Studenttider




Wohow! Idag tog min barndomsvän Amanda studenten! Jag, Rickard och Alex åkte in till Nacka gymnasium men missade precis utspringet...vi blev i alla fall 9 st som åkte med på hennes flak och det var så jäkla kul!! Vi åkte runt i stan och runt sergels torg i över två timmar och skrek som galningar. Åh vad jag längtar tills det är min tur om ett år :D
När vi kom hem till henne duschade vi av oss och därefter bjöds det på grillat och en massa annat gott, mums! Amandas mamma Carole höll ett jättefint tal också. 

Imorgon ska jag på sista lektionen i skolan sen är det finito, inget mer, sommarlov! Ska möta upp Yasse efter det för att gå på två andra studentmottagningar :)
Nu väntar sängen, är helt slut efter den här dagen! Godnatt!

Funderingar

Det här var troligtvis den sista Kühlers-showen jag var med i. I 12 år har jag dansat och sjungit i elevföreställningarna...känns lite sorgligt...men jag vet inte helt säkert hur det blir i höst. Jag skulle vilja ta öppna klasser med olika lärare för att gå efter vad jag själv behöver utvecklas i. Det känns som om jag liksom vill gå vidare och komma någonstans nu, utvecklas mer och verkligen fokusera på mig själv. Jag vill också satsa mer på sången och få lite mer tid för vännerna. Men å andra sidan får man mer motivation av att dansa i en grupp och får många fina vänner samtidigt...Shit vad det är svårt att välja


Foto från 2010: Robert Edman


 

Cabaret Kühlers 2011

Idag var jag ledig från skolan så jag har bara tagit det lungt och återhämtat mig efter gårdagen! Igår hade vi nämligen dubbla elevföreställningar med Cabaret Kühlers! Vi i intensiven var på Maximteatern från 10 på morgonen och repade så vi spenderade alltså drygt 13 timmar där igår.

Första föreställningen gick rent åt hel*ete för mig haha. Exempelvis då vi avslutade första akten med ett modernt nummer av Val Rey Suarez, där jag efter typ en 8:a fastnade med håret i Adrians skjortknapp när vi skulle göra ett lyft. Det tog ca 10 (låååånga) sekunder innan jag ryckte loss mitt hår och därefter tappade vi bort oss helt i vår första del....Det är en av de värsta tabbarna jag gjort på scen. Många i publiken hinner inte uppfatta sånt, men för en själv är det hemskt!  
Andra föreställningen gick mycket bättre och jag tog verkligen ut allt som jag någonsin kunde i alla nummer! Det var fullsatt på båda showerna, men på sista var det otroligt tryck i publiken. Underbart! :D
Årets stipendiat blev Jasmine Nyberg, GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS fina du!!
 




Tack alla duktiga intensivare för det här året! <3

Två dagar kvar

Hello sweathearts! Igår var vi på Gröna Lund med klassen och fick gratis inträde för att vi hade medverkat i tävlingen om Lilla journalist priset. Vi fick också ett åk gratis men vi körde på stort och köpte åkband ändå! Vi hade så himla kul och blev verkligen som barn på nytt som sprang fram och tillbaka mellan alla bergochdalbaner, haha. Vädret var väl inte det bästa men det gjorde inget. Efter 3 timmar tog jag och Emma djurgårdsfärjan hemåt, helt slut efter alla adrenalin-kickar :) Nu ligger jag i sängen med nytvättat blött hår och är så trött så jag knappt kan hålla upp ögonen. Vi hade rep inför showen i fyra timmar ikväll. Foten gick bra att dansa på, kände nästan inte av något alls, men nu börjar nervositeten komma krypande! Om två dagar smäller det och som vanligt känns det som om vi skulle behöva typ 2 veckor till på oss! Godnatt <3

Vinnaren av tävlingen

Nu är tävlingen avslutad! Alla som medverkade svarade dock alla rätt, good job! Vinnaren av en biljett till en av Cabaret Kühlers föreställningar är.............Adrian Geete! Grattis! :D
Här har ni de rätta svaren:

1. Vilken ny musikalfilm med Christina Aguilera & Cher kommer finnas med som dans/sångnummer i årets föreställning? 
Svar: Burlesque

2. Vem av lärarna på Kühlers har jobbat på Moulin Rouge?
Svar: Karin Ålemark

3.Vilken vecka i sommar kommer Kühlers hålla en workshop med Mathias Sing och Emilio Perrelli?
Svar: Den 25-29 juli, vecka 30

Ikväll har vi inga dansrep så jag ska bara pyssla om mig själv. Kanske tar ett bubbelbad och bastar, målar om naglarna och lägger en ansiktsmask. Sen måste jag gå och lägga mig tidigt för imorgon ska jag skriva kompletterings uppgifter i franska kl 08.00. Great...
Fick förresten foten undersökt och det visade sig vara en slemsäck som pajat och en tåled som blivit inflammerad. Så nu tar jag voltarentabletter och hoppas på att den blir bättre tills i helgen, men annars får jag köra på i alla fall!
See ya :)

Mobilbloggar

Heej people!
Idag är det sista chansen att vara med och tävla om en biljett till föreställningen Cabaret Kühlers om en vecka. Vinnaren dras imorgon, anmäl er i inlägget om tävlingen nedan! :)

Igår hade jag en riktig myskväll med Emma och Sabine. Det blev champagne och jordgubbar på verandan, twilight filmen och te. Lovely!

Nu sitter jag på tuben påväg hem från stan. Åt brunch på en uteservering med fina Yasmine och fick en härlig bondbränna haha. Nu blir det hem och plugga någon timme innan jag ska in till dansen igen. Puh! Den här kommande veckan blir en helvetesvecka i skolan och i helgen är det genrep och föreställningar!

Ha en fortsatt mysig söndag i solen och glöm inte tävlingen <3

Plugg

Det enda som snurrar runt i mitt huvud just nu är plugg och dans. Skolarbetena tar aldrig slut! Jag tycker att det är skittrist att läsa om vad folk har för plugg i skolan, men nu gör jag det i alla fall. Bara så att jag själv kan hålla lite koll på vad jag har kvar.

Mån: Prov i företagsekonomi (vilket jag måste få VG+ på för att nå MVG i betyg...never gonna happend)
        Franska läxa
Tor: Samhällsredovisning på folkmordet i Rwanda
Fre: Inlämning av uppsats om modernismen
+ ett grupparbete i textkommunikation och även kompletteringsuppgifter som jag troligtvis kommer behöva göra i både matte och franska

Nu sitter jag på kontoret och försöker plugga, men det går inte så bra. Vi har rep inför showen ikväll, men jag vet inte hur mycket jag kan vara med och dansa med tanke på min fot. Har fått något knas med en led som har svullnat upp så naprapaten Lisa ska ta en titt på den ikväll. Det är toppen att kunna ringa henne så fort man har skadat sig! Nej nu ska jag äta min "Hälsosallad" som jag köpte på Coffehouse by George. Supergod! :)


Glee - Somebody to love

Teaterhyfs


Det finns vissa oskrivna regler på en teater. När vi hade våra föreställningar på Vasateatern förut, där det ryktades att den gamla teaterchefen Gösta Ekman spökade, var man tvungen att innan föreställningen gå in i hans gamla loge och säga "Hej Gösta" för att inte få otur!
Här är några fler oskrivna regler: 

1. Vissla inte på teatern
2. Gå inte igenom salongen över scenen
3. Önska inte någon lycka till
4. Säg inte tack om någon önskar dig lycka till!
5. Lägg inte nycklar eller skor på sminkbordet

(För att önska någon lycka till gäller frasen "Break a leg" eller "Lyckospark" och kicka någon i rumpan tre gånger!)
 

Set Fire To The Rain

TÄVLING



YES, nu drar vi igång en tävling igen!! Den här gången är priset en biljett, värd 210kr, till Cabaret Kühler på Maximteatern den 29 maj!
För att medverka skriver du svaret på frågorna nedan i kommentarsfältet tillsammans med namn och mailadress. Tävlingen avslutas måndagen den 23 maj, nästa vecka.
Lycka till! :D

1. Vilken ny musikalfilm med Christina Aguilera & Cher kommer finnas med som dans/sångnummer i årets föreställning?
2. Vem av lärarna på Kühlers har jobbat på Moulin Rouge?
3. Vilken vecka i sommar kommer Kühlers hålla en workshop med Mathias Sing och Emilio Perrelli?

P.S. Svaren på frågorna hittar du här på bloggen eller på Kühlers hemsida

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Extra audition

LASSE KÜHLERS DANSSKOLA



För er som vill söka

  • KÜHLER SHOWTEAM
  • INTENSIVEN
  • FÖRINTENSIVEN
  • STREETINTENSIVEN                      

Plats: Tégnerlunden 6 
Datum:
30 MAJ 2011
Tid:
17.00

Anmälan sker via förtryckt blankett som lämnas till kontoret, Västmannagatan 43, senast den 27/5

Det drar ihop sig

Hej på er!
Nu är det inte långt kvar till föreställningen Cabaret Kühler! Igår hade alla medverkande i showen genomdrag och klädprovning. Egentligen tycker jag inte om genomdrag eftersom man alltid känner sig så dålig när inte numren är helt klara och koreografin inte sitter, men å andra sidan är det bra att inse hur mycket mer jobb som behövs. De här veckorna fram till föreställningen, den 29 maj, kommer att vara fullspeckade med rep!


Foton: Robert Edman. Bilder från förra årets Cabaret Kühler på Göta Lejon. Fördebered er för en minst lika sprakande föreställning på Maximteatern den 29 maj!

I årets show är jag inte med och sjunger tyvär, men jag är jätte taggad inför mina dansnummer! Vi i intensiven ska göra piraterna i Peter Pan, Steppin to the bad side från Dreamgirls, tre olika delar i Burlesque (stepp, lindyhopp och klackar!) och ett modernt nummer med Val Rey Suarez! Vissa i gruppen gör också Jesus Christ Superstar.
Biljetter köper ni på Ticnet.se :D

WORKSHOP 25-29 JULI


Sommarens grymmaste workshop äger rum den 25-29 juli på Lasse Kühlers Dansskola!! Mathias Sing & Emilio Perrelli undervisar i Jazz och Experimental House! En perfekt start inför höstterminen. Detta vill ni absolut inte missa, så anmäl er NU via mailen [email protected].
För mer info: 08-30 34 80
Vi ses där!

Glee

Jag har pluggat inför provet vi har imorgon i Grafisk kommunikation hela kvällen, det är galet mycket i skolan de här sista veckorna. Men just nu blir det ett Glee avsnitt innan jag lägger mig! Jag fick boxen i present och är redan fast! :)

Gårdagen

Igårkväll firade vi Jenny som fyllde 19 så det blev födelsedagsmiddag/studentskiva med Havstema ute i Stockholms skärgård på Muskö sjökrog! Det var kul att så många faktiskt gick in för temat och klädde ut sig till pirater, matroser, vajrar, dykare med våtdräkt m.m! Det bjöds på jättegod tre rätters middag och senare öppnade krogen för andra också. Kände mig dock helt slut efter få timmars sömn kvällen innan så jag orkade inte följa med ut när vi kom tillbaka till stan utan delade taxi hem med Anna!  







Grattis igen Jenny!

18 års firande

Tjoho!
I fredags hade jag min 18 års middag för släkt och vänner, vi blev ca 40 pers hemma hos pappa i villan! Superkul att så många kunde komma! Jag hade beställt mat från en familjekompis restaurang som blev en riktig succe, men vi kommer att få äta rester i flera dagar framöver haha, mums!

Jag fick jättefina presenter av alla, bland annat en snygg armbandsklocka, smycken och berlock, presentkort, pengar, ansiktsbehandling, en mysig morgonrock (som tydligen är en sån som Mickan i Solsidan har haha) och mycket mer! :) Min kusin Amanda, moster och mamma höll också ett tal för mig som Amanda hade skrivit, jag höll på att börja gråta för det var så fint haha.  








Efter många om och men drog jag, Sabine, Emma, Amanda och Richard till Laroy. Där var det kul till en början, men vi drog därifrån ganska tidigt. Det hade varit roligare om vi varit fler. Väl hemma satt vi uppe med Jacob och Amanda i typ en timme innan vi gick och la oss.
Jag hade i alla fall en toppenkväll, tack till alla er som var med och firade!!  <3

Magnoliapriset

Sedan 1969 delar Sofia hembygdsförening årligen ut Magnoliapriset - Söders eget kulturpris och det här året gick det till morfar! :D Trots det regniga vädret var det packat med folk i Vitabergsparken på söder igår som var där för att se prisutdelningen. Magnoliakören sjöng vårsånger och kommunfullmäktiges ordförande Margareta Björk höll vårtal och lämnade över priset till morfar.  

Flera kända namn finns med bland de tidigare pristagarna. Bland annat Greta Garbo, Evert Taube, Suzanne Reuter, Hasse Alfredsson & Tage Danielsson, Anders Berglund och förra året sångerskan Lisa Nilsson som började sin karriär på Lasse Kühlers Dansskola!





Så fort morfar gick fram för att ta emot priset blev han hur pigg som helst, kastade bort sin krycka och höll ett jätteroligt tacktal och fick med sig alla åskådarna! Han är en entertainer ut i fingertopparna! :)


Morfar & Mamma


Morfar efter prisutdelningen. Priset var ett diplom och ett eget magnoliaträd


Morfar & Carola


Magnoliaträdet som blommar i början på maj

Motiveringen (förkortad):
Dansaren Lasse Kühler har tilldelats årets magnoliapris av Sofia hembygdsförening.
Han får priset för att han förmedlat sin glädje för dansen och hjälpt tusentals barn att utvecklas att tro på sig själva och inse sitt eget värde – oavsett om de blivit etablerade artister eller som de flesta av oss, helt vanliga medborgare. Sedan 35 år tillbaka driver han Lasse Kühlers Dansskola som i dag är en av Skandinaviens största dansskolor.

JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER DIG MORFAR!

Tisdag

Hej hej!
Jag hade en jätte bra födelsedag igår, förutom det jag skrev igår så sjöng också hela dansgruppen för mig under jazzlektionen och läraren Frank kastade upp mig i luften samtidigt som han sjöng med i "Ja må hon leva"! Haha :) 

Jag krigade upp till skolan imorse, i snö (?!) och några ynka plusgrader. Behövdes dock inte på jobbet idag så nu är jag hemma igen och vilar upp mig inför ikväll! Jag ska som sagt på Mimmis studentskiva, taggad!! :)

 

<3


Igår var det ett år sedan min barndomsvän gick bort. Du är så saknad Chantal <3

 

Helgens shower



Jag tänkte att jag skulle berätta lite om helgens shower! Jag jobbade bakom scen på Barnens Vårshow, 8 föreställningar med barngrupper i åldrarna 6-10 så efter 21 timmars jobb var man ju allt annat än pigg! Haha. Vi höll till på Dieselverkstaden i Sickla och det var många av barnen som dansade för första gången på scen. Det är så underbart hur de står och hoppar upp och ner av nervositet, det smittar av sig så att man går och ler hela tiden! :)

Mitt jobb var att dela ut program, ta emot publiken och se till så att alla grupper var på plats 3 nummer innan de skulle in på scen. På lördagen hade vi bara walkie-talkies som inte funkade ordentligt så man fick gå lite på känn och gissa vilket nummer som stod på tur. Det gick bra det också men på söndagen hade vi bättre headset. Jag var dock tvungen att ha ett headset och en walkie-talkie i andra örat för att ha kontakt med alla, haha. Jag skulle ha tagit en bild på hur jag såg ut! Jag hade alltså 4 röster i hörlurarna och samtidigt alla barns röster runt omkring mig "När är det våran tur?" "Hur många nummer är det kvar?!" "Vad heter du?" "Min kompis syster heter Felicia"..... Haha.

Men allt rullade på jätte bra, som en organiserad myrstack som morfar brukar säga ;)

18-ÅRS DAG!

Hej på er!
Idag är det inte vilken dag som helst, det är min 18-års dag wiii! :D Äntligen! Jag fick jättefina smycken av mamma imorse men ingen frukost på sängen eftersom jag hellre ville sova ut en timme till hehe. Imorgon ska jag på Mimmis skiva (ska vara utklädd till geisha då det är tema: jag har kommit fel) och på fredag ska vi fira mig med stoor middag för släkt och vänner och därefter blir det utgång! :D På lördag är det bara att ladda om för firande av Jenny som ska ha födelsedags/student fest!

Den här veckan kommer alltså bli fullspeckad med massa festligheter! Nu sitter jag på kontoret och mamma har köpt med sig sushi till middag. Mums! Ikväll är det stepp och jazz som står på schemat :)
Tack för alla fina gratulationer idag! <3

Backstagebilder från fotografering











Foto: Agnes Lind