Aerobics och bamse

Tjäna!

Jag mår bra. Förutom lite ont i ryggen (hårda sängar) och förkyld om man ska gnälla ;) idag har det varit en tuff dag. Vi svenska tjejer började med core träning 7.30 imorse innan vi hade rolig aerobics alla 72 pers tillsammans! Vi har gått igenom väldigt mycket info på lektionerna, åkt och kollat på guideonline center som var ganska tråkigt. Har varit molnigt idag men det är skönt eftersom vi inte hinner sola. Nu har vi nyss sett bamseshowen och ABS Showkids (som jag ska ha hand om) Jag blir så himla pepp av att se alla barnen dansa. Helt sjukt att det är jag som står där och repar med de små om två veckor! Jag saknar er alla därhemma. PUSS

Första skoldagen

Gokväll!
Första skoldagen avklarad. 2238 personer sökte tjänster på Fritidsresor och jag är en av 110 personer som fick en plats! :) solen stekte hela dagen, vi åt kinamat till lunch och lektionerna var spännande och intressanta. Känner mig ännu mer taggad på jobbet efter idag!! 
 
 

Framme på Gran Canaria

Hej på er!
 
Sitter just nu i receptionen, det enda stället på hotellet där wifi fungerar! Men nyss fick vi lösenord till ett bättre nätverk av två aktivitetsvärdar som jobbar här.
 
Resan igår gick bra! Jag åkte till Arlanda med Rebecka och hennes mamma. 06.25 kom vi fram till flygplatsen och det var så kallt ute att det blev ånga när man andades! Vi mötte upp Frida, kollade in VS och åt frulle på Starbucks. Kändes himla skönt att känna några så man inte kastades ut i det här HELT själv. Efter en nästan sex timmar lång resa (med en skrikande unge bakom oss) landade vi på Las Palmas, Gran Canaria! :D Väl framme blev vi bara slussade till bussar, ingen mer info, men alla svenskar var super härliga och höll ihop från första början. Framme på hotellet la vi oss vid poolen ett tag och solen tog faktiskt lite även fast klockan var efter 17.00. Vi svenskar gick iväg och åt middag på en restaurang i närheten. Torr tonfisk och grönsaker blev det haha. Men lite rabatt fick vi eftersom vi är studenter på Blue Academy. Nästan allihopa var helt slut efter en dags resande. Vi försökte kolla på Mulan 2 i Fridas rum men när ögonen föll ihop gick vi tillbaka till våra egna lägenheter och dunsade i säng.
 
Hotellet är nice! Jag delar rum med en dansk tjej som heter Louise. Vi hade problem med att förstå varandra i början men nu rullar det på bättre! Vi har havsutsikt från balkongen i vår lägenhet. Dock har vi varken aircondition eller fläkt. PUH!! Varmvattnet hoppas jag att de har fixat nu. Sängarna är stenhårda men vi överlever! ;) Vi är 17 svenskar här nu, 13 danskar och lite färre norrmän. Idag kommer finnarna och då ska två tjejer till flytta in i våran lägenhet.
 
Idag har vi ätit frukostbuffé och legat vid poolen och solat hela dagen. Vi har pratat med de andra här (eftersom det är lågsäsong nu är det i princip bara vi studenter här nu) och försökt lära oss danska haha. Jag och Beatrice (som jag lärde känna på rekryteringsdagen) blev bjudna på lunch av de svenska killarna. Lyx! Nu är det lite molnigt här så alla passar på att använda internet. Imorgon börjar utbildningen klockan 9.00 så det blir en tidig kväll. Detta blev ett megainlägg av allt som hänt de senaste timmarna haha. Men det blir nog mindre uppdatering framöver. Jag saknar er alla där hemma och har inte riktigt fattat att jag är här än. PUSS
 
 
 

Life begins at the end of your comfort zone

Jag har försökt att liksom avdramatisera alla hejdå nu innan resan. När jag väl inser att jag åker iväg utan att veta när jag kommer tillbaka igen blir jag rädd. Igår när jag kramade mamma hejdå var det tungt. Jag kämpade emot tårarna. Idag har det också varit jobbigt. Jag pratade med mormor i telefon. Hon är den mest positiva människan jag känner. Sen ryckte jag upp mig och åkte in till söder och fikade med Agnes. Jag har haft en klump i halsen hela dagen. Det är så fruktansvärt jobbigt att säga hejdå till min underbara familj och mina vänner.
 
Imorgon bitti lyfter planet mot Gran Canaria och utbildningen startar på fredag. I slutet av nästa vecka får vi veta vilken destination vi ska jobba på. Då ligger världen framför mina fötter. Men jag hoppas på Thailand eller Mexico eftersom jag då får åka hem emellan för att ordna visum. Vore skönt att ladda om. Här på bloggen kommer ni att få följa med på äventyret. Jag ska uppdatera så ofta jag kan. Namnet "En dansares framsteg & snedsteg" får vara kvar. Puss!
 
 

 

Dreams

Hej på er!
 
När det är fullmåne sover jag alltid konstigt och drömmer jättemycket. Har de senaste två nätterna drömt om att jag träffat prima ballerinan Natalia Makarova, om Vasateatern och spöken, råbiff och jobberbjudande som programledare i Paris och ett virrvarr av massa knasigheter. Jag är helt slut när jag vaknar haha!
 
Hela helgen har jag hängt med Emma och Sabine. Gått pw, kollat idol och bara myst. På onsdag morgon åker jag...
 
 

Puma flashmob

Kühlers gjorde i somras en dansturné och en flashmob för PUMA Sync parfym. Carina Lundin och Stina Helmers stod för koreografin och grymma elever på skolan samlades för att repa in Dance our tears away. Sjukt skoj projekt!
 
 

I can't tell were the journey will end. But I know were to start

Jag började dagen med bananpannkisar och hallon. Efter ett par timmars packande (jag måste ju även packa ihop allt i mitt rum eftersom pappa ska flytta in din) traskade jag iväg i mina gummistövlar, åkte till stan där jag fick den sista vaccinations sprutan och växlade lite kontanter. Senare på eftermiddagen tog jag ett svettigt träningspass på SATS med Emma. Idag kände jag fortfarande av lite träningsvärk i ryggen efter en timmes ashtanga-yoga jag körde häromdagen. På yogobe.com kan man anmäla sig och träna yoga hemifrån. Jag testade ett utav gratis passen med Viktor, en yogainstruktör jag hade förra terminen!
 
 

Fina farmor

Nu börjar det dra ihop sig. Om en vecka är jag framme på Gran Canaria. Pirrigt värre! Jag känner två andra tjejer som också ska åka på utbildningen. Det känns tryggt att ha nån att bolla tankar med såhär i början :)
 
Idag bjöd mamma mig på lunch på restaurangen Rolfs kök. Super god och vällagad mat. Vi babblade på om allt inför resan och jag fick en härlig bodybutter i present! Sen gick jag vidare en sväng på stan. Jag köpte bland annat Uniq One, en mirakelprodukt för håret med värmeskydd + 9 andra egenskaper. Doftar gott gör den också. En tvål i samma doft som crèmen, handdesinfektionsmedel och ansiktsservetter shoppade jag inne på favoriten The Body Shop.
 
För en stund sen fick jag veta att farmor ska hjälpa mig att betala hela kostnaden för min utbildning! Världens bästa farmor är hon!! Jag ringde upp direkt och började nästan grina för jag blev så rörd haha. Men så får jag ju lite ångest för att jag vill ge tillbaka något ♥ Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bänka mig framför Livet på Operan
 
 

Nästa kapitel

Snart flyger jag till Gran Canaria för att gå utbildningen Blue Academy. Därefter väntar en arbetsplats någonstans i världen. Jag kommer att sakna alla här hemma fruktansvärt mycket. Men förhoppningsvis har jag så fullt upp i början, så mycket att lära mig, så många nya ansikten och intryck att jag inte hinner längta hem.
 
Det känns tungt att släppa taget om dansen och sången under så lång tid. Det får mig att börja tvivla på mitt beslut. Har jag fortfarande en chans att bli artist om jag väljer en annan väg nu? Det här är mitt lilla problem. Jag vill göra ALLT, helst NU. Men efter att ha pratat med kloka vänner förstår jag också att den här resan troligen kommer ge mig mycket nyttiga erfarenheter på ett annat plan. Det är nog bra att kunna hitta sig själv, vem är jag utan dansen? Det är många tankar som far runt i mitt huvud nu men jag är grymt taggad!! Jag är så förväntansfull och spänd på vad som väntar!
 
Foto: Joel Svenblad. 2012

Långsjön runt

Kl 11 drog jag på mig träningsskorna och tog med min gamla ipod ut på en pw runt långsjön. Förutom lite ont i hålfoten och ena utåtvridningsmuskeln gick det toppen! Alla låtar matchade mitt tempo (måste alltid gå i takt till musiken jag lyssnar på) och det var uppehåll hela vägen. Resten av dagen har regnet bara öst ner. I eftermiddags fick jag mitt efterlängtade paket från lillebrorsan. En påse fylld med godbitar från Victoria Secret som han köpte åt mig i London. Yeey!
 
 

Season 2 coming up

Ishockey vs dans

Har ni sett dokumentärserien Livet på Operan? Såg ett avsnitt igår och jag satt som fastklistrad. Jag hyser enorm respekt för balettdansare och slutar aldrig fascineras av den världen. Jag och lillebrorsorna brukar ha heta diskussioner här hemma om vad som är tuffast/jobbigast. Ishockey eller dans. Jag är helt övertygad om att dansar-yrket är mer krävande. En dansare ska inte bara prestera på topp fysiskt utan även få liv i sin karaktär, förmedla en berättelse och se ut på ett visst sätt för att passa in i ramarna. Dessutom är lönerna löjligt låga i jämförelse med vad en NHL-stjärna tjänar...
 
 

Kvalitetstid

Gårdagen spenderades med morfar. Jag hjälpte honom att renskriva hans bok. Efter ett par timmar åt vi smarrig lunch på stammisrestaurangen. Vi beställde en vegetarisk rätt båda två och pratade om google, min resa, träning, dans och mycket mer. Sen fick jag ett snyggt halsband och en sjal som tydligen var en försenad påskpresent haha. Fina morfar!
 
 
 

Räknar dagarna

Idag krigade jag mig upp ur sängen, åkte in till Lasse Kühlers dansskola och körde dance-fit. Puh! Ett tungt pass som jobbade igenom hela kroppen. Grymt bra start på dagen men det var troligen den sista dance-fit klassen för mig på länge :( Sen flängde jag runt på stan ett tag. Köpte bland annat en liten plattång/locktång från Babyliss. Perfekt size att ha med i resväskan! 12 dagar kvar innan jag åker iväg. Åh vad jag längtar!!
 
 

Sentimental måndag

Nu när jag inte jobbar den sista tiden hemma i Sverige så får jag tid till allt jag verkligen vill. Idag tog en jag en långprommis i solen på lite över en timme istället för att ta bussen när jag skulle köpa nya hörlurar. Bara för att jag kan!
 
Helgen har varit riktigt fin. På lördagsmorgonen gick jag upp tidigt och åkte till dansskolan där jag jobbade ett par timmar med nya värdinnan Alba. På kvällen hade jag bjudit över några kompisar på en mini-kräftis. Det blev en mysig middag och även utgång för några av oss!
 
På söndagen kom Adrian och Fredrik med sin flickvän Emma över på brunch. Vi åt ett stort lass med pannkakor och catchade upp om allt som har hänt. Jag börjar känna mig så fånigt sentimental över att lämna min familj, släkt och vänner här hemma. Får lite magknip när jag tänker på det. Ni är underbara ♥
 
 

Breathtaking

So you think you can dance levererade i det senaste programmet jag såg ikväll. Topp 10 parades ihop med en "allstar" och nästintill varenda nummer var fantastiskt. Kan inte ens beskriva med ord. Titta bara!!
 

Dance-fit

Oj vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon! Dagen började med dance-fit på Kühlers. En träningsform som jag är helt såld på! Det är kondition, styrka och smidighet för hela kroppen så man känner sig rejält mör efter en intensiv timme. Svetten bara rann om oss idag haha. Dance-fit finns bara på Lasse Kühlers Dansskola här i Sverige och utökar snart sin verksamhet runtom i USA.
 
Efteråt gick jag med mamma och åt en fräsch sallad till lunch på ett närliggande café. Hon är en riktig superwoman! ♥
 
 
 

Höstterminen

Nu är höstterminen igång! Kika in på hemsidan http://lkd.se/ för att se kursutbudet och anmäla dig!
 
Foto: Robert Edman
 

Obama i Sverige

Imorse såg jag på nyheterna när Barack Obama landade på svensk mark. Jag blev lite nervös att han skulle snubbla och göra bort sig när han klev av planet haha. Men det gick ju bra, pjuh!
 
Resten av dagen spenderades tillsammans med Emelie. Vi åt supergod lunch på Raw och kunde sitta på uteserveringen utan jacka för det var så varmt. Himla skönt! Sen gick vi runt på stan, kollade i butiker och satte oss på Joe & the juice som är en hälsosam juicebar med snygga killar bakom disken! Jag valde Joe's sweet kiss (hallon/ingefära/äpple) mm!
 
 

Sommaren 2013

Nu går vi in i september månad och hösten känns i luften. Så var har den här sommaren tagit vägen? I maj avslutades min musikalutbildning på Balettakademien med föreställningar. Kort därefter fick jag en magkatarr som slog ut mig i ca 2 veckor. All stress hade satt sina spår. Men sen började jag gå på arbetsintervjuer och audition om vartannat. Jag och mamma vilade upp oss en dag på spa.
 
Ett samarbete med parfymen Puma Sync och Kühlers startade upp och jag jobbade med lanseringen i Göteborg och Norrköping. Summerburst i Stockholm var en rolig helg. Jag gjorde fler auditions och firade midsommar med fina vänner. Det blev jobb på Kühlers sommarläger för de yngre under en vecka.
 
I juli firade vi lillebror Fredrik som blivit draftad till NHL. Några dagar spenderades i Nora där vi hade landställe som små. Jag packade väskan och åkte med Emma till Paris där dagarna fylldes med dans, Disneyland, god mat och mycket mer. När vi kom hem sökte jag fler jobb och hjälpte till att städa och måla på dansskolan.
 
 
I början av augusti fick jag komma på arbetsintervju för Fritidsresor. Under festivalen We are Sthlm jobbade jag med att lansera det nya dansspelet Just dance. I slutet av den veckan fick jag veta att jag blivit antagen till Blue Academy. Ja, detta är lite av det som har fyllt mina sommarmånader. Sena nätter, sol och bad och träning har det också blivit. Precis som det ska vara!
 

Inför dansfesten

Här är några bilder från förberedelserna av Kühlers prova-på klasser och uppträdanden som var i Vasaparken den 24 augusti!
 
Foto: Johnnie Smith
 

Le weekend

Jag har haft en lugn och skön helg. Jag har lunchat med mamma och mormor på restaurang Grill. Fyndat på sommarrean. Läst några kapitel ur Hemligheten på Mercy Close. Sovit ut. Tränat på gymmet för halva priset. Fikat hos farmor och tittat i fotoalbum. Nu kryper jag upp i soffan med en kopp te som grädden på moset! Mys!
 
En fin bild på bästa farmor och mormor. De är så vackra och kloka ♥