Rosa moln

Godnatt!

Sytycd favoriter

Jag har kollat på säsong 10 av So you think you can dance lite till och från. Missar det oftast eftersom det går på dagtid men igår fastnade jag en stund och såg det här coola numret. Killen är liksom hip hop dansare i grunden!! 
Annars tycker jag tyvärr att de flesta moderna numren hittills i säsongen är ganska lika varandra (flexade fötter, ångest-skakningar, höga ben och samma typ av lyft). Haha vad märkligt att jag kritiserar mitt favvo-program, men när alla är så enormt duktiga hela tiden är det svårt att toppa...
 

Skippa armveven

När man hittar en kille ute på krogen som kan dansa, alltså verkligen kan dansa och föra, så blir jag så himla glad! Det händer vääldigt sällan (för de flesta är armveven tillräckligt avancerad) men i lördags träffade vi en riktigt rolig kille som snurrade runt oss över hela dansgolvet! Älskar't!
 
Igår hade jag en slappardag. Åkte till liljeholmskajen och lunchade med pappa och hyrde filmen Duma med Adrian. Den liknade Save Willy fast det handlade om en gosig gepard! Idag har jag åkt och förnyat både passet och id-kortet, tagit en pw i den tryckande värmen och suttit i telefonintervju. Det var allt för stunden. Peace out!
 
 

Ansiktsprodukter

Igår gjorde jag och mammi klart målningen på dansskolan. Är sjukt nöjd med vår insats den här veckan! Efter några timmars slit åkte vi hemåt, handlade och sen vidare till Sätra badet. Det var ganska skönt i vattnet, tog ett dopp och låg sen i solen med en glass. Så härligt!
 
Jag måste tipsa om ansiktsprodukterna jag använder nu i sommar. Bara franska märken hehe. En superhärlig ansiktsspray, sminkborttagning och BB Cream. Fullt med braiga ingredienser för huden.
 
 

Sommarläsning

Jag har fått en hög med böcker av mamma som hon har läst ut. Jag är ju inte direkt någon läslus men de här verkar riktigt bra allihopa! Börjar nog med den översta som är från 1982. Kanske hittar jag några användbara tips? Undra hur jag ska ha tid för körkortsboken nu...
 
 

Dreamteam

Här ligger vi inte på latsidan bara för att vi har semester! De senaste dagarna har jag och mamma fixat en massa på dansskolan. Grovstädat, rensat och målat. Allt sånt där som man aldrig hinner göra annars. Men det tar mycket längre tid än vad man tror och jag som aldrig målat en vägg i mitt liv har fått värsta nackspärren haha. Men fint blir det! 
 
 

Öppet hus 25 augusti

Söndagen den 25 augusti har Lasse Kühlers Dansskola öppet hus! Ta med familjen och vännerna och prova en mängd olika dansstilar, GRATIS! Det finns kurser för alla åldrar. Se schemat på facebook eventet HÄR!

VARMT VÄLKOMNA!
 
 

Framtidsångest

Jobbigt det där med ångest. När jag började musikallinjen förra året tänkte jag; Perfekt, nästa år kommer jag att veta vad jag vill göra härnäst! Det är ju ett helt år kvar! Ja nu har det gått ett år och jag känner mig fortfarande lika vilsen. Börja plugga? Plugga musikal eller något helt annat? Resa? Jobba?...Vad skönt det vore att vara ett annat djur. Typ en ko, stå och tugga gräs hela dagarna. Eller en lättroad hund. Gud vad skönt...Hösten är fortfarande oplanerad. Jag har sökt säsongsjobb som flygvärdinna, som aktivitetsvärd utomlands och som showartist på båt. Har ännu inte fått svar, men om det inte blir något av de så ska jag jobba på Kühlers som värdinna! Dessutom har jag bokat en intensiv-körkurs i september (som jag då får avboka om jag får ett utlandsjobb)
 
Liten och orädd unge som ville bli delfinskötare

5 dagar i Paris

Bonjour!
I förrgår kom jag hem från Paris där jag och min kompis Emma bodde i 5 dagar. Det har varit en superrolig resa och vi har hunnit med massor!
 
Natten till tisdagen sov vi ca en timme. Tog en taxi till Arlanda tiiidigt på morgonen. När vi väl landat i Paris började äventyret med att hitta hem till mina familjevänner. Vi kom vilse i tunnelbanan, fick prata med vaktmästaren på knagglig franska, krigade med att få upp ytterdörren osv. Tillslut kom vi in i lägenheten och gick ner för en lunch på en uteservering. Resten av dagen strosade vi runt i kvarteret (fantastiskt mysigt, man kan inte bo bättre i Paris) och köpte glass. På kvällen kom vänner till Liv på besök och vi åt en seeen middag med Solveig och Pierre.
 
onsdagen vaknade vi utvilade. Vi fick sova i varsitt rum eftersom Zoe och Liv inte var hemma. Det är VARMT i Paris!! Man var svettig och klibbig konstant. Vi hade fått tips om en pool vid en hamn, Piscine Josephine, så vi åkte dit efter frukosten. I Paris får man nämligen inte sola i bikini var som helst och inte heller sitta i gräset i alla parker. När vi väl kommit fram och Emma köpt sig ett par badskor eftersom hennes sandaler gått sönder, la vi oss på soldäcket och slappade i ett par timmar. Bada fick man inte göra om man inte hade badmössa...många kulturkrockar blev det under de här dagarna haha.
På eftermiddagen tog vi en jazzklass på Studio Harmonic för Moulin Rouge-stjärnan Jocke Staaf. Roligt och svettigt! För att inte ha tagit klass sen i våras gick det hyfsat bra ändå. Kul också att vi träffade Mathias Singh från Stockholm som tog samma lektion! Jag har haft båda som lärare på Kühlers. Middag åt vi på en äkta parisisk restaurang, Le Chevalier Blue, tillsammans med Zoe. Åt himmelskt god chévre chaud innan vi åkte upp i George Pompidou mittemot. Fantastiskt utsikt men otrevlig servitris...hon fick en enkrona i dricks
 
 
Torsdagen spenderade vi på Disneyland hela dagen, sammanlagt 13,5 timmar! I början sprang vi emellan attraktionerna innan köerna kom igång. Vi var inne i både Disneypark och Walt Disney Studios. Twilight Zone Tower of Terror hette den värsta vi åkte. Det var en hiss i ett gammalt hotell som kraschade och föll från våningarna...Jag kunde inte sluta skrika! Fy. Allt på Disneyland var helt magiskt, så otroligt bra gjort ♥♥♥
 
 
fredagen blev det shopping hela dagen, men mest fönstershopping. Vi hängde med Zoe och hennes kompis Marie. Det var så skönt att slippa tänka på att hitta överallt när vi var med de! Vi gick runt i judiska kvarteret, åt råbiff på en uteservering och köpte frozen youghurt vid en fontän med häftiga konstverk omkring. Framåt kvällen tog vi en apertif hemma hos familjen. Till middag blev det italienskt på en mysig restaurang precis bredvid. Efter mycket OM och MEN tog jag och Emma en taxi till Le baron. En klubb som beskrivs som den chicaste i Paris. Nästintill omöjligt att komma in då det är en privat klubb besökt av många världskändisar. Men vi kom in! På grund av att vi var där nästan först haha. Vi hade tagit fel på öppnings tiden. I Paris startar nattlivet mycket senare än här hemma. Klubbarna har öppet till 6 på morgonen. Därför var det inte mycket drag alls, men ändå, roligt att vi kom in.
 
 
Våran sista dag i Paris började med brunch på Pain quotidien med Zoe och hennes vän. Lax, ägg, pain du chocolat, färskpressad juice, café créme, youghurt...muuuumms vad gott! Sen spanade vi in i Louboutin butiken, letade efter sandaler i vad som kändes som femtielfte butiken och köpte en bukett pioner till familjen som tack för allt. Jag gick även ner till en äldre dam i huset tillsammans med Solveig och pratade om att kanske hyra rum där om man skulle börja plugga i Paris.
 
 
Älskar Paris. Punkt Slut

Paris nästa

Natten till tisdag så flyger jag och Emma till Paris! Vi ska få bo hos mina familjevänner som har lägenhet vid les halles. Vi ska till Disneyland en dag, självklart turista massor och pröva utelivet. Någon kväll har vi också bestämt att vi ska ta en dansklass på Studio Harmonic! En tidigare lärare till mig (svensk kille som har varit dansare på Moulin Rouge i flera år) håller i jazz lektionen. Åh det ska bli så himla roligt!! Är så taggad! :D
 
 

Dance-fit

Igår körde jag dance-fit på Kühlers. Härligt sätt att kicka igång dagen (och man känner sig extra duktig när det är en lördagsmorgon!) Det var skönt att jobba igenom hela kroppen och idag har jag träningsvärk, gött! Efteråt gick jag och Agnes till Espresso House och åt en lätt lunch i solen. Framåt kvällen drog jag iväg på festligheter, finns det något bättre än långa sommarkvällar?!
 
Amerikanska pannkakor till frukost imorse! Mmmm...
 

Söderhäng

Igår åkte jag hem till morfar. Jag hjälpte honom hela dagen att renskriva några kapitel i hans bok, hans memoarer. Vi tog en lunchpaus och gick upp till stammis restaurangen (såklart). Supergott! På eftermiddagen skulle jag egentligen mött upp en vän från Paris. Fick inget svar så jag mötte upp pappa istället. Vi åt finmiddag på Grand Hotel och jag beställde en mixtallrik med deras olika lax. Herregud så gott det var!!
 
Idag har jag haft en riktig fixar-dag. Växlat pengar, skrivit ut biljetter, handlat, skrivit packlista och gjort ännu ett test för anställning på Fritidsresor. Ikväll ska jag lägga mig tidigt för imorgon ska jag upp och träna dance-fit kl. 11. Puss!
 

Turné med Puma Sync

Den här sommaren har jag jobbat med lanseringen av parfymen Puma Sync. Genom samarbete med Kühlers så ordnades flashmob i Stockholm vid två tillfällen och vi gjorde reklam för parfymen på Summerburst i Göteborg, i Stockholm och på Bråvalla festivalen i Norrköping. Roligt sommarjobb måste man ju säga!
 
Såhär ledsna blev vi när bilen låste sig automatiskt påväg hem från Bråvalla...
 
Och såhär glada blev vi när assistanskåren hittade oss haha
 

Sommarkväll

Jag är inte typen som springer. Hatar att springa och får håll efter 2 minuter. Men igår när jag var ute på en powerwalk och svängde in i motionsspåret bestämde jag mig för att testa. Och jag klarade att springa hela spåret! Vilket är ca 3,5km. Yey! Kl. 18.00 var det gratis nybörjar lektion i bugg/buggeda i Vasaparken. Åkte dit och fick hjälpa till att hoppa in som både förare och följare. Sen åkte jag, Emelie och Agnes och köpte med oss sushi, chillade hos Emelie en stund innan vi drog till f12 och dansade! Gillade verkligen det stället, skön stämning och bra musik och mycket folk ute för att vara en måndag.
 
Nästa måndag är det samma tid, samma plats igen om vädret tillåter!

Nostalgi

Sitter just nu framför gamla datorn och kollar igenom alla bilder, nostalgi på hög nivå!! De flesta passar inte att lägga upp här men några foton från Malta bjuder jag på! 2008 åkte jag och Yasmine till Malta på språkresa och lärde känna ett gäng härliga tjejer (idag fyller faktiskt Jossan år, stort grattis till dig!) En helt oförglömlig resa med många galna äventyr...
 
 

Helgen

Det har varit en fin helg! I fredags bjöd jag över några kompisar på tacomiddag. Igår firade vi farmor som fyllde 84, busade med mina kusiners småttingar och åt jordgubbstårta. På kvällen åkte jag och umgicks med kompisar på grillmiddag, riktigt trevligt! Idag har det varit helt underbart väder, så efter jag skickat in ansökan till ett jobb la jag mig och pressade på balkongen. Framåt kvällen tog jag en prommis till Emma. Grillade gott och tittade på Dirty Dancing 2- Havanna nights, såå bra!

Cabaret Kühler - bakom kulisserna

Nu ligger det ett gäng bilder från årets elevshower uppe på Kühlers facebooksida, HÄR. Fler bilder läggs snart upp på hemsidans galleri. Här har ni en härlig bakom-kulisserna-video från Stora och Lilla Cabaret Kühler! Enjoy! 
 

Striberg

Jag har precis kommit hem från några helt underbara dagar i Nora. För att förstå måste man berätta historien bakom Striberg från början haha. 1990 gick mina föräldrar ihop och köpte en stor disponent villa i Striberg, Nora, tillsammans med flera andra. Efter några år kom vi barn och alla familjer bodde ihop på landstället under somrarna och firade alla högtider där. Efter 10 år sålde vi huset som övergick till att bli ett behandlingshem. Alla vi barn har växt upp tillsammans och är fortfarande väldigt nära vänner!
 
Nu har familjen Andersson köpt ett torp precis bredvid Striberg-huset. I tisdags tog jag och Amanda bilen och åkte dit. Vi har plockat smultron, badat i Dammsjön där jag lärde mig simma som liten, grillat, ätit Nora-glass, gått på marknad och hälsat på det gamla huset (kändes otroligt konstigt att vara där efter 14 år) Vi barn ska köpa tillbaka Striberg en dag, det bestämde vi för flera år sen ♥
 
 

Bugg & Buggeda

På måndag kan ni ta en sväng förbi Vasaparken där det bjuds på gratis nybörjarkurser i bugg och buggeda!
 
18.00-19.00 Bugg
19.00-20.00 Buggeda
 
I salsans värld finns det många varianter. Det jag tycker är roligt är ”Rueda” vilket på spanska betyder ”Hjul” Man dansar parvis i en ring och en person i ringen ropar ut vilka turer man ska göra. Jag har gått och funderat på om man kan översätta det här i buggtakt så nu har jag gjort det! Jag kallar det för ”Buggeda” Alla kan vara med, det är socialt och roligt. För att kunna vara med så är det bra att ha gått en grundkurs i bugg hos oss eller varit med kl 18 så att man kan grundstegen. / Marie Nilsson, instruktör
 
 

Så coolt

 
Fredrik blev alltså vald som 117 i fjärde rundan i NHL! Här är en kort video där de intervjuar lagets Director of scouting om valet med Fredde. Morfar är så rolig " - Jag och min kungliga medalj kan ju slänga sig i väggen!" haha

Fredrik påväg mot NHL

Igår var vi hela familjen på Långbro Värdshus för att fira Fredrik som igår natt blev draftad till NHL-laget San Jose Sharks!! Han är den första svensken som laget har draftat sedan 2007 och en av endast två st svenska målvakter som draftades i år!! Det är helt otroligt, han var inte tippad över huvud taget utan var en så kallad sleeper. Men det här betyder alltså för er som inte visste (bla jag själv) att San Jose har första tjing på Fredrik och kan skriva kontrakt med honom inom några år. I helgen åker han till Kalifornien för ett tränings/välkomst läger. Jag som storasyster är så stolt så jag spricker! När jag läste smset från honom började jag nästan grina haha. Jag är så himla glad för Fredriks skull! :D