Mosaik

Hade en super mysig kväll igår med vännerna på restaurang Mosaik i Vasastan! Mycket prat, skratt och god mat - helt enkelt en perfekt avslutning på fredagen :)



Passion


Great dancers aren't great because of their technique; they are great because of their passion

Let's dance

Finally friday! Klockan ringde 05:45 imorse och jag krigade mig till skolan som började 08.20. Nu i efterhand förstår jag verkligen inte varför jag valde Kärrtorps gymnasium som ligger en timmes resväg bort, bara för att slippa "huddingebubblan" med samma människor...

Ikväll ska ut och äta med några vänner för att fira Amanda som snart fyller 20! :D Sen får vi se huruvida alla är taggade på utgång eller inte. Ikväll är det ju också premiär för Let's Dance där Tobias Bader, pardanslärare på Kühlers, dansar med Pernilla Wahlgren! Hela familjen Wahlgren har förövrigt typ växt upp på dansskolan. Mamma dansade tillsammans med Pernilla när de var yngre och dottern Bianca och jag dansade i samma grupp i flera år :) Puss

Upp och ner

Hej allihopa!
Sitter för stunden och tänker igenom audition outfits. Jag fick tipset att kasta allt svart jag har och istället sticka ut med massa färger...men jag vill inte heller se ut som en clown haha. Jag blir ofta så förvånad över hur galet fixade många är på auditions men tydligen är det mottot som gäller ;)

Gårdagen var ingen höjdare. Jag ville bara ge upp, gömma mig under kudden och känna mig misslyckad. Men idag mådde jag bättre! Efter en hyfsat kort skoldag dödade jag och Amanda ett par timmar på Café Kronan i gamla stan. Vi fikade tills regnet började smattra mot rutorna utanför och jag åkte iväg för en sånglektion hos Anna Eiding. Sen småsprang jag till Kühlers för en naprapatbehandling. Jag har trampat ner fotvalvet, hade en låsning i ryggen och i bäckenet och en överansträngd höftböjare. Så jag ska gå på voltaren-kur och vila under fem dagar...Nu väntar sängen och imorgon är jag ledig från skolan, yey!

Botten

Sitter på fotolektionen i skolan och hoppas på att den här dagen blir lite bättre än gårdagen. Jag var verkligen inte på topp igår, jag hatar allt som har med skolan att göra, motivationen ligger på minus och jag blir sönderstressad av alla sjukt stora arbeten som ska vara klara samtidigt. Får huvudvärk och ont i bröstet som reslutat. Jag var även tvungen att tacka nej till ett roligt tv-jobb igår...Trots skador i höftböjaren och ena foten så kämpade jag mig åtminstone igenom stången på balettlektionen. Jag har bokat tid hos naprapaten Lisa på Kühlers imorgon, det känns så skönt att hon finns ett telefonsamtal bort och kan hjälpa! Den enda roliga nyheten är att jag har fått ett sångsolo i årets kommande elevshow Cabaret Kühler! :) Berättar mer om det senare ♥  

Våfflor

Vi gräddade våfflor till middag här hemma för att dämpa söndagsångesten, det är ju faktiskt våffeldagen idag! Mumsigt, men jag fick en sockerchock efter några stycken haha. Jag har precis packat klart och ska snart rulla över hem till pappa. Imorgon är det måndag och skola igen...varför går helgen så fort?

Sunday

Klockan är bara halv två och jag har hunnit med massor. Alarmet ringde vid 8.30 (egentligen 7.30 eftersom det är sommartid nu) och efter en snabb frukost hjälpte jag mamma att sopa bort grus från vår gata. Sen bar det av direkt till gymmet. Det blev en 4km springtur på bandet, styrka för mage och armar, stretch och några minuters solning! Sneglade en hel del på den snygga PTn också haha. Väl hemma har jag duschat och fått i mig lite lunch. Nu: kaffe på balkongen innan jag intar pluggmode! PUSS

Les Twins



Why walk when you can dance? - Okänd

Våren på Kühlers

Under hela våren är det mycket som händer på Kühlers! Bland annat detta:

Elevshower:
Barnens vårshow 28-29 april på Dieselverkstaden
Ungdomarnas vårshow 17 juni på Maximteatern
Cabaret Kühler 2-3 juni på Maximteatern

Under Kulturnatt Stockholm den 21 april:
Kühler Showteam dansar på Scandic Hotel Sergel Plaza 19.00-24.00
• Öppet hus på Tegnerlunden 6 med gratis dansklasser i olika stilar 18.00-24.00
• Workshop i avancerad modern jazz med Val Rey Suarez 15.00-17.30 på Västmannagatan 43

Scoutdagen den 21 april:
Showgruppen Yngre och Äldre showar på Skansen

Be Bop A Luba:
Kühlers buggare är med bandet på deras Sverigeturné. Mer info finns HÄR

Workshop:
Med Jeanette Bolding. Lördagen den 5 maj 15.00-18.00 på Västmannagatan 43

Senior SM i brottning:
Den 26 maj i Eriksdalshallen får Showteam och buggarna taket att lyfta!

Solsken

Det är helt galet hur mycket piggare man blir av det här underbara vädret! Jag känner mig som en helt annan människa så fort solen tittar fram :) Den moderna jazzklassen med Val igår var riktigt tuff, mest för hjärnan men vi fick även göra en hel del "straff styrka" när vi inte kom ihåg koreografierna! Den här härliga fredagen ska jag äta middag hemma, åka och titta på lillebrorsans match och senare mot kvällen kanske träffa några vänner.

En bra dag

Jag har precis gjort mig en hallon/banan smoothie och försöker slita mig från datorn för att hoppa in i duschen. Det har varit en bra dag idag. Trots inställd första lektion och nyheten om att studentflaken inte får köra i innerstan...grrr! Är i alla fall glad att ekonomiprovet är över, om det gick bra eller inte har jag dock ingen aning om. Efter skolan åkte jag och hade sånglektion vilket gick ganska bra! Nu sitter tekniken hyfsat men det gäller att få fram känslan! Puss & Kram 

Good Morning

Snart smäller det

 
Nu på lördag den 24 mars drar vi igång den första workshopen med två av Stockholms främsta dansprofiler! Anmäl dig HÄR idag!

Dance is life


"Dance is life...The rest is just rehearsal" - Okänd

Dramatik hos pianisten

Gårdagen kändes lite som tagen ur en Hollywoodfilm, jag hade verkligen tur i oturen! Det började efter skolan med att min mobil stängdes av och jag inte kom ihåg PIN-koden. Bra jobbat Felicia. Hur som helst hade jag bokat en lektion hos en pianist för att gå igenom lite noter, så jag åkte i alla fall dit. Jag hittade adressen utan några större svårigheter och var där i tid. Men väl framme insåg jag att jag inte hade hennes efternamn och ingen aning om vilken våning hon bodde på. Utan fungerande mobil och efter flera försök att plinga på hos andra i trapphuset (ingen var hemma) hade jag gett upp och var påväg ut när jag hörde någon spela piano! Så jag lyssnade mig till lägenheten och hittade rätt! Haha! Sen gick lektionen hur bra som helst, är så glad att jag får all hjälp som går nu innan auditions :)

Idag hade vi hälsodag i skolan vilket innebar en 45 minuters lång zumba klass. Värt. Så resten av dagen är jag hemma och fixar med lite småsaker och pluggar inför prov imorgon i internationell ekonomi. Puss!

Sommardoft

Min fina mamma köpte en parfym till mig idag från Hugo Boss! Den har en frisk och blommig doft, som en sommarnatt. Åh vad jag längtar till sommaren! Dagen har jag till största delen ägnat åt plugg men nu ska jag lägga ifrån mig böckerna och umgås med lillebror och pappa. Imorgon jobbar jag som värdinna på Kühlers hela dagen.


Ni har väl inte glömt att anmäla er till den första av de tre workshopsen i auditionträning? Nästa vecka är "PM" Andersson och Vera Prada på Kühlers! Under workshopen kommer man att få jobba fram en Broadway och Bob Fosse-inspirerad koreografi och få tips inför professionella auditions. Åh så roligt det ska bli. I can't wait :D

Helg

FREDAG. Skönt! Vi hade bara en lektion idag, prov som gick sämst, men ändå. Så jag åkte direkt till gymmet efter skolan och sprang 7km på bandet. Jag har nog bättre kondition än vad jag tror, men jag förnekar det bara för att jag tycker det är så himla tråkigt att springa haha. Nu ska jag sätta mig och fylla i ansökningsblanketter till Balettakademien och Performing Arts School. På måndag har jag bokat tid med en pianist så jag får ordning på noterna och de kommande tre workshopsen på Kühlers kommer att ge otroligt bra auditionträning! :) Ikväll ska jag hänga med mina fina tjejor och bara ta det lugnt! Trevlig helg ♥

 

Plugg

Det känns som om jag har släpat runt på skolböckerna hela veckan i hopp om att få motivation till att börja plugga...utan reslutat. Har prov i mediekommunikation imorgon så det är bara att sätta igång..jag får ta igen dagens uteblivna träning imorgon istället!  

Första studentskivan

I måndags på baletten hade vi modern musik istället för klassisk för omväxlings skull. Lite ovant men ganska nice. Jag tycker att man fick in mer känsla då! Igår blev det zumba pass på gymmet i Segeltorp. Det börjar bli så fullt där så man måste boka in sig i förväg. Kul! Efteråt strechade jag i några minuter också vilket var välbehövt. Idag blir det dock inte mycket till träning förutom skaka rumpa på dansgolvet. Snart ska jag åka in till stan och ta sånglektion, sen hem igen och sen tillbaka till stan för den första studentskivan i år. Temat är "Såhär kommer ni aldrig se mig igen" och jag har fått låna en skotte-kostym med alltifrån basker till knästrumpor haha!  
Puss på er ♥


Ihhh vi fick våra studentmössor idag! Nu är det inte långt kvar!

Vinnare Juste Debout 2012

Vinnarna i Locking i Juste Debout 2012 blev Alexander Dam och Markus Bertilsson Almqvist som även undervisar på Kühlers! Ett stort grattis till er båda två! Nästa år ska jag banne mig åka och se finalen i Paris med egna ögon :D 

Mellodansare

Något jag blev så jäkla glad över är hur dansarna i melodifestivalen det här året verkligen har fått komma fram. Många dansare och koreografer presenterades med namn och husdansarna fick den uppmärksamhet som de förtjänade! Bland annat Thomas Benstem, lärare på Kühlers, som står på scen typ 99% av tiden blev till och med intervjuad i DN om sitt hårda arbete. Grymt! Dansnumren har dessutom hållit en hög nivå och all cred till vinnarlåten Euphoria! Inte bara till en fantastisk låt utan också en otroligt snygg koreografi av Ambra Succi! Dock är det tråkigt när man använder sig av elever, bara för att fylla ut scenen. Proffsen förtjänar att stå där istället.




Kloka ord

Efter klassen i modern jazz i torsdags åkte jag hem med ett leende på läpparna och lagom träningsvärk i typ hela kroppen. Oavsett hur nere man känner sig innan klass, både fysisk eller psykiskt, så mår man alltid bättre efteråt. Att dansa är som lyckopiller för mig :) Lärarna kommer också med så kloka råd som får de att höjas till skyarna i mina ögon. Det här är bara några av de

• Val Rey Suarez förklarade hur man ska dansa till musiken "You're not supposed to be like a surfer- surfing on the waves, I want you to dive into the wave" Alltså att inte dansa  slagen utan i musiken.
• Ola Beccau gnagde in i våra huvuden "Upplev positionen, you have to våga!"
• Cherie Hampton förklarade hur man måste lyssna på alla olika instrument och synkoper för att verkligen höra en låt. En bra dansare får publiken att uppmärksamma dessa och höra låten på ett nytt sätt.
Joao Assuncao "I give you a code and its up to you to break it as you want to"

Lyssna på lärarna och ta in det de säger, det har fått mig att vakna upp gång på gång och fortsätta utvecklas!


  

Disco morgon

Jag gick upp för någon timme sen och sitter fortfarande i morgonrock. Vi har ätit frulle och dansat runt till gamla discolåtar här i lägenheten, jag och brorsorna. Men nu låter det som om grannarna under försöker bräcka oss med ännu högre musik haha! Vilken härlig morgon! Fredde är hemma över helgen från GBG så vi ska åka allihopa + mormor och kolla på Adrians slutspelsmatch lite senare i eftermiddag. 

Igår firade vi den blivande 19 åringen Mathilda! Hon bjöd på smarrig middag till oss 12 tjejer och sen droppade det in mer folk framåt kvällen. Roligt umgänge, skön musik (allsång till Somebody that I used to know) och massa prat om gamla minnen! Supertrevligt! Så tack igen för en toppenkväll och GRATTIS Tillen ♥

 

Workshops i auditionträning

Studenten närmar sig

Nu har jag fått hem min studentklänning som jag beställde från Bubbleroom och den satt perfekt! Wiihii! Jag är så taggad på att ta studenten så jag tror att jag kommer svimma av lycka på den stora dagen. Aldrig mer den förbannat långa bussresan fram och tillbaka, aldrig mer den äckliga skolmaten och aldrig mer dessa rent ut sagt puckade lärare! Men jag kommer nog att sakna vissa saker som skollov, studiedagar och den sköna klassen...lite läskigt är det faktiskt. Fast problemet med mig är inte att jag inte vet vad jag vill göra...jag vill göra för mycket! Jag kan inte välja vad jag ska börja med haha.

Sunday

Jaha då var det lovet slut. Nu är det bara att samla krafter till ytterligare fem skolveckor innan det är påsklov :D
Och däremellan är det studentskivor och spännande workshops på Kühlers att se fram emot! Igår var jag på hemmafest med "College" tema. Jag, Amanda och Isabelle åt middag och gjorde oss i ordning hos de och efter många klädbyten blev vi skatare, mean girls brud och brittisk utbytesstudent haha. Lite lamt kanske men kul var det! Fast jag måste erkänna att jag var lite bitter för att jag inte hade köpt biljett till Avicii...Hela helgen har vi fixat i den nya lägenheten och det börjar likna något! Men idag tar vi en paus, det blir en riktig chilldag. Packa grejer till mamma, lägga ansiktsmask och plugga lite är det enda jag har planerat idag. Precis som söndagar ska vara! PUSS



Mitt fina nya rum hos pappa

Dancers among us






Vilodag

Jag har precis kommit hem från Amanda och funderar på kvällens planer. Fest, hemmakväll eller bio...Har jag nämnt hur mycket jag älskar lov? Idag värker allt ifrån fingrar, till armar och rygg - hela överkroppen, efter den jobbiga men roliga poledance klassen igår. Jag hade förväntat mig att det skulle vara svårt, men inte SÅ svårt haha. Men å andra sidan var det inte riktigt nybörjarnivå eftersom hela gruppen var proffsdansare, muskelpaket som utan några större svårigheter hängde sig uppochner i stången...Efteråt lunchade jag och Emma i västermalmsgallerian innan jag mötte upp mami för shopping :) Mina kläder har blivit färgade i tvätten så jag behövde lite nytt! Kvällen spenderades hos Anderssons med filmtittande. Sov över där så jag och Amanda fortsatte förmiddagen i samma lugna tappning. Med brunch och disneyfilmen Trassel! :)