1 vecka kvar

Min vecka:
Måndag: Akupunktur, aj! Musikredovisning
Tisdag: Till naprapaten efter skolan
Onsdag: Matte g-prov, dans
Torsdag: Akupunktur, sånglektion
Fredag: Seminarie på svenskan, dans
Lördag:
Söndag:
Middag med Sabine & Emma, se New Moon på bio igen!
Måndag: THAILAND!!!!! :D

Advent

Första advent är det ju idag! Vi har julpyntat lite mer idag, bytt ut gardiner och satt upp tomtar :) Ska gå och fika med lussebullar och glögg nu. BLOSSAs smak för iår är mandarin, jag smakade lite igår men tycker att den alkoholfria är godast. Den kan jag dricka hur mycket som helst av! Ha en mysig första advent idag<3

Söndagsbestyr

Igårkväll gick jag ut trots att jag är förkyld IGEN och kände mig inte direkt på topp. Jag åkte med Sabine och Emsson hem till Johan i skogås där det inte var världens drag direkt. De vägrade spela något annat än dansbandsmusik/70-talsmusik hahaha. Det var ändå en helt okej kväll! Någon gång under kvällen började jag och Emma diskussionen om hur man säger Gollum (den äckliga varelsen i Sagan om ringen). Om man går upp eller ner i slutet av namnet...haha!
Jättedålig/ful bild, men så här såg jag ut igår. Sammetsklänning, mörkblå kavaj och lockar.


Jag vaknade upp imorse av att solen lyste genom persiennerna, kan man vakna upp på ett bättre sätt? Klockan visade 11:40 så jag bestämde mig för att gå upp. Kände mig inte så hungrig, (jag brukar vara frukost-ätaren number one) men jag gjorde iordning en tallrik fil med skivad banan och hackade nötter i.
Resten av dagen har jag gått på promenad med mammi och skrivit klart engelska, svenska och idrottsarbetet. Good job! Men nu är jag sjukt trött på att sitta fastklistrad här. Pusshej! 

 

I just haven't met you yet

Nerd

Godmorgon!
Idag har min mobil fuckat upp sig totalt, den stänger av sig själv hela tiden! Så om jag inte svarar på sms eller samtal är det därför! Jävla skitmobil. 

Aja, igår var jag med girlsen och såg New Moon och den var sjuuukt bra! Jag tyckte att den var bättre än första filmen och självklart kan de ju inte få med allt från boken, men jag tyckte ändå att de hade klippt ihop allt väldigt bra! Det enda jag blev lite besviken på var att vampyrerna hade en annan färg på ögonen än i den första filmen och var lite väl vitsminkade ibland.
Jag försöker redan nu ragga upp någon som kan se den igen med mig nästa helg innan jag åker haha. Jag är en riktig sucker för twilight, det måste jag erkänna.


När mammi kommer hem snart ska vi börja julpynta lite smått, mest ta upp julbelysningen och så. Imorgon är det ju första advent. Lussebullar och glögg är också inhandlat! Yummi :) Jag vill hinna få lite jul feeling innan vi åker om en vecka.
Jag ska gå och ta en mandarin och glögg nu. Idag ska jag bara ta det lugnt heela dagen. Pluggandet och träningen får vänta tills imorgon. Vi hörs senare idag. Pöss

New Moon

Hello darlings.
Fredag idag igen, härligt! Veckorna går sjukt fort, känns som om klockan har skruvats upp på helvarv.
Just nu sitter jag i ljudsalen i skolan. Vi ska göra en intervju, men idag har vi bara gjort förarbete. Skrivit intervjufrågor och så. Vi har bara en lektion kvar efter den här som är svenska, men vi ska bara titta på film så det är chill!
Efter skolan bär det av till dansen, jag kan vara med lite på baletten och göra mina övningar på moderna klassen. Efter det får jag fixa mig iordning lite fort för vid halv nio ska jag möta upp Emma, Sabine och Mathilda vid sergelbiografen. Vi ska se New Moon, åh shit vad jag har längtat efter att se den! :D
Ha en riktigt nice fredag nu!

Akupunktur

Jag var lite busig idag och hoppade över sista lektionen som var programtid. Vi skulle få information om individuella valen, men jag har ju grymt mycket plugg nu! 2 prov och 3 arbeten som ska vara klara nästa vecka...Panik!
Jag var hos sjukgymnasten idag igen och fick tusen övningar till, utöver de jag redan hade, som jag måste göra varje dag. Jag fick också akupunktur behandling på foten, det gjorde jätteont! Och jag som hatar nålar och sprutor. Usch jag höll på att svimma men sa till sjukgymnasten att Nej, nej det går jättebra, vill ju inte framstå som värsta mesen haha.

Imorgon efter dansen, ska jag gå med några flickor på bio och se New Moon :) Jag har höga förväntningar efter att ha läst boken. Men jag har hört från personer som är lika Twilight-galna som jag att den ska vara bra! 

Nej det blir bara det här lilla inlägget än så länge. Jag måste sätta igång med pluggandet vare sig jag vill eller inte...Blä

Tuesday

Tjabba Tjena
Den här dagen har flytigt på rätt fort ändå. Vi hade bara 2 lektioner varav den ena ägnade jag och Emma oss åt att skriva önskelistor haha.
Kommer ju inte få några julklappar från mamma och pappa, Thailand resan är som en julklapp till hela familjen. Men vi kanske kommer fira mini-jul med släkten när vi har kommit hem och sen ska jag också byta presenter med några kompisar.
När man var liten var önskelistan drygt en meter lång, nu är det faktiskt svårt att komma på bara 10 saker.

Jag var också hos naprapaten idag och hon sa (som redan var uppenbart) att min vänstra del av kroppen är överbelastad pga foten. Hon knäckte till mig på 2 ställen, jag fick strålning i ryggen och sen en massa mag övningar jag måste göra varje dag för att stärka upp stabiliteten. Nästa vecka ska jag till henne igen och nu på torsdag ska jag till sjukgymnasten som förhoppningsvis kan hjälpa till med foten. 

Tråkigt inlägg...kan bero på att jag är väldigt uttråkad. Ska gå och göra mig en fruktsallad nu. Aja puss på er!
 

Jobbig dag

Hej bloggen!
Nu är det exakt 1 vecka och 5 dagar tills vi åker till Thailand! Det är helt galet vad jag längtar och jag har redan börjat packa, fast jag vet att jag tar med mig för mycket. Jag har packat ner typ alla klänningar jag har haha. Jag längtar bara ännu mer när det är så hemskt väder nu.

Min dag började med att jag glömde busskort och nycklar när jag bytte jacka så jag fick skicka en jävla sms biljett för 20 kr. Väl i skolan hade vi franska med dinosaurie läraren och sen hade vi prov i musik och matte. Det gick åt helvete med båda. Efter skolan åkte jag och träffade Pennan, det gjorde min dag! Vi satte oss och åt middag på ett café nära PUB huset och pratade om allt möjligt. Sen gick vi och köpte julklappar till två av våra vänner :) Nu har jag bara 7 kvar att köpa haha.


När jag skulle åka hem funkade inte min mobil när jag skulle skicka sms-biljett utan jag fick betala 24 spänn extra för en vanlig biljett, sprang men missade tuben, nästa tåg var såklart proppfullt med folk och mamma var sämst på att förklara vägen till bilen i fruängen. Ni kan ju räkna ut att jag var irriterad till tusen när jag kom hem.

Nu har jag precis läst ut en engelska bok och druckit en kopp te. Jag får göra alla skolarbeten dubbelt så fort nu för att hinna innan jag åker. Ska göra situps (skiter i att det gör ont överallt), duscha och sen lägga mig!
Sov sött honeys!

All in

                                                        
                                                  Mathilda, Sabine & jag för några helger sen
                                                                           haha

Sitter och taggar till inför ikväll, snart ska mamma ge mig en massagebehandling och försöka sig på min omöjliga rygg igen. Troligtvis har jag belastat fel pga min fot och därför har jag fått jätte ont i ryggen. Jag kan inte gå normalt!
Aja, bort med alla problem ikväll. Jag ska äta middag med Emma och Mickis och sen hoppas vi på utgång :) 
Ha en riktigt härlig lördagskväll allesammans!
                                                                            All in!

Fantastiskt

Här kommer ännu mer dans :D
Den här tjejen är så grymt fantastisk! Titta bara på hur hon dansar sången, vilket otrolig kontroll hon har och hur musikalisk och precis hon är i varje rörelse.
Killen som kommer efteråt är också duktig, men väldigt feminin. Jag gillar bara partiet i slutet när sångaren sjunger let me take your breath away sista gången. Så snyggt!!!!

Oteknisk

Här har ni den mest otekniska människa på jorden. Jag försökte ändra hela bloggdesignen genom en hemsida där man kan få kopiera gratis mallar. Enklare får man väl leta efter, men efter att jag suttit i typ en halvtimme och försökt lista ut hur man ska göra gav jag upp! Varför ska det vara så jävla svårt? Någon som kan hjälpa?

Dagens låt

Barnkonventionen 20 år!

Det är dags för fredagsmyyys!
Haha, yes det är precis vad det blir för mig ikväll. Har haft ont i huvudet sen i eftermiddags och ska upp tidigt imorgon. Jag och mamma ska åka och titta på en säng, resväska och lite annat till mig. Så därför kör jag en hemmakväll ikväll och laddar inför imorgon istället! :)
Så fort jag kom hem från sjukgymnasten tog jag ett långt varmt bubbelbad och skrubbade hela kroppen. Nu har jag ätit tacos till middag och ska gå ner lagom till Idol och måla naglarna tänkte jag!

Först vill jag bara berätta hur det var igår på föreställningen på Berwaldhallen. Det var FN:s barnkonvention som firade 20 år. Det var 17 kungligheter där, radio och tv-inspelning. Så på söndag får ni kika om ni ser mig vitklädd i kören 18:15 på kanal 1 :) Föreställningen var 1 ½ timme lång och bland annat EMD och Caroline Johansson från High Scool Mucial musikalen uppträdde. Vi sjöng som sagt I believe med symfoniorkestern spelandes och dansare från dansskolan. Superbra var de! Verkade som om publiken kom igång ordentligt i vårat nummer och Victoria och Daniel såg nog gladast ut av kungafamiljen och klappade med hela tiden haha.

Sången gick iaf jättebra, var lite nervös för att hitta stämman när vi först inte hade någon medhörning alls på scen, men det fixade de till så det funkade :) Var såklart nervös för vilka som satt i publiken också, kom på mig själv med att mina händer skakade hahaha.
Puss på er!

Paranormal Activity

Någon som sett filmen? Jag vet faktiskt inte om jag vill se den, på bio iaf. Jag är så sjukt rädd för skräckfilmer och skulle nog ändå bara springa ut från biosalongen. Den är tydligen galet läskig och bygger på en "sann historia" (om man vill tro på det eller inte är ju upp till en själv) och kostade endast 15.000 att göra och den har dragit in mer än 35 miljoner dollar!
Yasmine, som för tillfället bor i USA och går High School 1 år gav mig denna inside information eftersom filmen är filmad i hennes grannhus som ser likadant ut som hennes! :p Jag skulle inte våga sova en blund efter att ha sett den filmen om jag vore hon haha.
Vill passa på att skriva att jag saknar dig otroligt mycket gumman! <3

Gaffelsprängning

Kom precis hem från naprapaten på balettakademin och hon konstaterade att det inte är en vanlig stukning i foten jag har fått utan en övre stukning, gaffelsprängning kallas det också. Det är en typisk dans-stukning där ett ledband uppe på foten har skadats. Som tur är så är inte mitt ledband helt av men det har rivits upp. Det allra värsta med detta är att det kan ta upp till 3 månader innan det läker!!! Tre fucking månader utan att dansa...jag vet inte hur jag kommer att klara av det :'(
Hon körde iaf ultraljud på foten som hjälper läkningen och jag fick några olika övningar jag kan börja göra om några veckor. Jag fick också nummret till ett rehabiliteringscenter som jag ska ringa imorgon där jag kan få ultraljud, strålning och akupunktur.

En väldigt dålig bild men det är alltså precis där ledbands-linjen pekar som ledbandet har rivits sönder och även lite längre ner mot foten. Just nu har jag bara lust att gå och tycka synd om mig själv, Mimmi, jag förstår PRECIS hur du känner dig!
This sucks

Bjällerklang

Hahahaha min brorsa är den sötaste! Han sitter i rummet intill och spelar på en sån där mini-synt. Han spelar och sjunger Bjällerklang men kommer inte längre än till ...hördes dingelidong sen början han om igen. Han har suttit så i typ en halvtimme och börjar bli riktigt arg på att han inte kommer ihåg resten av låten :D

Jag sitter här framför datorn nyduschad med en handduksturban runt huvudet. Om 20 min ska jag till Anna Taube, en super duktig tjej som har specialiserat sig på dansskador och jag hoppas att hon kan hjälpa mig med min fot.
Jag tog svinis-vacinet för 2 timmar sen, men jag känner inte av någonting alls än så länge...yey!
PussHej

Deppig



Något som gör mig deprimerad förutom det här kassa vädret vi har haft hela helgen är min fot. Det var 3 veckor sen jag stukade den och jag kan fortfarande inte dansa på den! Den är till och med svullen och lite blå fortfarande. Fan alltså...jag blir så fruktansvärt deppig när jag inte kan dansa :'(

Igår & Idag

Kom hem för inte så länge sen från stan. Först var jag på streeten, där vår lärare för övrigt aldrig kom, i en halvtimme innan jag rusade iväg hem till min sångpedagog Anna Eiding. 12 st från vår körgrupp repade låten I believe från filmen Honey som vi ska sjunga på torsdagskonserten på Berwaldhallen as I said :) Solister är de två duktiga 12 åriga tjejerna Zara Larsson och Sheni. Drottning Silvia och kungen ska tydligen komma och titta, det skulle vara kul om de faktiskt gjorde det också. På vissa framträdanden vi har gjort där de skulle titta har de nämligen aldrig dykt upp haha.

Kvällen hos Mimmi igår blev jätte lyckad. Alla tjejer hade tagit med sig supergod mat och stämmningen var på topp! Jag fick höra ännu en gång att jag är lik Kenza?! Haha, kan inte se någon likhet mellan oss men jag tar det som en komplimang. Jag drog hem rätt tidigt för att hinna med sista bussen, det kändes ovärt att ta taxi hem senare när jag ändå skulle upp tidigt idag. Men kul hade jag iaf, thanks Mimmi! :)

 

Coktailparty

Hello everybody!
Nu är några familjekompisar hos oss och har jag precis gjort mig klar till mimmis fest. Ska åka om bara några minuter. Hon ska ha coktail-tema och alla tar med sig lite mat så det blir knytis-middag :) Jag har gjort en pastarätt med kyckling och soltorkade tomater! Yummi. 
Fick reda på idag att jag ska vara med och sjunga på Berwaldhallen på torsdag nästa vecka. Det ska tydligen vara radioinspelning också så imorgon ska vi ha sångrep vid 1 tiden hos sångläraren :)
Puss på er!
I have a feeling, that toonight's gonna be a good night!

Pasta med soltorkad tomat, basilika och kyckling

Här är receptet för 4 pers
400 gram   tagliatelle
600 gram   kycklingfilé(er)
    matolja
1 st   lök, hackad, gul lök
8 st   soltorkade tomater
1 dl   hönsbuljong
2 dl   vispgrädde
0,5 msk   basilika, torkad
    salt och svartpeppar
2 dl   Västerbottensost, riven

Tillagning

1. Koka pastan. Strimla kycklingen och bryn med lök och tomater.

2. Tillsätt buljong och grädde och låt koka ihop i 4-5 minuter.

3. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Sila av pastan och vänd ner osten och kycklingsåsen.

Svensk jul v.s Thailand


Under dagen idag har jag lyssnat på jullåtar hela tiden haha. Just nu sitter jag och laddar in en massa till ipoden. Det känns helt weird att vi inte ska fira jul hemma det här året. Jag är faktiskt lite deppig över det och att jag missar den årliga julshowen som dansskolan sätter upp. Jag gillar inte förändringar, jag vill att det ska vara som det alltid har varit :p

Men självklart väger Thailand tyngst, jag längtar så otroligt mycket dit!! Vi åker om exakt 3 veckor och 3 dagar mhihihi :D
Det som gör resan ännu roligare är ju att vi inte bara åker med familjen utan med "stribergs"-familjerna som vi känt hela livet. Vi kommer att vara typ 14 ungdomar därnere och de flesta av de umgås jag mycket med annars också! Alla åker dit för att framför allt fira Janne som fyller 50 och hedra hans bror Thomas som gick bort i flodvågen för 5 år sen.

Daans

Tjohej!
Idag mår jag mycket bättre och ska gå till skolan imorgon har jag bestämt mig för :) Ska troligtvis ta vaccins-sprutan imorgon också....usch! Jag hatar sprutor.

Igår var det premiär av So you think you can dance, säsong 6. Några helt fantastiska dansare gick vidare till Las Vegas så jag har stora förväntningar på programmet :) Tycker att det är knas att alla duktiga dansare finns i USA. Kan de inte dela med sig? Haha.

Här är en del av när Ryan och Bianca battlar mot varandra i stepping!


På tal om dansen är det ett himla ståhej kring Kühlers nu, alltså morfars dansskola. Eva som tidigare har ansvarat för i stort sett allting, ska sluta och starta en ny dansskola. Mamma kommer vara den som tar över det mesta ansvaret nu och även min moster Marie behöver hjälpa till på något hörn.
Trots att det är en hel del stress nu eftersom allt kom så tätt inpå, tror jag att det blir mycket bättre sen!
Kan inte avslöja mer än så, men mamma kommer att klara det här galant! :)

Take care



Nu är det dags för en tahandommigsjälv-stund!
Har satt på lugn musik och tänt ett ljus som doftar persika och nu ska jag ta en låång dusch (bada är nog inte så bra för min förkylning). Peela kroppen, tvätta håret, noppa ögonbrynen, fixa naglarna och så. Helt enkelt ett litet mini-spa!
Sen får jag se om jag joinar mina två sjuka bröder och tittar på film eller om jag läser en stund. Vid datorn kan jag iaf inte sitta längre.
Puss!

Grattis mamma!

Igår fyllde min älskade mamma år! Av oss fick hon en upplevelse present. Hon fick välja mellan champagne provning, rida på islandshäst och åka hundspann :) 
Grattis, grattis! <3

Spellista


Har för inte så länge sen köpt mig en ipod, den nya med videokamera och högtalare. Min nya kärlek!
Här är låtarna som spelas mest på den just nu:

The Veronicas - Untouched
One Republic - All the right moves
Rihanna - Don't let love wait
Paramore - Turn it off
Sean Kingston - Face drop


Filmmusik:
Samantha Jade - Step up song
Step up sexy dance
E4 - Go hard or go home
Dirty dancing 2 - Havanna nights soundtrack
The Holiday - Let go

Sjukling

Yes, that's right. Igår hade jag 38 graders feber, jag har ingen feber idag men hostar så jag tror att revbenen ska gå sönder. Inte kul. Jag har inte tid att vara sjuk känns det som. För det första hade jag tänkt gå på dansen lite smått den här veckan eftersom min fot har blivit bättre, men icke! Vi har dessutom en hel del i skolan nu plus att jag måste göra extra arbeten inna jag beger mig till Thailand! Det är mindre än en månad kvar nu :D

I måndags åkte jag direkt efter skolan till Hotell Plaza för att möta min kusin och moster som är i stockholm under några dagar. Vi gick sen med mamma, mormor och morfar och åt middag på restaurang Italiano som ligger på Nybrogatan. Hur mysigt som helst var det där, men när klockan började närma sig 12 och vi var de sista kvar gjorde vi nog bäst i att dra oss hemmåt haha.

Att vara hemma från skolan är hopplöst tråkigt efter bara någon dag. På TV visas bara crap-serier som Hem till gården och Sjunde himlen och plugga skulle jag iof kunna (behöva) göra, men jag skjuter alltid upp det och försöker komma på anledningar så att jag ska slippa det. Någon som känner igen sig? :p
Det blir nog en hel del inlägg under dagen...

 
Troligen den tråkigaste TV-serien ever!

Den som väntar på något gott

Hej mina trogna läsare!
Jag blir riktigt förvånad och glad över att det fortfarande är några läsare som hänger kvar här trots att jag inte har skrivit på jättelänge. Credd till er! Och till er glädje kan jag ju berätta att jag snart sätter igång igen. Anna i min klass ska nämligen hjälpa mig med designen så då börjar jag på en nystart :)
Vissa saker i mitt liv är lite knas nu, men jag måste vara stark både för mig själv och mina vänner <3

Höstlovet var riktigt minnesvärt! Hade tänkt att jobba hela veckan, men så blev inte fallet eftersom jag stukade min fot rejält på dansen. Istället blev det en del festande och jag träffade en massa kompisar som jag annars inte har tid att träffa!
Det blev en spontan resa med Maya, Mathilda och Amanda till killarna som var på Gotland. Jag orkar inte gå in på detaljer nu, men det var helt flippat. Alltfrån att vi höll på att missa båten och jag trodde att jag skulle avlida när vi sprang för att hinna, till att en skåpbil full med lådor av godis m.m dumpade ett tjugotal lådor framför våra fötter och att kvällen slutade med att typ alla grät. Hahaha.
I helgen var jag också hos kusinerna i örebro och kusse Amanda fyllde 19 och hade tjejmiddag med temat rosa. Rosa champagne, rosa klädsel, rosa heliumballonger i taket...you name it.


Jag och Amanda i Visby

Hade svårt att hålla balansen på cykeln

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! I'll be back soon
/F