Oliver & gänget

Igår hade barnen på danslägret sin uppvisning och de var superduktiga! Med i publiken bland alla föräldrar satt även en tjej som sökte små dansare till ett barnprogram som börjar sändas på SVT barnkanalen i höst. Spännande! Den här veckan har varit fylld med dans, sång, teater, lekar, skratt, god mat och massa annat. Hoppas att vi ses igen nästa sommar! :)

Kühlers dansläger

Igår och idag har jag jobbat som assistent på Kühlers musikalläger för de yngre! Under hela veckan har de dansat, sjungit och fått spela teater och tillsammans satt ihop en mini-musikal baserad på disneys Oliver & gänget. Vi såg filmen idag också, så himla bra! Imorgon är det avslutning och föreställning för föräldrarna, det kommer bli en succé, de är fantastiska! Idag frågade vi hur de tyckte att lägret har varit och många sa "Det var alldeles för kort" "Önskar att det vore dansläger hela sommaren!". Vilket toppbetyg :)
 
 
Vi kör lekar i Tegnerlunden, gullungar!
 
 

Exercise is not a punishment for eating - it's a reward

Jag började dagen med en sväng till gymmet med Emma och Fredrik. Efter några km på bandet visade Fredrik oss magövningar som de gör på hockeyfysen- galet jobbigt! Sen körde jag så många chins och dips som mina svaga armar orkade haha. Nu ska de jäklar bli lite biffigare! Jag tyckte liksom att det var jobbigt att stå i "berget" på yogan igår...inte okej! Idag har jag även lagt upp mitt dansschema inför hösten, förhoppningsvis kommer jag att hinna med 6-7 klasser i veckan. Imorgon jobbar jag på Kühlers dansläger för de yngre. Det ska bli superkul!
 

LYCKA

Midsommarafton

Vi fick en underbar midsommar och vilken tur att inte vädret svek oss! Vi var runt 25 pers som åt sillunch, körde stafetter och tipsrunda (mitt lag vann!), grillade, gjorde blommkransar och dansade! På kvällen tändes en brasa och så satt vi på deras enorma altan och sjöng allsång till Christoffer som spelade gitarr! :D  

Glad midsommar!

Varje midsommar har vi som tradition att fira tillsammans med familjevänner som vi känt sen vi var små! Förra året firade vi midsommar hos oss i villan (åh vad jag saknar huset) men imorgon ska vi vara hemma hos Anderssons ute i Saltsjö Boo :) Den här sommaren känns det konstigt nog som om jag verkligen kommer att få ett sommarlov! Det blev inget jobb i Paris eftersom det var så kort varsel att hitta boende och åka dit. Nästa vecka ska jag däremot jobba på Kühlers dansläger, vilket kommer bli toppen! Men utöver det ska jag bara övningsköra och leta deltidsjobb till hösten. Jag hoppas på många grillkvällar med vännerna, picknick, utflykter till skärgården och massa annat skoj. Den 10 augusti åker jag till Prag med mamma som ett härligt avslut på sommaren ♥
 
 

Norma Jeane

Jag fick boken Blonde i studentpresent och har snart läst hälften av den 862 sidor långa berättelsen om Marilyn Monroes liv. En fruktansvärt hemsk historia men bra sommarläsning!

Audition i Göteborg

Nu är jag hemma i Stockholm igen och har packat upp väskan. Jag gick inte vidare till slutprovet vilket jag förstod redan innan, konkurrensen var otroligt hård och många sökande hade helt fantastiska sångröster! Jag fick ingen feedback men känner själv att det framförallt är sången och även teatern som jag måste jobba på. Därför kan jag nog behöva ett år på musikallinjen här i Stockholm och jag ser fram emot det! Men självklart är jag besviken på mig själv efter audition, det är tungt att inse att man inte duger. Det känns som ett slag i magen och luften går ur en. Men nu får jag inte deppa ihop för mycket! Jag gjorde mitt allra bästa.  

Glädjespridare på SYTYCD

Check

Gårdagens audition kändes bra, det var sång och dansprov och många där som jag kände igen från PAS audition. På kvällen jag satt i över en timme och uppdaterade hemsidan och fick tillslut veta att jag gick vidare till nästa prov som är imorgon!! Det känns riktigt skönt att få en vilodag, mina muskler (framförallt ljumskarna) är stela och jag behöver gå igenom koreografierna/sångerna lite till. Imorgon kör jag järnet, 110% och så får vi se hur det går! Puss

Summerburst ångest

Jag kommer ihåg förra årets Summerburst som om det var igår! Det var strålande sol och stekhett, grym musik och helt galen stämning! Det var helt enkelt oslagbart. Och det var en av anledningarna till att jag och vännerna inte köpte biljetter till årets festival. Men när jag såg direktsändningen på tv fick jag lite ångest ändå haha...nästa år då jäklar ska jag dit igen! 

Summerburst 2011

Summerburst 2012...

Every little step

Hej på er!
Nu har jag landat i ett regnigt Göteborg och flyttat in i lillebrorsans lägenhet. Han är dock inte hemma så jag får bo här själv de närmaste dagarna! Imorse såg jag en auditiondokumentär om en uppsättning av Chorus Line på Broadway och därefter början av filmen Dirty Dancing 2 (det kan ju inte bli bättre uppladdning inför morgondagen!)  Sen har jag ägnat eftermiddagen åt att irra omkring i Nordstan för att köpa småsaker och lite nytt till lägenheten, vilket behövdes :D Och imorgon börjar alltså audition till Balettakademien här i Göteborg! Just nu känner jag mig hyfsat lugn, kanske för att jag inte förväntar mig att gå så långt, tycker mest att det ska bli spännande och roligt! Men imorgon känner jag nog annorlunda haha. 

Framtiden

Jag åkte aldrig in till stan och köpte väskan jag la undan...jag bestämde mig för att hålla mig tills jag åker till Prag med Mamma eftersom shoppingen är så otroligt billig där! Den 10 augusti åker vi dit, det ser jag verkligen fram emot! Idag har jag istället svängt förbi pappsen och hämtat dansskor, på lördag går tåget till göteborg och audition till balettakademien börjar på måndag. Jag förstår att det kan vara lite krångligt för er att hänga med men det här är de musikalutbildningarna jag har sökt:

Performing Arts School, 3 årig linje på heltid, Göteborg (Jag kom in på förb. ettåriga linjen)
Balettakademien, 1 årig linje på halvtid, Stockholm (Jag blev antagen)
Balettakademien, 3 årig linje på heltid, Göteborg (Audition börjar på måndag)

Så OM jag skulle komma in på BA i göteborg, vilket jag dock inte förväntar mig, väljer jag självklart den linjen men annars går jag utbildningen här i Stockholm till hösten. Mest för att det är ett lättare alternativ då jag slipper leta jobb och lägenhet! Anledningen till att jag inte har sökt enbart danslinjer är dels för att jag vill utvecklas inom sången och teatern också, men även för att det finns fler jobbmöjligheter efteråt!

Ångestblandad förtjusning

Dagen efter studenten började med frukost bestående av left overs från buffén, såå gott! Invigde mina nya koppar från lexington också, en utav studentpresenterna. Efter en snabbis in till stan för att lämna noter och lägga undan en väska så har jag kollat igenom foton och lyssnat på låtar från gårdagen, läst hälsningarna i studentmössan, fått en klump i halsen och laddat ner arbetsförmedlingens app (haha). Det är så konstigt det där, att jag var överlycklig igår och alldeles sentimental idag...jag kommer sakna alla fina i klassen!

Student 12/6-2012

Studenten var en av de bästa dagarna i mitt liv, ren lycka! Champagnefrukosten var perfekt och utspringet kändes nästan overkligt, helt fantastiskt. Flaket var grymt roligt när musiken väl kom igång och mottagningen var hur bra som helst; god mat, fullt med släkt och vänner och underbara presenter! Jag har nog fortfarande inte förstått det än, nu är det över! Jag kan inte vara mer tacksam och glad ♥




Imorgon smäller det

Sitter just nu på bussen till skolan...det här blir allra sista gången! Jag är med i skolkören som ska sjunga på ettorna och tvåornas skolavslutning. Men imorgon tar jag STUDENTEN!! Helt galet :D jag har varit och fixat naglarna och idag ska vi förbereda en massa inför morgondagen. Jag har en känsla av att jag inte kommer kunna sova en blund inatt, som ett litet barn innan julafton!

Diamonds are a girl's best friend

Eftersom moster, morbror och kusinerna inte kunde komma till Stockholm på tisdag så fick jag en studentpresent av de igår! Ett par underbara örhängen från Thomas Sabo som stod högt upp på önskelistan! :D

Studentfirande i Örebro

Nu är jag, Adrian och mamma i Örebro och har firat min kusin Simon som har tagit studenten idag! Ett stort grattis till dig och även till fina Yasmine som jag tyvärr inte kunde vara med och fira!

Det stora dansmötet

                           

Den 19 augusti är ett viktigt datum. Då anordnas nämligen ett möte för att komma fram till bättre arbetsvillkor och löner inom dansbranschen! Eftersom det här troligtvis handlar om min framtid så kommer jag självklart dyka upp! Gör det du också, alla åsikter är viktiga :) Mer info hittar du på deras face-sida.

Är du en lycklig och stolt dansare som ibland stöter på svårigheter med löneförhandling?
Välkommen...

Har du världens mest lysande karriär som yrkesdansare bakom dig, just nu och framför dig?
Kom kompis!

Är du nyutbildad men känner dig osäker och lite rädd för yrkeslivet, vad tar man betalt, vad ska man fråga?
Du är inte ensam...

Är du, eller kanske varit, yrkesdansare som tänker " det där funkar inte, man har försökt förut att göra något åt arbetsvilkor och löner för dansare"
Wow kompis...

Har du fullbokad kalender men tomt på kontot?
Det är hit du ska komma!!

Samtal från Paris och balettakademien nästa

Den här dagen har varit fantastisk! Den började med att klassen möttes upp i skolan för att måla lakanen till studentflaket. Vi kämpade i flera timmar och de blev jättebra! På den ena skrev vi "Vi är som Grekland, bra på att festa, dåliga på ekonomi"...klockren haha. Sen under lunchen fick jag ett samtal från en restaurang i Paris som erbjöd två månaders jobb i sommar!! Jag blev helt paff när personen i luren började prata på franska så jag bytte ganska snabbt till engelska haha. De skulle ringa igen ifall det går bra att jag jobbar endast hela juli månad, så vi får se. Hoppas, hoppas, hoppas :D Men jag är som sagt bara glad att de ens hörde av sig! Senare under eftermiddagen fick jag även beskedet att jag har blivit antagen till balettakademiens musikallinje här i stockholm!! Jag är så otroligt glad och lättad! Nu behöver jag inte känna någon press inför den kommande audition i Göteborg eftersom jag har en utbildning klar till hösten! Jag avslutade denna grymma dag med att åka och handla lite inför studenten med mammi. Life is good :)


Hemmafru

Idag har jag hunnit med massor! Klockan ringde tidigt imorse och jag åkte till skolan för att få mitt betyg i Foto, kirrade ett MVG även där! Score! Det känns dock ganska segt att bara gå och vänta nu i en vecka till studenten eftersom vi inte har fler lektioner...På vägen hem köpte jag lite nödvändigt i stan och jag hittade även födelsedags/student presenter till vännerna. Resten av dagen har jag ägnat åt städning! Jag har verkligen städat som en tok i hela lägenheten i flera timmar och känner mig som en riktig housewife haha. Men nu har jag ätit sushi till middag med mamma och tänkte slänga mig ner i soffan med en stor kopp mango te och bara vara ♥
       

Kühlers stipendiat 2012

Agnes Lind


Cabaret Kühler. Foto: Christer Kitte Klasson

Last 2 weeks

Hej alla fina!
Nu har det ekat tomt här i bloggen i nästan två veckor vilket beror på kaoset som varit. Men nu är allt skolarbete slut, finito och på tisdag nästa vecka tar jag studenten! Det känns helt underbart!! Det är mycket som har hänt den senaste tiden: Jag gjorde audition till balettakademiens musikallinje här i stockholm och teatern gick överraskande bra för min del (jag har ännu inte fått reda på om jag blivit antagen eller inte), Loreen gick och vann hela Eurovision song contest (!!!), jag har firat vänner som tagit studenten och i helgen var det genrep och föreställningar med Kühlers på Maximteatern.
 
I årets Cabaret Kühler medverkade jag som sagt bara i finalnumret där jag sjöng solo och var med i koreografin. Det kändes såklart ovant att se alla i intensiven springa in och ut på scen hela showen medans jag själv hjälpte till med snabb-byten, men det var otroligt kul att göra finalen och kunna ge 100% där. Gårdagens två fullsatta föreställningar bjöd på sprakande nummer och fantastiskt duktiga dansare. Morfar Lasse kom och tittade på den första showen och hördes som vanligt ända in bakom scen :) ♥ Årets stipendium på 10.000kr gick till Agnes Lind, ett stort grattis till dig igen!


Intensiven laddar inför andra akten igår