Gothia Towers

Idag var det bättre väder än igår, i alla fall uppehåll. Det verkar som att det alltid regnar här i Göteborg! Vi mötte upp familjen Flack för lunch på deras hotel Gothia Towers. Restaurangen, Heaven23, hade en fantastisk utsikt över Göteborg från 23:e våningen. Det var ett tag sen jag skrattade så mycket :) ♥ 
Sen tog vi en till sväng på stan och träffade Emelie! Köpte dock ingenting idag förutom en present till mammi som fyller snart.  


Simon & Julia


Amanda & Peter


Jacob & jag



Systrarna Kühler

Nu har vi lagat lasagne här i Fredriks lägenhet och ska sätta på en bra film. Imorgon åker vi hem med tåget vid tretiden men innan dess får vi se vad vi hinner med. Det blir kanske Universeum eller något annat skoj :) PUSS

Göteborg & West side story

Hej på er allihopa!
Ledsen att jag inte har uppdaterat er något under helgen men vi har haft fullt upp! När vi kom hit i lördags var vi och shoppade i Nordstan och Arkaden. Efter italiensk, stenugnsbakad pizza till middag gick vi och såg The three musketeers på bio. Skittöntig film enligt mig, jag höll på att slumra till i biostolen flera gånger haha.

Fika på Espresso House med mammi och Adrian inne på NK.


Försökte övertala Fredde att flytta hem...

Igår tog vi en till shoppingtur på stan medans Fredrik hade hockeyträning och på kvällen var det dags för musikal! Jag och mamma mötte upp kusinerna, deras pojkvän/flickvän, moster & morbror Flack två minuter innan föreställningen haha. Vi hann precis sätta oss innan orkestern började spela. Hela operan med dess enorma salong var fullsatt, häftigt! :) Jag hade bara sett West Side Story på film tidigare men den här musikalen var en mer modern version. Allt som allt tyckte jag att den var okej, men ingen höjdare tyvär. Den hade sina ljuspunkter och det var många duktiga artister med men jag blev inte riktigt tagen.

Efteråt hade vi bokat bord på restaurangen Stagedoor där lillebrorsorna men även Niklas och Edvard, som är med i West Side Story (och är så jäävla bra) joinade oss! :) Där satt vi resten av kvällen, åt god mat och skålade för fina Amanda vid 12-slaget, en awesome kväll! ♥

Höstlov

Yeey! Nu är det höstlov! Det ska bli så galet skönt att slippa vara i skolan den här veckan, men jag kommer inte undan plugget ändå...suck.
Imorgon bitti åker jag med lillebror och mamma till Götet! Vi är där lör-tis och ska hälsa på min andra lillebror Fredrik som spelar i Frölunda och går gymnasiet där. Samtidigt ska vi passa på att träffa och fira kusinerna, morbror och moster som också kommer dit under några dagar :) 
På söndag har vi bokat biljetter till musikalen West Side Story på Göteborgsoperan och så hoppas jag kunna träffa Emelie (som tidigare gick intensiven med mig) för en fika nån dag! :D

Var på gymet idag efter skolan btw, skittrist att träna själv och jag HATAR att springa på rullbandet. Men jag körde iaf powerwalk i uppförsbacke, maskiner (fokuserar mest på överkropp) och på slutet lite intervaller. Puh! Nu ska jag packa klart det sista och joina de andra i soffan framför filmen The Holiday. Min absoluta favoritfilm, love it! Vi hörs under helgen. PUSS ♥

Vill ha


       
Träningskläder från H&M, Stadium och Nelly.com 

Barnkonventionen 20 år

Hittade en video från 2009, SVTs sändning, när FNs barnkonvention firade 20 år. Jag var med i kören som sjöng bakom Talangvinnaren Zara Larsson tillsammans med symfoniorkestern i Berwaldhallen. Med i publiken satt bland annat kungafamiljen och på scen stod också EMD m.fl :)

Alfons & Trollkarlen

På Intiman, där kühlers elevshower ska sättas upp i vår, spelas barnföreställningen Alfons & Trollkarlen (Tobbe trollkarl). Med i ensemblen är Andre Couriaut, ett litet energiknippe som går och dansar och sjunger på kühlers! Regissör är Staffan Götestam. Ta med lille brorsan, syrran eller kusinen och gå och se den :)

Foto: Peter Knutson

Spola tillbaka tiden

Gaah vad jag längtar tillbaka till sommaren med sol och värme! Skulle göra vad som helst för att sitta brunbränd på stranden i Barcelona med en smarrig smothie i handen istället för framför datorn med plugg upp till öronen. Strandrestaurangen där hade supergoda burritos, snygga surfkillar som serverade och en dag spelade de en svensk låt, Fel del av gården (Äppelknyckarjazz) med Movits haha. 

Burlesque Fest

Tjohoo!
Helgen i Örebro var sjukt kul! Såg deras föreställning som otroligt nog var ännu bättre än sist när det var mer inrepeterat och på söndagen var det den feta burlesque-födelsedagsfesten! Det var ordnat med lokal, belysning, inredning och rökmaskin och de allra flesta hade satsat ordentligt med utklädnaden, asroligt :D En lyckad fest med superhärliga människor, tävlingar, dans och skratt. Tack igen Mandis! ♥


Nu är penicillinkuren över, men jag känner mig fortfarande inte helt frisk...grrrr! Körde en kort sånglektion idag (har btw fått ett jobberbjudande att sjunga på en 40-års fest i januari!) och jag försöker vara med och dansa ikväll i alla fall. Det är modern jazz med Val Rey Suarez som gäller och jag hoppas verkligen att jag kan dansa fullt ut! Har saknat det så galet mycket. Det är en öppen klass på Kühlers, om ni inte redan visste det. Det går att droppa in och betala bara 200:- Så kom förbi!! :) 

Att vara en bra danslärare

Jag jobbar inte själv som danslärare. Men under mina 15 år som jag har dansat har jag jobbat som danslärarassistent och har själv haft många bra och vissa dåliga lärare. Enligt mig är det otroligt viktigt att ha bra danslärare för att kunna utvecklas. Här är min åsikt om hur en bra lärare är.

Kritik
Balansgången mellan positiv och negativ kritik kan vara svår, men är avgörande för att motivera eleverna. Att ge alldeles för mycket negativt kan resultera i att eleven tillslut tappar all dansglädje (det har jag flera vänner som tyvär har gjort) men att istället bara ge massor av komplimanger kan leda till det omvända, att eleven inte riktigt tar det på allvar och känner att den inte kan utvecklas.

Att dansa med hjärtat
Jag vaknade upp ordentligt för några år sen när en lärare uppmanade oss att dansa koreografin med känsla, att berätta en historia genom rörelserna. Innan dess hade jag bara gjort stegen, men inte dansat de på riktigt. Ge associationer och dela med dig av egna tankar och känslor för att få eleverna att våga!

Förklara
Att få höra uppkomsten/historian till dansstilen eller vissa steg är alltid spännande. Något som jag också tycker utmärker pedagogiska lärare är att förklara varför man gör vissa steg/varför man gör på vissa sätt. Att man arbetar med vissa övningar för att senare kunna göra andra mer avancerade och att förklara hur musklerna hänger ihop. Detta gäller främst i baletten men även andra dansstilar och det ökar kroppskontrollen enormt.

Sist men inte minst, tappa aldrig dansglädjen själv! Dela med dig av dig själv och din dansglädje så smittar det av sig på eleverna! :D
 

Showreel Kühlers

Helg

Finally friiidayyy! Jag kom hem för ett tag sen från en shoppingsväng på stan. Köpte lite presenter till kusinen, morbror och moster som alla har fyllt år. Ikväll blir det tacos och sen lite fredagsmys med mina fina girls. Är så trött efter skolveckan och har träningsvärk sen powestep-passet jag körde på gymet igår! Perfekt med en välbehövd chillkväll :)

Imorgon går tåget mot örebro vid tretiden, jag ska nog gå och se deras revy "Hjalmars burlesque" för andra gången (galet bra!) och på söndag är det min kusin Amandas 21-års fest med temat burlesque! Tar inte tåget hem förrns måndag eftermiddag :) Det ser ut att bli en toppen helg! PUSS

Pluggtips

Har suttit och pluggat mediekommunikation i 5 timmar nu och inte ens gått igenom hälften av vad vi har på provet på fredag. Det är helt sick. Utan att gå igenom något under lektionstid har han gett oss ca 200 frågor, en massa sidor i boken och olika begrepp, anteckningar m.m. man måste kunna eftersom det kan komma frågor på vad som helst.
Återigen, jag har otroligt opedagogiska lärare i flera ämnen som varken kan samarbeta med eleverna eller planera med andra lärare!  

Tänkte i alla fall dela med mig av några plugg-tips till er innan jag hoppar in i duschen. Take care♥

  • Se till att ha tv:n avstängd och inte ha andra program uppe på dataskärmen. Det är så lätt att fastna framför annat som är roligare!
  • Ta korta pauser med jämna mellanrum och rensa huvudet. Ta en promenad, en dusch, en kopp kaffe...
  • Om det är något du måste lära dig utantill, försök att göra bilder i huvudet och sätt in texten/ordet i ett sammanhang (koppla ihop det med en tanke) Då blir det lättare att minnas!
  • Sätt igång! Det brukar alltid flyta på när du väl har börjat.

Pink

Den här tisdagen började sämst. Försov mig, bussen var försenad, vädret är hemskt och på engelskan hade vi en förvirrad vikarie som fördrev tiden med att prata om hösten...men psykologin efteråt var rolig och sånglektionen med Anna gick ganska bra :) Blev iallafall på bättre humör (det blir jag alltid när jag har träffat henne!) och hon bjöd på te och choklad. Mys ♥


För att pigga upp dagen lite extra målade jag läpparna i ett rosa läppstift (Lancôme, Color Fever Nr312) Duttade på lite läppglans från Lancôme Nr108 också för att få mer glans. Läppstiftet ser rödare ut på bilden.

Bilder från modevisning 8/10




Tattoo

Är så jäkla sugen på att göra en tatuering! På skulderbladet, handleden eller någonstans på underarmen vill jag ha något litet citat (absolut inte svalor som typ alla gör just nu). Enda problemet är att jag inte vet VAD jag vill skriva och det måste jag vara bombsäker på innan jag gör den.


4 dagar kvar

Slutade tidigt i skolan idag och sitter nu hemma och försöker peppa mig själv till att börja plugga...det går inge vidare. Kikar på tågbiljetter till Örebro istället. Jag åker dit på lördag för på söndag ska vi fira min kusin Amanda som snart fyller 21! Temat på festen är burlesque! :D Blir nog awesome, men jag hoppas att jag kan plocka ihop en bra outfit.

Gaahh jag får sån otrolig ångest över att inte kunna träna! Är inne på min 6:e dag på penicillinkuren, 4 more days...då MÅSTE jag ha blivit helt frisk annars vet jag inte vad jag gör! Jag känner verkligen hur musklerna tynar bort mer och mer för varje dag och det spritter i hela kroppen. PANIK

Working 9 to 5

Godmorgon alla söta!
Nu är jag på dansskolan och jobbar så jag slänger in ett mobilinlägg lite snabbt. Jag är värdinna här varannan söndag och jobbar som typ alltiallo. Fixar med fika i caféet, räknar kassan, ringer in vikarier om det behövs m.m. Igår var jag med Amanda och Sabine på söder och åt middag på en italiensk restaurang. Tanken var att vi skulle ha ätit på Koh Phangang men det var stängt, typiskt. Den italienska hade i alla fall jättegod mat, dock väldigt otrevlig personal...Amanda Persson från Idol satt vid bordet bredvid men vi gick aldrig fram och hälsade, kändes så dumt att störa i maten haha. Har inte följt Idol men i de få programmen jag har sett har Amanda varit grym!

Hoppas att ni också haft en bra helg. Vi hörs ♥

Gårdagen

Det blev en bra fredagkväll igår! Jag och Agnes satte oss först på Fridays i kungsträdgården och åt middag, yummi. Sen drog vi till globen och mötte upp några andra tjejer från kühlers för att se Ladies Night. Publiken fyllde nästan upp hela globen, bara en massa brudar haha. Dock var väl jag och Agnes yngre än majoriteten av de som tittade ;)
Thomas Järvheden lyfte verkligen hela föreställningen, klockrena nummer! Tråkigt nog kunde inte Brolle vara med eftersom han fick en dotter igår! Så passande :D Stort grattis! Den som fick hoppa in istället var ingen mindre än Eric Saade. Tyckte att han var skitproffsig, grymt att hoppa in med så kort varsel och göra så bra ifrån sig.

Dansarna var outstanding. Sjukt snygg koreografi av Thomas Benstem, snyggt dansat och stört snygga är de ju också.

Dansarna Thomas, Richard, Alvaro & Edin


Eric Saade


Lyckades inte få nån bättre bild på det här dansnumret, as irri...Häftig koreografi och snyggt ljus iaf!


Martin Stenmarck

Ladies Night

Usch vad isigt kallt det har varit idag. Känns redan som vinter ju :( Imorgon bitti ska jag pälsa på mig ordentligt med Uggs och stor stickad halsduk! Jag har lagt undan allt plugg för idag, ska bara göra lite styrketräning och sen slappa i soffan ikväll. 
Jag är så taggad för imorgon då jag och en kompis ska gå och se Martin Stenmarck, Thomas Benstem, Brolle och alla de andra grabbarna i showen Ladies Night i Globen :D I somras var de och repade för fullt på Kühlers. Wihiii, det ska bli så kul att se!

Framtidsplaner

Jag vill ta studenten, jag vill ut i världen och resa. Kanske till Kalifornien och lära mig surfa eller till Paris och lära mig prata bättre franska. Jag vill bli så bra jag kan på att dansa.

Planen är att jag ska söka till olika skolor, Performing Arts School och Balettakademien i Göteborg och Stockholm, direkt efter studenten. Trots att dansyrket är så osäkert känner jag just nu att det är på scenen jag vill stå. Om jag inte ens ger det en chans kommer jag ångra mig resten av livet! Jag vill bli så bra jag kan bli och se om jag kan komma någonvart med det.

Jag vill så mycket och jag vill uppleva allt nu!




I'm just a girl, trying to find a place in this world

We found love

Hej sweathearts.
Kom nyss hem från vårdcentralen där jag tog ett halsprov eftersom jag varit sjuk i tre veckor. Hade halsfluss så nu får jag äta penicillin i 10 dagar...ingen dans fullt ut på ett bra tag till alltså...kul :(
Är hemma från skolan idag, vilar, pluggar och dricker te. Yogi tea, chaite dricker jag alltid hemma, de har olika fina budskap på tepåsarna. Truth you speak, trust you get stod det på min imorse. 

Dagens låt: Rihanna feat. Calvin Harris - We found love

Photo


Modell: Agnes Lind (intensiven) Foto: Jag

Jag går sam-media-ekonomi och just nu har vi bland annat FotoA som en mediakurs. Jag kan verkligen nada men det är superkul! Bilden ovan är tagen strax efter en balettlektion för nån vecka sen och jag redigerade klart den idag. Vad tycks?

Huvudvärk

Stress, stress, stress. Så kan jag beskriva de senaste veckorna. Framförallt är det skolarbetet som lärarna i alla ämnen envisas med att bunta ihop samtidigt! Idioter. Samtidigt håller pappa på att sälja huset och leta en ny lägenhet. Lite roligt är det väl med förändring, men jag hade helst velat bo kvar i villan tills dess att jag själv flyttar om ett tag. 
Stressen har visat sig med huvudvärk, förkyldning, svårt att sova, magont m.m. Not good! Dansen har självklart blivit lidande, men jag har åtminstonde försökt vara med så mycket som möjligt. Jag har dock avbokat mina körlektioner och ska börja ordentlig med det om nått år kanske...det är ju ingen idé när jag bara ser körkortet som något att få överstökat. /Trött tjej

Söndagsplugg

Hej allihopa!
Modevisningen igår gick toppen, det var sjukt kul! Vi var på plats i Lidingö centrum vid halv 11 för att gå igenom körschemat för visningen, fixa iordning kläder och få de sista detaljerna. Sen var det en visning kl 12 och en 14. Det var mer folk på den sista visningen men på den första var det gladare publik som gav spontana applåder, härligt :) Jag har som sagt varit med några gånger tidigare och gått visningar där, men den här gången hade de byggt ut ett podium nedanför bibliotekstrappan ute på torget. Dock blev det inget dansnummer den här gången, lite synd ;)

Idag ska jag egentligen plugga heela dagen (har prov imorgon och har knappt öppnat böckerna) men jag sysselsätter mig hela tiden med annat bara för att slippa...till och med dammsuga mitt rum känns mer lockande just nu haha.
Puss&Kram

Modevisning nästa



I eftermiddags var jag och provade ut kläder för modevisningarna jag ska gå på lördag! :) Jag ska visa kläder i märken som Lexington, Boomerang, Holebrook m.m. från butikerna Båthuset och Butik Grön. Är supernöjd med de snygga höst outfitsen de hade plockat ihop åt mig. Jag har gått modevisning i Lidingö centrum tidigare, men då också med inslag av dansnummer. Blir dock inget den här gånger, men om ni har vägarna förbi på lördag, KOM! Butikerna har 20% och fina erbjudanden under dagen :) 

Run and tell that

Tired

Jag måste erkänna att jag suger på att lyssna på min egen kropp. Jag har gått med en sträckning i baksida/insida lår i över en månad nu, men dansat och strechat som vanligt = really baad! Tillslut ringde jag naprapaten Lisa på Kühlers och jag var där i måndags och fick rehab övningar. Samtidigt rättade hon också till ryggen (som jag ofta får rejäla låsningar i eftersom den är så överrörlig) och gav mina ömma muskler en omgång med massage. Precis vad jag behövde!

Igår hade jag privat sånglektion och dans på kvällen (Val Rey Suarez öppna klass) och båda gick sämst, haha. Jag är fortfarande sjuk och min kropp säger ifrån med yrsel, huvudvärk, illamående och musklerna darrar. Jag borde vila! Men dum och envis som jag är vägrar jag lyssna utan kör på och stretar emot min kropp. Reslutatet blir såklart inte bra, men jag känner ändå att jag då inte behöver få ångest för att jag missar...

Så dagens lärdom: Gör inte som jag, utan lyssna på kroppen! 

Den här onsdagen började inge vidare heller...försov mig och missade historiaprovet imorse. Så det blir bara att ladda om till omprovet, crap! Ska iaf åka in till skolan snart för att prova ut studentmössor. Sen väntar ännu mer plugg ikväll. PUSS!

Livet går på högvarv

Hej igen alla fina!
Jag drar igång den här måndagen med en stor frukost, berocca och dunkande musik! Har träningsvärk sen ragga klassen med Joao igår, grymt svettigt och roligt as usual! :) Just nu är det galet mycket i skolan och den här veckan är "hektisk" bara förnamnet. Almenackan är fullplottrad och skolarbetet staplas på så stora högar så jag knappt vet vart jag ska börja! Här har ni en del av min mördarvecka, haha.

Måndag: Plugga hemifrån, tid hos naprapaten, balettklass på Kühlers
Tisdag: Sånglektion (där vi nu jobbar med låtar till kommande auditions i vår), skriva psykologiobservation, eng uppsats deadline, modern jazz lektion med Val på Kühlers!
Onsdag: Historia prov, studentmössprovning, plugga religion
Torsdag: Skola, prova ut kläder till modevisning, plugga religion
Fredag: Skola, gymma, plugga religion
Lördag: På plats vid 10.00 och sen gå modevisning 12.00 & 14.00!
Söndag: Gå på lägenhetsvisning, plugga till religionsprovet, ragga på HOS 

Puh! Here we go! :D