Steppa igång veckan

Hej på er!
 
Den här måndagen har börjat bra, den första lektionen för dagen var stepp med Jonas Nermyr (Stockholm Tap Festival). Vi såg klipp på inspirerande steppdansare och drog sen på oss steppskorna och gick igenom grunder, time step, shuffle, saxhopp, grab-off med häl och tå...och kombinationer av allt. Grymt kul och svettigt! Men det kändes att det var första gången jag tränar efter en veckas förkylning. Fick lite hjärtklappning under klassen så det får räcka med dans för idag! Jag har blivit bättre på att lyssna på kroppen efter gaffelsprängningen (dans-stukning) jag fick 2009.
 
Dagens andra lektion blev tyvär inställd så jag promenerade upp till Kühlers, åt lunch och fick en del gjort. Svängde sen förbi Showstore och lämnade in en tröja innan jag åkte hemåt. Nu ska jag koreografera en låt från musikalen Wicked och öva på min duettlåt från Chicago. Och kanske skryta lite mer om vilken häftig morfar jag har! Här är en artikel om alla (skådespelare, professorer m.fl) som tilldelas en kunglig medalj: http://www.expressen.se/nyheter/wollter-jag-ska-grava-ner-medaljen/   
 
  

Lasse Kühler tilldelas kunglig medalj

Idag är dagen D, dagen som det blir offentligt! Morfar kommer att ta emot en utmärkelse av kungen! Han tilldelas en medalj i 8:e storleken för hans betydelsefulla insatser som dansare. Torsdagen den 7 februari får han ta emot sin medalj av Hans Majestät Konungen på Stockholms slott!
Jag är så stolt så jag nästan spricker, morfar är värd att hyllas för vad han har gjort för dans-Sverige genom alla år! Du är fantastisk moffa ♥ 
 
Bild från dansskolans 30-års jubileum 2006. Morfar har vunnit flera priser, bland annat Guldmasken 2002 och Magnoliapriset 2011!
 

The House of Hitz - dansarna

The House Of Hitz är nu i full gång med repetitioner och vi ser fram emot premiär-videon av denna nya dans webserie!
Gruppens medlemmar: Malin Hessner, Adrian Geete, Miranda Magnusson, Erica Granqvist, Nadya Albertsson och Julia Sandbrink. Stand-in: Nathalie Wiberg & Frida Blomberg
 

Vad är en bra dansare?

Jag hittade ett inlägg jag skrev i bloggen på Sveriges danstidning, 5678.se, i april förra året:

 

"En bra dansare är i min mening någon som i kombination med sin teknik och sin utstrålning ger liv till en koreografi och får de som tittar att bli berörda. Det är en stor skillnad på att bara stega igenom en koreografi och att verkligen dansa stegen, dansa med dynamik och lägga sin egen touch till det.

Jag tycker också att en bred dansare som behärskar fler stilar är en bättre dansare, det visar att det inte finns någon gräns för talangen. Men framförallt är man en bra dansare om man har förmågan att ta publiken med storm och låta passionen lysa igenom!"

 

Vad tycker ni utmärker en bra dansare?
 

Chilli

Jag har blivit helt kär i inredningsbutiken Chilli! De har sjukt snygga saker och dessa små dans statyer är bara helt underbara! Kostar mellan 200-400kr och finns i flera olika varianter.
 
 
 
 
 

Prova på dancefit

Denna torsdag, den 24/1 kl. 18.30-19.30, håller Kühlers en gratis prova-på-klass i Dancefit! Lärare är Johnnie Smith (The House of Hitz) och klassen startar sedan den 7/2 samma tid på Tegnérlunden 6. Undervisningen sker på engelska.

"Kom och dansa med mig och bygg en stark och smidig kropp i en rolig atmosfär! Du får energifylld low impact-träning och dansklass i ett, där arbete vid stången kombineras med skönt street groove. Vi arbetar med torso, säte, armar och ben för att ge dig långa uthålliga muskler som förbättrar din hållning och ger dig styrka och smidighet. En rolig dans- och träningsklass där inga förkunskaper krävs." /Johnnie Smith

 

Fördriver tiden

Det är måndag och jag är fortfarande sängliggandes. Imorgon bitti ska jag försöka ta mig till vårdcentralen. Jag roar mig själv med filmer, grönt te, målar naglarna och kikar på olika alternativ att fira min kommande 20-års dag! Är det någon som har bra filmtips att dela med sig av?

 

Diamonds are a girls best friend...Jag älskar mitt nya iphone-skal!

Våren 2013

Såhär ser mitt schema ut under de kommande veckorna med skola, dans och jobb. I slutet av terminen ska klassen även sätta upp en slutproduktion. All den här träningen är dock preliminär eftersom jag kan lägga upp mitt eget schema. Om jag ska orka med allt gäller det att jag äter bra och prioriterar vila. Ibland kommer jag säkert att variera träningen och köra något annat än bara dans. Men jag känner på mig att den här våren kommer att bli fantastisk!
 
Måndagar
Skola: Workshop (Alltifrån stepplektion, gästlärare, besök av agenter till andra överraskningar)
Träning: Balett & commercial hiphop eller streetjazz
 
Tisdagar
Skola: Sångteknik i minimasterclass och auditionträning
Jobb på Lasse Kühlers Dansskola
 
Onsdagar
Skola: Teater
Träning: Dance expression & balett
 
Torsdagar
Skola: Rörelse (ergonomiskt och medvetet kroppsarbete)
Träning: Dancefit eller jazz
 
Fredagar
Skola: Eget arbete och gestaltning
Träning: Balett
 
Lördagar
Träning: Gym, promenad eller annat
 
Söndagar
Jobb på Lasse Kühlers Dansskola
 

Förkyldningsdags

Jag har gått med halsont ett par dagar men vaknade upp imorse med en dunderförkyldning. Att svälja skär som taggtråd i halsen. Jag hoppas att inte lillebrorsan har smittat mig med körtelfeber...Det var bara att hoppa i mjukisdressen och boka av dagens planer. Att vara sjuk är bland det absolut värsta jag vet, och jag har oturen att bli sjuk rätt ofta. Grymt irriterande.
 
Hur som helst har de senaste två dagarna varit mysiga. I torsdags träffade jag mina gamla intensiven-kompisar Agnes och Emelie. Vi lagade hemmagjord pizza i Agnes charmiga lägenhet på söder som påminner mig mycket om våran lägenhet där jag växte upp! Igår avslutades workshopen i sångteknik i skolan, det har helt klart varit en lärorik vecka! Framåt kvällen var vi några stycken som firade Isabelles födelsedag med god middag, muffins och disneyfilmer. Klockrent :)
 
 
 
     

Hakuna Matata

De senaste dagarna har varit väldigt mycket upp och ner i humöret. Jag har varit orkeslös, tvivlat på mig själv och varit allmänt deppig. Men man måste tillåta sig att ha sådana dagar också, det går inte att vara på topp hela tiden. Och mycket riktigt - efter regn kommer solsken! Det gäller att fokusera på de positiva sakerna 
 
Positivt med dagen
Sången gick bra, jag förstod tekniken och hittade rätt. Fick användbara tips. Har upptäckt en ny låt som kan passa till min portfolie. Har träningsvärk sen dansen igår. Jag känner mig inspirerad. Det är fredag imorgon. Jag har fått mycket gjort. Tid för vänner och god mat
 
Negativt
Vädret. Min fina Starbucks-mugg gick sönder. Allmänt trött
 
 

Namnsdag

Det var skön stämning på audition som jag jobbade på igår. Tack till alla som kom, riktigt skoj! Efteråt åkte jag hem till Mimmi, en vän som jag inte har träffat på år och dar! Jag fick en visning i deras fina lägenhet, gosade med nya kattungen, fikade och babblade på om allt som hänt. Myspys! Idag började skolan igen, vilket kändes ovant nu när vi har haft så pass långt jullov. Men det var roligt att träffa alla igen :) Hela den här första veckan kommer vi att ha sångteknik med Marianne Khoso från Artisten i Göteborg. Det ska bli super spännande! Nu ska jag avsluta min namnsdag med en stor kopp te framför idrottsgalan.
 
Alla brudar den första dagen på språkresan 2008. Malta. Jisses vad fort tiden går!

Söndagsfrulle

Godmorgon! Nu ska jag snart iväg till dansskolan. Idag är det audition till The House of Hitz, Kühlers nystartade webserie, och jag ska registrera alla som dyker upp. Till er som ska söka idag - kör hårt och försök att bara ha roligt och dansa!
 
Startar dagen med den här megafrukosten: Mild lättyoughurt med äppelbitar, hallon, hackade pecannötter och kanel. Knäckemacka med keso, citronpeppar (min favoritkrydda, använder det till typ allt), rökt kalkon och en halv avokado.

To dance is to reach for a word that doesn't exist

 

Dance to life

Jag fick den här parfymen i julklapp, Dance to life från Mary Kay. Den doftar fräscht av äpple, rosor, jasmine, magnolia, vanilj och bärnsten (?)
 
Designed for the woman who dances with every beat of her heart

Happy friday

Idag har det varit en fin dag. Kanske bara för att det är fredag och att jag, för ovanlighetens skull, sov gott inatt :) Jag har övat sång och krånglat med noter inför skolstarten nästa vecka, ätit sushi med härliga Yasse, shoppat smågrejer, tagit en sväng förbi solarieöarna och tränat. Och nu har jag duschat och fått i mig lite middag (bananpannkakor med hallon och keso)! Eftersom gymet är det tråkigaste på denna jord och vädret inte tillät en långprommis så tränade jag hemma. Funkar toppen och man får garanterat träningsvärk efter några av dessa 10min-pass! Det är bland annat Victoria Secret-stjärnornas tränare som visar övningarna. Den här veckan har jag snålat rejält med kolhydrater men kommer definitvt äta mer under nästa vecka när dansen drar igång. Can't wait!
 

Mattips

 
Kvällens middag som jag fixade iordning:
Stekt laxfilé med pesto
Crème fraiche & rom 
En sallad med tomat, gurka, äpple, paprika och blandsallad
 
Mums! 

Kvalitetstid

När alla redan har kommit igång med skola och jobb känns det lite ensamt att fortfarande ha jullov. Denna onsdag har jag haft kvalitetstid tillsammans med morfar. Vi lunchade och sen hjälpte jag honom att renskriva några sidor i hans bok. Han skriver om sitt liv som dansare och det är jätteroligt att få höra om alla hans tokiga upptåg! Min moffa är bäst ♥
 
Lasse Kühler 20 bast
 

The House of Hitz

Ta chansen och sök till Kühlers nya web serie! Dansare mellan åldern 14-21 är välkomna till söndagens öppna audition kl. 13.00!
 

Måndag

De senaste dagarna har rullat på med träning och vänner. Jag träffade Alexandra över en fika och pratade om allt mellan himmel och jord. Alexandra fick Kühlers stipendium 2010 och går just nu sitt första år på Performing Art's School i Göteborg! Jag har pinat mig igenom träning på gymet (tycker det är så fruktansvärt tråkigt) och Fredrik har åkt hem till Götet. Jag fick abstinens efter vännerna och i lördags bjöd jag hem några på myskväll med godsaker och spel ♥ Igår åkte jag och Adrian till söder för att hälsa på morfar. Det blev lunch/middag på hans stammisställe, väldigt mysigt!
 

Ledighet

 
Det här tråkiga vädret tar kol på mig, grått och regnigt hela tiden...man blir så himla deppig. Igårkväll gick jag och lillebrorsorna på bio. Vi såg Berättelsen om Pi. Jag tyckte att den var riktigt bra, Fredrik gillade den inte särskilt mycket och Adrian tyckte att den sög haha. Men hur som helst var det kul att hitta på något tillsammans, minns inte sist det hände. Under dagen har jag gjort research på Sondheimlåtar inför workshopen den första skolveckan. Tänkte gå till gymet, men hitttade inte energin och plötsligt gjorde halsen ont också...Grabbarna åt pizza till lunch medans jag knaprade på en sallad. Kvällen är fortfarande oplanerad men jag tror nog att det fortsätter i samma sega tempo.  

2012

Det här året har gått fort och det har hänt massor! Jag fyllde 19 och studenten var den lyckligaste och mest omtumlande tiden i mitt liv so far. Under våren gjorde jag auditions till musikalutbildningar i göteborg och stockholm. Jag fick ett sommarjobb i Paris som jag var tvungen att tacka nej till. Det blev inte mycket till sommar här i Sverige men jag jobbade på Kühlers dansläger, spenderade några dagar i skärgården med familjen, följde OS, det blev midsommar, en weekend till göteborg och mycket träning vilket resulterade i -5kg på vågen. I slutet av sommaren åkte jag med mamma till Prag. En välbehövd och mysig resa! Hela augusti var det dansmånad i vitabergsparken där jag jobbade lite och såg uppträdanden. Därefter medverkade jag som statist och dansare på oriflame cosmetics enorma konferenser som tog plats i globen, hovet och annexet. Under hösten sa jag hejdå till vänner som flyttade utomlands och jag började på min drömutbildning, musikallinjen på balettakademien här i Stockholm. Hösten fylldes med jobb på Kühlers och på caféet Bröd&Salt samtidigt som valet av utbildning kändes klockrent! Att längta till att gå till skolan var en helt ny känsla. Lovely! På den här korta tiden har jag lärt mig enormt mycket inom sång/teater/dans och mycket om mig själv. Men att gå en halvtidsutbildning och samtidigt jobba uppemot 130 tim per månad var också tungt. Terminen avslutades med en föreställning, vi firade pappa som fyllde 60, jul och nyår firades med nära och kära! Under året har jag träffat och lärt känna inspirerande och fantastiska människor, det har varit ett fint år. Jag hoppas att 2013 blir minst lika bra och bjuder på nya äventyr och utmaningar!
 
2013 here I come!

Nyårsafton

..blev en lyckad kväll!! Temat var 20-tal och det bjöds på trerätters, tipsrunda om året som gått, mycket prat och skratt, 20-tals musik...jag kom sist i leken där man skulle gissa vilken person man hade blivit tilldelad med en lapp i pannan. Vid tolvslaget såg vi himlen lysas upp av alla fyrverkerier från deras altan. Kvällen fortsatte sen med operasång (!!) då det var en kille som var utbildad operasångare som bjöd på en låt. Såå coolt! :D
 
 

Seasons may change