Grillning på g

Nu drar jag iväg och möter upp några vänner. Ikväll blir det grillning i det underbara vädret! Nu måste jag sluta deppa efter helgens audition och tänka på annat! Puss

Valborg

Jag gick upp vid nio imorse och åkte och handlade med mammi. Sen bar det av till gymmet där jag körde några kilometer på löpbandet och en kort stretch. Riktigt skönt! Tog en prommis hem i det soliga vädret och har nu spenderat ett par timmar med att äta lunch, skriva student inbjudningskort och måla naglarna framför Grease på tv! Förhoppningsvis hinner jag kanske med lite plugg också innan jag ska börja fixa mig för ikväll :)

Dansens dag





Idag är det internationella dansens dag! Hoppas att ni har firat den och dansat loss!

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow

Om några timmar går tåget tillbaka till Stockholm och det är med blandade känslor som jag åker härifrån. Helgens auditions till PAS har varit en bergochdalbana. Jag gick vidare till den andra auditiondagen (igår), blev antagen till den förberedande linjen men gick inte vidare till slutproven som pågår idag.
Jag är glad att få chansen att gå den förberedande linjen men mest är jag besviken. Kände mig helt förstörd och värdelös igår. Jag ville åtminstone gå vidare till idag. Men trots allt måste jag säga att jag är nöjd med det jag gjorde. Dansen gick galant och sången bättre än förväntat. Teatern gick väl sådär men det är ju inte min starka sida. Nu ska jag försöka se det positiva, samla mod till BAs audition och blicka framåt..jag håller också tummarna för att vännen Alexandra (tidigare Kühlers-stipendiat) tar sig hela vägen idag!

This is it

På fredag gäller det. Då är det den första auditiondagen till Performing Arts School i Göteborg. Jag är livrädd. Men jag är också helt galet taggad och förväntansfull! Om jag skulle komma in blir jag världens lyckligaste, men om jag inte kommer in är det inte heller världens undergång! Det allra viktigaste är att jag kan sitta på tåget tillbaka till Stockholm och känna mig nöjd, känna att jag gjorde mitt bästa. De kommande dagarna kommer jag stänga in mig i en liten bubbla, koncentrera mig på att bli frisk (ja, jag har självklart dragit på mig en förkyldning) och ha de sista privatlektionerna i både sång och teater. Tack till alla ni fina som stöttar mig och ger peppande tips. Ni är guld värda ♥

En succé

Kulturnatten med Kühlers blev helt fantastiskt! På öppet hus där jag var och tog klasser var det ett enormt tryck! Bara på lindyhop klassen var det 120 dansglada männsikor och sammanlagt kom det cirka 300 pers under kvällen för att dansa och testa olika stilar! Stämningen var på topp och folk ville aldrig gå därifrån :D

Under dagen uppträdde showgrupperna på Skansen och fick lysande respons från de hundratals personerna i publiken! De skötte sig otroligt proffsigt! I och med Kulturnatten var även showteam och dansade på Scandic Sergel Plaza hotell! De körde olika nummer under kvällen och närmare 700 pers kom för att titta! Ett stort tack till alla ni som firade Stockholms kulturnatt med oss! ♥

Kühlers Showteam på Scandic Sergel Plaza Hotell. Koreografi: Thomas Benstem

Kidparty

Alldeles strax ska jag åka iväg in till Kühlers som har öppet hus från 18.00-00.00 ikväll. Hoppas att vi ses där! :) Jag hade tänkt köra lindy hop, modernt och kanske streetjazz. Men det blir tyvär en tidig hemgång för mig eftersom jag ska tillbaka dit imorgon bitti för att jobba! Igår firade vi Sofia som fyllt 19! Temat var barnkalas och det bjöds på korv med bröd, fiskdamm, markoliomusik och partyhattar! Underbart roligt :D



Haha, stelt klassfoto!

Jessie J flashmob



Nu på lördag kommer det att anordnas en Jessie J flashmob i samband med lanseringen av bloggaren Sabis nya T-shirt design! För alla er dansare därute som är intresserade av att medverka finns all vidare info HÄR.

Kulturnatt och öppet hus

Det är 53 dagar kvar till studenten, till friheten. Jag längtar ihjäl mig! Men med 53 dagar kvar försöker lärarna pressa in skolarbeten som aldrig förr så därför har bloggen och dansen blivit lidande. Men på lördag under Kulturnatt Stockholm har Kühlers öppet hus på Tegnerlunden 6 och då ska det dansas! Kom förbi ni också! Alla klasser är gratis :) Nu börjar det dra ihop sig till audition också, nästa vecka ska jag till Göteborg och söka. Innan dess ska jag hinna med två sånglektioner och en teaterlektion också. Panik! :D 

Schema för lördagens öppet hus:

18:00-18:45 Lindy Hop Grundnivå med Jonas Nermyr

18:00-18:45 Jazzdans 55 + med Ann-Britt Onbeck

18:45-19:15 "Dancing through life" med Val Suarez

19:00-23:55 Kühler Showteam uppträder på Scandic Sergel Plaza

19:15-20:15 Modern Jazz med Val Suarez

19:15-20:15 Stepp grundnivå med Jonas Nermyr

20:15-20:45 "En dansares liv" Filmvisning

20:45-21:45 Streetjazz forts med Johnnie Smith

20:45-21:45 Bugg grundnivå med Marie Nilsson

21:45-23:15 Skapande dans med Anna-Karin Björk

21:45-23:55 Dansafton

Välkomna ♥

Just nu

Efter tacomiddag har jag, pappa och brorsorna intagit soffläge och tittar på film :) Imorse tog jag mig till gymmet i snöovädret och avklarade 5.5 km på bandet, powerwalk och löpning om vartannat pga håll...Irriterande men bättre än ingenting. Imorgon är det sista dagen på lovet men jag försöker se fram emot dansklasserna och workshopen nästa helg! Fortsatt trevlig lördag allesammans :)

Auditionträning på Kühlers

Hunger Games

Snart kommer mina fina tjejer och hämtar upp mig. Ikväll blir det middag och filmen Hunger Games på bio! Jag har läst alla böckerna så nu är jag riktigt taggad på filmen! Tidigare idag hälsade vi på morfar på söder för att äta lunch. Det var ett tag sen sist vi sågs, så det var härligt att träffa honom igen! ♥ God mat på hans favvorestaurang och mycket skratt blev det! Idag har jag träningsvärk i hela kroppen efter bodypump passet jag och mamma körde igår. Det gick helt okej med benböj men när det kommer till överkroppen och armarna är jag löjligt svag haha! Jag känner mig som tunnisen i 118 100-reklamen "Släpp då gubbjävel"
Nu måste jag skynda mig, pusshej!

Tisdag

Sitter med nytvättat blött hår och är helt slut i kroppen efter passet på gymmet. Dock blir det nog inga fler zumba klasser där framöver för läraren visade sig vara riktigt creepy! Jag och Emma flydde därifrån haha! 
Det här påsklovet har jag tråkigt nog en hel hög med plugg som måste bort...jag har redan hunnit med att skriva en fem sidor lång uppsats om andra världskriget och ett resereportage men det är ändå tusen grejer kvar. Kul! Nu ska jag gosa ner mig i vår nya soffa med en kopp te och hallon.
Puss ♥

Semifinal & teacher's jam

Nu har jag lyckats lägga upp två av de videos jag filmade under STF på youtube. Enjoy!



Stockholm Tap Festival levererar

Dansglädjen fick taket att lyfta igår på årsta teatern när STF anordnade battles i olika dansstilar och stepplärarna gjorde ett nummer där de visade vad de gick för! Något utav det roligaste var när de som battlade mot varandra helt plötsligt började dansa pardans MED varandra! Eller när arrangören Jonas Nermyr slängde av sig steppskorna och dansade modernt :D Emelie var galen nog att utmana självaste Jason Samuels Smith att battla i stepp, hon har två år på sig att öva så det är bara att sätta igång haha ;)

Påsklov och STF

Påsklovet inleddes med klassens studentskiva med temat maskeradbal på Le Bon Palais. Det blev en riktigt lyckad kväll med roliga nomineringar, bildspel och tal till middagen och därefter droppade det in massa folk till eftersläppet och fyllde dansgolvet :D 



Igår på långfredagen hade jag sånglektion med härliga pianisten Lotta. Vi gick igenom noterna än en gång så nu kan jag knappast vara mer förberedd inför den första audition om några veckor! Sen bjöd mormor på påskmiddag hemma hos sig, myspys! Ikväll ska jag iväg med Emelie och Agnes på Stockholm Tap Festival! Vi kör en favorit i repris från förra året och kollar på alla grymma battles! Ses vi där? :) Glad påsk!

Parisarnas Paris

Har nyss kommit hem och slängt mig i soffan med en smoothie. Hallon, skivad banan, yoghurt och en skvätt aloe vera dryck var allt som behövdes. Det kan inte bli mycket nyttigare, mums! Sitter och bläddrar igenom vårat projektarbete som äntligen är klart efter 6 månaders arbete! En restaurang guidebok i Paris :) Och trots lite strul med själva tryckföretaget är jag supernöjd med resultatet! Ikväll är det studentskiva med temat "jag kom precis ifrån" så nu ska jag hoppa in i duschen, ta en powernap och sen börja fixa mig :)

Musikalläger

Nu är det dags att anmäla sig till sommarens musikalläger på Kühlers! Succén från tidigare år fortsätter, ett läger mitt i stan under dagtid för dig som älskar att dansa, sjunga och spela teater! För mer info och anmälan se nyheter på hemsidan HÄR. Det finns begränsat antal platser.




Späckad vecka

Jag älskar mitt schema på måndagar. Jag går hemifrån sist och kommer hem först :) Igår jobbade jag som värdinna på Kühlers från 9-17, full fart hela förmiddagen och det gick åt många kannor kaffe! Inte så konstigt med tanke på aprilskämtet till väder vi har nu...Senare på kvällen hade jag och Intensiven finalrep med Karin Ålemark. Jag ska sjunga finallåten men även vara med lite i koreografin! Det kommer att kännas så himla konstigt att bara göra ett enda nummer i årets Cabaret Kühler den 2-3 juni!

Foto: Robert Edman. Cabaret Kühler 2010

Den här veckan innan påsklovet är det full rulle! Imorgon är det studentskiva, min klass har skiva på onsdag med tema "Maskeradbal", Fredrik kommer hem från Göteborg, kusinerna kommer hit från Örebro, dans på torsdag, lektion med pianisten och påskmiddag på långfredagen och på lördag ska jag, Emelie och Agnes gå och se battles på Stockholm Tap Festival! Däremellan har jag en uppsats och planering att skriva...!