Oscarsgalans klänningar

Inatt hölls Oscarsgalan och som förväntat vann Nathalie Portman för bästa kvinnliga huvudroll i Black Swan! Här kan ni se några av kändisarnas klänningar på röda mattan! Det fanns en stor blandning av hudfärgat, metallic, ljusa färger och jag tycker nog att Halle Berry var vackrast i sin Marchesa klänning. (Första bilden) Enjoy!










Bilder: Posh24.se

Sällskapssjuk

Hejsan!
Nu när jag varken har dans, jobb eller skola den här veckan märker jag hur otroligt sällskapssjuk jag är. Jag är så van att hela tiden ha någonting att göra (eller lite för mycket saker att göra rättare sagt) så nu när jag väl är ledig kan jag inte sitta still och måste planera in nya saker. Jag blir tokig haha.
Idag var jag och åt lunch med Yasmine på Vapiano i Gamla stan. De har så galet goda pastarätter där! Jag tog fullkorns spaghetti med oxfilébitar, roccula, parmesan, körsbärstomater, chili m.m Yummi!!

Jag har tänkt vara extra nyttig den här veckan och dra ner på kolhydraterna eftersom jag inte har någon träning. Ska äta havregrynsgröt till frukost varje dag och bara äta kolhydrater till antingen lunch eller middag (och då får det bara vara fullkorn). Jag får väl se hur det går men jag ska i alla fall försöka :)

PUSS

Favoriter ur SYTYCD

Här är några av mina absoluta favoriter från So you think you can dance season 7.

Alex and Twitch - Get outta your mind

Kent and Neil - How it ends

Robert and Dominic - Scars

Robert and Lauren - That home





Sunday

Igår firade vi Sabine och hon bjöd på en supergod middag hemma hos sig! Mys! Alla tjejer blev så mätta så vi kastade oss ner i soffan och fick värsta matkoman haha. Jag hade egentligen bara velat gå hem sen men vid 11 åkte vi i alla fall iväg till en kille i Huddinge. Där var det verkligen dött så bara en timme senare satt vi på bussen påväg hem. Idag är det 2 månader och 5 dagar kvar tills jag fyller 18, gud vad jag längtar...

Idag är det ingen söndagsångest, yes! Men jag måste ändå ta tag i de tråkiga bitarna, vilket är plugget (vet inte riktigt vart jag ska börja) och packa för att flytta till pappa ikväll. För att stilla mitt resbegär en aning tänkte jag kolla upp lite om Barcelona som vi ska till i juni. Fotbollsbiljetter, stränder m.m. Btw såg jag att danstidningen 5678 har lagt upp bilder från måndagens dansklasser med Anna Näsström och Frank Sehlstedt. HÄR kan ni se bilderna!
Puss puss

Do it like a dude - Jessie J

 

Musikaler

Jag har sett många musikaler både i Sverige och utomlands så jag tänkte lista några av de bästa!

Billy Elliot
Livet för en kolgruvearbetares son i norra England förändras för alltid, när han en dag på boxningsträningen hamnar i balettskolan. Den 11-årige Billy går med i gruppen, men håller det hemligt för sin överlägsne bror och sin far, som varit ensamstående sedan modern dog. Danslärarinnan ser talang i Billy.

Jag var med min kompis Amanda och såg den här musikalen i London i höstas. Musikalen innehåller mycket dans, framför allt stepp och balett! Man blir helt förälskad i karaktärerna och Scott McKenzie som spelade huvudrollen på vår förställning var en helt FANTASTISK och begåvad liten kille. Jag ryser bara jag tänker tillbaka på dansnumrena och många gånger satt jag och Amanda och grät ikapp! Haha. 




The Lion King
Den här känner väl alla till. Disneys älskade klassiker som en musikal. Den här såg jag i New York för några år sen. De hade så otroligt häftiga kostymer och dräkter och musiken/sången var bara helt underbar! En absolut magisk föreställning!




Sugar-I hetaste laget
Musikalen bygger på filmen från 1959 med Marilyn Monroe. Den handlar om två arbetslösa musiker som blir vittne till ett mord på 30-talet. De tvingas att fly med maffian hack i häl och får jobb i en turnerande damorkester. Utklädda till kvinnor gör de allt för att komma undan men båda förälskar sig i damorkesterns sångerska Sugar.

Den här musikalen spelas på Oscarsteatern i Stockholm och jag såg den bara för bara nån vecka sen. Min danslärare Frank Sehlstedt är med i ensemblen och spelar en ganster m.m vilket min tidigare lärare Joachim Staaf också gör. Musikalen är väldigt humoristisk, Henrik Dorsin är galet rolig och Hanna Lindblad är en stor förebild för mig! Scenografin var också riktigt häftig. Dock tycker jag att det var för lite dans ;)



Singing in the rain
Musikalen utspelar sig 1927, när ljudfilmen slog igenom. Duon Lockwood och Lamont skulle spela in en talfilm men filmen går åt skogen eftersom Lamonts röst är outhärdlig. Regissören Roscoe Dexter börjar få panik eftersom filmen ska släppas om bara ett par veckor. De börjar fundera ut en plan och in i bilden kommer den vackra Kathy Selden som har en lysande röst. Idén om att göra om allt till en musikal och låta Selden dubba Lamont börjar ta sin fart. Men allt görs bakom Lina Lamont rygg såklart.

Jag kom ihåg att jag var så himla glad och lycklig när jag gick ut från den här musikalen! Trion Rennie Mirro, Hanna Lindblad och Carl Dyall var oslagbar. Snygga och coola dansnummer (mycket stepp) i en blandning av maffig scenografi! Det var så jäkla ballt när det ösregnade på scenen och skvätte ut på oss i publiken! 



Showbusiness - A Hollywood Tribute
Den här föreställningen var som namnet säger en hyllning till alla stora hollywood filmstjärnor. Genom hela föreställningen berättade Rennie Mirro, Carl Dyall och Hanna Lindblad om sina idoler och sin väg till scenen. Trion var så otroligt samspelta precis som i Singing in the rain och hela musikalen innehöll fantastiska sång och dansnummer! Märks det att jag älskar 30-talet när det kommer till val av musikaler? Haha.




Grease
För de som inte vet handlingen: Musikalen handlar om Sandy och Danny som träffas under sommarlovet, men när skolan börjar så är allt ändrat för Danny tillhör det tuffa grabbgänget T-birds, och Sandy ska spela en pappas flicka som försöker passa in i flickgänget Pink Ladies.

Jag tyckte så mycket om Grease musikalen (med Pernilla Wahlgren och Rennie Mirro i huvudrollerna) så jag gick och såg den tre-fyra gånger haha. Tror att den sattes upp 2004 på Göta Lejon. Musikalen innehöll mycket fartiga buggnummer och allt som allt var det en väldigt färgglad och rolig föreställning.

 

Härnäst blir det Romeo & Julia vi ska gå och se på Göta Lejon!

Finally!

ÄNTLIGEN är det lov! Skoldagen idag var hur seg som helst och visarna på klockan kröp verkligen fram. Lektionerna var grafisk kommunikation, där vi fram tills idag har skrivit och designat två tidningsuppslag, svenska och matte. När jag kom hem satte jag mig direkt ner med matteboken och började plugga. Jag har prov och hemuppgifter att göra tills efter lovet. Över huvud taget har jag en massa plugg i flera olika ämnen nu, men det ska i alla fall bli en otrolig lättnad att slippa vara i skolan på ett tag!  

Ikväll är jag och min lillebror Adrian hemma själva. Vi har precis ätit tacos och nu ska vi kika på första Narnia filmen :) Har köpt hem marabou premium chokladen i smakerna salt & pecan och mint som jag ska smaka på nu!

Måste också säga grattis till Sabine som fyller 18 idag! HURRA, HURRA, HURRA! <3




Ångest

Sitter just nu och väntar på mor min för att få skjuts hem. Egentligen skulle jag ha två dansklasser idag, jazz och ragga, men jag känner mig hängig, öm i lederna och yr så det blir att åka hem och vila istället. Jag får alltid ångest när jag missar dansklasser och under sportlovet är det ju även lov från dansen! Men jag vägrar att bli sjuk nu! Det är så typiskt mig att bli sjuk så fort jag slappnar av och får ledigt.
Nej, jag ska hem och bädda ner mig i soffan med te och apelsiner. Och juste, läsa på inför läxförhöret imorgon i grafisk kommunikation kan ju vara bra också...suck* 

Jag har nog aldrig längtat så mycket till ett lov som jag gör nu! Kan man inte bara spola förbi fredagen? Mitt sportlov kommer inte gå åt till så mycket sportande förutom en och annan långpromenad och kanske en sväng till gymmet. Har aldrig varit något fan av skidor och jag har inte åkt sen jag var 9 så någon skidresa är det inte tal om i alla fall! Mitt lov kommer istället gå åt till att umgås med vänner som jag träffar alldeles för sällan och PLUGG. Nu beger jag mig hem till soffan.
Pusshej! 

Lärare till lägret

Wohow nu är det bestämt att Emilio Perrelli och Mathias Singh ska undervisa på danslägret på Gotland i sommar! Jag har haft båda förut, ibland undervisar de tillsammans eller var för sig och deras stil är street/jazz. De är eftertraktade koreografer, dansare och lärare och de har startat danstidningen 5678. Senast sågs de och deras koreografier på idrottsgalan och i melodifestivalen. Riktigt sköna, roliga killar som öser eleverna med energi och lär ut grymt roliga koreografier :D

Alla Kühlers elever, ANMÄL ERAT INTRESSE NU!! Det kommer att bli en galet rolig vecka med dans, yoga, sol, bad, Visby och ännu mer dans!

FOTO: Robert Edman

Take care

Igår på baletten hade vi utvecklingssamtal och det jag behöver bli bättre på är min hållning, att hålla ryggraden och bäckenet rakt. Jag har jättesvårt att se och känna själv när jag gör rätt och fel med hållningen för det är så lätt att jag svankar. Min rygg är ju allmänt knäpp också. Den är överrörlig och svag så jag får ofta låsningar som sätter sig så att jag får svårt att andas och jag är alltid stenhård i axel och nack musklerna. Det släpper om en naprapat knäcker ut ryggen eller ibland med vila/värme.

På dansskolan finns friskvård i form av kinopraktik, massage och naprapatbehandlingar som man kan boka tid till. HÄR finns mer info. Dagarna som erbjuds är:
Tisdagar, Lisa Öqvist (naprapat)
Torsdagar, Cathrin Kühler (massage)
Lördagar, Göran Salaj (kinopraktik) 



Det är verkligen värt att lägga pengar på att få hjälp av professionella. Din kropp ska ändå hålla livet ut! När jag fick min gaffelsprängning (dansstukning i foten) hjälpte inte vårdcentralen över huvud taget. Läkningstiden tog bara ännu längre tid för att jag inte tog hjälp av specialister från början!

 

Sketen onsdag

Hej!
Jag har absolut inget kul att berätta om den här dagen utan är mest irriterad, så jag tänkte avreagera mig och berätta om den här sketna onsdagen. Dagen började med att jag försov mig. Jag hade bara en halvtimme på mig innan bussen skulle gå = att jag inte hann sminka mig och kastade på mig fula kläder. Första lektionen var idrott, vilket är typ mitt hat-ämne! Efter det var det lunch...äcklig fisk full med ben i och därefter hade vi klassråd där jag fick reda på min höga frånvaro den här månaden. Sist hade vi textkommunikation som faktiskt var chill! Där har vi gjort egna annonser till tidningar och fick sluta lite tidigare så det var skönt!
Men nu har jag kommit hem och har en massa plugg att göra, Emma åkte iväg imorse till San Diego (jag kommer sakna dig darling!) OCH vädret är sämst och det verkar aldrig sluta snöa...

Så. Nu har jag fått klaga ordentligt haha. Sportlovet är såå välbehövt, jag måste bara stå ut två dagar till! Hoppas att ni hade en bättre dag än jag!

Mormor dansar loss

På tisdags förmiddagarna finns 60+ jazzen som är nytt för i vår. Min mormor har börjat där tillsammans med några andra pigga damer! :D Gud så roligt de har! Det hörs upp till kontoret på övervåningen hur de skrattar! Mormor som alltid är så glad (hon är nog den mest positiva människa jag känner) har aldrig haft någon speciellt bra koordinationskänsla men hon dansar på som bara den så gott hon kan och har superkul, hihi söta mormor!

Här är bilder från förra veckan, då var de dock bara halva gruppen. Mormor i grå tights.  



 

Måndag

Om någon timme ska jag åka iväg till dansen på Västmannagatan (Vi har inte någon klass på Tegner den här terminen) för att ha block och jazz. På block lektionerna har vi, som jag har nämnt tidigare, olika lärare och stilar olika veckor. Ikväll tror jag att vi har Anna Näsström i wacking/voguing! På våra ordinarie klasser kommer vi snart att börja ha utvecklingssamtal med lärarna. Det ger verkligen så mycket och motiverar oss att hela tiden utvecklas och bli bättre! Men klassen med Frank Sehlstedt blir nog en vanlig klass idag och dessutom kommer de och fotar från danstidningen 5678. 

Nu ska jag fortsätta skriva på min samhällsuppsats. Blä för måndagar, men snart är det helg igen! Positivt tänkande, haha. Veckorna går ju så fort!

Cam Gigandet

Igår mådde jag som jag förtjänade efter lördagskvällen. Det var knappt så jag orkade mig upp ur soffan men jag gjorde en kraftansträngning och masade mig iväg till stan för att möta upp tjejerna ur dansgruppen. Vi gick först och åt middag på kungshallen och sen gick vi och såg Burlesque på bio. Som jag har längtat och den levde verkligen upp till mina förväntningar! Galet bra film med häftiga shownummer, grym sång och snyggingen Cam Gigandet fick oss tjejer att ramla av stolen. När han spelade vampyren James i Twilight var han inte alls lika snygg, men nu i Burlesque...damn!







 

Emma 18 år

Jag hade en super trevlig lördag! Det började med middag hos Emma som fyllde 18, GRATTIS GRATTIS! :D Det bjöds på delicious tre rätters och champagne. Det blev mycket skratt och vid elva åkte Lollo och Emma till krogen medans vi andra drog vidare till Alex på fest. Tack alla fina girls för en lyckad kväll! Här är i alla fall några bilder från middagen!


Födelsedagsbarnet, love you <3











Beroende

Den här dagen har gått åt till att storstäda mitt rum och badrum, packa till mamma, flytta hit och packa upp allting igen. Jag sitter och funderar på vad jag ska ha på mig ikväll...det känns som att jag inte har någonting att ta på mig! Jag skulle behöva köpa en helt ny garderob till våren, jag är så trött på ALLT!

Jag känner mig lite som den här tjejen, haha. Fast kanske inte lika galen...


Jag ska koka en kopp kaffe nu och kanske börja på mitt oändliga plugg! Jag har blivit helt beroende av kaffe. Det är typ det första jag tänker på när jag vaknar på mornarna och jag får huvudvärk om jag inte dricker kaffe under dagen. Nej, nu gäller det att tagga till ikväll! Vad har ni för planer den här lördags kvällen? :)

James Bond

Hello! Jag ligger i soffan framför brasan och slötittar på James Bond på tv i skrivande stund! Det roliga med de gamla Bond filmerna är de usla ljud och special effekterna, haha. Klockan är ju inte alls mycket och jag hade dessutom sovmorgon idag men jag är dödstrött...imorgon kväll blir det iaf festande! Vi ska fira Emma som fyller 18 på söndag så det blir middag och därefter utgång för de som har åldern inne...jag kan ju inte hänga med, det SUGER. Men vi andra hittar förhoppningsvis någon annanstans att dra till sen :) Nu ska jag ta en kopp te och måla naglarna ljusrosa. PUSS!

Black Swan

Filmen Black Swan med oscarsnominerade Nathalie Portman i huvudrollen har premiär om två veckor! Den handlar om ballerinan Nina som är en av de starkast lysande stjärnorna i New York City Ballet Company. När det blir dags att ersätta prima ballerinan Beth som huvudrollen i Svansjön står Nina på tur. Men hon får oväntad konkurrens i nykomlingen Lily som imponerar stort på regissören med sin sensualitet och passion. Allt som de två rivalerna utvecklar en skruvad vänskap blir Nina mer och mer desperat och frågan är hur långt hon är villig att pressa sig själv för sin karriär.

Jag tycker filmen verkar bra men läskig...jag visste inte att det var en thriller förrens jag såg trailern! Jag får se om jag vågar gå och se den, jag är så feg när det kommer till skräck/thriller haha.
 


Dansläger i sommar

Just nu planeras det för fullt inför Kühlers dansläger för de äldre i sommar! Det kommer att vara på Gotland vecka 30 och på schemat finns bland annat street/jazz, yoga, dansfys och Simonson teknik (jazzteknik). Några riktigt bra gästlärare är på g kan jag lova! Förutom dans blir det också utflykter, bad och sol vid havet som ligger nära, massage kommer att finnas för bokning och mycket mer! Ett kanonbra avslut på sommarlovet för att komma igång till den nya terminen :)    

Här är några härliga bilder från ett dansläger på Gotland sommaren 2007

Torsdag

Hej på er!
Jag har börjat drömma så konstiga mardrömmar senaste tiden. Inatt drömde jag att det var krig i Sverige och de bombade vårat hus! Vi försökte fly men Adrian hade en get som husdjur som blev skjuten och dog....hmm någon som har en aning om vad det kan betyda? haha. Det var i alla fall en jätte hemsk dröm och jag vaknade med ett ryck när väckarklockan ringde kl 6. 
Jag valde ju Kärrtorps gymnasium för att jag ville komma ur "Huddingebubblan" där alla känner alla, men nu i efterhand känns det riktigt onödigt att behöva åka en timme till skolan varje morgon...jag blev i alla fall lite piggare när jag fick syn på snyggingen på bussen haha. Det är en kille som liknar Orlando Bloom som åker med min buss ibland ;)

Väl framme i skolan fick vi reda på att två av våra lektioner var inställda. Jag, Emma, Emelie och Jessica satt kvar efter första lektionen och gjorde alla extra uppgifter vi fått och sen åkte jag raka vägen till kontoret där jag sitter nu, puh! 
Jag längtar bara tills ikväll då vi har modern jazz och ragga, det ska bli så roligt! :D
Ha en fortsatt trevlig torsdag people!


Snygga Kühlers overaller

Här är de nya Kühlers kläderna som finns att beställa från Showstore! Jag har nyss beställt väskan, en ljusgrå overall och en ljusrosa t-shirt. Idag är dock sista beställningsdag, men efter sportlovet kommer det att finnas för försäljning igen, kolla dansskolans hemsida HÄR. Väskan kommer nog att bli en favorit för mig, den är skitsnygg och har dessutom ett bra fack för dansskorna!

Visst är de snygga? Overallen och t-shirts finns i olika färger och modeller!










Grattis Fredrik!

Hejsan!

Hur var eran alla hjärtans dag igår? Min lillebror Fredrik fyllde 16 så det blev firande av honom hela dagen! :D Han fick en HUGE frukost på sängen och presenter. Av mig och Adrian fick han Björn Axén shampo & hårvax och två kylskåpsmagneter där det står "I love Stockholm" på som han måste ha med sig till Göteborg haha ;)
Senare på kvällen möttes vi upp på italienska restaurangen Tiramisu på Vasagatan och åt middag med mamma, mormor och moster. Mys! Egentligen skulle morfar och vänner från Paris komma också men kunde tyvär inte. Vi åt jättegoda pastarätter och servitörerna var riktiga gentlemen. Me like! Min minsta lillebror Adrian var också med på middagen men han gjorde fula miner på varenda foto som jag tog...typiskt!


Jag hann knappt fota vår goda alla hjärtans dags frukost innan pappa snodde tallriken med hallon och skivad banan som jag hade lagt upp så fint som ett hjärta! Haha.


Mamma och födelsedagsbarnet


Jag och mormor


Fredrik blev nöjd när han fick en andra portion haha. Marie drog till med att "Vi har en hungrig hockeymålvakt här som inte riktigt blev mätt..." 


Moster Marie och mammi

Framtidsplaner

Jag har dansat i 15 år nu. Min familj jobbar inom showbusiness så det var naturligt att jag kom in på det. Jag var tre år gammal när jag började och dansen har under min uppväxt blivit en stor del av mig och mitt liv. Jag får energi och glädje av dansen, om jag har en dålig dag kan jag koppla bort tankarna helt under danslektionen. Dansen har hjälpt mig igenom jobbiga händelser och stärkt min självkänsla och mitt självförtroende. När jag blev skadad för lite mer än ett år sen, (jag stukade foten och fick något som kallas gaffelsprängning) mådde jag jätte dåligt psykiskt. Men nu när foten är läkt är jag mer motiverad än någonsin och funderar starkt på att satsa på dansen som yrke och inte bara som en fritidsaktivitet. 

Men det som tar emot är att det är ett så osäkert yrke. Man har aldrig ett fast jobb som dansare utan jobbar säsongsvis och tvingas hela tiden söka nya jobb, man har aldrig några fasta arbetstider, lönen är inte speciellt hög, om du skadar dig blir du arbetslös och det är ENORMT stor konkurrans på arbetsmarknaden...men å andra sidan är det min stora dröm att få jobba med det jag älskar!

Så efter gymnasiet kommer jag nog fortfarande inte veta vad jag vill. Jag kommer absolut inte att plugga vidare direkt utan jag vill resa, uppleva kulturer och få tid till att fundera ut vad jag verkligen vill. Något jag är ganska säker på är att jag vill till en storstad som New York eller Paris! Jag har varit i båda städerna och även tagit dansklasser där. Det positiva med just Paris är att vi har släktingar och bekanta där som kan vara en trygghet. Jag har ju läst franska fem år i skolan så jag har i alla fall grunderna, men det skulle vara kul att lära sig språket på riktigt. Så det lutar åt Paris, att dansa och jobba där under typ ett år. Efter det får jag se, jag kanske söker till balettakademien eller så kanske jag sadlar om helt och börjar plugga till något helt annat! Vem vet? Något som är säkert är att dansen alltid kommer vara en stor del av mitt liv!




   

The body shop

Hej hej!
Tänkte tipsa om mina favoriter från The body shop just nu. Jag älskar alla lotions därifrån som doftar i alla möjliga sorters dofter men den senaste tiden har jag använt den här och har fastnat för den! Det är en doftserie som heter Japanese Cherry Blossom, den är lite dyrare än de andra vanliga krämerna, tvålen kostar 155:- , puree lotion 190:- & body butter 245:- men det är verkligen värt det! Den luktar så himmelskt gott, fräsch och inte för stark och man blir silkeslen av lotionen (skriver man så?) haha. Skrapar ut det sista ur flaskorna nu så det är dags att köpa nytt! 
 

Min lördag

Det blev en quinoa sallad med tonfisk och ägg till lunch. Enkelt, mättande och nyttigt! Nu har jag hällt upp en stoor kopp kaffe och ska sätta igång med plugget...matten har jag faktiskt gett upp hoppet om och satsar nog på omprovet istället. Det finns ingen chans att jag hinner lära mig allt tills på tisdag när jag inte ens har böckerna hemma...dålig planering Felicia. Istället ska jag skriva vårat feta svenska arbete om 1800tals författare. Kanske börjar jag också på vår individuella samhälls uppgift...gaahh vad det tar emot! :(
Den här helgen blir en lugn helg! Jag känner att jag behöver det plus att de kommande helgerna ska underbara tjejer firas för fullt så jag laddar upp tills dess ;)

Den här månaden kommer jag bara att kunna lägga undan ca 500kr till Thailand som vi planerar att åka till nästa vinter. Om jag fortsätter i den här takten kommer jag inte ens ha råd med flygbiljetten dit, haha. Det blir till att jobba större delen av sommarlovet! Om bara pengar kunde växa på träd... 




 

Långprommis



Topp 10 dansfilmer

Dirty dancing 2
Hairspray
Step up (första filmen)
Stomp the yard
Honey
Billy Elliot
Shall we dance
Grease
Flashdance
Fame

Sträck ben, please!

Hej hej alla insnöade människor!
Gick upp vid 7 imorse bara för att veta att alla bussar var inställda pga snöstormen, så det var bara att krypa ner under täcket igen! Jag klagar inte ;) Senare under dagen skulle jag få skjuts av mamma till Emma för vi hade planerat att plugga idag. Vi kom knappt ut från parkeringen förrns vi körde fast i snön, haha. Tre av våra snälla grannar fick hjälpa oss loss vilket tog ca en halvtimme. Så det blir att plugga hemma idag, det lilla jag kan göra eftersom jag inte har alla skolböcker hemma.

Om mina klasser igår då. Jazzen var superkul! Jag älskar verkligen hans klasser. Val pratar ju bara engelska men han blandar svenska ord ibland. Han har jobbat mycket i New York tidigare och är superbra pedagog! Han kan säga saker som "My grandma's better than you...and she's in a wheelchair!" eller "I can lift my leg higher than you and I'm a fat old man!" haha. Men det är absolut inte för att vara taskig utan bara för att pusha oss att bli bättre hela tiden! Hans koreografier går ut på att ge oss alla steg direkt och sen utmana oss själva och se hur mycket som sätter sig. Fast jag tycker om när vi kör samma dans i alla fall två klasser efter varandra så att man kan börja tänka mer på detaljer och få ett flyt när man dansar! :)

 Foto: Robert Edman

Efter klassen med Val har jag valt till ragga/dancehall! Det är nytt för i år och det är Jennifer Angbah som håller i det. Ragga är en dansstil som har rötter från Jamaica och är influerad av bland annat hip hip, orientaliskt och olika afrostilar. Det är mycket skaka rumpa! Man blir så himla taggad av Jennifers lektioner, hon ger så mycket energi! :D Den här klassen är en öppen klass som vem som helst kan komma och ta på drop-in och bara betala för en gång om man vill! dans. Mycket höfter, axlar och överkropp används.

Foto: Robert Edman

Andra öppna klasser som Kühlers har i år är: 
Balett
- Ola Beccau
Street - Thomas Benstem
Modern jazz - Val Rey Suarez
Pilates - Ninnie Andersson  
Yoga - Maria Isefält
Ragga - Jennifer Angbah
Bugg - Lasse Kühler & Lisa Öqvist 
Jazz 60+ - Ann-Britt Onbeck
Jazz för vuxna - Cathrin Kühler & Maria Isefält
Tåspets - Dana Cinne

Sen finns det såklart lunchträning i massa olika dansstilar! :D

Ge mig sommar

Nu får det väl ändå vara nog med snö?! Jag har frågat mig själv flera gånger idag varför man väljer att bo i Sverige när det är sånt här skit-väder. Jag längtar ihjäl mig till allt som har med sommar att göra!

Lata dagar då man solar tills solen går ner 
Långa ljumma partynätter med vännerna
Grillad mat
Brunbrända ben
Fina och färgglada kläder
Gå barfota i gräset
Bad från bryggan




Ikväll har jag modern jazz med Val och ragga med Jennifer. Det är första torsdagslektionerna jag är med på, har missat de två första gångerna den här terminen. Men jag hade kanske tänkt filma/fota lite idag så får ni se på bloggen här imorgon :) Pusshej!

 

Burlesque

Dagens låt är från filmen Burlesque som jag hoppas att jag ska se i helgen!

Välbehövd ledighet

Hej på er!
Idag har jag ingen dans, gud så skönt med en vilodag! Egentligen har jag som vanligt en hel del plugg att göra, men jag ska istället lägga kvällen på att bara ta hand om mig själv. Fixa och måla naglarna, lägga ansiktsmask och hårinpackning m.m. Det behöver jag unna mig! Jag har ju extremt lätt för att stressa upp mig, jag är expert på att stapla upp alla "måsten" till en stor hög så jag får panik. My biig problem! Läste ett jättebra inlägg om just det på 5678.