Kycklingfilé med gorgonzolasås
Här är ett recept på en underbart god kyckling rätt. Det är egentligen ett GI recept men man kan lika gärna äta den med ris eller potatis till om man vill. Jag har gjort succe med den ute på Jennys landställe på muskö så jag tänkte dela med mig av den nu :)
Gorgonzolafilé med valnötter 2 personer
2 kycklingfiléer/ 2 fläskfiléer
Rapsolja
1 purjolök
1 burk crème fraiche
½ dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
100 g ädelost (t.ex. Kvibille ädel)
Valnötter
Salladsblad
Skivade tomater
Stek filéerna i rikligt med olja på hög värme i några minuter tills dem är gyllenbruna. Ta upp filéerna.
Bryn purjolöken tills den har mjuknat och fått lite färg. Tillsätt crème fraiche, vin och smula i buljongen. Finfördela osten och låt den smälta. Lägg tillbaka filéerna och låt det puttra i 10 min under lock. Servera med hackade valnötter och en god tomatsallad.