. Enligt mig var det otroligt onödigt att vi åkte ända till flottsbro för det. Vi kunde lika gärna ha suttit utanför mitt hus och åkt pulka i grannens backe!
Så nu sitter jag här i mjukiskläder och dricker varm chocklad, har inte gjort det på evigheter! Jag har absolut ingen ork till att sätta mig och plugga franska. Vi har prov på fredag och jag kan inte speciellt mycket om man säger så...
Ska ta en power nap nu så jag får lite mer energi! xoxo

Test

Hejsan!
Jag gjorde precis ett livsstilstest där man ser ens egna vanor med vikt, motion, stress, tobak, läkemedel, alkohol och kost. Jag stressar alldeles för mycket visade det sig, men det visste jag ju redan. Jag låg dessutom i risk zonen med tobak, alkohol och läkemedel(?) haha. Aja HÄR kan du göra testet.

Nu måste jag iväg till dansen, har ingen lust med det idag...imorgon har vi friluftsdag, jag och de flesta tjejerna i klassen ska åka till flottsbro på en "naturdag" och åka pulka. Tror dock inte att vi kommer åka så mycket pulka men, men. Puss!

Thailand resan bokad!

Nu är allt bokat och klart! Den 7 december lyfter planet som ska ta oss till Khao Lak i Thailand. Vi kommer att vara där i tre underbara veckor och i stort sett alla familjer från striberg-gänget ska dit för att fira Jannes 50 års dag och hedra hans bror Thomas som dog i flodvågen, men också bara för att njuta tillsammans därnere! Våran familj kommer de två första veckorna att bo i ett av grannhusen till Jannes familj och den sista veckan blir det kanske hotell med de andra eller en bungalow. Vi kommer att vara runt 20 barn och ha hur kul som helst. Jag längtar gaalet mycket! :)

  

Love

Grattis Fredde!

Grattis på födelsedagen brorsan! <33 Som fyller 14 den 14:de februari ;D
 Och till er andra får jag önska en glad Alla hjärtans dag! Förra året var jag tillsammans med Martin men det här året är jag ju singel så det blir firande med vännerna istället :) Jag är bjuden till en danskompis som är själv hemma och ska ha middag och så, därefter hoppas jag på festligheter! Ha en super mysig dag allihopa. Puss, puss!

Jude Law i London

Detta är helt sinnesjukt! Min moster Marie är i London och skickade ett sms till mig nyss där hon skrev att hon hade stött på kändisen Jude Law och att han log åt henne!! Jag är så avundsjuk på henne så jag tror jag spricker, hur stor är chansen att man möter honom på gatorna i London liksom. Åh...jag ska tvinga henne att ta med mig nästa gång de ska dit!

Privat sånglektion

Hello everybody!
Idag efter skolan åkte jag in till stan för att ta en privat lektion med sångläraren Anna. Det gick bra och jag fick en massa bra tips av henne, hon är en helt otroligt duktig sångpedagog! Det jag behöver är bara lite mer självförtroende inom sången och veta exakt vad jag gör när jag sjunger rätt. Det är riktigt svårt med all teknik men jag tror det kommer falla på plats snart om jag får gå några fler gånger hos henne. Man får ju inte samma enskild hjälp när man sjunger i kör med de andra.
Jaa, ikväll hade jag planerat att vara hemma egentligen. Det är bara jag, mamma och Adrian hemma så vi köpte pasta från Deli Italia till middag och tänkte titta på Twilight filmen och bara mysa sen. Men nu är det så att jag med min beslutsångest inte riktigt kan bestämma mig om jag ska dra på fest istället...Haha, jag kanske går dit senare ikväll så hinner jag vara hemma ett tag ändå. Jag får se hur jag gör.

Imorgon är det Alla hjärtans dag och då fyller min andra bror Fredrik 14! På eftermiddagen kommer släkten på födelsedagsfika men tråkigt nog kan varken morfar eller mormor komma...Jag får lite skuldkänslor över att vi inte träffar de så mycket mer än på födelsedagar och sånt.

Bilder från förra helgen hos Matteoni, yasmine ser lite scary ut på den första!
 

Recept på kärleks-hjärtan

 
Här är mina mumsiga choklad hjärtan eller vad man nu ska kalla det. Jag gjorde de efter receptet till vanliga kärleksmums men gjorde hjärtformade bitar istället för rutor. Perfekt till alla<3dag imorgon! :)

Du behöver:

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl vetemjöl

Glasyr:

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker

Garnering:

  • 1-2 dl kockosflingor

Gör så här:

Smält smöret/margarinet och låt svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.


Bred ut smeten i en plåt smörjd med matfett och bröad med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.


Grädda nederst i ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.


Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

Bred den varma glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.


Låt stå och stelna. Tryck ut små hjärtan med en pepparkaksform istället för att skära ut rutor!

Vårkänslor

Vår svenska, engelska och franska lärare är sjuk idag så jag är ledig till halv ett då jag har no och matte innan jag slutar vid halv tre, härligt! :) Nyss satt jag ute på verandan med en kopp te och myste i solen, det är verkligen underbart när solen tittar fram efter flera veckors mörker. Jag får vårkänslor trots att det fortfarande ligger snö på marken, haha. Jag ska nog ta och gör iordning lunch till mig själv snart, funderar på att göra en bulgursallad med räkor. Yummi!
Ha en bra dag gott folk!

Hos frisören

Hej!
Efter skolan (som var grymt seg idag) fick jag skjuts till skärholmen av mammi för jag hade bokat tid hos frisören strax efter tre. Det är så himla skönt att få håret och topparna fräscha igen! Men jag ville bara klippa lite på längden eftersom jag fortfarande vill ha mitt hår så långt som det är nu :)
Nu ska jag äta middag och sen ta en dusch. Ikväll skulle jag egentligen behöva plugga matte, men jag pallar ej! Kan det inte finnas folk som man kan anställa att plugga åt en när man verkligen inte orkar? Haha, det skulle varit underbart...Jag vill mycket hellre titta på Green Street Hooligans. Har bara sett början av den innan. Puss

Food

Det är helt galet hur solen kan ge en så mycket energi, så otroligt skönt att vakna upp när det är ljust ute! Det har varit soligt hela dagen idag men tråkigt nog har man bara suttit inne i sunkiga klassrum och haft lektioner...suck! Jag måste egentligen få i mig lite mat innan jag åker iväg till träningen men jag är inte hungrig alls, jobbigt värre! Jag kommer ju inte hem förrns halv tio ikväll och då kommer jag troligtvis vara vrålhungrig om jag inte äter något nu. Aja, får väl tvinga i mig nått ändå Bye bye!

Casting för långfilm

Halloj. Jag bestämde mig tillslut för att gå på audition. Det var till en kommande långfilm som heter "Tusen gånger starkare". Vi blev indelade i par och skulle sen göra en provfilmning när vi skulle improvisera tillsammans. Det var nervöst men det gick bra och när det var klart och all nervositet släppte fick jag som värsta adrenalin-kicken, haha. De ska höra av sig inom en månad om det blir nånting men jag tror inte att det blir så, jag gjorde det här mest som en kul erfarenhet ju :)
Efteråt så åkte jag till t-centralen för att kika på nånting att köpa till Emma i födelsedagspresent, sen tog jag en macka till lunch på Waynes coffe innan jag drog mig till pardansen. Det var jätteroligt idag och vi började med ett tango nummer som vi ska göra på showen! Vår lärare Eva berättade också att vi ska ha gästlärare framöver i streeten som ska öva in dansnummer med oss istället för vår vanliga lärare Mondi, wihio!
Det var min dag det, imorgon är det måndag med skola som vanligt...blä. Måndagarna känns extra jobbiga, vi har typ bara onödiga lektioner. Tjingeling!

Lördagen

Så, nu har jag ätit frukost och tagit en dusch så jag känner mig återhämtad från gårdagen, haha. Kvällen började med att jag, Jenny och Jossan satte oss på café 60 i stan och fikade. Det var varmt och fullt med folk därinne som vanligt men vi hade ändå trevligt och beställde in varsin kopp té :) Efter ett tag när vi passande började bli lite uttråkade så blev vi bjudna på fest hos matteoni i segeltorp, så vi tar första bästa tunnelbanan dit och Yasmine och Josefin hänger också med. När vi kom dit var det bara 92 killarna där men senare dök det upp några fler tjejer. Vi hade riktigt kul och det bjöds för fulla muggar på bland annat champagne och stämningen var på topp, haha.

Jag drog ändå hem vid halv två ungefär för jag kände mig så trött, det tar ju inte mer än 2 min att gå hem till mig därifrån så det var skönt! Men jag blev lite besviken för min moster hade tydligen sovit hos någon av mammas och hennes kompis så jag fick inte nån chans att träffa henne...

Aja, hade en super rolig kväll igår i alla fall! Nu på eftermiddagen ska jag på pardansen men innan det kanske jag ska gå på en audition för en långfilm...jag får se om jag gör det idag eller om jag tar det vid nästa provfilmningstillfälle.  Hugs&Kisses!

Nya butiker

Som ni kanske redan har hört så ryktas det om att Forever 21 ska komma till Sverige! Jag fick veta att det också verkar som att Abercrombie & Fitch letar lokaler för sina butiker, nice! Om det nu är sant så är det enda negativa jag kan komma på att det inte blir lika kul och speciellt att shoppa därifrån när man är utomlands.

 

Jeans dilemma

Jag har ett par favorit jeans i märket Acne, men de är inte så mörkblåa längre som de var för typ 3 år sen när jag köpte dem utan har tappat den mesta färgen. De har två hål i grenen som jag har lappat ihop, en av skärp öglorna, eller vad man nu ska kalla det, har gått av och dessutom håller självaste märkes lappen där bak på att lossna. Jag borde egentligen slänga de, men jag har inte hjärta att göra det för jag gillar dem så mycket, haha. Det kanske ändå är dags att kasta dem nu.. I så fall skulle jag kunna tänka mig att köpa ett par andra Acne jeans. De är både snygga och bekväma, men har kanske inte världens bästa kvalitet... 

Duktig

Tjohej!
Jag känner mig faktiskt rätt duktigt nu. Jag och Emma körde ett hårt pass imorse, vi tränade ungefär en timmes powerwalk och trampmaskin och lite mindre styrka än vanligt. Efter det har jag fått en hel del gjort, bland annat städade jag mitt rum som såg helt förfärligt ut och pluggade lite fanska. Good job! Som ni vet är det snart fettisdagen men mamma tjuvstartade och köpte hem semlor igår så jag ska nog smaka på en senare, mums! Förstår mig inte på de som äter semlor med varm mjölk...inte för att jag själv har smakat det men det verkar inte speciellt gott.
Jag ska ta och lägga mig i sängen en stund och titta på en film tror jag, är så himla trött efter att Emma tvingade upp mig så tidigt haha ;)

Awesome

Filmen var helt underbar! Den var hur bra som helst och otroligt sorglig, det var liksom inte bara så att ögonen tårades utan jag grät verkligen! Jag är så känslig för sådana här filmer. "Sakke" var ju dessutom så snygg och charmig så man höll på att ramla baklänges! ;) Det som störde mig och säkert de flesta i salongen var några brudar som satt längst bak och skrattade och fjantade sig under hela filmen. Åh, jag blir så irriterad på sånt...
Nu ska jag gå och ta en varm dusch och sen sova! Natti Natti