Take me out tonight

Kung Fu Fighting!

Godmorgon, hade en supertrevlig kväll igår! :) Vi har alltid så kul tillsammans, love you guys<3
Imorse tittade jag på  Kung Fu Panda med Adrian, skönaste filmen! Haha. Snart ska jag till gymmet och träna, inte kung fu dåra även om det hade varit kul att testa :p Det har blivit som en vana att gymma på lördagar för mig nu. Konstigt nog känns det som söndag idag...men det är ju bara skönt att det inte är det! Nu måste jag sticka, byee!

Sushi night

Hej på er!
Mamma har blivit som en apotekare nu, hon köper hem alla möjliga sorters piller och vitamindrycker och jag har precis druckit upp någon form av mineral/kalk dryck som nog var något av det vidrigaste jag har druckit, haha. Ska snart dra mig iväg till Mimmi. Jag tror att det blir jag, mimmi, pennan, jossan och kanske yasmine som kommer och vi ska äta (egengjord) sushi till middag, mums! Vet inte hur snygga mina sushi bitar kommer bli, haha men gott blir det nog iaf :) Senare under kvällen kanske vi drar vidare nånstans, vi får väl se hur det blir! Hoppas ni får en najsig fredagkväll allihopa! <3

Godnatt

Jag måste verkligen gå och lägga mig tidigt ikväll annars kommer jag aldrig orka med dagen/kvällen imorgon. Börjar 8 och slutar tre, sen måste jag hämta bror min på skolan och är sen hemma nån timme innan jag direkt åker till mimmi. Jag berättar imorgon vad vi ska göra där för nu ska jag ta en kopp té innan jag lägger mig,
Sweet dreams!

Förebilder

Tja!
Kom hem från skolan för bara ett tag sen och har bytt om till träningskläder. Idag var jag med sabine, sofia och mathilda på öppet hus på östra gymnasiet under dagen så vi missade b-språket, skönt! Jag tyckte att skolan var bra och det var jätte fräscha lokaler, men nackdelen är att skolan ligger så långt bort...jag kommer kanske välja sam-ekonomi där men inte bland de första valen. Förlåt, jag tråkar verkligen ut er med allt prat om gymnasiet, men det är nästan det enda som snurrar runt i huvudet just nu haha.

Jag måste berätta om showen igår! Jag kan inte säga annat än att den var helt grymt bra, som namnet säger så hyllar de gamla Hollywood stjärnor som Judy Garland, Gene Kelly och Fred Astaire och gör helt enkelt sina egna tolkningar av deras shower samtidigt som de blandar in lite av sina egna nummer. Dansen och sången var helt fantastiskt och jag skulle kunna se den här föreställningen 100 gånger om. Morfar hade låtit Hanna, Kalle och Rennie fått repa på dansskolan så då hade de, snälla som dem är, bjudit oss elever på biljetterna. Det var verkligen en av de bästa musikaler jag har sett och jag rekomenderar den starkt! Nu måste jag gå, pusshej! :)

Tisdag kväll

Om ca en timme ska jag åka in till stan med Emma och se föreställningen Showbusiness - A hollywood trebute som spelas på Oscars. Känner rätt många andra som ska dit och titta, hörde också att morfar ska komma även fast han har sett den förut. Men som sagt, den ska tydligen vara jättebra! Det är kul att pigga upp vardagen ibland och inte bara ha dans och plugg som annars gäller ;)
Bye <3

Onödigt

Hello alla söta! Jag har varit lite busig idag och struntat i de sista lektionerna eftersom de är så otroligt viktiga!...not. Livskunskap, klassråd och eget arbete har de bara lagt in för att fylla ut schemat, det har de till och med erkänt. Så jag kände att jag lungt kunde gå hem istället. Men jag måste faktiskt göra matteläxan och plugga engelska nu...suck.
Igår fick jag ju massage av mor min i över en timme! Det blir som sagt inte så ofta som hon masserar mig eftersom hon är så trött på det efter en hel dag av massagepatienter, men igår fick jag det och hon försökte också göra min tå-led bättre, vilket inte alls var lika skönt! Det hjälpte en aning men jag har fortfarande ont om jag anstränger tån. Så nu får jag gå runt med extra sulor och crocs skor här hemma, haha. Nej, nu måste jag få nånting gjort innan jag åker till dansen, idag är det balett och modernt som gäller! See ya

Ishalt

Tjo!
Under förmiddagen idag gjorde jag absolut ingenting utan tog en välbehövd sovmorgon och tog det bara lungt. Påväg till gymmet på eftermiddagen halkade jag och satte mig rakt ner i en vattenpöl, aj aj! Längre fram gick en tant med sin hund men hon verkade inte bry sig om stackars mig utan fortsatte i lugn takt förbi mig när jag för andra gången halkade till på den ishala trottoaren...haha. När jag efter tag kom fram till gymmet sa de att det bara var öppet en halvtimme till så jag och emma fick köra riktigt intensivt den lilla tid det var kvar. Jag tränade bara på rullbandet och cykeln och gjorde sen lite mer styrketräning när jag kom hem.
Så nu har jag duschat, ätit middag och klätt på mig och ska fixa mig iordning det sista för att åka in till stan. Där ska jag träffa Jenny a.k.a Pennan och sen får vi se vad vi hittar på, vi tänkte först fika men det kanske blir bio istället. PUSS!

Showbusiness




Fick nyss ett mail från dansskolan där det stod att de har fått gratisbiljetter till föreställningen Showbusiness på Oscars teatern med trion Karl Dyall, Rennie Mirro och Hanna Lindblad. Om de har några biljetter kvar så ska jag gå och se den på tisdag kväll med Emma! Har hört att den föreställningen ska vara grymt bra och Karl, Rennie och Hanna som alla tre var med i Singing in the rain är ju super duktiga tillsammans :) Hoppas det finns biljetter kvar!

Helg!

Har precis ätit (slängt i mig) tacos som var middagen, det har blivit så att jag oftast stressar i mig maten, även fast jag inte har bråttom, not good! I skolan vissa dagar ligger våra lektioner så dåligt så att vi måste kasta i oss lunch på fem minuter innan nästa lektion börjar, hatar det. Aja, dagen har gått hyfsat fort och vi gjorde ju godkänt delen i ekonomi provet. Man kan inte kalla det en g-del, det var liksom 4 sidor långt och frågor som lika gärna kunnat vara mvg frågor! Jag hoppas att det gick bra iaf...det känns väldigt skönt att det är helg nu, veckorna bara flyger iväg!
Hade så gärna velat gå på Chris Browns konsert ikväll, men jag tar inte tag i saker ordentligt så det har inte blivit av att boka biljetter! Nästa konsert har jag bestämt att jag ska gå på, haha.
Have a nice friday!


Jobbigt värre

Hejsan svejsan.
Det här med gymnasievalet är riktigt jobbigt faktiskt. Eftersom jag inte vet vad jag vill jobba med sen så vill jag istället välja en bred linje som jag själv kan tycka är rolig att gå under de här tre åren. Jag har fastnat för Kärrtorp skolan. Jag var där på öppet hus igår och blev ännu mer övertygad om att det är där jag vill gå! Östra gymnasiet, Södra Latin och Värmdö ska jag gå och titta på också innan jag bestämmer mig helt men det lutar ändå åt Kärrtorp...Sam-ekonomi-media, Sam-media och Sam-ekonomi är de linjerna jag är intresserad av där iaf. Innan så hade jag ju tänkt söka dans till Kungliga svenska balett skolan men jag känner att det är lite för seriöst för mig, jag vill såklart kunna jobba som dansare om det går i framtiden men jag vill ändå ha en annan utbildning också. Det räcker nog med dansen på Kühlers som är ca 8 timmar/vecka i vanliga fall :p Balett dansös på operan är ändå inte det jag vill bli!
Men nog pratat om gymnasiet, haha. Btw så hoppar jag över dansen idag, känner lite ångest men jag måste verkligen plugga. Dessutom har jag skadat stortå-leden på något sätt, det gör till och med ont i den när jag går, så att dansa (speciellt balett) är nog inte så smart om den ska bli bättre. För att kompensera att jag missar träningen tänkte jag istället köra lite styrke-övningar här hemma efter middagen nån gång, om jag orkar. Det här inlägget blev kanske tråkigt såg jag nu, men men. Jag måste bara få skriva av mig ibland, haha.


RENT

RENT musikalen måste vara den bästa musikalen som någonsin gjorts! Alla låtar är så galet bra, får rysningar genom varenda en!
Love it.

Aldrig mer Myrängen

Söndag morgon, sliten och trött. Hade jätteroligt igår, kvällen började med förkrök hos Jessica med malin, lollo, cissi, jessica och emsson. Efter ett tag drog vi sen vidare till en fest i myrängen där det var riktigt röj! Det var en kille som fyllde 21 och det var packat med folk där. Träffade på en massa trevliga personer och hade super kul :) Sen blev det ju då dags att ta sig hem och då började den jobbiga biten. Bussarna hade slutat gå så jag och emsson gick i över en timme i kylan utan att veta riktigt om vi var på rätt väg. Tillslut kom vi iallafall fram till en annan bussstation men nej, nej. Inga bussar gick därifrån heller. Gå hem därifrån skulle tagit över en timme till så vi fick ringa taxi. Tråkigt avslut på kvällen kan man väl säga. Aldrig mer fest i myrängen! Är inte säker på vilken tid vi kom hem till emma men vi gick och la oss nästan direkt.

Så nu sitter jag här i gårdagen kläder och funderar över om jag ska orka ta mig till dansen eller ej. Idag har vi street som är sjukt tråkig, iaf med den läraren vi har. Det känns så onödigt att åka in...men jag får se hur jag gör. PUSS! 

Gymmet

Halloj!
Var ju som sagt hemma igår och tittade på Let´s dance, jag har verkilgen ingen ork på fredagar. Laila var ialla fall hur duktig som helst, hoppas att hon vinner! Magnus var också bra tycker jag, men Blondinbella och Kitty däremot blir jag bara nervös av att titta på..de är bara för mycket!
Vaknade med en hemsk mensvärk imorse men jag tvingade mig själv att gå till gymmet med Emsson ändå. Cyklade en halv mil, gick på trampmaskin 45 våningar och körde några maskiner. Jag mådde mycket bättre efteråt och istället för att gå direkt hem så tog jag en omväg och gick en promenad på en halvtimme också, good work! :)
Nu måste jag plugga So, tråkigt nog. Vi har ett jättestort ekonomi prov på fredag. Ska försöka hinna plugga under nästa vecka men det blir nog inte så mycket eftersom jag har dans träning as usual och ska på öppet hus. /F

Ensam tjej

Tja!
Har precis tagit en varm dusch, tvättat håret och smörjt in mig med hudlotion. Jag hade tänkt att slänga mig i soffan nu och titta på Let´s dance med en påse naturgodis, mums! Mathilda den godisgrisen tvingade med mig till konsum för att köpa godis men eftersom jag vill vara lite nyttig av mig köpte jag istället naturgodis :) Mamma har åkt till Örebro till hennes syster (moster) och mina kusiner med hennes kompisar, men jag fick inte följa med. Har inte träffat kusinerna Amanda och Simon sen i höstas, that sucks! Pappa, adrian, fredrik och hans två kompisar är här och emsson svek mig för hon orkade inte komma hit, haha. Så ikväll är jag ensam tjej här hemma. Trevlig Fredag!

Ugg is the shit

Ugg-skor är ju extremt populära, men nu har jag hört att skorna är dåliga för fötterna eftersom de inte släpper in någon luft till fötterna och några kändisar har tydligen fått svamp infektioner på grund av det. Groose! Men å andra sidan är väl inte kalla sneakers eller högklackat speciellt bra för fötterna heller. Dessutom använder ju kändisarna skorna i sommarvärme så då är det inte så konstigt. Tror inte det är så stor risk att vi här uppe i norden drabbas om man inte använder skorna regelbundet. Så jag tänker iaf inte avskräckas för att några få personer fått det utan fortsätta att använda mina otroligt sköna och varma ugg skor! :)


Torsdag

Hej på er!
Idag var det en lång skoldag, började 8:20 och slutade halv 4, trist. Vi hade en jätterolig vikarie igår på no:n, han berättade hela sin livshistoria och sjöng elvis låtar men kunde ingenting om det vi höll på med haha. Tråkigt nog hade vi inte honom idag för Johanna var tillbaka.
Jag har träningsvärk i ryggen och rumpan sen baletten och jazzen igår, som för övrigt var superolig men jobbig! Man känner verkligen hur otränad man blir under bara några veckor om man inte håller uppe med dansen. Imorgon har vi bip-test på idrotten och jag blir trött bara jag tänker på det. Springa fram och tillbaka i gympasalen tills man blir svimmfärdig är inte riktigt min grej. Usch!
När jag kom hem gjorde jag mig själv en smarrig fruktsallad med youghurt, kokt ägg och en kopp te. Jag tänkte också läsa igenom franskan men kom inte längre än att slå upp boken, jag tar tag i det senare istället :p

Södra Latin

Den här dagen har varit riktigt chill för vi hade inga speciellt jobbiga lektioner och slutade 14:10. Den enda dåliga var att vi har fått tillbaka våran gamla bildlärare som är en labil perfektionist så det känns som jag garanterat kommer sänka mig från mitt mvg :( Jag har träningsvärk i ryggen sen dansen igår då vi körde jättemycket styrka så det är skönt att få vila upp sig en dag. Jag ska passa på att hinna plugga en del franska och so..men jag ska först försöka hitta en bra låt som jag ska göra ett dans solo till för att söka dans på Södra Latin. Jag kommer i andra hand för att jag inte bor i stockholms kommun och dessutom så tar de bara in 14 personer, det är alltså inte så stor chans att jag kommer in, men jag vill mest söka för att det är en bra erfarenhet och så. Någon som har ett förslag på en bra låt? :)

Behöver fixa mina naglar också, oj nu blev det mycket jag ska hinna med så jag får nog sätta fart. Ha det bäst!

Svårt att förstå

I fredags såg vi klart filmen Missisippi burning på so:n. Den bygger på en sann historia om hur missisippi såg ut under apartheid tiden, om hur självaste polisen och ledarna där mördade svarta. Filmen visar vilken syn man hade på svarta männsikor under den tiden och hur hemskt de behandlades. Vi såg också Guds stad för inte så länge sen som handlar om våldet där under 60-70 talet och tidigare har vi också sett en svensk film som handlar om en tjej som knarkar och den var så sjukt äcklig. Vi tittar alltid på sånna här filmer i skolan som man mår riktigt dåligt av, men det kanske är bra ändå att få se...även fast man vill blunda för att sånt här verkligen har hänt och faktiskt händer runt om i världen nu också!


Middag med brudarna

Hejsan! Igår efter middagen så åkte jag och emsson in till stan för att fika. Egentligen ville vi festa men det är ju alltid så dött här, ibland hatar jag att bo här! Men, men vi åkte i alla fall till café fåtöljen på götgatan. Beställde en té och rabarber paj med vaniljsås, mumsigt! Där satt vi ett bra tag och pratade på om allt möjligt, men mest om gymnasiet. Jag känner verkligen ångest över att välja rätt och det känns ju som man är tvungen att välja hela sin framtid nu!
Imorse var jag med pappa och Adrian och kollade på Fredriks hockey match, de spelade jättebra och det slutade 5-1 till Huddinge! :) Jag måste verkligen börja titta mer på deras matcher för det är faktiskt riktigt kul när de är så duktiga. Vi åt donken till lunch (usch) innan vi åkte hem och sen tog jag en välbehövd power nap i soffan.

Nu ska jag göra mig iordning för att åka iväg till stan, vi malta tjejer ska äta middag på Fridays för Norrlands-Lisa har kommit till stockholm idag :) Imorgon åker hon vidare till Thailand med hennes mamma och behöver jag ens säga att jag är avundsjuk? Jag får ta och hålla mig några månader till för då ska vi dit över jul-nyår!
Imorgon är det måndag och dansen börjar igen! xoxo

 Världens sötaste Lisa

Yoga

Hej på er! Om drygt en timme kommer jag och emsson stå och göra bland annat solhälsning, krigaren och en massa andra yoga-övningar, haha. Nej men det ska bli kul, det blir andra gången för mig jag tränar yoga. Efter det ska vi hem till mig och duscha och fixa oss, sen får vi se om vi drar ut eller inte. Jag vill helst festa ikväll, men å andra sidan är jag extremt trött, jag kunde inte ens hålla ögonen öppna under franskan idag som var sista lektionen, jag somnade i böckerna. Puss! 

Twilight

Tja!
Imorse var jag på gymet i ungefär 1 ½ timme med emma. Det kändes riktigt bra att få lite träning igen, jag glömmer bort hur skönt det är när jag inte inte tränar så intensivt under lov, jag är väldigt lat ibland så det är väl tur att dansen börjar nästa vecka så jag får fart på mig själv igen. Efter träningen bokade vi också in oss på ett yoga-pass på fredag, har bara provat på det en gång förut och då tyckte jag att det var jättebra, det är ju alltid kul att prova på nya saker!
Sen har jag varit hos emsson under dagen och vi har tittat på filmen Twilight så nu är jag väl också frälst haha, nästan alla som jag känner som har sett den säger att de blir helt besatta av den och läser om böckerna/ser om filmen flera gånger. Jag tyckte att den var bra för att inte tala om hur snygg Robert Pattinson är, men besatt vet jag inte riktigt om jag blev, haha.
Imorgon är det skola igen men det är ingen mjukstart här inte 08:20 börjar jag och slutar 15:40. Det var allt för mig
PussHej!





























Fika med Elli

Hejsan svejsan, just nu är jag så grymt trött så jag håller på att ramla av stolen! Jag ska gå och lägga mig när som helst men tänkte ändå berätta lite kort om idag. Jag mötte upp Ellinor vid tre tiden och vi åkte till gamla stan till fiket kronan. Det var stört varmt därinne och mycket folk men vi stannade kvar i nån timme och åt sen lunch, mysigt :) Efteråt traskade vi mot centralen i snöstormen, gick runt i några affärer ett tag och vi enades om att vintern borde ta slut nu när jul och nyår är över! Usch vad jag längtar till våren eller att komma bort från sverige över huvud taget.
Jag försökte iaf få med mig henne hem till mig på middag men hon hade en del att plugga så jag fick åka hem själv ändå. I övermorgon börjar ju skolan och jag känner mig redan skoltrött! Prov nästan direkt när vi kommer tillbaka och val av gymnasium är inte direkt något att se fram emot. Nej nu måste jag hoppa i säng, jag ska upp vid 10 imorgon och träna på gymet med emsson! Det har varit alldeles för lite träning under lovet känner jag. Godnatt! <3

Grattis brorsan

Home sweet home! Ja, nu är vi hemma igen och det känns som vi var borta mycket längre än bara 2 dagar, vi åkte ju faktiskt igår. Huddinge laget kom 2:a i hela turneringen! :D Totalt var det 48 lag som spelade och dem spelade 12 matcher var. Fredriks lag vann 10 matcher, 1 förlorade de och 1 spelade de oavgjord, grymt jobbat! Jag och mamma såg ju bara tre av matcherna för vi kom dit igårkväll men det var riktigt kul att se och fredrik var jätteduktig i mål. Vi hann inte se så mycket av göteborg förutom när vi gick ut på restaurang och åt. På hotellet där vi bodde fanns också en massa hundägare och hundar som bodde där under tiden det pågick någon sorts hundtävling, shit vad jobbigt det var! Jag vaknade flera gånger av att hundarna skällde och väsnades! Jag försökte sova nu på tåget hem också men det gick inte alls, jag måste komma ihåg att köpa åksjukepiller nästa gång vi åker nånstans.

Jag hade tagit några bilder med min kamera men klantig som jag är så råkade jag radera alla! Så jag fick ta de här från mammas kamera som inte alls var lika bra..aja här är de iaf när de tar emot pokalen! (Fredrik i mitten med mössan på ena bilden) Det var självaste Leif Loket Olsson som delade ut priserna, haha.

 

Moster på scen

Här är en video på när den skottländska sångaren Barry Banks ska uppträda med låten O helga natt i Örebro för över 2000 i publiken. Men då kommer min moster (som spelar tanten Astrid Höök) in och avbryter, haha.

I will sing you to me

Jag måste bara tipsa er om den här filmen om ni inte redan har sett den! Australia såg jag på bio igår med Sabine och den var hur bra som helst! Den har verkligen allt en film ska ha, den är romantisk, spännande, sorglig och rolig och dessutom är skådespelarna jättebra. Det var den bästa film jag har sett på länge. Se den!

Segeltorpsrevyn och packning

Tja! Kom precis hem från restaurang Skutan där vi åt med morfar, mormor, farmor och christian. Innan så var vi och såg Segeltorpsrevyn som spelas här. Jag har själv varit med som dansare där några år men de senaste revyerna som har varit har jag tackat nej till för det blir alldeles för mycket att hinna med tyvär. Jag känner de som är med och dansar i revyn eftersom alla går eller har gått på dansskolan. En av tjejerna, Hanna, går i min dansgrupp och en av killarna, Richard är min danspartner i vanliga fall. De var iaf jätteduktiga och hela föreställningen var rolig och bra! Men man får såklart en himla lust att vara med igen.
Fredrik, min lillebror och hans hockey lag har nu tagit sig vidare till slutspel nere i Göteborg! I turneringen är det lag från hela Sverige och hittils har Huddinge vunnit alla matcher, så lite stolt blir man ju ;) Jag och mamma ska åka ner dit imorgon bitti och se på matcherna, sen åker vi hem igen med fredrik på måndag. Jag är faktiskt dålig på att komma och kolla på deras matcher, det var länge sen nu.
Så nu ska jag gå och ta en dusch innan jag börjar packa mina grejer. Tåget går 9 från centralen imorgon så det blir att lägga sig tidigt ikväll! PUSS

2009

Hej alla slitna och trötta människor! (inklusive mig)
Hade super kul igår, först på middagen där åt vi jättegod förrätt - avokado med räkor och skagenröra, varmrätt - biff och potatisgratäng och efterrätten som bestod av 6 olika sorters bärpajer! :) Även hos mimmi var det riktigt roligt, träffade på några kända ansikten men också mycket nytt trevligt folk. Det enda tråkiga var att jenny inte mådde så bra men tydligen hade det inte med alkoholen att göra utan hon har åkt på vinterkräksjukan, typiskt på nyårsafton och allt! Jag hoppas också att jag själv inte blivit smittad för då kan jag ju säga adjöss till göteborg den 4:e.
Vid tolv slaget gick alla ner till djurgårdsbron, där var det jätte mycket folk, och utsikt över himlen som lystes upp av alla fyrverkerier och champagnen sprutade som bara den! Efter det blev det svårare att hitta någon efterfest för de flesta hade spårat ur eller låg för långt bort, lite synd eftersom man för en gångs skull kan festa hela natten. Jag och mimmi stapplade i alla fall hem till henne vid 3 tiden glada men trötta :)

Nu är jag hemma igen och ska bara ta det lungt idag, tvätta ur all champagne och hårspray från håret och ta hand om mina sargade ben och fötter (gå inte i klackar på nyårsnatten säger jag bara!) Jag är mer sliten för att jag fått för lite sömn än drickan igår. Jag tror jag sov typ 4 tim för mimmis galna katter sprang runt i hela huset och trampade runt på mig när jag försökte sova, haha. Jag ska ta och bada & basta nu sen bara vila upp mig så jag får tillbaka krafterna! :)

Jag orkar faktiskt inte skriva en hel års resumé men 2008 har varit ett riktigt händelserikt år. Det här året har gått väldigt fort också, och lika fort kommer väl år 2009 gå. Sommaren 08 var den bästa sommaren i mitt liv, hittils. Jag har lärt känna så många nya underbara personer under året som gått, vilket jag är väldigt glad för! Alla mina kompisar har verkligen betytt mycket för mig. Det här året har varit fantastiskt och jag tror och hoppas att 2009 ska bli minst lika bra! :)