Happy New Year

Om bara några timmar ska vi fira in det nya året! Det kan kännas som en press att kvällen ska bli perfekt. Man måste bestämma vad man ska ha på sig, vart man ska vara, vilka man ska umgås med på kvällen (jag vill helst av allt vara med alla mina kompisar samtidigt vilket inte funkar så bra :p) o.s.v
Haha nu låter jag kanske jätte negativ, men det är jag absolut inte. Jag tror bara att man inte ska förvänta sig så mycket utav kvällen, se det som en rolig festkväll med dina kompisar istället. Det ska ialla fall jag göra! :)

Varje nyår brukar vi familjer träffas som hade landstället striberg tillsammans, det här året blir det likadant men föräldrarna har förstått nu att alla vi barn ändå drar iväg på kvällen så vi ska vara hos janne och lena med familj redan vid 4 tiden och vi får sen äta middag vid 6 så att alla ändå hinner träffas ett tag! Därefter ska jag och Yasmine hem till Mimmi med en massa andra, vid tolv slaget ska vi till djurgårdsbron och sen får vi se vart kvällen för oss alla vidare!

GOTT NYTT ÅR!

Shopping

Halloj!
Kom hem från fruängen för ett tag sen, jag och Aller tog en promenad dit när hon skulle åka hem istället för att ta bussen, duktigt va ;) Igår var vi ute på stan hela dagen lång och jag hittade faktiskt lite fler saker på rean. Bland annat en klänning och en kofta från zara. När vi kom hem till mig var vi grymt trötta efter dagens shopping båda två så vi chillade bara här, badade i jacuzzin och bastade och sånt :) Vi kom inte i säng förrns halv tre någon gång och så tog vi en riktigt lång sovmorgon imorse och gjorde iordning en god brunch till oss själva, mumsigt! 


Mina fynd på mellandagsrean:
Vitt och svart långa baslinnen - Gina Tricot
Klänning (är mörkare lila än på bilden) - Zara
Nagellack - Kicks
Kofta - Zara

 

Fotoram

Jag vill ha en digital fotoram. Ens rum blir så mycket mer personlig när man har foton uppe på väggen, eller hur? När man har bilder på datorn blir det inte så ofta att man tittar på de och dessutom om datorn förstörs så försvinner alla. Såklart kan man ju också printa ut bilder på fotopapper och sätta in som vanliga kort i album eller rama in, men en fotoram verkar så mycket enklare, då visas de som ett bildspel istället. Jag ska ta och kolla vad det finns för olika, det kanske blir en bra sak att önska sig av morbror och moster i julklapp eftersom vi inte har träffat dem än ;)

Klicka för att se större bild

Lördag kväll

Hejsan!
Igår gick jag, Yasse och Jenny först och åt på en sushi restaurang som låg vid odenplan. Jag och Yasmine beställde 12 bitars båda två, men när vi fick in maten var bitarna ungefär dubbelt så stora än vad de brukar vara, så mätta och belåtna gick vi sen därifrån för att säga hej till Amanda, hennes pojkvän Richard och några kompisar till dem. Sen bar det av hem till en kille på krök vid st:eriksplan. Där var det inte värsta draget, men vi hade kul ändå och träffade en massa trevligt folk. Jag och yasmine somnade inte förrns vid 4 någon gång efter att vi sett på film hos henne.
Sen idag var vi inne i stan och kollade runt lite på mellandagsrean och jag köpte endast ett nagellack men det var inte ens på rea, haha.
Det var gårdagen det. Jag får se hur det blir ikväll, jag är sugen på att dra ut men det verkar inte hända speciellt mycket..Imorgon ska jag träffa Alexandra i stan på eftermiddagen, det dröjer allför länge mellan gångerna vi ses numera så det ska bli kul att se henne igen. /F

Paris here we come!

Nu är jag så galet glad, jag och mamma har precis bokat vår resa till Frankrike! :D Woho. Vi åkte dit förra hösten men nu när vi åker veckan efter påsklovet följer adrian med också. Mammas bästa kompis bor numera i Paris med sin familj så vi ska få bo hos de. Deras lägenhet ligger perfekt, nära till allt och i mitten av Paris, man ser till och med eifeltornet från sovrumsfönstren! :) Åh, vad jag längtar!

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning, jag sitter fortfarande här i träningskläder hehe. Sen drar jag mig in till stan och träffar Yasmine, vi ska äta middag på en sushi restaurang ikväll :) Yummi!

Bild tagen av mig förra året

Göteborg 4-5 jan

Tja tja!
Nu är resan till Göteborg och hotellet bokat och klart. Fredrik ska ju ha en hockey turnering där nere och om de fortfarande är kvar i finalen åker jag och mammsen dit och är där 4-5. Vi ska kolla på matcherna först och främst men vi kanske även hinner med lite shopping och sånt.
Påtal om shopping så var jag idag i skärholmen och kämpade mig fram mellan alla människor (läs hysteriskt stressiga och högljudda mestadels utlänningar) Jag hatar mellandagsrean, alla blir ju som galna! Jag hittade bara ett vitt långt bas linne innan vi skulle hem.

Imorgon ska jag efter frukost få en hel timmes massage av mor min. Så underbart skönt! På eftermiddagen ska jag sen träna på gymmet med emma vilket är ett måste nu efter all julmat! Sen på kvällen ska jag nog träffa Yasmine :)
Men nu ska jag bara ta och mysa framför tv:n i mina nya mysiga strumpor från twilfit och med lite godis. Jag ska försöka klura ut den eviga frågan om det är någon skillnad på rosa, vita och gröna ahlgrens bilar!

Julafton



Julafton igår var toppen. Vi var i Rönninge hos min moster och morbror och det var kul att träffa alla igen och speciellt min kusin Malins son Zackarias som har blivit 2 år gammal, så himla söt. Han skrek av skratt till Kalle Anka och var helt lycklig när tomten kom med paket till honom :) Malin har dessutom en till bulle i ugnen och hon hade fått en rejäl mage. Vissa kanske tycker att det är långtråkigt att umgås med släkten men det är det absolut inte för min del, vi har alltid kul när vi träffas! Idag var vi också hos morfar på söder och firade lite mini jul där, åt jul lunch och delade ut ännu fler julklappar. Hur mysigt som helst.

Ska snart dra mig iväg till emma, vi ska bara ta det lungt och titta på filmen Bröllopsfixaren som går på tv ikväll!
 




Dan före dopparedan


Idag är det dan före dopparedan, dagen innan julafton. Det känns det inte som över huvud taget, tiden har gått så fort! När jag var liten låg jag jämt och hade svårt att somna kvällen innan för all förväntan inför julafton, men den känslan är som bortblåst nu...men såklart tycker jag att det ska bli hur mysigt som helst med jul. Vi ska hem till min faster och fira med nästan hela släkten imorgon :) Det blir god mat, kalle anka, klappar och allt som hör julen till. Jag längtar verkligen!
Min lillebror har kommit till den åldern där han är lite osäker på tomten, men man märker verkligen på honom hur gärna han vill att tomten ska finnas på riktigt, gulle!

Jag måste bara berätta en skojig sak som hände igår vid middagen.
När pappa nästan hade ätit upp sin mat frågade han vad det var för sås som mamma hade gjort.
Mamma - Men jag gjorde ingen sås, vad tog du för något?
Pappa - Ja, jag tog den som stod och puttrade i kastrullen.
Jag - Haha, säg inte att du tog knäcksmeten till potatisen?!
Pappa - Jag tyckte väl att det smakade väldigt sött...

Haha, jag och mamma höll på att skratta ihjäl oss, lilla pappa då :)


 

Julklapps-miss

Go kväll! Kom hem från emsson för en stund sen. Jag, malin och emma tog det bara chill ikväll. Jag gick dit vid nio tiden och vi satte på Love actually som gick på tv, men vi pratade mest bort hela filmen. Jag och emma gav också varandra julklappar. Hon fick en sminkborste som hon hade önskat sig och av henne fick jag ett par jättesöta trosor från topshop, ljusrosa med liknande volanger där bak, och en stor fin ring som var som en blomma. Tack hjärtat! :)  

På tal om julklappar var jag och mamma och köpte de allra sista julklapparna idag, dessutom köpte vi all julmat och en gigantisk julgran som vi har klätt nu. Men när vi var inne på twilfit berättade expediten att det nattlinnet (som jag har köpt till mamma till jul) färgar av sig och kunder har klagat på det. Så mamma vill ju inte längre ha det...suck! Jag åker in till stan imorgon med emma och då passar jag på att byta ut den mot något bättre att ge. Nu ska jag krypa till kojs. Sleep tight!

The Hills



Nu har jag precis tittat på ett av de senaste avsnitten av serien The Hills som har blivit en favorit. Jag brukar vara dålig på att följa serier, men just the hills har jag sett en del av nu så jag börjar förstå allt och har verkligen fastnat för den. Alla avsnitt från de olika serierna kan du se HÄR 

Jullov

Äntligen är det jullov, som jag har längtat efter så mycket! Det känns riktigt skönt att veta att man har drygt 3 veckors ledighet att se fram emot nu. Dock måste jag faktiskt plugga en del So under lovet men det vill jag helst inte tänka på. Dagen började med julavslutning med uppträdanden och allsång. Vissa tjejer och killar från min klass var uppe på scenen också, haha :) Det slog mig att det var sista gången vi hade julavslutning i segeltorpsskolan nu, lite saad faktiskt. Efteråt gick vi tillbaka till klassrummet, fikade och fick våra betyg. Jag är rätt nöjd med betygen jag har fått för den här terminen, jag har höjt mig i 5 ämnen så det känns super!

Jag blev jättesugen på att se filmen love actually idag. En rolig och fin film som ger riktig julstämning och den skulle passa perfekt till en kväll som denna eftersom jag ska vara hemma och ta det lungt. Ska nog fråga mammsen om hon kan svänga förbi och hyra den till mig. Jag orkar inte vara sjuk längre! Jag hoppas att jag i alla fall blir frisk till julafton, det vore trist att inte kunna känna doften eller smaken av all god julmat! PUSS

The show must go on

Hej allihopa! Förlåt för dålig uppdatering, jag har som sagt varit sjuk hela veckan och dessutom varit med i dansskolans julshower på maxim teatern. Det tog mycket på krafterna att dansa gärnet på scen när man egentligen skulle vilja ligga hemma och tillfriskna, men det går ju bara inte att inte vara med på showerna! Det är ju dem vi har repat till en lång tid nu och som man har längtat efter ett helt år :) Vi gjorde många roliga dansnummer, allt från vals och bugg till modern jazz och mycket mer. Allt som allt var jag med i 7 nummer och egentligen skulle jag också sjungit två låtar men det klarade tyvär inte min hals av. Det var tre shower + genrep och jag tyckte det gick bra trots att jag var sjuk. Såklart känner man alltid att man kunnat göra bättre ifrån sig men, men :) 
Nu längtar jag redan tills dansklasserna kommer igång igen i januari, haha. Jag kommer inte klara mig i tre veckor...men faktiskt så har jag och mamma fått ett litet jobb efter jul. Vi ska nämligen lära ut wienervals tills ett par som ska gifta sig snart! Kul va :)

Nej nog pratat om dans. Idag har jag tittat på film med Fredrik som också är hemma och är sjuk, haha. Vi kommer väl hosta tillsammans hela familjen under julhelgen. Imorgon hade jag ändå tänkt ta mig till skolan för då är det bara avslutning och så. Jag måste få med mig vissa böcker hem och få se mina betyg också. Nu ska jag hoppa in i duschen och dricka en kopp té med honung innan jag lägger mig! Godnatt<3

Julbak hos Mimmi

     

Lucia

Tjenare, ja nu är jag sjuk igen. Har ont i halsen och en hosta som har satt sig på luftrören, det är fan helt otroligt att jag jämt blir sjuk innan shower! Jag kommer faktiskt inte ihåg sist jag var helt frisk på en dansföreställning, men jag tror det sitter lite i psyket också, när jag verkligen inte får bli sjuk så säger kroppen ifrån med att bli det ändå. Usch..ja det finns ju inte så mycket att göra mer än att stoppa i sig vitaminer och naturläkemedel och dricka té.
Så jag kommer alltså inte göra något annat idag än att kurera mig här hemma och ta det lungt. Just nu håller jag på att skriva julklappsrim. Det är riktigt kul faktiskt och HÄR är super bra sida för de som inte orkar skriva alla sina julrim själva. Jag skriver dock vissa själva ;)
Haha, nu kom adrian in och sa att hans kompis (9 år gammal) som är här tycker jag ser snygg ut ;D Haha, ja det är ju kul att man får lite uppskattning trots att jag sitter här hostande i mjukiskläder och är allmänt sunkig.
Ha en fortsatt mysig lucia gott folk!


Vem vinner Idol?

Vem tycker ni ska vinna idol ikväll?
Jag håller nog på Alice, hon är grym! :)
Sen har hon ju också samma sånglärare som jag, hihi.

Mysig fredag

Hej!
Nu är jag så trött så jag håller på att ramla ihop, jag ska nog lägga mig och sova ett tag. Jag gick upp 05:45 imorse för att vi skulle ha lucia tåg. Vi hade två tåg på morgonen och det gick väl helt okej, förutom att småbarnen sjöng fel hela tiden haha. Sen var det några som var väldigt oseriösa från senare delen också men whatever, segeltorpsskolans luciatåg brukar inte vara speciellt seriösa :p Efteråt var vi tvugna att bära tillbaka stolar och plocka ner scenen och en massa annat. Sen hade vi bara matteprov innan vi fick sluta.
Ikväll vid 6 tiden ska jag hem till mimmi. Där blir det julbak med tjejerna och vi ska baka lussebullar, pepparkakor och sånt gott hela kvällen :) Det blir riktigt mysigt! Får se om jag sover kvar hos mimmi sen eller inte.

Imorgon skippar jag gymet för jag har fått hosta och känner mig inte pigg alls. Men på söndag däremot kommer jag få träning så det räcker. Då ska vi ha dansrepetitioner hela dagen inför julshowen. På måndag ska vi repa på teatern och tisdag är det genrep och premiär! Jag har en hel del att göra i början på nästa vecka så det blir nog inte så mycket boggande, skriver när jag har tid helt enkelt :) Bye <3

Inför Lucia

Hejsan!
Dagarna verkligen flyger iväg. Det är redan onsdag idag, julshowen är nästa vecka och julafton är om två veckor! Idag blev det klart att Jessica Heden ska vara Lucia i vår skola, hon kommer passa som det tror jag :) Jag blev vald till reserv om nu Jessica inte skulle kunna vara :p Lite tråkigt är det bara att vi inte får ha levande ljus utan alla, även lucian, måste ha plastljus som man hade när man var liten! Vi kommer att ha luciatåg imorgon kväll för föräldrarna och på fredag ska vi gå två tåg på morgonen för skolans elever och lärare.
Jag tycker att det är riktigt onödigt att folk har börjat tjafsa om varför inte killar kan bli valda till lucia, hallå, lucia var en tjej och så har vi firat det i över 1700 år efteråt. Så varför börja bråka om det nu helt plötsligt och säga att det är diskriminering? Då kan ju lika gärna tjejer få vara tomtar, pepparkaksgubbar, stjärngossar och killar få vara pepparkaksgummor. Snälla, vad är det för mening? :p

Jag längtar tills på fredag för på kvällen ska jag, Mimmi, Yasmine och Jenny ha en julbak-kväll. Det kommer bli supermysigt! Vi ska baka lussebullar, pepparkakor, marsipanfigurer, knäck och massa annat :)
PUSS!

Kycklingfilé med gorgonzolasås

Här är ett recept på en underbart god kyckling rätt. Det är egentligen ett GI recept men man kan lika gärna äta den med ris eller potatis till om man vill. Jag har gjort succe med den ute på Jennys landställe på muskö så jag tänkte dela med mig av den nu :)

Gorgonzolafilé med valnötter 2 personer
2 kycklingfiléer/ 2 fläskfiléer
Rapsolja
1 purjolök
1 burk crème fraiche
½ dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
100 g ädelost (t.ex. Kvibille ädel)

Valnötter
Salladsblad
Skivade tomater


Stek filéerna i rikligt med olja på hög värme i några minuter tills dem är gyllenbruna. Ta upp filéerna.
Bryn purjolöken tills den har mjuknat och fått lite färg. Tillsätt crème fraiche, vin och smula i buljongen. Finfördela osten och låt den smälta. Lägg tillbaka filéerna och låt det puttra i 10 min under lock. Servera med hackade valnötter och en god tomatsallad.  

Stressigt

Sitter just nu och smuttar på en kopp julté och har en mysig filt runt om mig för att bli varm. Om ett tag ska jag iväg till dansen igen. Vi har modern dans (blä) och julshowsrep. Vi kommer ha jättemycket repetitioner framöver för att hinna med alla danser till julshowen. Jag förstår verkligen inte hur lärarna tänker när de lägger upp repschemat. De vill att vi ska få ut så mycket som möjligt av våra vanliga lektioner men istället får vi stressa ihjäl oss den sista veckan...suck! Den sista tiden nu har jag varit stressad i stort sett hela tiden, jag orkar inte ha det såhär. Ska jag gå in i väggen när jag är 15 år gammal?
Den här dagen har faktiskt varit chill. Vi slutade kl 3 och den sista lektionstiden tittade vi på filmen Julens hjältar som är en gammal julkalender, jättemysig :) Btw, så var också sune musikalen igår mycket bättre än väntat och dansarna malin, jacob, oscar och william som jag känner fick vara med nästan hela tiden och verkligen visa att dem är grymma dansare! :) Efter föreställningen bjöd morfar oss på lunch på en kinarestaurang i närheten. En riktigt trevlig söndag helt enkelt :) Nu måste jag kila, puss på er! 

Sune musikalen

Woho, nyss ringde en kompis mamma som gav mig en gratisbiljett till Sune föreställningen imorgon! Morfar ska också se den så då kan vi gå tillsammans. Den spelas på Göta Lejon kl 12 och efter det ska jag ha två danslektioner på västmannagatan och tegnerlunden. Jag har hört att själva föreställningen inte är så bra men dansarna (vissa går i min dansgrupp) är super! :)

Stackars lilla mig

Har precis ätit middag, fläskfilé med gorgonzola sås, mumsigt! :) Har haft en riktigt jobbig förmiddag idag. Jag, mamma och emma skulle åka till Jensen norra på öppet hus. Jag och mamma var redan försenade och vi skulle hämta upp emma först, när vi hade kommit halva vägen fick vi vända för mamma glömde sin almenacka där vi skrivit upp adressen. När jag då ska springa in och hämta den slänger jag igen bildörren på min tumme, ajajaj! Den började blöda och svullna upp riktigt ordentligt så nu har jag en blå tumme som är dubbelt så stor än vanligt :( Vi åkte iaf till stan och hann gå runt på skolan i ungefär 40 min. Jag tycker att den verkar riktigt bra, men det blir nog ändå inte den som jag väljer som 1a val.
När vi var klara åkte vi hemåt och jag gick och gymmade och solade. Inne i omklädningsrummet och solariumet spelades samma låt om och om igen så jag tror jag kan den utantill nu, haha. Det kändes ialla fall superskönt att få träna och bli lite brunare. Ikväll har jag bestämt för att bara ta det lungt här hemma, det är så himla stressigt med allt och igår kände jag mig dessutom sjuk så det är nog bäst att jag vilar upp mig. Jag ska få massage av mamma nu, äntligen! :)  Puss&Kram!

Pineapple express

Nu är jag hemma från bion och shit vad rolig filmen var! Vi såg Pineapple express, det är en komedi som handlar om en knarklangare och en kille som köper av honom, de blir inblandade i ett mord och blir jagade av knarkbossarna. Det är en helt skruvad och rolig film, jag har inte skrattat så här mycket åt en film på jag vet inte hur länge :p Gå och se den! Anton var också snäll och bjöd oss på popcorn och cola :)
Imorgon ska jag åka på öppet hus på Jensen Norra, därefter är det gymmet som gäller och sen har jag övertalat mamma att massera mig på eftermiddagen. Även fast jag har en mamma som är massör får jag inte massage särskilt ofta. Nu väntar skönhetssömnen, godnatt <3

Julshopping

Hej, förlåt för den dåliga uppdateringen men det har varit väldigt mycket senaste dagarna med skolan och dansen. Jag har inte hunnit eller orkat blogga helt enkelt. Idag efter skolan åkte jag med emsson till stan. Hon skulle klippa sig och jag julhandla. Jag hittade julklappar till fredrik, adrian och mamma och tittade även ut lite saker som jag själv önskar mig :) När vi var påväg hem satt Darin vid Åhlens ingången och singerade skivor, men vi bestämde oss för att ta tunnelbanan hem istället för att stå i en milslång kö med darin-fans.
Jag känner att jag håller på att få feber nu..suck men jag ska gå på bio med emma och anton nu. Det blir skönt det här fredagkvällen :) Bloggar kanske senare, pusspuss

Lussebullebak

Hej hej, gud så skönt det känns att inte ha någon dans, plugg eller något annat idag. Har absolut ingenting jag måste göra så nu kan jag ägna lite tid åt mig själv. Som till exempel måla naglarna, ta ett långt bad, kolla på någon film och soova! Första avsnittet av julkalendern såg jag igår, bara för att avgöra om den var bra eller dålig, hihi. Det är inte ens något jultema på den och allt utspelar sig i industri tema. Så otroligt dåligt, SVT kan inte längre kan göra bra och mysiga barnprogram.
Den stora snackisen i skolan idag var nog segeltorps bloggen, någon patetisk person sitter och skriver helt onödiga saker om folk i segeltorpsskolan. Haha. Vi bakade också lussebullar i skolan på hemkunskapen och mina och emmas bullar blev snyggast. Ludvig däremot tyckte det var roligare att äta upp degen :) /F

Visst blev de fina :)


























Helt slut

Halloj!
Har ätit en massa nu så jag håller mig till efter dansen ikväll vid tio tiden, det är så jobbigt att behöva äta typ middagsmat vid fyra eftersom vi inte hinner äta mellan danslektionerna. Jag kan ju berätta lite kort om dagen. Sabine och sofia hade elevledd fysträning idag på idrotten, det var kul men shit vad jobbigt det var! Vi körde hur många intervaller som helst och jag har inte världens bästa kondition direkt. Alla tror att dansare borde ha bra kondition men det stämmer inte, haha! Jag fick jätteont i halsen/luftrören efter det och har fått en irriterande hosta som inte släpper :/ I slutet av dagen hade vi heelt onödiga lektioner, nämligen klassråd, eget arbete och livskunskap. Allt det här året blir bara skit för oss nior kan jag ju säga, de har ändrat på allt: balen, lucia, julmarknad m.m och mycket på grund av att de bygger om hela skolan, jag har sagt det förut men jag hatar verkligen segeltorpsskolan! Nu måste jag rusa till bussen ciao :)